Aktív témák
-
Zandal
tag
Sziasztok!
A gépet szándékozom összekötni LCD tv-vel dvi-hdmi kábelen keresztül. A videokártyám Gainward HD4850, hangkártya SB X-Fi, a kép tökéletesen átmegy, de a hang nem. Van valahol Control Centerben beállítás, hogy vigye át a hangot a Radeon?
-
NEISSE
tag
Mondjuk az utolsó hozzászólásomhoz írva inkább sztornó hogy lecserélném jó ez a kártya csak hát picit meleg ennyi zavar az Nv után.
-
Ant@
senior tag
válasz
danilla #41279 üzenetére
Szerintem inkább ilyet vegyél.
1. Az én házom egyetlen plusz venti sincs, így volt 53 fok a maximum 3DMark06 alatt.
2. A glaciátorról nem sok jót hallottam. Ennak a ventije gyárilag 60%on megy. A 8800GTS halkabb volt de ez sem vészes.
3. 8.12.
4. Elvileg kb. 15-20%-al kell gyorsabbnak lennie.
-
NEISSE
tag
Persze tuningra nincs gar bizony akkor marad ahogy van mert ha már egy jó hűtőt vennék az kb 9000pénz annyiból meg már lecserélem másik konkurencia kártyára.
-
NEISSE
tag
Sziasztok vettem nem rég egy Sapphire 4870 GDDR5 kártyát és látom itt-ott neten hogy mindenkinek sikerül 1200mhz ig húzni a ramokat.Nekem ez miért nem sikerül? Kb 1120mhz-ig sikerül feltornázni utána már megadja magát.Ez még semmi de Gpu is 790mhz-t bír bár szinte mindenkinek annyi fesz emelés nélkül.
Tehát segítséget kérnék erre a problémára
-
cimbi186
aktív tag
Csa!
Urak,valaki tud valami klassz driver cleanert a 64bit-es pistámhoz,mert ami volt a az xp-hez az kifagy csökkentett modban és fogalmam sincs,hogy most törölt-e rendesen vagy nem(tudom,tudom google a haverom,de nem nagyon találtam és ott is sok az olyan aki ilyent keres
-
katt777
félisten
ATT leírásom frissült az újabb verziók feszültség-állítási és bővítési lehetőségeivel, valamint egy nagyon-nagyon fontos figyelmeztetéssel! Olvassátok el az újabb verziók leírásánál, mielőtt hazavágjátok a VGA-tokat!
-
danilla
őstag
válasz
KaraDani #41286 üzenetére
Gondolom, hogy a 85 fokon igazából nem lesz baja, mivel bírnia kell rendesen. Az oké hogy teljesen más az nvidia karik felépítése mint a ati kariké és más minőségűek az alkatrészek, de az a 85 olyan soknak tűnik az én karimhoz képest, főleg hogy a 8800gt-k is híresek a forrófejűségükről, de mégis az én karim 65 foknál nem nagyon megy feljebb terhelve.
Köszi szépen, én is remélem, hogy nem fogok benne csalódni. -
danilla
őstag
válasz
proof88 #41284 üzenetére
Köszi
Igazából ezeket eddig is használtam a 8800gt mellett isnem is volt probléma, elég jól ment a 88gt-vel is.
A fő cél a váltásnál az 55 nm, mivel mégiscsak jobban passzol egy 45nm-es processzorhoz, mint egy 65nm-es.
Amit természetesen még vártam, várok tőle a kevesebb fogyasztás, amit remélhetőleg el is érek, és a kisebb hőmérséklet, ebből kiindulva a halkabb ventilátor. Sajnos úgy tűnik az utolsó kettőt a gyári hűtővel nem érem elpedig arra számítottam, vagyis reméltem nem lesz szükség ventilátorcserére.
-
KaraDani
addikt
válasz
danilla #41282 üzenetére
a 85 fokra én anyit tudnék mondani jól szellőző aerocool s9pro házzal, hogy ha a gyártó így skálázza be a ventit hogy 85 foknál 70% on jár, és válal rá garanciát, akkor ez valószínűleg normális üzemi hőfoknak számít, valószínűleg más minőségű alkatrészeket használ az amd és az nvidia, hő szempontjából.
a hang meg relatív tényleg... nemtudom milyne hangja van a 8800 gt-dnek
remélem tetszeni fog... -
DroneZ^
őstag
4870X2-höz létezik valamilyen jó utángyártott léghűtés?
-
sgteam
aktív tag
Szasztok
Egy asus HD 4870 karit meddig érdemes vagy lehet húzni?
750mhz/900mhz alapon és gyári hűtő van rajta.
előre is köszi a helpet
-
KaraDani
addikt
válasz
danilla #41279 üzenetére
1.: nekem auton hagyva a venti szabályzást, nem megy 70% fölé a venti speed, és 85 fok a teteje így.
2.: A ventilátor hangos, egyszerűen a motorhangja,az 10% ra állítva is a leghangosabb elem a gépemben. (mondjuk realtív mi a hangos meg a halk a ati 9550 en jóval hangosabb volt
)
3.: Eddig mindíg alegújabb catalystot használtam hozzá, mindel jó volt, nem érzek számottevő különbséget, pár % gyorsulást volt némelyik verzióváltásnál.
4.: 8800gt m nem volt, de valószínűsítem, hogy szűrőkkel érezhető lesz, anélkül gondolom nem annyira.
-
quasarus
tag
válasz
Savanya #41278 üzenetére
Igen! réz lemez. a proci, és a hűtő közt ahogy a rajzon van. függőlegesen nem is lötyög, hanem a 4db luk, amin az átmenő csavar van, a nyákon nagyobb a luk, mint a csavar, ezáltal oldal itányban lötyög annyit, amennyi a luk és a csavar közötti távolság. szerintem ez így elég gány megoldás a Scythe-től
-
danilla
őstag
Hello
Kérdéseim azokhoz szólnak akiknek ilyen típusú kártyájuk van: SAPPHIRE HD 4850 512MB Dual Slot Fansink.
1.: egy "jó" ( nekem pl. három 12-es venti vana gépben ) szellőzésű, házban, hogy alakulnak a hőfokok?
2.: a gyári ventilátor hangja tényleg hangos? A ventilátor, egyfolytában maxon pörög, vagy órajelektől és hőfokoktól függően változtatja a sebességét? Akinek ilyen karija van és volt már szerencséje glaciator hűtéshez, meg tudná mondani, melyik hűtő a hangosabb?
3.: melyik catalystot javasoljátok hozzá?
4.: egy 8800gt-t cserélek le erre a karira, 1440x900 felbontásban, érezhető lesz a sebességnövekedés, vagy elenyésző lesz?
Köszi a válaszokat
-
quasarus
tag
Hi all!
Használ vki Scythe Musashi hűtőt ati 4870-es karin? Mert szörnyen lötyög rajta!!!
(lehet hogy valamit rosszul csináltam?)thx!
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #41266 üzenetére
Ez E8400-am stock cooler-rel 4.05GHz-et is vitt. Igaz, már a HAF-932-ben.
Ha nem egy olyan zörgő csapágyas vackot fog ki, mint én, tényleg nem kell hűtőt cserélnie.
r3pl4y: Akkor inkább tegyél rá egy Auras Fridge-et, meg arra 1-2 halk ventit, aztán pöröghetnek fullon, és még a VRM-ek hűtése is jó lesz.
-
DigitXT
félisten
válasz
r3pl4y #41267 üzenetére
Húzza a halál...
Inkább pl. kikapcsoltam a
4xAA-t, aztán karikáztam
fix 60FPS-sel FlatOutban.Szerk: viszont a hangerőt valóan lehet csökkenteni,
de meg is lehet járni, ha pl. csak a GPU-t hűtöd, és
a VRM-re nem marad már kraft a hűtőcsodában.
(Nekem pl. Chillám van, de a többiek még durvább
hűtőket mondanak, mint az S1 12-es ventivel, stb.) -
r3pl4y
aktív tag
válasz
_Toka_ #41266 üzenetére
szóval azt mondod h nincs értelme annak ha felhuzom a videokarit?
akkor ti minek huzzátok?másrészt pedig főképp azért akarok hűtőt cserélni mer ez kurva hangos... és szeretném kikérni a véleményeteket h milyenre csxeréljem és hogy miképp mennek ezek a dolgok... odáig már eljutottam h a VGA -ra akkor nem lehet kötni a hűtőt de ha a lapra kötöm akkor mindig 100 on fog menni nemde? és most azt mondtam h az se baj nekem ha nem hangos a hűtője a twin turbonak... na erre még senki sem irt semmit...
-
_Toka_
senior tag
válasz
r3pl4y #41265 üzenetére
Valszeg most nem leszek túl népszerű ... de szerintem jelenleg semmi értelme hűtést cserélned se a procin, se a VGA-n. A prociban a stock hűtővel is van olyan kb. 20% tartalék - amire nemmellesleg jelenleg sztem nem sok szükség van -, a 4850 húzásának pedig jelenleg ált. semmi jelentősége. Jellemzően nincs rá szükség, ahol pedig lenne, ott se sokat segít az a viszonylag halvány húzás, amit általában bírnak.
Nyárig pedig akár cserélhetsz mindegyikből erősebbre, vagy bőven ráérsz körülnézni, milyen hűtést, hogy lenne érdemes beszerezned.De természetesen Tiéd a döntés!
-
r3pl4y
aktív tag
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #41250 üzenetére
Kezdünk konvergálni.
Evettkére utalva mondtam.Különben is, most kolbászból van a kerítés, vagy elfut a pulykaméreg!?
Nem azt állítottam (ezt már úgyis vártad), hogy célszerű, hanem csak azt, hogy lehet. Tudod, mint a kaktuszba ugrás. Azt is lehet, de nem feltétlenül célszerű, ami persze az elérendő céltól is függ.
r3pl4y: Nézd meg a konfigomat. Ja, és PWM-es hűtőt vegyél, mert különben nem fogja szabályozni a lap.
ollie: Nekem tuti nem kell légkondi, meg más sem a hasonló konfigomhoz.
-
r3pl4y
aktív tag
ezt mot nem értem miért nem lehet a VGA -ra kötni egy VGA hűtőt?
Ez nekem magas... nameg ha az alaplapra kötöm akkor, hogy fogja az szabályozni a fordulatszámot?
Meg ezt irják a leírásában:
It also comes with 2 fan plugs for direct power connection to the VGA card and thus the fans can be controlled by the VGA software.
-
r3pl4y
aktív tag
OKé köszi.
Ezek mind kaphatók abba a boltban ahol a VGA-t és a procit vettem akkor szerintem ugy lesz h beviszem a gépet és mondom h ők rakják rá h ne legyen gari vesztés..csak remélem nem fog nekik 1 hétig tartani...
nekem ez a meggyőzöbb a procira:
Cooler Master Hyper 212
VGA -ra meg ez:
AC Twin Turbo
Akkor ezekkel nem lesz igy már gond.. ha huzni is szeretném a procit meg a vga -t..
de nekem a VGA-mon a zalman az 2pin -es ez a AC Twin Turbo is 2 pines? vagy ha nem akkor h megy rá?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
r3pl4y #41255 üzenetére
Vga-ra AC S1-et vegyél meg vmi csendes 12-es ventit ráteszel, esetleg ha kompletten akarsz akkor AC TwinTurbo.
Procira meg CM Hyper TX2, erős tuning mellé meg CM Hyper 212 és tuti nem lesz gond a melegedéssel. Arra is figyelj, hogy a ház szellőzése is jó legyen, mert ha bentmarad a meleg levegő, akkor csak azt kerngeti és akkor hiába a jó hűtő...mod:
Azért azt nem árt tudni, hogy a hűtőcsere garanciavesztéssel is járhat amennyiben nem szakszervízben csinálják és észreveszik, hogy volt hűtőcsere. Ez inkább vga estén lehet nagyobb gond szvsz.
-
r3pl4y
aktív tag
Okés hát csak a probléma vele az, hogy lezabálja a fejemet... akkor az lesz a megoldás ha szépen mindenre veszek valami normálisabb hűtőt a jövőhónapban... na akkor ezekre szeretnék ajánlatot kérni ... milyen VGA hűtőt érdemes vennem akkor ha majd huzni is szeretném a kártyát és milyen procihűtőt ha a procit is szeretném... a boltba nem akarom ezt megkérdezni mert ugyis azt fogja mondani ami nekik árban jobb...
szóval ebben szeretnék akkor most már csak eghyenlőre segítséget kérni aztán majd késöbbiekben atuning terén is de az még várhat ... egynlőre jó ez igy nekem...
csak gondolom jobban megéri inkább venni akkor mindenre valami normális hűtőt minthogy aztán késöbb ez miatt legyen baj... sokba volt azér ez a gép...
-
válasz
r3pl4y #41251 üzenetére
Igen, jó hőmérsékletek. Hogy nyáron mi lesz, az már más kérdés. 30 fokos szobában készülj fel több mint 10 fokos emelkedésre, ráadásul a szoba hőmérséklete is érezhetően emelkedni fog a gép miatt, ugyanis egy ilyen gép már elég sok hőt termel (vagyis még jobban fog emelkedni a vga és cpu hőmérséklet). Szerintem muszáj lesz használnod a légkondit.
-
r3pl4y
aktív tag
Sziasztok...
Érdeklődnék. hogy ezek a hőmérsékletek, jók e egy olyan gépen amin nincs semmi overclock...?
Gép:
Asus P5Q
C2D E8500
Gigabyte Radeon HD4850 (zalman fan)Adatok:
VGA:
IDLE:
DispIO : 40°C
MemIO : 41°C
Árnyaló: 43°CLOAD:
DispIO : 63°C
MemIO : 65°C
Árnyaló: 67°CPROC:
IDLE:
CPU : 21°C
Core #1: 40°C
Core #2: 40°CLOAD:
CPU : 42°C
Core #1: 53°C
Core #2: 48°CElőre is köszi a választ!
Csaz azért aggódok mert a gép egy tetőteres szobában van és ott nyáron meleg van azért eléggé... igaz van klima de sokat nincs használatba... ha ilyen időben van ilyen hőmérséklete a cuccoknka akkor ez a hűtés nyáron még elég lesz? -
DigitXT
félisten
válasz
katt777 #41248 üzenetére
Nem azt állítottam ... hogy bármi mennyire lassít
"Evettke, senki sem állította, hogy hány éves vagy!"
Btw. igazad van: a FRAPS is lassít, de minimálisan.Kép hiányában is le lehet OK-zni
Igen, csak nem célszerű, mivel ha úgy marad, akkor
kép hiányában visszaállítani már macerásabb.
Egyszer véletlen így jártam, hogy az ATT-ben ki
volt kapcsolva a megerősítés kérése, és véletlen
egy olyan felbontást választottam ki, amihez még
nem volt beállítva a monitor max. frissítése, na és
ez szívás volt: csak csökkentett módban (vagy VGA
módban, vagy mi a fene) tudtam visszaállítani.hogy ha használod az overdrive-ját
Okés, erre gondoltam, akkor így már érthető.
(Én a gyári OverDrive-ot használom, így nem érint.) -
DigitXT
félisten
válasz
_Toka_ #41246 üzenetére
proof88-al már egész másról beszéltünk
Hát persze:
Több ízben írtam, hogy ez nem igaz.
Attól még, hogy sokszor írod, még nem lesz igazad.
Tipikus, hogy nem csak egy-egy képkocka készül el
hosszabb idő alatt, és ott vagy, amit proof88 állít: nem
kell ahhoz 1 másodpercig állóképet nézned. De amúgy
igazad van, én is befejeztem, a lényeget leírtuk már. -
katt777
félisten
válasz
DigitXT #41240 üzenetére
Nem azt állítottam (már megint ez a félremagyarázás) hogy bármi mennyire lassít, hanem hogy minden OSD lassít, így a FRAPS is.
Kép hiányában is le lehet OK-zni az üzemmód váltást a monitoron (vagy törölni). A billentyűzet ebben sokat segíthet.
ATT-szal kapcsolatban arról szóltam, hogy ha használod az overdrive-ját, akkor ugye megcsinálod a 2D és a 3D módot (ez csak elnevezés kérdése, hiszen csak a feszültségek és az órajelek változnak, a "mód", ahogy a VGA a képet megjeleníti, valójában ua.), hogy szimuláld a powerplayt, mert azt a progi kikapcsolja. Automata váltás esetén a program 3D alkalmazásoknál felvált az erősebb (nagyobb fesz, magasabb órajel) VGA beállításokra, HA nem találja az adott alkalmazást a kivételek között. Márpedig a Fraps bizony ott van, arra évek óta nem jövök rá, hogy miért. És ha érzékeli, hogy fut a Fraps, akkor tök mindegy, milyen játékot használsz, 2D módban (azaz alacsonyabb fesz. és órajelek) fogja futtatni azt. De egy olyan játéknál, amely amúgy is magas FPS-szel szalad, ezt a szemed nem veszi észre. Én pl. több játéknál is eleve "2D módot" alkalmaztam a profilban, mert teljesen fölösleges lett volna növelni a fogyasztást, és így hevíteni a VGA-t, futott minden szépen 3D-ben. 48xx kariknál sok játékhoz lehet korlátolt 3D módot is alkalmazni (pl. 450/600MHz@1.1V), mert kevés olyan van (azért van pár, csak azokat én nem tartom játéknak
), amelyhez totálisan ki kell aknázni egy 48xx erejét. Nálam csak Crysis-hez, Far Cry 2-höz, Oblivionhoz, és az 1.5.0.7-es patch-ig Clear Sky-hoz kellett full kraft.
-
_Toka_
senior tag
válasz
DigitXT #41244 üzenetére
Nem mondtam, nem is arra gondoltam, hogy nem ismerném a "röcög" szó jelentését ... sokkal inkább arra utaltam, hogy proof88-al már egész másról beszéltünk. Ugyan neki burkoltan utaltam rá, hogy szerintem az esetedben is inkább arról van szó, amiről vele beszéltem.
Minden esetre ez már amolyan tartalmatlan-parttalan csevegés kettőnk között. Ezért is írtam legutóbb, hogy befejezem. Ezúttal tartom is magam hozzá.
-
stifi
senior tag
nagyon szemezgetek a 4870-el, eddig 4850et akartam de nem tudtam értelmes darabot beszerezni.. viszont megint nem tudom eldönteni, hogy ezen a kártyán most milyen hűtés van? ref, vagy a vaporx féle?
Sapphire HD4870 512M GDDR5 PCI-E DUAL DVI-I / TVO
cikksz.: 11133-03-20Rés a gyártói link, kellően elbizonytalanító alul a ref hűtéses kis kép
-
ttt1
őstag
Nu Asus Glaciatorom beszerelésre került (driver szépen fel is ment) Egy e5200@3,3-ra huzott rendszeren 118xx pontot kapott 2k6ban ,ami sztem nem rossz. Jó lesz egy ideig
Ill szeretném a gpu-t számolásra fogni..Mely programok "ismerik" fel a gput? Xcode azt tudom ,de azon kivül valami (jó tudom maya meg 3d studio max alá is láttam már plugint), de ati igérte ,hogy a steaming technology révén besegit gyakorlatilag minden cpu igényes dolognak (ezt a 8.12-es driverbe igérték), de sztem nem történt ilyen elörelépés.
-
DigitXT
félisten
válasz
katt777 #41239 üzenetére
Leállíthatnád már magad e téren
No comment.(A többi hablatyot meg kb. nem értem*.
)
(Btw. még a FRAPS lassítja a legkevésbé a megjelenítést,
ellentétben pl. az ATT OSD-jével, pláne, ha sok soros info.)jobb monitorok nem kapcsolnak le
Egy régebbi CRT-ről beszéltünk. Btw. ha ráerőszakolod a 75Hz-et, úgy, hogy
nem tudja azt, akkor simán ki kell írnia, hogy 'nem támogatott üzemmód', a
windows meg szépen visszakapcsol 60 Hz-re, ha nem okéztad le a váltást.
(Amit nem tettél, mivel nem láttad, hogy hol kell leokézni, kép hiányában.)
* ezt a 2D módot kifejthetnéd, mert ugyan van egy elképzelésem, de nem
vagyok biztos benne, hogy arra gondolsz, amire gondolok, hogy gondolsz. -
katt777
félisten
válasz
DigitXT #41233 üzenetére
Persze, hogy nem csak most is azt teszed.
Kihajtásról akkor beszélek, ha valaki azt kérdezi, vagy olyasmit, ami ezzel kapcsolatban van. Nem csodálkoztam én semmin, és azt sem tagadtam, hogy kis felbontáson is meg lehet fektetni a karit.
Leállíthatnád már magad e téren.
A Fraps lassítja a megjelenítést, mint minden OSD, ezt megnézheted, ha OSD-val, majd anélkül monitorozod ki az FPS-t táblázatba. Mindemellett ATT-ban valamiért kivételek között szerepel, ergo 2D módban fognak futni alatta a játékok, ha nem veszed ki, amit >30FPS csak OSD-vel veszel észre.
Azt is itt jegyezném meg, hogy jobb monitorok nem kapcsolnak le, ha magasabb frekit adsz meg nekik, hanem aut. visszaveszik a frissítést. Pl. ha az enyémnek megadok 75Hz-et, akkor is 60Hz-en megy.
-
DigitXT
félisten
válasz
_Toka_ #41208 üzenetére
Jellemzően azért nem ilyen sarkos a helyzet
Pont azt mondom, hogy jelenettől függően igen.azért látszik 60 ill. 30 FPS, mert
Mert akkor és ott annyi volt.nem másodpercenként frissíti az akt. FPS-re vonatkozó információt
Nem: a FRAPS iszonyat gyorsan frissít, ellenben pl. az ATT OSD-vel.
Szóval hidd el: azokon a képeken az annyi azért annyi, mert épp az a
helyzet állt fent, amit mondtam. Természtesen nem ez az általános, de
tartok tőle, hogy ha durvább grafikával érkező játékok jönnek, az lesz...katt: nem adok a szádba hazugságot, de állandóan a kihajtáson rágódsz,
aztán csodálkozol, amikor egy relatíve kicsi (!) felbontásban "megfekszik" a
kari. Anno azt sem hitted el, hogy ez már 1024-ben is lehetséges, pedig az. -
TrollMetal
aktív tag
válasz
Gaboman #41230 üzenetére
Ez csak holnapig tart és hidd el hogy a gépemet rendszeresen "takarítom".
És miután kicserélik a kártyát azután veszek rá egy normális hűtőt a gyáriját meg megtartom tarcsiba....
És nem mondhatják majd hogy nem hivatalos szerviz rakta rá a hűtőt ha ne adj isten a következőnek baja lenne...
holnaptól egy passzív x1300gondoskodik majd a szórakoztatásomról... kicsit vicces.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
TrollMetal #41229 üzenetére
Hát ez aztán a szuper megoldás,mert a lakásban lévő port sokkal könnyebben juttatja az alkatrészekre a nyitott házba
Inkább vegyél egy normális hűtős kártyát ez helyett,és nem kell ilyen megoldásokra fajulni. -
TrollMetal
aktív tag
Addig is igy hűtöttem mert nem birtam ki hogy ne játszak: [link]
"Meglepően" 85 fok körül tudja tartani és még csak egyes fokozatba van a venti
A többi alkatrészem sosem volt még ilyen hűvös... elkezdek azon gondolkozni hogy plexi helyett bebarmolok egy ilyen ventit oldara... már csak a rezgés csillapítást és a 40 decibeles alapműködési zajt kéne kiküszöbölnöm XD
-
katt777
félisten
válasz
Gaboman #41217 üzenetére
Tudod, mit szoktam mondani: telepíts fel mindent, de semmi VGA-kezelő progit, drivert, stb. Mentsd el szépen a egész partíciót, és csak aztán VGA driver. Így később baj esetén 5-10p a probléma megoldása.
Myers: 3850/70/X2 topicba belinkelte valaki az XG driverek elérhetőségét, keress rá, mert a tweakforce oldala 1 hónapja egy kupac szar.
ATT-t lehet menteni természetesen (cikkem, 1. hsz), leszedni nem szükséges, csak deaktiválni az autostartot.
-
Myers
senior tag
Szeretnék leszedni XG drivert.
Csak nekem forbidden?
Ja és mégvalami:
Ha leszedem a régi drivert, akkor az ATT-t is le kell szednem? A beállításait valahogy ki lehet menteni (ATT-nek)? -
Gaboman
nagyúr
válasz
Kötelező #41221 üzenetére
Valamennyit biztos hogy számít,de az én tapasztalatom eddig mindig az volt ha egy kártyánál órajel emelést végeztem hogy a Mag húzásával érhető el az igazi teljesítmény többlet.
Nem azt állítom hogy tudni fogja 4850 750/2300-on a 4870 512MB teljesítményét,csak megközelítheti azt.Úgy hallani igen hogy jövőhéten érkezik a 9.1 persze ez nem biztos még.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Tomko78 #41218 üzenetére
Ezt a kérdést nem itt kellene feltenned hanem a milyen videókártya topickban.
Kötelező:Különbség biztos hogy van köztük az órajel végett is.
A Shappire 625/998-on üzemel a Gainward meg 700/2200-on,mellette a hűtésük is más,a GS hűsebb és halkabb is.
Én nem fizetnék rá +15k egy 4870 512MB-os kártyára azt tudom,akkor meghúzom a GS-t 750/2300-ra azt majdnem ott vagyok vele. -
Tomko78
őstag
melyik a jobb választás hd 4870 1 giga vagy gtx 260 216 sp és miért?
-
katt777
félisten
válasz
Gaboman #41215 üzenetére
1. Nem tesszük föl a 2-t egyszerre.
2. Ha nem default módban (azaz minden felülvezérlést lekapcsolva) távolítod el az ATT-t, úgy marad a rendszer.
3. Telepítsd fel az ATT-t (kapcsold ki a szükségtelen felülvezérléseket, pl hkp kilövése, stb), ATI uninstall all-lal szedj le mindent (leszedi az ATT-t is), pucolj rendszert és registry-t, aztán telepítsd újra az ATI cuccokat (lehetőleg a CCC-t és az ATT-t egyszerre ne).
4. ATT leírásban ott van, képeket még nem tudtam menteni VGA híján. De az Overdrive fülön állíthatod, és monitorozással nézheted._Toka_: Ezért kell tájékozódni, nem csak benézni.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #41213 üzenetére
A gondom az hogy feltettem az ATT-t a gépre és a CCC-vel összekeveredett teljesen.
Letöröltem az ATT de a CCC így is gajra ment be sem jön.
És a játékoknál behalt a kép XP-n,Vistán semmi baja nincs ugyanannak a játéknak.
A másik meg az lenne hogy mivel tudom megnézni mekkora feszt kap a GPU és milyen értékre lehet állítani és hol?
Segítségedet előre is köszönöm! -
_Toka_
senior tag
válasz
proof88 #41210 üzenetére
... mondom, hogy a vsync 60 Hz-nél vagy 60 fps-t ad, vagy 30-at, vagy 20-at, stb.
Több ízben írtam, hogy ez nem igaz. Az esetben lehetsz ebben biztos - nos, azért egészen még ez sem igaz... -, ha egy egész másodpercig állóképet nézel.(#41211) katt777: Nem, nem én gondolom félre a szavaid, ahhoz már "túl sokat beszélgettünk"... Minden esetre egy érdeklődőnek, aki csak benéz ide, félrevezető lehet. Persze nem szándékoltan.
A 4200+ & HD4850 kombót nélkülem is sokan remek megoldásnak tartották.
Foggggalmam nincs, kiről beszélsz...
De ... első pillanattól kezdve mondtam, hogy platformcsere előtt állok, csak épp nem volt "kedvem" hozzá...De megjött! És megérte!
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #41208 üzenetére
Már megint a szavaim félregondolása.
Nem az én mániám, hanem fizikai tény, hogy magas felbontásban, magas összetettséggel kevésbé lesz CPU limites egy rendszer. Sokan ezzel egyáltalán nincsenek tisztában. Ha ilyen jól emléxel, miket írok, akkor azt is tudod, hogy hozzá szoktam tenni: amennyiben monitort/platformot fejleszt az "ürge", akkor semmi baj a VGA pillanatnyi kihajtatlanságával, meg amúgy sem, csak fölöslegesen költötte a pénzét. De kinek-kinek a maga dolga, nyilván nem csak az én tanácsaimat olvassák el.
A 4200+ & HD4850 kombót nélkülem is sokan remek megoldásnak tartották.
Azt kéne végre megérteni (de te tudod is), hogy a PC egy komplex rendszer, amely különböző alkalmazásokban is sokféleképpen működhet (pl. UE3 engine-es játékban a 4850 vastagon CPU limites lesz egy E8600-zal is a szűrők hiánya miatt) Mindemellett nem is olcsó, ezért érdemes okosan megtervezni a felépítését. Én csak ebben próbálok segíteni. Vagy megfogadja valaki a tanácsaimat, vagy nem. Szerencsére még csak köszönő leveleket kaptam ilyen ügyekben.
-
proof88
addikt
Gyerekek, én már azt sem vágom, hogy most ki mit mond kinek.
Ezért én nem szólok külön senkihez, csak úgy mindenkinek mondom, hogy a vsync 60 Hz-nél vagy 60 fps-t ad, vagy 30-at, vagy 20-at, stb.
De a belinkelt tesztet még nem olvastam el, nem is tudtam, hogy van ilyen magyar oldal (vgaspeed). -
katt777
félisten
válasz
DerStauner #41205 üzenetére
Januárban jön.
-
_Toka_
senior tag
válasz
katt777 #41207 üzenetére
Valóban nem szoktál ilyeneket javasolni ... de ... olyat viszont már nem egyszer tettél, hogy egy gyengébb procival rendelkező ürgének, miután jelzed, hogy a procija nem fogja "kihajtani" a VGA-ját, hozzáteszed, hogy hacsak nem vmi ...szott magas felbontáson akarja használni.
A tájékozatlanabbak - nem DigitXT-re gondolok - ebből símán levonhatják azt a következtetést, hogy számukra maximálisan jó megoldás egy pl. X2 4200+ mellé egy 4850 akkor, ha pl. full HD-ben fogják használni, esetleg max. látványjavítókkal ... pedig hát ... ugye ...(#41198) XoZ: Jó az írás! Az észrevételem annyi, hogy - természetesen a jobb érthetőség kedvéért - az ábrák készítésekor élt a cikk írója azzal az egyszerűsítéssel, hogy amennyiben egy játék az adott másodpercben x FPS-sel megy, akkor ez szigorúan annyit jelent, hogy az adott másodpercben készülő min az x db képkocka 1/x másodperc alatt készül el. Jellemzően azért nem ilyen sarkos a helyzet.
DigitXT: A linkelt képeiden is azért látszik 60 ill. 30 FPS, mert a FRAPS - érthető okokból - nem másodpercenként frissíti az akt. FPS-re vonatkozó információt.
Nemmellesleg írtam is, hogy természetesen van olyan helyzet, csak nem jellemző. -
katt777
félisten
válasz
DigitXT #41203 üzenetére
Te mégis mit olvasol?
Én sosem tanácsoltam senkinek azt sem, hogy 1680x1050-be ne vegyen 4850-nél erősebbet (hülyén is néznék ki, hogy én is 4870-et vettem, tehát még a logikád is zéró), tehát ne add a saját hamisságaidat a számba, mert azt nagyon nem komálom. Ez ugyanis nem ellentmondás nekem (amivel semmi bajom), hanem egyszerűen hazugság.
Olvass vissza, és nézd meg, hogy én az 1GB-os ATI VGA-t nem tanácsoltam 1680-as felbontáshoz (tök mindegy, hogy 4870 v. 4850), vagy az alatt. Ahogy a processzor agyonhúzását sem javasoltam senkinek.
Légy szíves, a továbbiakban tartózkodj attól, hogy olyasmikre hivatkozz, amiket soha nem mondtam. Ha nem bírod megállni, vagy egyszerűen nem érted, hogy mit mondok, akkor ne válaszolj a hsz-aimra. Persze ha eleve az a szándékod, hogy olyasmiket hitess el másokkal, amik hazugságok, a lelked rajta, és akkor nyugodtan írogathatsz fél oldalas hszokat a saját tévedéseidre reagálva.
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
snail1981 #41196 üzenetére
Ha jol latom a ventinek csak 2 eres a kabele, tehat 99%, hogy nem fogod tudni allitani a ventijet. Ha picit is hangosabb, mint barmi a gepedbe, es erre erzekeny vagy, akkro mar megy is ra egy Accelero S1 pl
akinek esetleg van ilyenje meselhetne rola, de igy ranezesre tiszta ToxicBar a VRM resz mintha kicsit at lenne tervezve...
-
DerStauner
senior tag
tudni már valamit a 9.1-es driver-ről??
-
DigitXT
félisten
válasz
katt777 #41201 üzenetére
Kapufa, kedves kollega...
1) kihasználom a HD4850-em.
2) "széthatjom" a procim is*.
3) 1360x768-at használok.
3b) 4xAA+16xAF alap (lenne,
de pl. PoP-ban felejtős az AA)
4) szeretem, ha stabil a 60 FPS!
4b) a Vsync ezért alapvetően fontos
5) a HD4850 (bár igen jó), de nem
mindig (!) képes ennek megfelelni,
szóval azért lásd első pont...
5b) szeretem a karim, csöndben
van és elég jól megy, de hát nem
tökéletes: ezt leírni csak nem bűn5+1) nyugodtan tanácsolgasd a
továbbiakban is azt mindenkinek,
hogy 1680x1050-hez ne vegyen
HD4850-nél erősebbet, mert elég
egy kisebb is... Elég hát. Meg ki
lesz hajtva.Max. nem teljesül a
negyedik pontom, de az az én
szempontom, másnak más.* azért mert csak: szeretem a
procituningot, még ha nem is
használom ki, pl. ezekben a
pillanatokban sem, amikor ide
írok egy HSZ-t. De részemről
lezártam a dolgot, hiszen igazad
van, nem kizárólag egy szempont
létezik, én bemutattam egy másik
oldalt, ennyi elég volt belőle...A linkelt cikk meg jópofa volt: thx2XoZ.
Szerk: arra inkább nem modok semmit, hogy
ha valaki egy picit is ellentmod neked, akkor
az mindjárt helikopter. (Nem is vártam mást.) -
katt777
félisten
válasz
DigitXT #41178 üzenetére
Akkor most leírom, röviden 1000-edszer, hátha megérted: Ha nem használod ki maximálisan a VGA teljesítményét, akkor miért nem vettél egy olcsóbbat, amelyet viszont kihasználsz, és ugyanúgy visz minden játékot? (Vagy még jobban, ha nagyon gyenge a proci az erős kártyához.) Tehát ez esetben ráfizetés a nagy teljesítményű VGA. Én ezért szoktam írni, aztán ki-ki eldöntheti, hogy megéri-e neki. Csak egy lehetőség. Mert nem kizárólag a te szempontod érvényes, nem az enyém, és nem is másé. A topic lényege, hogy ki-ki elmondja a magáét, és hogy több szempont alapján lehessen tájékozódni.
Én senkinek nem tanácsoltam soha, hogy hajtsa szét a processzorát. Ha te azt, hogy egy adott VGA alá, milyen sebességű processzor megfelelő a VGA teljes kihasználásához, széthajtási javaslatnak értelmezed, akkor szövegértés-beli hiányosságaidról teszel tanúbizonyságot.
Aktív témák
Hirdetés
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Automata kávégépek
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hálózati / IP kamera
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged