- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
válasz
Vasinger! #40594 üzenetére
Meggyőzött.
Csak azt szeretném tudni még, hogy magának a 4850-nek a nyákja milyen hosszú?
Mert max 24cm-em van, utána vinyó van.
4830-nál is kérdezősködtem, ott 19 és 25cm-t mondtak különféle márkáknál.
Megtennéd, hogy valamikor leméred centivel a nyák hosszát?
Megköszönném!
Vagy, ha valakinek van nyákméret adata, akkor azt megoszthatná velem!
Üdv! -
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #40597 üzenetére
SZABALYOZNI nem lehet
Nem szabajozni!
-
vitezlejszlo
őstag
Toxic jo, csak nekem zizereg, tehat garis lesz.
A hutese NEM HALK! SOT!
Szerintem semmivel sem jobb, mint a gyari. NEM LEHET FORDULATSZAMOT SZABAJOZNI
Amugy jo, 4K-t meger, tobbet nem. Es vegyel hozza egy Accelero S1-et meg 2db ventit ra 12CM-es Noctuat
Az MSI allitolag nem cicergos. Nem tudom mennire OC-s, de ha Toxic kozeli, akkor lehet, hogy az jobb valasztas...
l
-
butcher eu
senior tag
hali
a 4870-eket is lehet bios fleshelni winflesh-sel? És az 512-es és a 1gb-osnak külön biosa van, vagy nem? És mekyik a legajánlottabb bios a sapphire-okra? Bocs a sok hülye kérdésért, de nem volt még 4xxx-es szériám. -
Departed
őstag
Nekem Dual Slot-os Sapphire van, és teljes megelégedettségemre szolgál
A Toxic verzió venti sebessége nem állítható, ezért hangos, és ezért írhatták review-kban hogy hűvös. Az én verziómat 30%-os ventivel járatom, és max 70 körülig megy fel a hőmérséklete. Ennél jobb felesleges szvsz.
De ha buherálni szeretnél, akkor választhatod az említett S1-es megoldást, rosszul elvileg azzal sem jársz -
Vasinger!
nagyúr
-
CHIPman
nagyúr
Előttem szólóhoz részben kapcsolódva kérdezném, hogy a Giga Zalman hűtője jobban hűti, mint a Sappi VF900-asa? Mert egyesek szerint a VF900 igen kevés a toxicra, akár 90°C-os is lehet...
-
Peace
nagyúr
Írtátok hogy leginkább HIS iceq-t javasoljátok ha 4850 vásárlásra szánom rá magam. Sajnos mostani friss árlistákban már nem találok 512 megás HIS-t, úgyhogy 4 másik között vacillálok jelenleg. Melyiket ajánlanátok a következők közül?
-MSI Radeon HD 4850 512 DDR3 OC Edition Extra hűtés 3 év
-Gigabyte Radeon HD 4850 512 DDR3 Zalman hűtős 2 év
-Sapphire Radeon HD 4850 512 DDR3 Dual Slot hűtés 2 év
-Sapphire PCIe HD4850 512MB TOXIC FULL 2 évTöbb review-t végigolvasva, leginkább a toxic tűnik a legjobb választásnak, bár az ára húzósabb vagy 4k-al a többinél. Viszont elég szépen overclockolt gyárilag és hűvösebb is a többi kártyánál. MSI mellett szól a +1év gari. Szóval mit mondtok?
Ha valaki mégis látna HIS 512 megást valakinél PH-s árlistában, annak is örülnék.
-
-
Vipera90
csendes tag
Itt Akkor most melyik érték a jó, és mi kell ahoz hogy mind ugyanazt mutassa?
-
Fricc
tag
Hali, van egy sapphire dual slot 4850-es karim, milyen progit ajánlotok a tuningjához + a ventiszabályzás beállításához?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Dzsekó #40585 üzenetére
Aha, így már értem. tényleg elég közel van, durva...
Nekem a winyók tekjesen letn vannak és a tiedhez képest elvannak forgatva 90 fokkal, így evvel nekem nincs baj, de ez már nem ide tartozik...Egyébként visszatérve a témához, én néztem azt a karit, de csak vastagságban tér el sztem a sima ref karitól, szval ha egy sima 4850 befér, akkor az is befog, de persze a tápcsatiról ne feledkezzünk el!
-
Dzsekó
addikt
válasz
Vasinger! #40584 üzenetére
Régebbi, 2001-es, de nagyon szeretem, mert le lehet szedni a ház tetejét külön 1 kézzel csavarható anyacsavarral, aztán ki lehet húzni az oldallapokat csavarozás nélkül.
Ebben a házban ugye még kábelekkel a ház háta felé állnak a vinyók, nem elforgatva 90 fokkal, és nem a ház aljáig megy a szerelhetőség, hanem csak 2 vinyót lehet egymás mellé betenni, ami tele is van.
Asszem Cooler Master is lekoppintotta Centurion néven: [link] Vannak szép nagy képek.
A hátulja és az egész bele így néz ki az enyémnek, csak a Cooler Master eleje másmilyen. -
Dzsekó
addikt
Hali!
Valaki le tudná mérni vagy meg tudná mondani, hogy milyen hosszú egy passzív hűtésű Gigabyte 4850-es kártya?
Nekem kb. 24 cm helyem lenne rá, ha hosszabb, akkor már fékezné a vinyók tányérját.
Egyébként most Sapphire 3850 van a gépemben, ez kb. 24 cm és van fél cm hely vinyók és videókari között.
Válaszotokat előre is köszi!
Üdv! -
Scholes9
nagyúr
Hi. Ez a referencia hűtős kártya vagy a dual slotos hűtésű? SAPPHIRE HD4850 512MB DDR3 Sapphire Edition PCIE, neten mind2 fajtához többféle képet is találtam, nem tudok kiigazodni rajta, hogy most akkor melyik melyik
-
hola_bola
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy Asus EAH4850-est, majd kábé két óra normál használat után negyed óra COD kiütötte a rendszert, becsíkozódott a kép, és onnantól nincs újra normális felállás. Valami oylasmit ír ki, hogy "atimdak nem válaszolt, de most már sikeresen újraindult", majd ezt követően fagy.
Egy órája driver frissítéssel sikerült adni plusz negyed óra működést újra, amikor beindítottam a CCC-t, a GPU hőmérséklet 43 fok volt, majd kimentem mert csörgött a telefon, és mire visszaértem újra beállt a csíkozódás. Ebből én arra következtetek, hogy nem túlmelegedés a problem.
Konfig további elemei: p35-ds3l lap, e4400-as C2D (húzva volt 2,8 Ghz-ig, de ha visszaállítottam, se változott semmi), 400W Chieftec táp.Tudtok valamit segíteni, kérlek, vagy vigyem vissza garanciával?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
butcher eu #40574 üzenetére
Én is azt látom, hogy E8400-at írt, nem E8200-at
-
_Toka_
senior tag
válasz
sarkany007 #40569 üzenetére
Ezt a kérdést nyilván nem is gondoltad komolyan...
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #40568 üzenetére
Nesze, lusta kobold, ref hűtős képek. Guru3D teszt.
sarkany007: Vagy nem ért hozzá. Amúgy mit értesz oem VGA alatt?
-
sarkany007
csendes tag
hello az lenne a kérdésem hogy az -oem- vgá-k mind hibásak mert a haveromnak 3vgá-ja volt oem mert az olcsobb és mindegyiknek volt valami baja
-
lsc
nagyúr
válasz
butcher eu #40566 üzenetére
Tessék 1 gigás 4870, csak keresni kell .
-
butcher eu
senior tag
válasz
katt777 #40565 üzenetére
egyenlőre nem nagyon akarok tuningolni, elegendő lesz alap órajelen is. majd a legközelebbi beruházás lesz egy egész nyákos vizesblokk.
Sehol nem találtam normális tesztet vagy cikket az 1 gigás sapphire-ról. de más típusról sem. egy olyan képet keresnék amin jól látható a szétszedett kártya minden alkatrésze. he esetleg veleki rendelkezik ilyesmi fotókkal, nagyon jó lenne, ha belinkelné, vagy elküldené nekem.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #40564 üzenetére
Nézd meg a bios-át, van-e benne biztonsági mód. Ha GPU-Z-vel lemented, RBE-ben megtalálod az órajelek 2. lapján. Sajna ez a GPU-t méri, amely a legkevésbé hevül az egész nyákon (nálam a MEMIO 20°C-kal melegebb volt, pedig az az érzékelő is a GPU-ban van), így a RAM-ok és a VRM-ek túlmelegedésére nem reagál. Esetleg egy-egy hőérzékelőt tehetnél ezekre (vagy az ujjaidat), de ha bordákat és rendes huzatot kapnak, akkor elméletileg nem lehet gond. De akkor is csak óvatosan a tuninggal.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #40559 üzenetére
A hőeloszlás miatt mindenképpen jobb, ha a lemezt rajta hagyod. RAM-süniken nagyon jó hővezető ragacs kell, legyen, ha így akarod feltenni őket, viszont persze sorba tehetsz egymás mellé egy csomót. A VRM hűtésére mindenképpen nagyon oda kell figyelni.
WesTM: Lám, megint inkább kiadnak egy újabb hardvert, semhogy a meghajtót megcsinálnák végre. Már most előre röhögök, ahogy magam előtt látom a sok szívást az 58xx topicban...
Ha még csak a kocsik kinézetét b.szták volna el...
De egyenváltó, meg a többi baromság, ez az egész már csak egy rakás marketing.
Qru: Még mindig nem. Most állítólag a Sapphire-nél van, már 3 hete...
De sebaj, én annál több mindent derítek ki közben bizonyos személyekről és cégekről, akik nem ismerik R.B. Riddick örökbecsű mondását. De megígértem, hogy nem nyilatkozok a témában, amíg nem zárul le az ügy, úgyhogy tartom magam ehhez.
-
Scholes9
nagyúr
Ha folytatódik az infláció akkor inkább árnövekedés lesz kb
-
WesTM
őstag
válasz
katt777 #40558 üzenetére
...
Most az rv740 egy alsó kategóriás kártya lesz??? 40nm-en? És az rv 790 lesz a nagy ágyú??? Végül is nagy dolog a 40 nm a vga piacon, a geforce átszenvedte magát 55 nm-re itt már a 40 jön.
OFF: Tisztelem, szeretem imádom a FERRARIT, de az új szabályok miatt ocsmányok lesznek az autók...
[link] Kétségbe vagyok esve.
OFF OFF
-
katt777
félisten
-
haky
senior tag
Vettem egy Accelero Twin Turbo-t a 4870.esemre. Mert idegesítő hangja van a gyári hűzőnek. Az egyedüli gond az volt, hogy a VRM nagyon fölmelegedett nem ritkán 120 fok fölé játszás alatt.. NA most azt találtam ki (és nálam bevált) , h szétszedtem a gyári hűtőt és a piros (sapphire) alu lapot ami gyárilaf a ram-ot és a vrm-et hűti visszatettem rá + accelero twin turbo.. és láss csodát remekül megy....
üdv
ui:
milyen program kell ahhoz, hogy hd flim lejátszásakor ki tudjam használni a HD VGA-k előnyeit??? -
fdisk
őstag
.
-
WesTM
őstag
Nem állhat meg a fejlesztés!!!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #40552 üzenetére
Én a driverét se raktam fel, úgy tuti nincs hang vga-n keresztül de ha eszközkezelőből letiltod a vga hangrészét akkor sem lesz.
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok!
Segítség kéne. HD4870-esem van és ki szeretném kapcsolni a hangátvitelt HDMI esetén, vagyis ne tiltsa le a hangkártyát.
Megoldható??
-
mr.saint
tag
válasz
butcher eu #40550 üzenetére
Hát én meg itt fogom [link]
Majd ird már meg milyen mennyire hangos előre is köszi
-
nixx-21
őstag
-
mr.saint
tag
Sziasztok egy 4870 venne az öcsém kérdésem az lenne melyik márka?Nem volt még ati kártyánk ezért lehet kicsit láma a kérdés
Valmi 1GB kéne előre is köszönöm
-
Kötelező
senior tag
Sziasztok!
Ez megér 36K-t szerintetek? Mert akkor megveszem
Még ma kellene valami vga-t találnom ilyesmi árban. LINK
-
rudeee
senior tag
Várható pár héten belül 4850/4870 árcsökkentés a Geforce 285/295 hatására, tudtok valamit?
-
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok, és szeretnék beszerezni egy HD 4870-es VGA-t. Nagyon fontos lenne a halk üzem, ezért lenne egy gyakorlati kérdésem. Melyik 4870-es kártya hűtése a leghalkabb, és emellett persze hűvös is? Láttam jópár megoldást különböző gyártóktól, de sajnos a képernyőről nem tudom eldönteni, hogy melyiket válasszam. Ezért örülnék személyes tapasztalatoknak!
A válaszokat előre is köszönöm!!
-
rudeee
senior tag
Sziasztok!
Proci téren kb. egy hét múlva fogok erősíteni egy X2 6000+ (Brisbane - 3100Mhz) modellel.
A kiszemelt kártya természetesen egy HD 4850-es lesz, viszont a kérdésem az lenne, hogy mennyire jól fogja kihajtani az új proci a leendő kártyát? A felbontás 1680*1050 lesz AA + AF használata mellett. (Alaplapot nem szándékozom cserélni sem platformot, ezért a legnagyobb procit illesztem a deszkába amit elbír.)A kártya vásárlása terén biztos, hogy a HIS modelljét fogom választani, viszont nem tudom eldönteni hogy 512 vagy 1024MB-os memóriával szereltet válasszam-e. A kártyát 1,5-2 évig szinte biztos hogy nem fogom lecserélni és ha előre gondolkozom, akkor az 1GB memóriával szerelt tűnik ésszerű lépésnek. Mostani játékokban 90%-ban elég a tesztek alapján az 512MB, de ki tudja mit hoz a jövő?
Ebben is kérném a tanácsotokat.3. kérdésem a driverrel lenne kapcsolatos. Melyik verziójú Catalystot javasolnátok használatra XP mellé?
A mostani kártyám alatt még a jó öreg Control Paneles Catalystot használom földhöz ragadt módon, de én nagyon szeretem az egyszerűsége miatt + ATT a barátom.
Gondolom az új driverekből már nincsen CP változat csak CCC. Ez esetben ha jól tudom a CCC változat megkövetel valamilyen másik kisebb progi feltelepítését is aminek a nevét nemtudom, ha leírnátok megköszönném!
(talán valami Net Framework vagy mifene, de hogy mire jó lövésem sincs)A gépemben egy Bluestorm II 400W-os modell van, feltételezem a 6000+ procit és a 4850-es kártyát el fogja bírni.
Válaszotokat köszi!
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #40532 üzenetére
ASUS 1GB-os 4850-en 8 modul van, de szerintem nézz review-t, szét szokták szedni. Sapphire mellékel mindenféle kábelt a VGA-ihoz, ill. driver lemezt.
-
butcher eu
senior tag
még egy kérdés
valaki meg tudja mondani nekem milyen tartozékok járnak gyárilag a fent álltalam elmített termékhez? -
butcher eu
senior tag
válasz
butcher eu #40513 üzenetére
senki sem tudja a kérdésemre a választ, #40513 vagy csak senkit nem érdekel a problémám. Használ valaki egyáltalán ilyen kártyát?
-
stiggy
tag
válasz
vitezlejszlo #40501 üzenetére
Én úgy tudom a cicergést a tekercselt kondik okozzák terhelés alatt. MSI kártyákon szilárd kondi van, az fizikailag nem képes a ciripelésre.
-
joshua7
veterán
válasz
Salvador20 #40526 üzenetére
Sőt, még a karik S/N száma is ugyanaz.
Csont ugyanaz a Gainward GS meg a Palit Sonic széria.
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
#85154688 #40504 üzenetére
Jo kerdes. Nem tudom megmondani. Amikor megvettem egy 450-es chieftec tapom volt, ami baromi hangosan tette a dolgat. Aztan a tapot lecsereltem egy 600W-os CoolerMaster Silent Pro-ra, es akkor mar hallottam a cicergest. De a 450-essel nem tudom ujra kiprobalni, hogy kozben hallom-e, vagy ez valami uj. De szerintem volt ez mar az elejen is, csak nem volt hallhato a Chieftec miatt
A 90 fok elerese nem nagy mutatvany
FurMark 1.6 a baratod. Elinditod, es 1 perc utan mar izzik a kartya
De Accelero S1-el 55 fok korul beall. Szoval kell az ra....
l
-
Qru
MODERÁTOR
Megnéztem, gyártási szám alapján mindenhol 4870X2 GS-ként fut. Kemény ez a 3 slotos hűtés, veri az Asus féle 3 ventis megoldást is.
-
Kötelező
senior tag
Lehet hogy csak én nem láttam még EZT vagy ez most valami uj vga?
-
snail1981
tag
válasz
#85154688 #40500 üzenetére
Nemrég sikerült beszereznem az új gépemet és benne a POWERCOLOR HD4850 512MB PCS DDR3 -as kártyával. Erről elég kevés szó esik a fórumokban de fél napi vizsgálódás után elég jónak tűnik. Mivel még nincs meg a megfelelő tesztkörnyezet csak annyit tudok írni, hogy elég jó hűtés van rajta, alapból nálam 39 fokos. Halk - persze ez szubjektív - inkább a táp ventijét hallom. Szerintem megfontolandó egynek.
-
butcher eu
senior tag
sziasztok
a sapphire 4870 1Gb-os kártyán ugyan úgy 8 memória modul van mint az 512-esen, csak 2x akkorák?
-
Vipera90
csendes tag
Srácok, nem tudom ide való e de majd kiderül.
Lenne egy olyan problémám hogy játék közben egyszer csak beüt egy kék halál
ami valami physical memoryra panaszkodik és valamilyen számok vibrálnak mellette, hogy ez mitől lehet. Elképzelhető hogy a RivaTuner ilyet Gerjesszen? -
törölt tag
válasz
vitezlejszlo #40501 üzenetére
köszi! a cicergés mikor kezdődött rögtön a megvétel után? valamint milyen terhelést adtál a karinak hogy 90 fokos lett?
-
Toti1988
csendes tag
hali tudnátok nekem abba segiteni gogy mit adtak a video karimhoz nekem van 1 ati radeon 4850 series512mb ddr3 mashoz kaptam 3 csipet meg valami croos történetet mondjátok már meg léci mi az köszönetel Toti
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
#85154688 #40500 üzenetére
Szia
A hutes hangos. 50 fok korul van vele a proci uresjaratban, es 90 korul terhelve.
Teljesitmennyel szerintem nincs gond. Tuningban 700/1200-as vigan viszi.Foljebb meg nem neztem.Viszont.
Megbizhatosagban nekem gondom van, ha visszaolvasol latod, 3D alatt cicereg a kartya. Masnak is volt ilyen baja, elvileg gariba cserelik, en holnap fogom visszavinni.
amugy jo kartya, de szerinetm nincs benne annyi plussz, amiert +10-et kifizetsz ugy, hogy ha halk a geped, akkor egybol csereled a ventit rajta mondjuk egy Accelero S1-re, ami 5ezer, meg 2db 12-es Noctua meg 5 ra, szoval +10-et meg igy is rafizetsz minimum.
A cicerges amugy nem kotheto gyartohoz, es nem mindegyik kartyat erinti.... De 4870 is cicereg, meg allitolag az NV-k is.. szoval ki kell fogni
l
Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- E-roller topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest