Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Az a hiper-szuper pedig akkor lesz, ha beveti a vmodot, mert ebben az esetben csak az segít, ha a GPU feszt megemeli és akkor elviszi a max órajeleket gond nélkül, sőt hard vmodnál jóval többet is.
780/1100-hoz elég egy light-os vmod, 0.10-0.15V emeléssel. Sajnos ezt csak hardveresen érheti el, bios-ból, ATT-ből nem fog menni. -
lipi67
nagyúr
válasz
madgie #49489 üzenetére
Ok-Ok de szemetel. Azt hittem, hogy a táp nem ok amikor 1ütt akartam húzni a procit meg a vga-t, és 752/1122-n vége volt (azon stabil). De nem. A VGA-nak kevés a fesz, ha egy 780/1150-en akarnék stabilan, kéne neki egy kis szufla még..[itt még] jó vagyok, csak ilyenkor már nincs ramra szufla, s időnként "beszemetel"
-
LamaCube
addikt
válasz
Djuree #49424 üzenetére
Gondolom a paszta sokat jelent. Nekem alapból ilyen volt nem csináltam vele semmit.A biztonság kedvéért oldalról megtámogattam egy 12-es ventivel és a hátlapjánál a vga-ról egy 8 -as venti szívja el a meleget+ a 12-es táp venti is .Összességében 3db 12-es 2db 8-as egy chipset és egy vinyó hűtő van a házban + a vgan
Mondjuk az esetek 80%-ban ki vannak kapcsolva csak a játékok alatt kapcsolom be kb. 5-10C°-ot nyerek velük úgyhogy szinte felesleges bele annyi, de mivel megoldottam kapcsolóval így bármikor kikapcsolhatom .
-
lipi67
nagyúr
A gpu 810-en szemcséz már..veszem 790-re...
-
lipi67
nagyúr
válasz
KaiotEch #49442 üzenetére
Aki meg az 512-es változatát..az is világít
Most kitesztelem. Eddig 752/1122 most csak a ramokat néztem[nem ez a végük], csak.. 1x-re nem tudom húzni a gpu-t és a ramokat. (gondolom fesz).Az egészséges középutat keresném. Megnézem, mi hoz többet a konyhára, ha a ram megy jobban, vagy a gpu. (szoftveresen nem lehet feszt emelni?) -
Tom07
csendes tag
válasz
Bali27 #49484 üzenetére
mióta megvettem csinálja, de csak ritka esetekben, arra is gondolok lehet a programban van valami amit nem támogat, v nemtom.
Most pl a Legendary-nál csinálja a főmenüben. Játék közben ritkán. Kb fél óránként elfeketedik a kép, utána visszajön és megy tovább minden. De végülis eddig is elvoltam vele, mert az új játékoknál nem csinálja. Szóval ennyi. Köszi mindenkinek, hátha egyszer megjavul.Üdv. Tamas
-
Bali27
addikt
Szia.. Nekem pont pőár napja volt ilyen a HIS3870emmel..
Pár napig csinálta, kicsit néhol bepixelesedett a kép.. Ujrarakott driver nem oldotta meg..
MAjd 2 napja totálisan elszált.. Azt mondták hogy a ramok száltak el rajta...
Bár ha neked jó a kép(nem pixelesedi stb) akkor nem tudom h mi lehet.. -
Tom07
csendes tag
válasz
FireKeeper #49474 üzenetére
neem, a legújabb 9.5ös driver, de a régebbieknél is ezt csinálta
-
madgie
titán
Az órajel visszavétellel kapcsolatban nekem is lenne kérdésem: fotósoppozni is szoktam, ott meg van GPU gyorsítás.Most lőjem be, hogy kapcsoljon az ATT 3D-be ilyenkor, és pörögjön ezerrel a GPU (szerintem többnyire feleslegesen) és vegyem vissza tökig a 2D-s órajelet, vagy tegyem a kivételek közé, és adjak neki valami köztes (mondjuk 250-350 MHz) órajelt? Nekem ez utóbbi logikusabbnak tűnik, bár így a rendszer netezés és minden egyéb közben kicsit többet eszik a gép (tényleg, mennyivel is? 10-15W?)
-
C^^
őstag
Sziasztok.
Elkezdtem a kártyám 2D órajelének minimumát keresni. Az normális, hogy 65/510-ig vissza tudtam venni (0.968V)? Használhatom így tartósan 2D-ben? Hiba nincs, 63MHz-nél kezd el zavaros lenni a kép, egyedül annyi, hogy van egy ugrás, mikor 3D-ből visszavált. Egyébként egy Gigabyte 4850-ről van szó.
-
-
vzsryl
nagyúr
-
madgie
titán
Ha olyan lesz a Crysis 2 , mint az 1, akkor talán érdemes kivárni, hogy a 4890 ára picit mérséklődjön. Miért mondom ezt? Alap 4870-es órajeleken High beállításon, DX10-en érzi jól magát nálam (1280*1024, 30+ fps), ha megcibálom 4890 közelébe, akkor már a Very High is jó. Tehát számít neki az órajel, gondolom a második rész sem éri majd be kevesebbel. Mondjuk full HD-n szerintem 4890-nel sem fog max részletességgel játszhatóan futni, de az élet már csak egy nagy kompromisszum
-
leftyke
aktív tag
Az adobe flash playert hiába rakom fel nem érzékeli a 7es alatt a firefox. MIért lehet az?
Meg az előbb alvó állapotból mikor ébresztettem
kékhalál?
Tudom nem ide tartozik de itt vaok mindíg és hátha tud valaki v.mit. -
jagada
addikt
akkor nem tom mi a baja, néha egy sima internet explorer elindításánál is olyan kékhalál fogad, máskor meg megy a Crisys is
valami ati2drg-vel van gondja, meg végtelen ciklusba kezdett szöveg, majd csinálok fotót fényképezővel, hátha valaki tapasztalt már hasonlót.
pedig a táp egyik +12V-os ágára csak ez van kötve, hogy a 18A ott legyen neki mind... -
Djuree
félisten
válasz
->Raizen<- #49433 üzenetére
most visszatértem, jön pár játék ami miatt fejlesztenem kellett
de lesz majd boxom is megint, ha kijön a forza3
-
jagada
addikt
4850/512-nek egy FSP 400W-os táp elegendő?
-
leftyke
aktív tag
Hali! Valaki megtudná nekem mondani hogy most ez hanyas drivert foglal magába? A catalysthez 9.5öt ír a többihez meg 8. valahanyast.
-
madgie
titán
Szerintem nem, de esküszöm, meg sem figyeltem, mikor beszereltem
Tuti nem dual slot, ahhoz túl lapos. Ja, és az Accelero S1-hez képest jóval kisebb a fizikai kiterjedése minden iránybanMankó: én nem bántottam a gyári hűtést a nem refihűtős 4870-emen. Hatékony, mint a nyű, nem hangos, annyi, hogy a ramokra rátehettek volna valami kis süniket... de anno a Gainward 3850-en meg olyan porszívó venti volt, hogy öt perc alatt lekaptam. tehát nem vészes a 4870, csak tényleg érdemes valami jobb hűtéssel venni (Vapor-X mittomén)
COD4/5 szintű fps-ek repülnek egy 4850/1GB-on is full HD-n, egy Crysisnak meg Euthanist-on nem elég semmi
-
gfefe
őstag
én is úgy filózom, hogy hagyom a búsba a ventit... inkább veszek majd még egy karit...
2db 4850 nekem mindenre elég lesz még magasabb felbontásokon is... az alaplapom támogatja a 2x 16x os 2.0 sávot tehát hátráltatni nem fog semmi....(remélem)
szerk: ref hűtésnek is van értelme amúgy... én pl nem tudnám kihazsnálni a sima pci slotot ha nem az lenne...
és számomra az is fontos...
-
Mankó
veterán
FPS-el játszok, s nem használok szűrőket. De mostanában egyre ritkábban játszok.
Úgy néz ki , hogy ha beujjítok egy full hd-s monitorra, akkor kénytelen leszek venni egy 1gb-os 4870et is. Remélem olcsón hozzájutok.A 4850en van most egy AC S2-es, a 4870re is elég lenne, vagy oda valami izmosabb kell már? Nem ráncigálom az órajeleket.
Jah igen, és a Corsair 450Vx- tápom elég hozzá?
-
KaiotEch
nagyúr
Aki Sapphire 4850 1GB Vapor-X-et nézte ki megvételre, annak most mondom, hogy kéken világít. (Azért írtam, mert van akit zavar.)
-
madgie
titán
Ez az én bajom a Powercolor hűtésével is. A GPU-t nagyon szépen hűti, 838 MHz-re fel tudtam tolni stabilan és még akkor sem megy 65 fok felé terhelve, de a többi komponensre csak pucéran fújja a levegőt, az meg azért annyira nem jó
(persze ha nem ráncigálja az ember az órajeleket, akkor no problemo, de akkor is csúnya dolog) -
Lefty
addikt
főleg ha mondjuk hagyja az ember a gyári vrm hűtőket a musashi mellett, úgy tudom meg lehet oldani. az AC twin turbo 7k, a musashi olyan 10, és nem kis különbség van. az AC csak kavarja a levegőt, egy 4870-nél nem sokat ér az ember vele, vrm-et nem is hűti.
hát igen, olyan 80-90-ig bírniuk kell, de nekem a 4870-em gyári hűtővel mondjuk egy crysis közben úgy, hogy minden maxon olyan ~63 fokos, 35-39%-os ventiteljesítménnyel.
most, hogy 130 dollár körüli lesz a 4870 pl., igencsak én is elgondolkodtam, hogy esküszöm veszek egyet a másik mellé.
-
Mankó
veterán
1920*1080as felbontásban való játékhoz elég egy 4870 vagy már ajánlott inkább a 4890 vagy esetleg egy x2-es kártya? (Bár x2-est tuti nem fogok venni.)
-
gfefe
őstag
-
Lefty
addikt
válasz
- = Zk = - #49422 üzenetére
ha mindenáron le akarod cserélni a gyári hűtőt, (ami szerintem elég jó) akkor csakis scythe musashi.
-
jucye
tag
A Vantage topik pang, így itt kérdezem:
Szerintetek miért van az, hogy 3D Vantage-ban 9.5-ös catalysttal csak 6900 pontot kapok a gpu-ra, 9.4-el meg 8600-at.
Ekkora különbség lenne a driverek között?
-
noncsika
tag
sziasztok
a hétvégén újratelepítettem a windowst, felraktam az aktuális catalystot és azóta dobálja ki ezt az üzit minden egyes alkalommal, amikor bekapcsolom a tv-t
kép
baromi idegesítő, mert gyakran kapcsolgatom ki-be és nem jöttem még rá, hol lehet kilőni, hogy ne írogassa ki állandóantud valaki segíteni?
-
Sziasztok,
azt a micsoda pörgés volt itt ma,
alig győztem visszaolvasni.
szerk: vagyis már tegnap
-
LamaCube
addikt
válasz
C.Brigante #49406 üzenetére
Nekem pont ilyenem van!Nincs tuning.Idle 40C° -25C°-os szobában.
Pl. Cod4 -62C°
F.E.A.R 2 -minden max. 60C°
H.A.W.X- 58-60C°
Far Cray 2. 58C°
A gyári bios- van fent nem piszkáltam semmit rajta jól vezérli a ventit.Alapon 6%-on pörög CCC-szerint ,de eddig nem sokszor ugrott fel 20%-ra.Összegezve olyan 60C°-on tartja a karit.A hang az relatív nekem nem hangos,mert mindig fülessel játszom és zárt úgyhogy nem hallok belőle semmit.
Furmark-al sem ment feljebb 65C°-ál.
Ja mondjuk a felbontás egy 19"-os samun 1280X1024 gondolom nagyobb felbontású monitoron több lehet. -
Djuree
félisten
válasz
Májsztró #49416 üzenetére
jóvanmá na
Májsztró, gfefe: ezt csak azokra a játékokra értettem ahol az elején ott az nvidia logo. ott a radeonoknak sajna nem sok keresnivalójuk van sokszor
mielőtt megvettem a karit néztem sok tesztet, ez volt a helyzet általában...
viszont tényleg jó kis kari. ár/teljesítményben verhetetlen -
Djuree
félisten
válasz
C.Brigante #49413 üzenetére
hangosnak nem hangos sztem, de viszont szarul hűt.
nekem terhelve felment 90 fokra is
(igaz azt hozzáteszem, hogy mikor leszedtem a hűtőt, akkor a paszta már meg volt kövülve (majdnem légkalapáccsal tudtam csak leszedni), ez jelenthet + 10 fokot is akár extrém esetben, de még így is magas, a 80 fok is sok sztem)
ja és sem a memókon sem a vrm-eken nincs borda, ami azért nem árt...tuningot még nem próbáltam, de sztem a 700 menni fog...(igaz azt tudni kell, hogy a gainward gyárt golden sample változatot is ami gyárilag húzott, és ami bírja a tuningot azt golden sampleként adja el, szóval ezektől a sima változatoktól nem kell csodád várni tuning szempontjából, de ez alapon is visz mindent ahogy eddig láttam a játékaimat
)
-
Djuree
félisten
válasz
C.Brigante #49406 üzenetére
nekem is ilyen van. a hűtés brutál szar...én most cseréltem le twin turbo-ra...
-
SpZ
senior tag
hello, AHoj
konkrét kérdésre pontos választ szeretnék
pontosan hány százalékkal erősebb a 4850 512mb széria, mint egy 8800 gt 512mb széria?
% ?
-
C.Brigante
veterán
rendeltem egy gainward 4850-et [link] valakinek vélemény a hűtésével kapcsolatban? halk, hangos? meleg nagyon, hűvösebb?
-
Djuree
félisten
válasz
- = Zk = - #49400 üzenetére
viszont látom neked is dual slotos a hűtésed.
jobb ha tudod hogy a twin turbo nem fog felmenni rá barkács nélkül. az a 2. fém foglalat, amivel becsavarozod a karit a helyére az nem engedi fel. kb. 3-4mm hiányzik. én ezt megoldottam, levágtam vagy fél centit a hűtő műanyag részéből, így már felment gond nélküla gfx chilla is jó, az tuti felmegy barkács nélkül, viszont randa és nekem ez kizáró ok volt
-
Djuree
félisten
válasz
ajánlom a twin turbót, nekem nagyon bejött, amint lejjebb látod 54 fok, 10 perc fullos terhelés után, sztem 1 óra alatt sem megy feljebb 65 foknál, és ez nagyon jó. hardverker-nél vettem ma 7080ft-ért. ennél olcsóbban nem találtam, csak webshopban, de ott is 6900 volt, és az csak szerdára lett volna.
-
Tomate
veterán
válasz
-
Aktív témák
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest