Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
KaiotEch
nagyúr
válasz
madgie #48899 üzenetére
Marad a 4850. Elég lesz az. Már csak a monitort kéne kiválasszam mellé ami nem ebbe a totyikba tartozik, de hátha tudtok segíteni: Samsung 2233BW vagy Samsung 2243BW?
-
KaiotEch
nagyúr
Nemtom melyik lenne a jobb választás. Ez a powercolor márka annyira nem ismert, meg ref hűtéses. Nem akarok szaunát a szobámból. A sapphire meg kicsivel nevesebb, vaporx-et hallottam már sokfelől, hogy nem rossz.
-
DEV_NULL
őstag
-
Winne
nagyúr
http://www.ipon.hu/?searchthis=vapor&where=shop
Most lejjebb ment kicsit az ár, érdemes inkább a gigásat kérnem, ha 1280*1024 a max felbontásom?
-
Winne
nagyúr
Meg az ÁFA emelést sem érdemes figyelmen kívül hagyni..
-
leftyke
aktív tag
válasz
KaiotEch #48879 üzenetére
Bocsi nem v.tam. Hát nekem nincs akkora monitorom de tesztek alapján egyenlőre igen. A játékok még nem kérnek nagyobbat de kérdés meddig lesz ez így. J meg jön lassan a DX11-es kari az biztos tol a többi árán lejjebb. Nem lehet ezt tudni a számítástechnikában mikor mit érdemes venni. Az 50K-s ajánlatot meglehet gondolni mert az nem rossz. 45 vagy 50K már nem nagy különbség. Az ember egy jó estét nem tud 5K-ból megúszni. Na de most meek majd benézek a fejleményekért d.u.-tán. Ha ez nincs elírva már rabolj rá 1GB-os 4870.ő az
-
_Toka_
senior tag
válasz
KaiotEch #48886 üzenetére
Ezért élnek meg az alternatív hűtést gyártók is...
Ha most nyár előtt úgy mernék költeni, ahogy nem, én is vennék egy ilyet... De félő, hogy a 4850-emtől nem tudnék pár nap alatt jól megszabadulni. Na, nem mintha nem lennék vele maximálisan megelégedve, de ezt nem naon lehet kihagyni... -
jagada
addikt
Gainward 4850 512Mb VGA-m van ezeket kábé milyen órajelekre lehet húzni? Mennyit szoktak ezek menni általában?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
KaiotEch #48875 üzenetére
Egyértelműen ez éri meg legjobban. Szvsz. ez a legjobb HD4850-es hűtés terén, és ráadásul a legolcsóbb 1GB-os változat. A helyedben jól meghúznám, hogy az 1GB-os VRAM ne legyen felesleges semelyik játékban. Egyébként Full HD-hoz ez a kártya húzva is kicsit kevés, inkább már egy HD4870-esre van ott szükség. Ha sokat játszol, akkor inkább egy 22"-os 1680x1050-es felbontású monitort nézz.
-
-
old gray
addikt
Tudok szerezni még 1db 4870 1GB Toxic-ot 50k futárktg.-el együtt. Ezen semmi hasznom nincs, egyszerűen maradt még 1db egy cégnél.
Ha valakit érdekel dobjon egy PÜ-t és adom az információkat honnan és milyen módon rendeljétek..
-
KaiotEch
nagyúr
válasz
leftyke #48873 üzenetére
Akkor szerinted is jó választás lenne egy Sapphire HD4850 1GB? A leírás alapján különösen ajánlott.
-
KaiotEch
nagyúr
válasz
jozefgucci1 #48872 üzenetére
Jó az előbb elírtam passzív - aktívot. Halk? Pedig azt mondják az elég hangos.
-
leftyke
aktív tag
válasz
KaiotEch #48871 üzenetére
Nekem palitom volt ami nagyon erőss 4850es csak én megpiszkáltam és behalt. De szerencsére annyira nem vizsgálták ki így kicserélték gigabytera a passzív hűtésesre. Na erről a véleményem ha nincs 6ventid a gépben meg se merd kockáztatni. Nekem 120-130fokkra is felment míg nem raktam mellé egy hűtőt. De sz.tem ezek elég jó kártyák a 4870et nem venném vagy 4850 vagy akkor gyűjteni 4890re. Példák:Sapphire ,Gigabyte ,Palit , Segítség
-
-
KaiotEch
nagyúr
Akkor amiket kinéztem:
Asus 4850 1GB
Gainward 4850 1GB
Gigabyte 4850 1GB - passzív
Gigabyte 4850 1GB - aktív
HIS 4850 1GB - de ez már nem az én pénztárcámhoz van mérve. -
KaiotEch
nagyúr
Hali. Egy ASUS HD4870-et tudnék szerezni 42k-ért. Érdemes megvenni? Jó ez a hűtés?
Vagy ASUS HD4850 TOP 29k-ért.
-
old gray
addikt
Dupla lett, sorry.
-
old gray
addikt
Sapphire 4870 1GB Toxic-ot rendeltem végül, de csak azért mert egy régi árlistán találtam 49k-ért, tegnap megrendeltem webshopon keresztül, gondoltam teszek egy próbát... ma felhívtam a céget, beérkezett a rendelés és ma küldik is a megadott áron.
-
Winne
nagyúr
Ez a 4770 nagyon szívta a vérem, de csak a 4850 mellett döntöttem, remélem jól.
-
Winne
nagyúr
A 4870 és a 4850 között sztem még 20% kül sincs...
-
Tomi 16
őstag
a Refko Hűtésest veszem!!!
csak 9800GTX-ről 8800GTX-ről váltok le ilyen VGA-ra.. és nemtudom mennyivel nagyobb teljesítmény növekedést láthatok majd..
mivel 1680-1050ben játszok mindent!!szóval azért írtam azt a hsz-t előzőleg..
És Csütörtöktől én is ATI párti elszeke köztetek!!!
meg állíltólag az ATI + AMD elég jól hasítanak -
Tomi 16
őstag
Sziasztok!! ZAFIR 4870-et akarok vásárolni Csütörtökön...
Mire számíthatok milyen teljesítménye van... tesztek érdekelnek Játékokból meg 06 Bench ha vakinek van egy kis idelye rá!! -
fagy53
nagyúr
válasz
leftyke #48850 üzenetére
Itt ugyan a 4870 van, de nemsok a különbség. Ez a kártyák tényleges max fogyasztásait jelzi, a gép többi része ehhez jön hozzá.
-
leftyke
aktív tag
-
leftyke
aktív tag
Ha valaki érti ezt hogy melyik videó kari mekkora tápot igényel segíthetne. Most 4850esem van, chiftec 450W a tápom. Gondolkodom 4890ben de nemtudom bírná-e a tápom?! Ha nem akkor no csere
-
brd
nagyúr
válasz
jozefgucci1 #48844 üzenetére
Valszeg' Catalyst hiba. Próbálj ki egy másik verziót (régebbit is akár).
-
dangerzone
addikt
válasz
jozefgucci1 #48846 üzenetére
Szerintem valami szoftverhiba lesz ez, de mondjuk ártani nem árt ha másik karival is megnézed.
"Próbáltam már amúgy azt is de semmi." -mármint, hogy ati tray tools nélkül?
Szal, játék indítása előtt nyomd ki.Esetleg még egy driverfrissítést megpróbálhatsz.
Meg úgy is , hogy csak drivert hagyod fenn, catalystot nem .(catalyst meg att tud néha finomságokat okozni, ha egyszerre működik a kettő )
-
madgie
titán
válasz
Nekem egyszer csinált ilyet: amikor a barátnőm úgy gondolta, jót tesz a gépnek, ha COD4 közben hibernálja le
-
válasz
dangerzone #48845 üzenetére
Xp-t használok jó elég régóta.Próbáltam már amúgy azt is de semmi. Ja volt úgy ,hogy amikor nem léptem kia traytools-bol és kifagyott ,akkor át akarta állítani a kártya a felbontásomat ?
Aszem elhozok egy másik karit és megnézem azzal.Ja igen 9.4 -es catalist van fen.
-
dangerzone
addikt
válasz
Nekem akkor csinált pont ilyet a kártya, mikor vista alatt használtam ati tray toolst.
Aztán ha kikapcsoltam az ATT-t, akkor már jó volt minden.
-
Szevasztok !
Remélem jó helyre írok .
Kb egy hónapja vettem ( PH-s bíztatásra ) egy gigabyt 4850 karit.Nagyon jó bevált meg minden ,de már szinte az elején csinálja vmi a következő dolgot.Cod4 multiban ha ALT+Tab-ot nyomok játék közben 10-böl 8x kifagy a játék.Azért lépek ki mert van 2 szerverünk és ha ki kel dobni valakit....Elzöldül a kép és utána elfeketedik a kép és sekép se hang.Ha ki tudok lépni akkor kiírja ,hogy resetelt a videókártya vmilyen oknál fogva.
Ezután ha vissza akarok lépni valamilyen direktx hibára nem engedi elindítani a játékot , sőt semilyen játékot ami a gépen van. Ezután csak egy restart segít .
Valakinek vmi ötlet ?
-
Winne
nagyúr
Na megrendeltem én is a 4850-et, majd tolok infot, hogy a 3850-hez képest mit produkál számokban.
Szerk.: most látom ezt a pH-s UT3 szervert, majd felkukkantok sztem valamikor.
-
old gray
addikt
válasz
madgie #48839 üzenetére
Uhh most megfájdult a szívem. De az ára már nem az én pénztárcámhoz van szabva, az a baj, hogy +pár ezer Ft és jobbat kap az ember, megint +pár ezer Ft és még jobbat...a határ a csillagos ég. Marad a 4870 Vapor X a Birdben láttam a legolcsóbban 51k-ért, ha esetleg tud v.ki jobb forrást, megköszönném ha megosztaná velem.
-
madgie
titán
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
keIdor #48833 üzenetére
Jaja, azért írtam, hogy " RV770-el eléred a 850-900at akkor már örülsz".
Öreg szürke: Pedig van 4890-ből is VaporX meg Toxic is.
-
old gray
addikt
válasz
dangerzone #48832 üzenetére
Egy pontot le tudok vele térben modellezni? Van benne elég kraft?
-
BemAnyó
senior tag
Tervezési hiba a ref 4870/4890 eseknél ? LINK
ha ez tényleg igaz, akkor honnan derül ki hogy a nem ref karin nem ref a vrm ?
-
old gray
addikt
Utánanéztem a Vapor X ill.. Toxic teszteknek, tényleg nincs nagy különbség közöttük tuningban, ill. hőmérsékletekben sem. Sajnos a 4890 kimarad az életemből, a gyári hűtésük miatt. Ha kapható lenne belőlük is Vapor X / Toxic akkor más lenne a helyzet.
Sapphire 4870 1GB Vapor X a befutó. Bár 2db 4830 1GB CF-ben is eszembe jutott.
Köszi az infokat mindenkinek.
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Daffni2 #48476 üzenetére
ennek örülök, a scythe mégis csak minőség,
old gray : szerintem vegyél Vapor X et, húzni te is tudsz, és annak úgy tudom nagyon franko a hűtője is, a toxic -nak a hűtése alapból igen gyengusz szerintem, a FET eket nem hűti semmi, csak ül rajtuk egy süni, én a 8800gt hez vettem még S1 est azt raktam fel erre is végül, én azért vettem toxic ot mert mindenhol azt írták hogy azon jobb ramok vannak és jobban lehet húzni, hát egy frászt, 1150 ig bírja a ram, igaz a proci 750 -en megy, de az nem dob rajta sokat,
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
old gray #48823 üzenetére
Nos Toxic felesleges pénzkidobás, tuningot otthon elintézed, ezért felárat adni sztem felesleges. Érted még ha nem értenél hozzá azt mondom esetleg... de nehogy már neked kelljen a tuningról mesélnem.
4890, nem csak nagyobb az órajel az előnye a 4870-hez képest:
- Kevesebbet eszik, mert jobban visszaskálázható az RV790 mint az RV770.- Sokkal nagyobb tuningpotenciál lakozik benne 1GHz is lazán elérhető, RV770-el eléred a 850-900at akkor már örülsz, pedig az az alapórajel (felett kicsivel) 4890-nél.
-Gather4 kompatibilis textúrázó csatornák
-"RV790 lapka 959 millió tranzisztort tartalmaz, így az Ultra-Threading Dispatch Processzor működését némileg optimalizálták, ennek köszönhetően a számításigényes programok, azonos órajel mellett valamivel gyorsabban futnak majd az RV770-hez viszonyítva. A chip körül még található kapacitor gyűrű is, a rendszer ugyanis ennek segítségével örzi meg a stabilítást a magas órajelek alkalmazásakor."
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
old gray #48819 üzenetére
Nem kell ugyn olyan márkájú vga a CF-hez. Lényeg, hogy azonos mag legyen, pl egy 4850 meg egy 4870-et is össze tudsz kötni CF-be.
A szempontjaidat figyelembe véve VaporX-et venném, tuningot ingyen elnitézed otthon és nem is kell barkácsolnod otthon, ha gariztatni kell esetleg akkor nem kell újabb fél napot a hűtő átszereléssel bajlódni, stb
Viszont én tuti a 4890-et venném a fejletebb gpu miatt, a hűtőt meg kézzel beszabályoznám ha nagyon hangosnak találnám. Bár nem vok a hangra annyira érzékeny az igaz.
-
old gray
addikt
Van egy XFX 4830-am amit hamarosan eladok (CF-et terveztem, de annyira ritka lett ez a márka, hogy nem bírtam még egyet beszerezni belőle). Van néhány kiszemelt utód a választásban kérnék segítséget.
Szóval 4870 amit kinéztem, abból is 1GB-os verzió, gondolva a jövőre. A ref. hűtős darabok nem igazán tetszenek, nekem legyen halk és hatékony hűtése. Itt merült fel az 1. kérdés:
- van Gigabyte 4870 1GB 45k-ért.
Erre lehetne tenni v.mi spéci hűtést, a kérdés az az, hogy melyek felelnek meg rá, ami hatékonyan hűti a vga egészét. Pl. Auras Fridge 6k körül kapható, így a végösszeg 51k. Kérdés, hogy az Auras Fridge elegendő-e rá megfejelve egy 12cm-es Scythe ~1200RPM ventivel.
Vagy
- van nem ref. hűtős megoldás:
Sapphire 4870 1GB Vapor X 51k
MSI 4870 1GB 52k
Sapphire 4870 1GB Toxic 53k +emelt órajelek
Gainward 4870 1GB GS 54kUgyanakkor 58k körül már van 4890 1GB ref. hűtő megoldás.
Ti melyiket választanátok?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
8nemesis8 #48816 üzenetére
Sapphire DualSlot hűtéséhez 4 eres kábel van, szóval vezérelhető a fordulatszáma. Ebben a hűtés tesztben benne van a DualSlot (sajnos a Vapor nincs benne még).
-
8nemesis8
veterán
Melyik (gyári)hűtésű kártya vált be legjobban!?
A Vaporról jókat lehet hallani.
Illetve a Sapphire dual slot is jónak tűnik. -
SpZ
senior tag
Hy régebben én is szolgáltam tesztekkel a 4850 kontra amd proci párosításról de most én kérnék segítséget.
Nem szeretnék most milló hsz-t végig olvasni hanem véleményeket szeretnék a jó PH-s barátoktól.Konkrétan ez a Gigabyte Radeon HD4850 Zilent 512MB GDDR3 milyen előnyökkel és hátrányokkal bír a shappire asus és társai mellett? előre is köszönöm
[link]
ennyiért ilyen tulajdonságokkalszerkesztve
régi szép idők [link] -
patyik75
tag
sziasztok.
próbáltatok már használni X-treme G 9.5 drivert.
van v.mi különbség az eredetitől? -
arpeen2
senior tag
Összeraktam egy gépet P35 ASUS lap, MSI4850 (1GB), E8400 2x2GB DDR3 Kingston, 450W Chieftec táppal, minden alapon van hajtva. Elindulnak a játékok, minden megy szépen de teljesen random módon újraindulgat a gép. Memtest lefutott, hiba nélkül, nem melegszik semmi. 9.3 és 9.5 ATI driverrel próbáltam, a helyzet ugyanaz volt. Az eseménynaplók (XPSP3) semmiféle hibát nem jeleznek. Van hogy 2D-ben is restartol. Valakinek ötlete?
Köszi !
-
fagy53
nagyúr
válasz
mokkacsoki #48797 üzenetére
Én viszont hallottam, 9600GT-nél volt hasonló eset, az okára azóta sem sikerült rájönni. A kártya a gyári órajeleken feketehalált produkált de nem minden játékban, ha a vmem órajele jelentősen csökkent, a hibázások száma, gyakorisága szintén csökkent. Egy ettől független RAMcsere viszont csodát tett, gyengébb, lazább időzítésű RAM-ok kerültek a régiek helyébe és a VGA azóta a gyári órajelekkel hibátlanul üzemel.
Esetedben gyanús az alaplap is, hiszen a PCI-E busz, de még a 12V-os táp is a PCI-E csatin keresztül csatlakozik a VGA-hoz. -
sagesz93
addikt
válasz
zezoka #48791 üzenetére
Szerintem bios frissítés, és win ujratelepítés... aztán hátha..
Amugy nekem is voltak ilyen"kissebségi(a másiknak ilyen van, de nekem mégis lassabb)" érzéseim... Csak az még régi géppel volt.
550W-os csifinek elkéne bírnia ezt a gépet..
Melegedés, hőfokok?
Mondjuk ez rohadtul nem ide való
Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest