Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
virkir
veterán
válasz
MPowerPH #49992 üzenetére
Sapphire megbízható, nekem az van, nem panaszkodom. Gainward-ot ne vegyél...
lsc
Azt hiszem ezt már elég jól kitárgyaltuk itt.
Nincs reprezentatív felmérés, hogy x db Sapphire és x db Gainward közöl mennyi hibásodott meg. Azok akiknek jól megy pl. a Sapphire nem fognak ide írogatni naponta hogy jajdejó megy hibátlanul. -
lsc
nagyúr
válasz
MPowerPH #49997 üzenetére
Várom a linkeket, csak annyit előre, szerinted mennyi sapphire-t és mennyi gainwardot adtak el ? Egyébként helyesebben, az elején a gainwardok nem bírták a strapát, ha emlékeim nem csalnak 3-4 is bedöglött /legalábbis ennyien írták, hozzáteszem 20-25 embernél nem volt több gainward tulaj szerintem akik ide írnak /. Gondolom az sem véletlen hogy a gainward repült az atit gyártók közül .
Persze hogy ok ahogy a többi is, ha 30 körüli ár sok akkor drága . Talán nem nekem kellene olvasgatni .
-
MPowerPH
félisten
Na, már megint Te.
Mindig össze akadunk. Nekem nem volt vele bajom, de ha vissza nézem a topicot, és megkérlek mielőtt vitába szállsz velem, olvasd vissza, mennyi Sapphire 4850/4870 megdöglött.
Az első szériás 4850 -ek sorba beadták a kulcsot, és ez a 4870 -re is igaz volt. Amúgy ezekből már nincs 1. szériás, egyikkel se lehet gond. De Sapphire -t csak garira érdemes, mert könnyen tud meglepetést okozni.
Persze, Vapor X oké, de meg is kell fizetni, nemde?
Amúgy ha Radeon, akkor Asus vagy Diamond. -
FireKeeper
nagyúr
-
MPowerPH
félisten
válasz
Dj Dekko! #49981 üzenetére
Igen, meg van az esély rá, hogy sokkal erősebb lesz. Sokkal több SP és TMUs lesz benne, talán az 512bit -es memvezérlőt is megkapja, és persze bitang GDDR5 chipek kerülnek rá, nem ilyen első szériások. Sajnos ez mind találgatás, nincs még konkrét információ.
De van egy olyan érzésem, hogy harcban lesznek az NV -vel a legjobb Single kártya címért.
Azért jobb várni, és ez az amiért nem fektettem 4890 -be. Meg az, hogy a Mafia 2 csúszik, csak 1010 -re várható. Addig jó lesz nekem a 4870 is.
-
Dj Dekko!
őstag
Szerintetek elképzelhető hogy a következő generációs Ati Radeon Kártya az 5xxx Nevet viselő darabocska. Képes lesz akkora teljesítményt elérni egy magban? 40nano, mint 2 darab HD 4870 es ? ! ! ! pletykálnak ilyet már a Dx11 esről. Én úgy tudtam hogy problémák vannak a 40 nanó (ennyire extrém vga legyártásában hiszen az nvidia is alapfokról kezdi *notbook stb... )
Tudom nem nagyon ide tartozik csak kíváncsiságból írtam, kérdezném!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
8nemesis8 #49976 üzenetére
Hát nekem a HD 3870 X2 probáltam annak 1G volt állítolag... megette vacsorára ... nem elég hogy akadt ... fullon játszhatatlan tempót tudott produkálni
8800 GTX 768M ... mediumon elment de úgy akadt azzal is... eddig amivel csak probáltam akad...valamiért .. 9800 GX2... úgy szintén...vagy csak én vagyok hozzá bénade akad
-
8nemesis8
veterán
válasz
C.Brigante #49973 üzenetére
1GBosat akarok venni és igazad van nem éri meg, de nekem FullHDhoz kell
Pont ez a pont ahova még kevés 4850 de 4870elég. Habár nem vagyok nagy játékos lehet beérem 4850 1GBossal ,de várom júliust és az új árakat. -
8nemesis8
veterán
válasz
C.Brigante #49971 üzenetére
Nekem nincs sajátom, csak másokéval vannak tapasztalatok.
Most lesz összeállítva az új gép.Ha minden igaz nemsokára lesz 4870em akkor meg tudom mondani, bár azon meg ugye megint más a memória.
-
8nemesis8
veterán
válasz
C.Brigante #49969 üzenetére
Nem így értettem.
Hanem, hogy 4850esetén jobb értékek érhetők el memóriatuning esetén, tehát szimplán néztem külön GPU és mem tuning.De zgye senki nem szokott csak egyiket tuningolni.Tehát ez csak egy tézis volt.Nem a való világot tükrözi.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
8nemesis8 #49962 üzenetére
Persze. Már 4870 512M Zuzok. Ez előtt egy HD 3870 X2 volt, mindenki mondta hogy nem érdemes váltani ne ugorjak bele a cserébe.
CrySis Minimum fps nővekedés brutális szintű volt. Full akcióban 28 - 30 fps nél meg áll..
HD 3870 X2 * tankosoknál gondolt egyet 10 Fps...akkor ez hány % gyorsulás?????
Lehet nem szalad fel 45 - 50fpsre. Viszont brutálisan viszi és stabilan JÁTSZHATÓAN!
Másfelöl Nincsenek szarakodások azzal hogy bocs * stalker nem megy a crossfire játszhatatlan a clear sky fullon stb
Érdemes váltani!!!!! és nem csalódtam a kártyában. egyedül a 3dMark06 ban kaptam kevesebb pontszámot.... De logikus 2gpu vs / 1 Gpu ott kb ennyit számít... Viszont nem Dmarkra vettem 4870 est
-
bajusz15
senior tag
hello mindenki
Most raktam bele a gépembe egy HD4870-es kártyát és most nézegetem a játékokat.
Eddig a crysis warhead-et néztem meg: 1680x1050, csúcs beállítás, 4x szűrés mellett volt 27-30 FPS. Ez eddig nagyon bíztató eredményMajd még nézek DiRT-öt illetve Far Cry 2-őt és jelentkezem eredményekkel
Lenne egy kérdésem is: egy 550W-os, Chieftec táp bírna egy 4850 és egy 4870-es kombót??Mert a régi 4850-es kártya is itt van mellettem és ki szeretném próbálni h mennyit dob rajta, ha beteszem a 4870-es mellé
-
madgie
titán
válasz
8nemesis8 #49936 üzenetére
Krájziszban annyi a különbség alap és 800/1000 körül húzott 4870-nel, hogy kvázi ugyanazt hozza húzva Very High-on, mint alapórajelekkel High-on (1280*1024-ben persze, magasabb felbontásnál már nem hinném)
Amúgy jól emlékeztek, az egyik 12V-s ágon 14, a másikon 15A-t tud leadni a 400-as tápom. Akkor nézhetek majd valami combosabbat, ha lesz időm (és pénzem)...
-
lsc
nagyúr
válasz
loki22 #49949 üzenetére
Gondolom ezt nézted, típusszám alapján ez 512-es, az 1 gigások ezek :[link] , [link] . Azt a boltot az is minősíti, hogy a típusszámban lévő 512 sem zavarja őket, odaírják hogy 1 gigás . Onnan nem érdemes semmit venni . Egyébként refhűtéses, ahogy írják a tulajok zajos a hűtése . Az 1 gigások közül az 1-GD-re végződő zalman hűtéssel van, a másik referencia hűtős .
-
C.Brigante
veterán
mondtátok páran, hogy az ati control centerbe nem nyúltatok semmihez. ezeket a szűrőket nem érdemes bekapcsolni? én most a nagy részét qualityre tettem és az AA-t is bekapcsoltam, senki nem csinált ilyet? 3D beállításokra gondolok.
+leteszteltem 690-en is, de ott már fagyi van, marad a 680 stabilnak. nem bír túl sokat az tény... de sztem nem is lesz rá szükség nagyon...
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
8nemesis8 #49936 üzenetére
Igazából a minimum fps nagyon jó a volt HD3870 X2 höz képest.
Tehát akciós részeknél se küldi le hanem az a stabil játszható tempót azért lediktálja a vga.
1280x1024 VeryHigh
Viszont sokkal többet fps nyertem 800 / 1000 mhz órajelen 3.6 Ghz intellel. Mint hogy 4 ghz / Alap Hd4870 es kari.
Bár lehet hogy ha veszem a HD 4870 est a párját már a 4.0 Ghz tuti elkell majd neki
Monitorom csak 1280x1024 et bír. Így igazából 1 Vga bőven kiszolgál
Most nagyon sasóltam ezt az alaplapteszteket crossfireban hogy x38-x48 / p45 / egyéb mennyi a különbség hogy csak 2x8Ba járatja avagy 2x16 ba a kártyát avagy 2x16 Pci-e 2 .0ba... Hát nem hittem a szemeimnek. Ahogy a lap megosztja a teljesítményt avagy a adatátvitelt onnantól már rohamosan csökken a vga tempója... 2 vga gyengébben muzsikált mint 1 ... érdekes. -
finest
addikt
Szerintetek rá lehet bízni egy 3 éves FSP Epsilon 700W tápra 2 Sapphire 4870 1GB Toxicot Crossfire-ben, ezzel a konfiggal: EP45-UD3P, E8500@4275Mhz, 4x1GB OCZ Reaper 9200 @ 1080 / 5-5-5-15, 2x640GB WD Black?
-
loki22
tag
Sziasztok!
Erről a kártyáról mi a véleményetek:GIGABYTE Radeon HD 4870??
-
lsc
nagyúr
válasz
C.Brigante #49941 üzenetére
Nekem is a vx elődje egy 450-es csifi volt, de terhelésnél hangos volt . Az viszont érdekes a gyerek szinte ugyanolyan konfigjában egy 400-as chieftec van, az terhelésnél nem hangosodik annyira fel, pedig a 400-as és a 450-es szinte ugyanaz . Mondjuk ha megvan akkor még elmehet, de ha új tápot vesz az ember akkor érdemesebb mást .
-
C.Brigante
veterán
hát ja, sokan tévhiteben vannak a csifivel kapcsolatban, általában azt hiszik manapság milyen jó táp, pedig már rég nem számít annak... jelenleg csak a corsair tápjait ajánlanám ha kérdeznék, 12V-os águkon bivalynyi ampereket adnak le /az én vx550-em 41A/ és kibvszott csendes tápok. én ez elött épp a 450-es csifit vágtam ki, terhelésnél majdnem kirepült már a gépből. korszi ugyanazon terhelés mellett a wd vinyóm hangosabb volt.
-
-
8nemesis8
veterán
-
lsc
nagyúr
válasz
8nemesis8 #49929 üzenetére
A chieftecek jók, nincs velük megbízhatósági gond, azért nem szokták ajánlani mert a 12 V-os águk nem a legerősebb/ami rá van írva azért leadja/, terhelésnél zajosak lehetnek, illetve a legfőbb hogy az áruk nem a legjobb, hasonló vagy olcsóbb áron lehet kapni jobbat .
-
Dj Dekko!
őstag
Az a Furcsa hogy azért viszonylag erős kártya a 4870 es szerintem.
Különösebb sebesség csökkenést nem is tapasztaltam ahhoz képest hogy 4000 MHz avagy 3600 Mhz használom a Procit.
Főleg! Csak gyorsult a játék menet (CrySis) hogy 750/900 helyet 800 / 1000 hasítok vele.
Jön a nyár és már meg kell gondolni mennyi feszültséggel
hogy üzemeljük a gépet hosszútávon milyen hűtéssel
-
8nemesis8
veterán
válasz
madgie #49930 üzenetére
Akkor neked bevált a táp.
Egyébként most bőven elég 720BE és 4870 alapórajelen, bár esetleg 1-2játékhoz elkélhet alapfeszen egy kis tuning, de többségéeben elég alapórajelen is.
Megkérdezhetem még, hogy neked tuningban mit mutatott a 720BE?
Gyűjtöm az infókat, hogy mennyire tuningos eddig amiket tudok eléggé mentem 3,5GHz körül mind vitte, ha jól rémlik. -
8nemesis8
veterán
-
madgie
titán
válasz
8nemesis8 #49923 üzenetére
Kétszer kékhalálozott a minap, ezért szedtem szét tegnap a cuccot. Valószínűleg nem a 4870 a ludas, hanem a 400-as Chieftec dolgozik kicentizve a Phenom II, a 4870 és a három vinyó fogyasztása miatt. Mivel ez még régebbi táp és az egyik hateres csatit adapterezve kellett megoldanom a VGA számára, így nem mindegy, melyik ágon lévő 12A-t használom erre. Ez is csak most derült ki, mert elsőre jól csináltam, tegnap vszont a másik ágra kötve kattogást hallottam. Na, az a táp volt...
De jó gépházam van, míg nem szedtem le az oldalát, addig fel sem tűnt, mennyire hangos lett a venti a tápban
-
MPowerPH
félisten
válasz
Dj Dekko! #49924 üzenetére
Persze... De inkább azért mert megoldották az áramszivárgást, kicsit át lett tervezve a gpu. Így ennek köszönhetően nagyobb feszt el tud viselni, ergó magasabb órajel elérhető. Egyszerűsítve...
Egy 4870 -es nem bírná ki az ekkora feszt, nem tudnád hűteni, vagy egyből elszállna.
-
8nemesis8
veterán
válasz
madgie #49919 üzenetére
Akkor a ramok hűtését mérnökien megoldották
Egyébként ha alapon járatod gondolom akkor nincs baj a hűtésével!?
Ha meg tuning kell ,akkor meg kell oldani elsősorban a ramok hűtését gondolom.
Kár pedig elég jó márkának gondolom a PowerColort, de ez kicsit összecseszettnek tűnik, a megoldásuk. -
fagy53
nagyúr
válasz
madgie #49919 üzenetére
.....amelyek nem ragadnak!
Most vettem AC S1 rev2-öt a napokban és a sünök alig ragadnak. Olvastam már erről és a zalman sünikhez szokott énem nem is tudta könnyen befogadni az ilyen infókat, de most ennek helyt kellett adnom, teljesen bizonytalan a dolog, nekem használhatatlan. -
madgie
titán
válasz
8nemesis8 #49899 üzenetére
Helyesbítek: totál fura a hűtése a 4870-es Powercolornak. Nem is jól gondoltam első ránézésre.
Ma szétkaptam, és rézt csak a GPU kap, a ramoknak valami szivacsos, ragacsos anyag jutott, hogy áthidalja a távolságot a hűtőborda alsó része között (ami már messze nem réz persze). Nemtom, nem is találkoztam még ilyennel, de nem túl bizalomgerjesztő, asszem szerzek a közeljövőben valami jobb ventit az Accelero S1-hez. Ott mégis csak ram sünik vannak, meg nagyobb a hőleadó felület...fagy53: nekem ott vannak rég a 3850-en, nem pottyantak egyszer sem le
-
old gray
addikt
Mivel tudnám a Sapphire 4870 Toxic 1GHz-s órajelét tuningolni? Mert az ATT nem engedi 1GHz fölé
A GPU 830-840MHz körül megadja magát, tesztek erejéig az 1,263V-os fesz.-t meddig egészséges emelni?
-
C.Brigante
veterán
Valaki nézte már a CS /counter strike/ video stress testjét? mármint az fps értéket alatta? nekem 277fps, a 8800gt-m csak "csak" 236-ot tudott. tetszik nekem nagyon ez a 4850, ügyes kis cucc
-
Djuree
félisten
válasz
Kissjeno #49913 üzenetére
hát milyen tv-d van? lcd vagy plazma? mert ha ezek valamelyike, akkor azon kell lennie vga vagy dvi bemenetnek. namost veszel egy olyan kábelt aminek az egyik vége a vga-ba megy (vga vagy dvi, attól függ melyik van a kártyádon) a másik vége pedig a tv-be megy (itt is vga vagy dvi, attól függ melyik van a tv-den). asszem vga hosszabító kábel a neve. így monitorként tudod használni a tv-det. én is így használom filmnézésre. ha filmet akarok nézni csak átdugom a tv-re a kábelt és már megy is.
ha sima sd tv-d van akkor sztem nem lehet megoldani...
-
Dj Dekko!
őstag
Ahogy néztem 800 / 1000 még stabil a HD4870 em... Sajna ez után már... hibázik Furmark elszál és game over...
-
Kissjeno
tag
Sziasztok !
Akinek vapor-x-es zafirja van legyen szíves írja már meg, hogy tud rajta TV-t nézni.
Köszönöm !
-
Dj Dekko!
őstag
Nem tudom hogy miért csinálja a gépem de egy érdekes jelenség van most jelen!
Amikor elindítom a gépet a windows *kezdőpont kiírja hogy HD 3870 X2 van benne (eszközkezelő mindenhol 4800 sorozatot ír) sőt a Furmark is 3870 X2 ír ki viszont... már töröltem a drivert előtte is *driver clenaerrel. Fura... -
Dj Dekko!
őstag
válasz
MPowerPH #49900 üzenetére
Értem. Ráestem a tesztre. Mint ödöm a playboy macára.
Nah jól van... félre téve a tréfát.
800 / 1000 Lefutottam a FurMarkot * 3DMark06 / Vantagét!
Érdemes megjegyezni hogy nem egyszerűen nőtt a pontszám.
IntelCore2Duo e8400 / 4Ghz
HD 4870 800/1000 és a VGa már 9700 pontot kap a GPu tesztben, míg a proci 7500 körül. Így 9100pont a végeredmény 1280x1024 Default (ugyan is nem tudom highon futtatni csak 1280x1024 bír a 19 *incses monitorom)
Aktív témák
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest