Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
válasz
bmwsan #47097 üzenetére
A konfigom:
Gigabyte EP45 DS3
Core2Quad Q8200 + régebbi rézcsöves toronyhűtő
GEIL 2x2GB Black Dragon DDR2 1066 (800-on hajtva)
Gigabyte 4870 1GB VGA
2x500GB vinyó
NEC DVD író
Gigabyte szerver ház
Chieftec GPS550-AB tápAutomatikus proci overclock be van kapcsolva az alaplapon és kiválóan műxik.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
_Toka_ #47098 üzenetére
Chieftec GPS550-AB....
Új fejlemény: megfogadtam a tanácsot (végső elkeseredés) és használtam az Ati Tray Tools-t. Ezzel beállítottam a 750-et és végre működik is, a hűtést itt is 40%-ra állítottam. És most ott tartok, hogy még a 3DMark Vantage tesztek is lefutottak, bár az egyik proci tesztnél gubanc volt, de nem klasszikus fagyás, hanem valami érdekes izé, de ennek már inkább a procihoz van köze (arra /is/ vennem kell még egy normális PWM-es hűtőt). Emellett hiba nélkül futott az ATT saját hibatesztje, már megúntam úgy kb. 10 perc után, úgyhogy kinyomtam. A GPU hőmérséklet a teszt alatt 60 fokon maximalizálódott. A többi hőmérsékletet is figyelemmel kísértem és feltűnt nekem, hogy amikor fagyások voltak, a GPU MEMIO hőmérséklet volt 70 fokon (már miután kidobott Win-be a VGA a gémből, tehát előtte jóval forróbb lehetett). Úgy gondolom, ez okozhatta a fagyást alapvetően. De mindenképpen úgy tűnik, hogy az 500-as freki és a túlmelegedés az oka a fagyásoknak. Így most el tudok indulni vmerre legalább...kell egy normális VGA hűtő és 750-en kell járatni a GPU-t...talán ennyi lesz a megoldás.
Jelenleg keresek egy új BIOS-t a kártyához, mert vhogy nem tudom elfogadni, hogy automatán ennyire rosszul működjön. Úgyhogy ha az is meglesz (egyelőre csak régit találtam: Gigabyte 4870 1GB DDR5), akkor újra tesztelem.
Köszi mindenkinek a helpet!
-
_Toka_
senior tag
válasz
sellerbuyer #47095 üzenetére
Ez tipikusan az a jelenség, amikor a táp kevés...
-
bmwsan
senior tag
válasz
sellerbuyer #47096 üzenetére
Hello
nem vagyok szakértője , de haveromnál a táp volt kevés neki... és emiatt kapcsolt ki /fagyott ki gyakran.
Leírnád kérlek a konfigod. -
sellerbuyer
őstag
Beállítottam a GPU-Z-t, hogy aktuális értékeket figyeljen mindenre, ne átlagot, majd beállítottam, hogy logoljon fáljba.
Stalker CS-t futtattam, még 10mp-ig sem bírta és máris kifagyott.
A log itt található:
[link]Én semmi érdekeset nem találtam rajta, hacsak azt nem, hogy a processzor töltöttség felugrik hirtelen 0-ról csaknem 100%-ra, majd jön a fagyás.
Legyetek szívesek segíteni, ha tudtok, bármilyen ötlet jól jönne.
-
sellerbuyer
őstag
A legmagasabb GPU frekit érdekes módon professzionális videó vágó szoftver futtatásával értem el (560), de sajnos más gond is van.
A játékok max. 30 percig futnak, majd fekete képernyő egy villanó fehér csíkkal és hibajelzés, másodszori próbálkozás után pedig már nem csak Windowsba lép ki, hanem ki is kapcsol a VGA. Ugyanez a jelenség kb. 20másodperc után a 3DMark Vantage első tesztjének futtatása esetén. Performance módban tovább jut a teszt, High módban kevesebb ideig tud lefutni pár mp-el és máris fagyás.
A GPU nem melegszik túl, lehetséges, hogy a RAM-ok, vagy a VRM? Esetleg ez is összefüggésben lehet a GPU frekivel?
Van valakinek ötlete?
-
sellerbuyer
őstag
Hát ez a helyzet STALKER CLEAR SKY futtatása közben (és pl. Dirt futtatása közben is):
Őszintén szólva nem nagyon értem. Már a GPU load is fura, hogy csak 5%, de az, hogy az avg spd továbbra is max. 530-ig kúszik fel csutka fullra beállított (advanced értékek is! 1680x1050-en) STALKER CS mellett... Vagy ez a világ legjobb VGA-ja és meg sem kottyan neki ez a terhelés, vagy valami gáz van vele...
Egyébként a gyári hűtőről csak annyit, hogy nincs ennek semmi baja (sokan lehúzzák). Egyszerűen csak arról van szó, hogy a kártya nem szabályozza megfelelően (ahogy a GPU teljesítményt sem, ahogy elnézem). Alapon 20%-on jár, amit a kártya terhelés alatt sem emel meg jelentősen. Ezzel halk marad a hűtő, viszont nem is hűt...szóval jó nagy f...szság kedves AMD! Kézzel fel kell emelni a venti teljesítményét 40%-ra (2700rpm körül), így még bőven az elviselhetőség határain belül marad a zaja (50% nekem már sok), ugyanakkor alapon 48fokos
a GPU, 20 perc kemény játék után pedig 63 fokot mértem (Dirt). Jelzem, mindezt emellett a fura max. 530-as avg mellett...
-
Daffni2
addikt
válasz
sellerbuyer #47075 üzenetére
3D-ben annyi lesz amit beállítottál.
A GPU-Z-t nyisd meg ott látni fogod,hogy 500/amennyit a memóriának állítottál.
Most huzogasd a GPU-Z ablakát ide-oda,pár pillanat múlva megjelenik rövid időre a GPU-nak beállított érték..Jól működik az, igy kell működnie a Powerplay funkciónak.
-
Májsztró
addikt
-
sgteam
aktív tag
válasz
sellerbuyer #47081 üzenetére
jó a ccc én is azt használom és semmi gond vele
835/1050 tuningon is megy a kari
-
sellerbuyer
őstag
-
sgteam
aktív tag
válasz
sellerbuyer #47078 üzenetére
akkor nincs semmi gond!!!! tökéletes
-
Májsztró
addikt
válasz
sellerbuyer #47075 üzenetére
Erre annyit tudok mondani ,hogy ne CCC-be tuningolj , hanem használt Ati Tray Tools-t. Sokkal jobb sztem.
sgteam: Jah , azt tom én is . Sapphire ,ref hűtős. Majd ha lesz píz benevezek valami komolyabb hűtésre.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Májsztró #47073 üzenetére
Értem, köszi, meg fogom nézni, erre gondoltam én is, csak azt nem értem, hogy ha bekapcsolom a kézi vezérlést az ATI overdrive funkcióval, majd tisztességesen végigfuttatom a tesztet is (ugye enélkül nem hagyja beállítani, de ez után viszont kellene, hogy hagyja), akkor miért nem lesz annyi az órajel stabilan, amit beállítottam, miért marad mégis "automatán", mintha semmit sem állítottam volna?
-
sgteam
aktív tag
válasz
sellerbuyer #47072 üzenetére
tedd inkább mindegyiket maxra és akkor a legmagasabb eredményt fogja mutatni.
-
Májsztró
addikt
válasz
sellerbuyer #47072 üzenetére
valszeg csak 2d-ben ennyi. Indítsd el egy GPU-Z-t és indítsd el egy játékot ... lövöldözz egy kicsit , majd nézd meg ,hogy mit mér. Majd ha ráviszed az egered a sávra ahol játszottál ( itt a GPU load 99% általában ) , ki fogja írni ,hogy mennyi is az órajel/hőfok/ventifordulat stb.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Májsztró #47070 üzenetére
Értem, köszönöm!
Több helyen olvastam, hogy érdemes inkább a gyári hűtő fordulatot "kicsit" felhúzni, ameddig még nem zavaró a nagyobb zaj. Felhúztam 40%-ra (itt még tűrhető volt a zaj), így most kellemesnek mondható 47fokot ír a Control Center terhelés nélkül. A GPU órajelet viszont nem bírom 500 felé emelni...fogalmam sincs, mi lehet a gond.
-
sellerbuyer
őstag
Mégegy kérdésem lenne: a 4870-em GPU órajele sehogy sem akar 500 felé emelkedni, pedig 750 az alap ugye. Azt gondoltam, automatikusan leszabályoz a terhelés függvényében, ezért beállítottam a Control Centerben kézzel neki a 750-et (a venti sebességet is felhúztam), de semmi, most is 500-on megy, nem értem...
-
Májsztró
addikt
válasz
sellerbuyer #47069 üzenetére
Azt igazándiból nem tudom. Ha jól emlékszem , akkor a hűtők mellé kapott apró bordákkal szokták megoldani , mert abból több van mint amennyi a ram.
-
Májsztró
addikt
válasz
sellerbuyer #47067 üzenetére
AC Twin Turbo , vagy Scythe Musashi
-
sellerbuyer
őstag
Sziasztok, 4870-hez milyen hűtőt ajánlotok a gyári hűtő lecserélése végett? Van már olyan,ami a VRM hűtést gyárilag meg tudja oldani, vagy azt még mindíg barkácsolni kell?
-
Criton
veterán
a hűtési problémám meg is oldódott .
melyik drivert érdemes felrakni hozzá ? xp sp3
-
Májsztró
addikt
válasz
Departed #47062 üzenetére
4Ghz ... ezt most teljesen feleslegesnek érzem. Főleg a teszt után ,ahol a 3,6-on hajtott Phenom II X3 720-as elverte a Core I7 920-at (ha jól emlékszem) . bár igaz ,hogy onnan már csak 400 mhz a 4 Ghz. De akkor is , meg négy mag. Kíváncsi lennék ,hogy egy 3,6-os X3 és egy 3,6-os X4 közt mennyi az FPS-beli különbség. valszeg 0.
-
Departed
őstag
válasz
Badi82 #47061 üzenetére
Na így már minden világos, énis Phenom 2-t néztem ki majd utódnak, hasonlóan nem holnap mint Te
Amúgyis felesleges egyenlőre...4gigahertz-et meg mindenképp tudjon az új proci mert akkor van értelme szvsz
A legfontosabbak úgyis csodás Párjaink
Sorry az off-ért a többieknek -
Badi82
tag
válasz
Departed #47060 üzenetére
Ja, nem, félreértettél
Most vettem a kártyát meg a tápot, összesen 60e-HUF volt, most ez nekem bőven elég költekezés volt a gépre, kb-1 évre
Amúgy is, most még nagyon drága az a Phenom2-es proci, amit megvennék, kb. 50e-Ft, szóval most 1 évig tuti nem költök a gépre, jóez így is, inkább elviszem a menyasszonyomat nászútra
-
Májsztró
addikt
válasz
Badi82 #47058 üzenetére
Valóban nem éppen elegendő. Esetleg megpróbálhatnád húzni a procit. De 3dmark-ban akkor sem lesz sokkal több pontod. Jelenleg nekem sincsen több pontom , pedig 3,1Ghz-en megy az X2-esem... Játékban viszont elég szépen adja a + fps-eket. Bár, ahol annyira kell a fizika, ott így is úgy is meg akad. Ezért is vettem a 3magos procit.
-
Departed
őstag
válasz
Májsztró #47025 üzenetére
Ja nem azt mondtam, hogy nem fog plusz fps-eket nyerni a 3 magossal, csak azt, hogy még akkor is lenne fps-növekedés, ha pl. 4gigahertzen járatott 4 magossal hajt meg Crossfire-ban két 4850-est
A kérdés mindig csak a "mennyiért mennyit nyerünk" és milyen fps-tartományban (mondjuk nem muszáj növelni az értékeket pl. 60 fölött
)
-
Zalaymate
senior tag
Van itt valakinek Sapphire VAPOR-X féle 4850-e?
Érdekelne, hogy hogy szuperál, mivel hétfőn rendelnék egyet!
-
Badi82
tag
sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy a 4870 miért pörgeti fel a hűtőjét a gép bekapcsolásakor és a Vista indulásakor kb. 100%-ra? Ez normális jelenség? Nekem mindíg ezt csinálja, de csak kb. 2 mp-re.
Bocs, ha hülyeséget kérdeztem
-
Zalaymate
senior tag
Hali!
Hogy van az, hogy a HIS ICE-Q HD4850 -nél azt írják, hogy 256bit-es míg a Gainward Golden Sample meg csak 128bit-es??????
Erre mondjon nekem valaki véleményt!!!!! Plíízzzz!!!!
A golden sample-nek nagyobb az órajele (700MHz) de az adatlap szerint 128bit-es, míg a HIS ICE-Q meg csak 625MHz, de 256bit-es!
Melyik a jobb?????????
-
brd
nagyúr
válasz
Criton #47036 üzenetére
Egy mai, 3D-s játékra alkalmas VGA-t simán kinyír a passzív hűtés, belátható időn belül (hacsak nincs 18 C-re állított légkondi a szobában). Aki mást mond, az hazudik.
Az említett VGA amúgy nagyon jó hűtéssel bír, csak meg kell támogatni egy akár csak 8 cm-es hűtővel. Onnantól szinte bármelyik hűtést alázza; én is ezért vettem ilyet.
-
Egzee
őstag
válasz
Criton #47036 üzenetére
Nem akarod eladni azt a passzív bordát?
Dobj rá egy 12Centis ventit 1000Ft-ért valami Cooler Mastert (jó ár/érték arány, nekem 2 éve hangtalan! gyárilag 800RPM-es) és olyan jó értékeket kapsz, hogy áldod majd a Gigabyte nevét!
RyanGiggs: Biztos lesz olyan ára mint egy 4870-esnek, tehát szerintem inkább olyat vegyél!
-
dangerzone
addikt
-
RyanGiggs
őstag
Tudja valaki mikor fog kijönni/mikortól lehet majd kapni a
Gainward 4850 512MB/DDR5 DisplayPort Golden Sample Goes Like Hell Edition?
Arra szeretném majd cserélni az MSI 4850 512MB/DDR3-omat. -
Criton
veterán
Sziasztok !
Van nekem egy Gigabyte HD 4850 1gb ddr3 silent hűtéses kártyám. Ez a silent szinte nem csinál semmit sem, mert a kártya vagy 100 celsius fokra felmegy. Most sikerült megoldanom, leszedtem egy Zalman Hűtőt egy GF 9600GT -ről, avval olyan 40-50 fok között mozog a kártya, de szeretnék valami jó hűtési rendszert szerezni, milyet érdemes ? Az ár nem igazán számít.
valamint melyik ati drivert érdemes felrakni ? winxp sp3 a rendszer
-
Bluegene
addikt
[B]sziasztok sapphire 4850-esem van, eddig 8.12-es driverral 700/1100-on ment stabilan
most új windozt húztam fel és új drivert(9.4), és nyögve-nyelősen megy a tunning(665/1020 és azt se stabilan, folyton kilép)
mi lehet a gond? vhol hallottam h a sapphire áll a dolgok mögött(?)! van aki sapphire kártyát és 9.4-es catalystet használ?[/B]
-
scream
veterán
windows reinstall még nemvolt lehet megpróbálom és most 9.3as catalist van fennt.
most amikor meghúztam a procit és a gput akkor ilyen szines kockákra esett az egész hirtelen....majd ujraindult és már a boot közben is ilyen kockák voltak:S majd biosban visszaraktam eredetire a beállításokat és ugy most ujra normális.nemtudom milehet vele :S -
scream
veterán
valami ötlet hogy a 4850esem miért csak 50fps-el viszi cod4et 1680*1050-en vegyes beállítások mellett?(shadow,meg a füst elmosása kivan kapcsolva többi maxon)
-
Egzee
őstag
válasz
Májsztró #47012 üzenetére
Szeretlek Crossfire! XD
Jól mondtad, ha feljebb állítom sem vesztek sok pontot!
1600x1200-ban 4x-es AA-val még mindíg ugyan az volt a framerate ezért gondoltam ÁÁÁ egye fene feldobom lightos 1920x1200-ba 8XAA-val azt hagyszóljon! Ezé' vádzs' te a Májszró!
OMG mit produkálna ez egy normális procival... Gyáááá!
-
Egzee
őstag
12738Marks 1280x1024 NoAA
És most akit a minőségi grafika és nem a frame-rate érdekel!
AMD X2 6400+
4GB GeiL Ultra 800Mhz CL4
ATi Radeon 4850 Crossfire
3DMark06 1920x1200 8xAA
11,226Marks
LINK! -
Departed
őstag
Miért nem inkább játékkal tesztelsz, nem ilyen izével?
Nem is emlékszem mikor figyeltem utoljára ilyen 3dmarkizé eredményére...ide-oda van optimalizálva, hidd el, sokkal jobban muzsikál a két 4850-es, mint ahogy belőle tűnik.
Ja igen, két 4850-es teljes kihajtásához legalább egy 4gigán járatott 4magos kell, amikor CF-et választottál, ezzel biztos tisztában voltál, hogy nem lesz 2x-es a teljesítmény -
scream
veterán
az hogy lehet hogy CoD4ben egy HD4850el kevesebb az fps mint egy HD3870el ???
-
Egzee
őstag
válasz
Májsztró #47012 üzenetére
mástmár jah... 9000pötty helyett 12700pötty... persze így is elég szar ez így... majd új procival... majd azért tolok egy tesztet 1600x1200-ban is, hogy úgy mennyi pötty... valszeg nem lesz nagy különbség... az első tesztet figyelembe véve 15fps javulást hozott, hogy újra megy a cfx! itt tolnak olyan teszteket, hogy 16000 egy 8800gtx-el meg mittoomén... hát ha ez így van akkor kajak a proci lesz a ludas... mind1... a játékok nagy része, kivétel amelyik kajak szar mint a szar cry 2, tökéletesen megy... a két kari közt van kb 1,5cm különbség
a zafír lazán bement a referenciával meg ott gyökérkedtem, hogy takarodjá má be!!!
Egyébként ennyi: Link
-
Departed
őstag
Hát nem tudom, régi téma ez a proci vs vga, részemről vettem egy 22 colos LG-t, és máris inkább a vga lett a szűk keresztmetszet a legtöbb esetben...ahol meg a CPU az, ott elég az FPS amúgyis...persze minden csak pénz kérdése, lenne lóvé X3-ra vagy X4-re, de feleslegesnek tartom, így is szépen megy minden. Inkább költöm a páromra, közös nyaralásokra ugyanazt a pénzt
Teszteket viszont énis szívesen látnék, ha cseréltek és teszteltek -
Májsztró
addikt
Jaja , nekem most X3 720-asom lesz ... ha minden jól megy , alapon menni fog 3500-at. Ilyen negyedik mag dolgokkal meg nem foglalkozom , mert 1., a lapom nem tudja , 2., 3 magos procit vettem , nem négymagosat
az X3 710-is menni fog ekörül , szóval faja leszMajd csinálhatnál méréseket , 6400+ vs. x3 710
Jaja, dehogy vagyunk kockák, meg amúgy sem volt első órám , de most viharzok be ,hogy futhassak fél órát
-
Egzee
őstag
válasz
Májsztró #46999 üzenetére
bizti nem ér hozzá... 3 slot hely van köztük! XD AC Twin Turbo CFX-et lehetne bele építeni wazz! XD direkt ezért jó ez a lap...
Departed: az kb annyira lehet azért úgy tervezve, hogy szép legyen mint az asus glaciator hűtése... nem másé... az, hogy mennyi időt húz ki nálam az meg csak píz kérdése XD
Szívem szerint 1gigás passzív gigabyte 4850-re fáj a fogam
-
Departed
őstag
-
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- Ingatlanos topic!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Automata kávégépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest