Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ZIDOO médialejátszók
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Laraxior
titán
megérkeztem... Gainward 4870
-
nepszter1
addikt
válasz
C.Brigante #49797 üzenetére
Akkor milyen vga-t hűtőt ajánlasz rá ? 4850en re hogy elférjen egy másik is mellete
cfben
-
-
nepszter1
addikt
1. pár kérdés nagy külömbség van a 4850 512 és az 1G verzió között ?
2. Ha Arctic Cooling S1 felrakok a vga-m ra akkor elfér allata még egy 4850 ? -
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok épp egy technikai csere előtt állok.
Van egy Sapphire Radeon HD 3870 X2 1G Karim szerintetek érdemes egy HD 4870 512M áttérni?!
-
GrG1210
aktív tag
jóó a kérdése az előzző hozászólónak , nekem 550w-os van , és a másik hogy egy E8400-as proci , most 3.6-ig húztam fel , elég két 4850-es kihajtásához?
-
004
tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem,hogy szerintetek egy OCZ Stealth Xtream 500-as táp elvinne-e két 4850-es kártyát Crossfirebe? Vagy nagyobb táp kellene hozzá?
-
GrG1210
aktív tag
köszönöm a hozzászólásokat , és véleményeket , okosabb lettem ma is
-
madgie
titán
válasz
Ace Ventura #49773 üzenetére
Én amondó vagyok, ne a ramokat húzd tökig, miközben a GPU a referencia órajel alatt jár.
Szerk: Current Values-nál alul 750-et ír, ez alapján aszittem 4870. Bocs!
-
GrG1210
aktív tag
akkor mindenesetben 1 GB-osat vegyek . és CF-ben két 1Gb- os vga azt jelenti hogy lessz 2Gb Vramom? öszzeségében
-
XoZ
aktív tag
A VRM hőmérsékletet szoftveresen nem tudod megnézni, mert nincs hozzá hőmérő dióda a nyákon (a referencia 4870-esek esetén pl. van).
Ha nem nagyon tuningolod, akkor szvsz nem lehet gond a VRM-mel, mivel gyárilag passzív üzemre van tervezve a kártya, tehát bírnia kell. Ha nagyon aggódsz, akkor esetleg megpróbálhatod úgy elhelyezni a 12 cm-es ventilátort, hogy fújja a VRM részt is (ha ez egyáltalán megoldható), vagy bordákat is ragaszthatsz a FET-ekre. -
Ace Ventura
addikt
Feltettem a Vantage-ot is.[link]
-
Daert
őstag
Valaki a 49755-re??
-
GrG1210
aktív tag
válasz
banderasz77 #49765 üzenetére
akkor végülis felesleges a 4850 mellé egy erősebbet venni , mert csak lebutÍtaná a 4870-et , mert gondoltam dobna mellete valamit az a gddr5-ös nemo , de akor jobban járok ha egy másik 4850-et teszek mellé . a másik kérdésem az lenne , hogy az én mostani karim 1G rammal szerelt , milyen memorával szerelt 4850-et válasszak mellé 512, vagy szintén 1Gb-ost , vagy már teljesen min1?
-
GrG1210
aktív tag
Hali . 4850 , és 4870-es vga-t CF-ben össze lehet hozni? mert a 4850-esem mellé akkor lehet szereznék egy 4870-et .
-
Ace Ventura
addikt
A 4850 memója egész szépen megy, elértem a bűvös 1200Mhz-et, csak itt már kevesebb pontot ad 3dmark 06-ban mint 1150 Mhz-en.Ez mitől van?
-
Daert
őstag
Üdv
Én is 4850 tulaj lettem tegnaptól.
Volt már ATI kártyám de fel tudná valaki frissíteni az emlékeimet hogy mivel tudom megnézni a VRM-ek (vagy FET-ek??) hőmérsékletét?
Progi?
A hűtőbordát megtámogattam egy 12cm-es ventivel(rábarkácsoltam),de a nyák végére nem megy a hűs levegőből. -
8nemesis8
veterán
válasz
Balázs0916 #49752 üzenetére
Azthoszem elvileg a fullhoz járt ajándék, de csak az első pár dobozban voltak ezek, talán játék kellene, hogy mellette legyen.Így lite-ra gondolok.
-
válasz
Balázs0916 #49722 üzenetére
A Sapphire dobozáán se Lite se Full feliratot nem találtam.
Akkor ez szerintetek melyik lehet?
A dobozban ezek voltak: VGA kártya, 2db tápcsati, egy komponens kábel, RCA-Svideo átalakító, 2db DVI-HDMI átalakító, leírás, CD. -
Mankó
veterán
válasz
Balázs0916 #49725 üzenetére
Nekem is CM házam van. Elöl hátul 12es venti.Bár lehet, ehogy ezeket már kikötöttem. Utánajárok már ennek is.
-
Eli_01
csendes tag
válasz
8nemesis8 #49747 üzenetére
Nemrégiben volt szerencsém hozzá igaz az 512MB-os volt crossfireben ment a szintén sapphire társával azon viszont egy gfx chilla volt, hát attól kicsit hangosabb volt
. A viccet félretéve egy kicsi hangja van azért, de nem zavaró. Hőfok tekintetében is elég jónak mondható alapon gpu/memó:48/57 fok, szőrös fánk alatt sem ment fel gpu/memo: 77/82 fok fölé.
-
8nemesis8
veterán
A sapphire gyári hűtése mennyi használható?Mennyire hangos?
Ő érdekelne.Köszi keresztfater
-
kisza25
félisten
sziasztok 4850/4870-ből létezik rövid-,rövidebb nyákos?
gratula fiam -
8nemesis8
veterán
válasz
finest #49742 üzenetére
Úgy néz ki igen.Bár ha ezt tervezed venni, akkor mostanság nem kell majd félned, hogy ez sem fut az sem fut, mert sem VGA limites -meg ahogyan néztem E8500 4GHz fölött-,sem pedig CPU limites nem leszel.
Egyébként milyen felbontáshoz vennéd?FullHD vagy felette?Senior tag lettem
-
-
válasz
C.Brigante #49735 üzenetére
Ez egy teljesen normális pontszám 4850-nek.
De a lényeg,hogy amire használod ott hogy teljesít? -
finest
addikt
Mennyiben jelenthet P45-ös chipsetnél szűk keresztmetszetet a 2 x 8x PCI-E sáv 4870 CF esetén? Tudtok ilyen benchmarkot?
-
ThaBoss
senior tag
Elég részletes kép a 4870-ekről, szerintem jó:
[link] -
C.Brigante
veterán
hát sajna a gpu-m ennyit bír
625@680/1000 lol
nem extrémül kevés ez a pont??? -
Bali27
addikt
válasz
8nemesis8 #49732 üzenetére
hát igen. ebből az jön le hogy majd ha a játékokat nem viszi megfelelően akkor a vgaban van még krft, de egy 48xx re kell váltani...
Legalább is igy laikusként..Ja a 9.2es Driver+Catalystról mia véleményetek? Azt kaptam a kártyához.. Tök mind1 h melyik drivert rakom fel? Vagy ide is rakjak XG-t?
-
Bali27
addikt
Idle 48 fok, Fan speed 53%..... Valamivel lehet álitani a Bioson? Gondolom a feszültésget lejjebb kéne venni, és akkor hüvösebb lesz a akri, meg kisebb is lehet a fan speed..
De ha sikerülne levenni akkor a 2D be és a 3D be milyen feszültség/Fan értékeket álítsak?
Anno a 3870en sikerült királyul beálitani(remélem nem azért szált el -
-
Laraxior
titán
válasz
Balázs0916 #49723 üzenetére
HC..elvileg jónak kellene lennie
-
failed
tag
hi!
Érdeklődni szeretnék tőletek, hogy a Powercolor az milyen minőséget képvisel. Minőségi alkatrészeket használnak-e, stb... Esetleg milyen gyártót ajánlanátok? (4870 1 GB)
-
Bali27
addikt
Tudom huzni olyan 3.6 ig.. de olyan 3.2 ig biztosan mindig stabil..Persze ilyenkor biosban már a memória időzitéseket automatán kell hagyni akkor viszont elég kedvezőtlen számok jönnek ki a ramra..(alapbol 4gb 800as geil ultra)
Most alapon van a processzor.. azaz 2.66 on, és ma vetem 4850 Sapphire Editiont..
Vantageban beteszteltem.. VistaHome Basic x60 sp2...
Cpu4544 Gpu:6700 3dmark scoreP5987 -
-
Mankó
veterán
válasz
Balázs0916 #49722 üzenetére
Lehet, hogy nálad a többi alkatrész elnyomja a hangját. Nálam viszont szinte tök hangtalan a gép. Játék alatt sem hallod?
-
-
-
Laraxior
titán
válasz
Balázs0916 #49720 üzenetére
valamelyik verziója már támogatja automatikusan, nem is kell bekapcsolni semmit. tedd fel a k-Lite codek pakkot...azzal már jó
-
Sziasztok!
Ma végre megjött a Sapphire 4870 1Gb DDR5 Vapor-X kártyám))
A PowerDVD Ati Avivo funkcióját bekapcsolva a HD filmek feléledtek, hibátlanul futnak
A Media Player Classic-ban be lehet vhogy kapcsolni a herdveres gyorsítást?Ui.:
Viszont az elöző VGA-mat mégse vitte el aki akarta, így ha valakinek kell egy Gigabyte 6600GT 256Mb Silentpipe II, akkor a hídetések között megtalálja.Köszönöm!
-
Bali27
addikt
Sziasztok .. Egy C2D E6750 3Ghzen nagyából elég egy 4850 hez 1280x1024es felbontásban..??? Vagy korán se hajtja ki?
-
Winne
nagyúr
Hali
Srácok SOS-be kellene nekem egy gépösszeállítás ami ésszerűen van összeválogatva, ti mégis benne vagytok a témában. i7 az alap, memória 6 gb-os kit elég, kell még lap, prochűtő, ház, és kb ennyi. Ár/érték arányban lenne fontos, de a max kerek 300-350k. Köszi a segítséget előre is.
-
virkir
veterán
válasz
BullKoxa #49712 üzenetére
Mivel már a win7 totyikban is kaptál erre az egyszerű kérdésre választ esetleg ha olvasnál is előbbre jutnál.
-
BullKoxa
őstag
Hi!erre valaki [link]
-
-
Kissjeno
tag
Sziasztok. Valaki megtudná mondani,hogy vapor-x kártyán hogy lehet TV-t nézni????? Vagy létezik valami HDMI-S-videó átalakító ?
-
KDavid17
aktív tag
Valaki tudna egy olyan tesztet linkelni, ahol egy csomó 4870(főleg 1 gigást)-t tesztelnek?
-
Mankó
veterán
Vapor X-es 1Gb-s 4870et szándékozok venni. Valaki tud véleményt mondani, hogy mennyire hangos a ventije? Most egy 4850em van rajta egy AC Axxelero S1 rev2-vel. Ennek semmi hangja. Esetleg ezt a verziót rátehetem egy 4870re, ha nem tetszik a Vapor hűtője? Megfogja hűteni?
Köszi
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest