Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- ASUS notebook topic
- Hobby elektronika
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Drimi
tag
Nekem is hétfőn jött meg a Sapphire HD4850esem dual slotos változata, és hasonlót művelt, de újraindítás után már volt kép! Mindenesetre elkövettem azt a hibát, hogy eltávolítani a kártyát (a régit) elfelejtettem az Eszközkezelő-ből, csak a drivert szedtem le. Ennek lehetett a következménye a feket képernyő, illetve az, hogy a 8.10es driver se akarta felismerni a kártyát, végül kézzel kellett ráerőszakolnom, hogy ez a 4800 seria! Ja és persze a procim és a ramom is húzva van, azokat is vissza kellett vennem erre az időre!
Viszont azóta minden ok. Szőrös fánk és egyéb tesztek futottak, le vagyok nyűgözve (2600XT-m volt) a teljesítménytől.
Hangosabb ugyan de talán még a fogyasztása is jobb és 38-39fokos 2D-ben (GPU 160 Mem 250) venti 37%-on.
Most telepítettem pár játékot, tesztek holnap! -
cizoe
őstag
válasz
rocket #32698 üzenetére
Render improvements:
- Added DX10.1 support.
- Added MSAA for alpha-tested objects ("alpha-to-coverage" for DX10.0, custom "alpha-to-coverage" for DX10.1 for better performance, native DX10.1 implementation for better quality).
- Added new quality level for sun-shadows (ultra) for better picture quality.
- Added new min/max shadowmap technique (which takes advantage of DX10.1 when available) allows to speed up high quality sunshafts rendering for top video boards and high resolutions.
- Added high quality sunshafts acceleration for DX9 renderer.N-vidi-A: Ne azzal nézd, hanem pl. Gpu-zvel, vagy ha be akarod kicsit fűteni, GPU-caps viewer-rel!
-
rocket
nagyúr
Megjelent a DX10.1 patch STALKER Cleary Sky-hoz.
-
N-vidi-A
őstag
Egy izmosabb jateknal egy sima ref hutos vga (pl gigabyte) mennyire melegszik nalatok?!
(amugy everest ki kene irja a vga homersekletet nem?! nalam nem teszi valamiert...)
-
tomargus
csendes tag
Sziasztok.
Nekem is egy Saphhire 4870 esem van, pontosan olyan mint a nem sokkal feljebb lévő képes hozzászólásban. Az a problémám merült fel, hogy... neme egyszerűséggel leáll. A legkülönbözőbb pillanatokban, a legkülönbözőbb játékoknál. Egyszerűen kigyulladnak a kis piros ledek, elhallgat és viszlát. Pár másodperc mulva magától rebootol. Tápom 450 es FPS, 9850 es AMD, 4 g ram... szerintem árammal bírnia kéne... mi lehet a gond? 8.10 es catalyst van, de volt 8.8, 8.9 is... szerintem több mint valószinű hogy a vezérléssel van a gond, akkor jelentkezett, amikor először rátettem 8.8 at Brother in Arms hoz. Valahogy... ki kéne tisztinaom a drivereket, vagy nem tudom.
Szerintetek? -
fdisk
őstag
-
lala42
őstag
Na sziasztok lépek, mert meló van.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
_Toka_ #32649 üzenetére
Ettől TFT-n sokkal szebb a képe.
De kizárólag azoknak, akik ezt szeretik.
Van akit inkább marhára zavar.
(Ahogy elnézem a reakciókat vannak...)Szerk: Még jó, hogy kikapcsolható.
Én se használom, mert CRT-m van...
Ezt már alapból hozzátehetted volna
a "marketing bullshit" mellé: mindjárt
teljeskörűbb lett volna a tájékoztatás.Szerk: lala42 hát épp ez az.
Vö.
Sokkal szebb, olvashatóbb minden írás.
Persze van akinek bejön ez, meg ha elég
messziről nézed, akkor a kellemes homály
valóban kevésbé recés betűket eredményez.
(De vajon tényleg kellemes az a homály?
Sub-pixel rendering: ötletnek érdekes...)
-
Eagl3
veterán
Próbálta valaki az új hotfixet?
-
katt777
félisten
Kreatív lettem a drágaság miatt. Ragasztottam a porszűrőre belül (ha már felcsavarozni nem lehet) 2db 12cm-es CM ventit, ettől 4°C-kal hűvösebb lett a 4870 és az alaplap is. a VGA most 39/46/42°C, a lap pedig 35°C. Berakok még egy 3.-at, zajuk úgysincs, és megspórolom a 38k-s, jó szellőzésű házat.
Csak javasolni tudom ezt a megoldást. Ha valakinek nem lyukacsos a háza oldala, még mindig kifúrhatja.
bozont: Az biza VRAM.
-
lala42
őstag
-
lala42
őstag
Az. amikor nem csinálsz semmit a géppel,akkor dolgozik a merevlemez, annak érdekében,hogy majd amikor keresel valamit, könnyebben ill.hamarabb megtalálja a keresett fájlt, mappát, dokumentumot, zenét, stb. Egyszerüen közérthetően mint amikor a könyvtárba a könyveket visszarakja a helyére a könyvtáros néni, tehát Nemere Lászlót az N betünél keresed meg, nem kell végigbogarászni az egész termet.
Ez a szolgáltatás kikapcsolható. Vezérlő pult-felügyeleti ezközök-szolgáltatások-indexelő szolgáltatás-letíltva
-
lala42
őstag
Szerintem az 1 hós garit felejtse el, mert pórul járhat.Mi az,hogy valaki csak 1 hó garit ad?
Ennél az összegnél, már azért meg kell nézni, hogy kitől veszek. Én legalább is úgy vok vele, hogy nálam számit az a 3 év gari, amit a gyártó adott a Gainwardom-ra, mert ha 1 év múlva hal el a kari, akkor lehet,hogy nem lesz zsé új zsugát venni. Olyankor mi van? nézem az olcsónak láttszó, de qrva drága videókártyámat?venni.
-
válasz
lala42 #32657 üzenetére
Köszi a linket, ilyen kell nekem, fogom tanulmányozni!!! Majd csak holnap tudom kipróbálni! THX!
(32660) bozont: nálam mondjuk 24 fok van, nem számottevő különbség. A venti magától pörög 70%-on, vagy te állítottad be? Csak azért kérdem, mert nekem nem pörög annyin, csak, ha én állítom be. Szerintem melege van, bár valóban nem kéne szórakozzon 80 foknál. Remélem nincs baja!
-
bozont
veterán
válasz
johnny82 #32641 üzenetére
Pl Crysis alatt elérte ezt a hőfokot, a szobában valahol 26-30fok körül lehet és a venti 70% körül pörög, direkt monitoroztam a gpu-Zvel. Mondjuk a házban is egy kicsit szűkös már, a vinyót feljebb is kellett rakni, mert nem fért el a kártya mögött. Mindenesetre 80 foknál még nem kellene semmi gondnak lenni. Húzni ATT-vel és CCCben is próbáltam.
(#32643) F-ECT$
Hát ennek örülök, én is ettől félek. -
Sonja
nagyúr
Remélem még nem volt.
Kijött egy Hotfix ismét, KATT!
-
lala42
őstag
válasz
johnny82 #32652 üzenetére
[link]
Itt sok mindent megtalálsz1. Asztalon jobb egérgomb, Testreszabás
2. Fent Ablak színe és megjelenése
3. Lent További színbeállításokért nyissa meg a Klasszikus megjelenés tulajdonságait
4. Kattintsunk a Hatások... gombra
5. A képernyőn megjelenő betűtípusok simítása elől ha kivesszük a pipát, akkor találjátok ki mi lesz.
Alatta pedig Szabványos és ClearType simítások közül válogathatunk. -
MPowerPH
félisten
Itt a topicban hány olyan eset volt, hogy egy 4870 mondta be az unalmast refhűtővel?
Mert én úgy néztem, hogy inkább a 4850 -esek a rosszalkodósak. -
Hogyan kapcsoltad ki? Nemrég óta van vista 64bit a gépemen, de észrevettem már, hogy néha fekete betűk elszíneződnek, vagy pirosas árnyékot látnék. Régebben, mikor xp-m volt, valamelyik catalyst miatt volt ilyen megjelenítési gond, de azt lehetett orvosolni, ha kikapcsoltad a claer type-ot. Most meg nem találok ilyet.
Majd csak holnap tudom megnézni, mert melóhelyen vagyok.
Mod.: off -
DroneZ^
őstag
nektek nem történt semmi furcsa 8.10es vista 32 driverrel? mert nekem össze vissza fagyott kékhalálozott
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Proba masik lapba a ramok ott alapbol 800 -an mentek.
Persze atallitottam a fesz ertekeket,de ugy se volt jo.
Most ujj lap,ram es minden OK.Az letezik hogy vista alatt szebb kepe van a 4850 -nek mind Xp alatt.
Nagyon gondolkozom egy His IceQ4 4850 512mb +Sapphire 4850 512mb dual slot Crossfireben.E8400 -es alapon eleg lesz ala?Vagy Crossfire ala mar Q9550 -es kellenne?
-
válasz
bozont #32639 üzenetére
Mikor volt 80 fokos a kártya? Mert nekem GPU CV alatt nem volt 80 fokos, játék alatt meg pláne. Mivel próbáltad húzni? Alapon nálad hány fokos a kari? Próbáld meg a kedvemért RivaTunerrel felrakni a hűtést 90%-ra. GPU-Z-t kapcsold be, van olyan alul, hogy log to file, azt pipáld ki. Indítsd el a GPU CapsViewer-t, hagy 15-20 percig, ha ez alatt nem kapsz VPU recoveryt, akkor vedd lejjebb a padlófűtést!
GPU-Z megkérdi majd,hova mented a log fájlt, ott másodpercre le tudod követni a VGA minden értékét.
-
bozont
veterán
válasz
johnny82 #32637 üzenetére
Húzva nincsen és max 80 fokos volt eddig a kártya. Csak próbálgattam a tuningot, de amúgy is alig lehet húzni a kártyát, elég antituning darab lett.
Driver uninstall után lefuttattam a Dc pro-t is. Már többször is volt, hogy nv kártya után ati került a gépbe win reinstall nélkül, vagy fordítva de még semmi gondom nem volt ebből. Majd ha lesz egy kis időm megpróbálom azt a win reinstallt is.
redgold
Amit eddig próbáltam ott mindenhol, véletlenszerűen. Köztük volt: Crysis, Cod4, Bioshock meg WoW (bár itt érdekes módon csak akkor, ha sűrűn használtam az alt+tab kombinációt)
Örülnék neki, ha nem a vga lenne hibás. Bár mikor vettem a Geil memóriákat akkor is ez volt, néha fagyott, tuningolni nem lehetett őket és win installnál mindig elszáll kékhalállal. Aztán cserélték őket gariban, azóta mennek rendesen. -
válasz
bozont #32634 üzenetére
A VPU recovery nálam akkor kapcsolt be még a 3850-es ASUS VGA-nál, ha túl vot húzva a kari és melegedett. Nem tudom a te kártyád hány fokos alapból, de mivel ugyanolyanunk van, sok különbség nem lehet. Talán nálad valami pont a VGA-ra tolja a meleg levegőt! Nem tudom, hogyan szedted le az NV drivert, de ha én annyit szoptam volna ezzel a király VGA-val, már rég feltoltam volna egy friss, ropogós vindózt, kilőve ezzel driver problémát! Szvsz!
-
bozont
veterán
Felraktam a 8.10es drivert, de a vpu recovery ugyanúgy xarakodik. Néha meg csak a monitort kapcsolgatja ki-be, csak a reset segít. Nem tudom mi lehet a baja, igaz nv drivert használtam ezelőtt, de más gondom nincs vele. Win reinstallt most nem nagyon szeretenék. Valaki tapasztalt már ilyet?
-
katt777
félisten
Bármilyen boot-lemezes partíció-mentő programmal megoldható. És a VGA-driver mentes partíció már sok-sok újratelepítéstől és rendszerbeállítgatástól megkímélt, ami pöccre belőve a Windowst és minden alkalmazást kb. 1 napos meló.
fdisk: iPonról már rég közismert, hogy mindenféle képet betesznek, aztán más kiépítésű kártyát küldenek, főleg, hogy némelyik gyártó némelyik modelljéről még a képkeresővel sem találni képet a neten, ami azért nem semmi. Ezért érdemes vásárlás előtt érdeklődni.
-
_Toka_
senior tag
válasz
csacsa1988 #32627 üzenetére
Akkor lehet, hogy a táp kevés. Töltsd ki az adatlapodon a Cuccok rovatot, úgy könnyebb lesz segíteni.
(#32626) katt777: Ezen széria előtt már rég követtem ennyire VGA topicot, de itt bizony nem ritkán lehetett látni korábban, hogy hosszú időn át - 1-2 hónap - minden gond nélkül futó zömmel ventivezérelt, hűtéscserélt, tuningolt, de ritkább esetben nyilván érintetlen kártyák is egyik napról a másikra adták be a kulcsot.
Szal, bizony előfordul. Ezek a vasak már valszeg tényleg kiélezettebbek, mint pár éve voltak... -
katt777
félisten
válasz
mindfreak #32618 üzenetére
Az én tapasztalatom meg az, hogy gyűrheted a VGA-t fél évig is, és/vagy használhatod hónapokig alapon, akkor is beadhatja a kulcsot egy szép őszi délutánon. És akkor bizony egy olcsó kártya hirtelen nagyon drága lesz.
Szóval ha valaminél, VGA-nál tuti nem engedek a 2 év garból, túlságosan érzékenyek, és túlságosan hamar dobták őket piacra, nV és ATI részéről egyaránt.
-
_Toka_
senior tag
válasz
csacsa1988 #32622 üzenetére
Hasonló problémám volt anno, én fekete képernyőt kaptam. A megoldás az volt, hogy minden tuningolt dolgot alapra vettem, aztán miután meggyőződtem, hogy ennyi volt a gond, már Windows-t se kellett telepítenem, ill. megkerestem újra a vas végét.
-
csacsa1988
csendes tag
Üdv.!
Olyan problémám lenne, hogy amikor telepíteném a win. xp-t(sp2) betölti az illesztőprogramokat, de amikor elkezdené telepíteni akkor kékhalál van...
Lehet ez a videókártya hibája(HD4850 ASUS)? -
-
_Toka_
senior tag
válasz
MPowerPH #32617 üzenetére
Vision kolléga is árul itt 3 hónap garival vga -at, eddig nem volt gond egyikkel se.
Semmi probléma! Szíve joga. De ilyet csak akkor vennék tőle, ha elmondaná nekem, mi indokolja a 3 hó gar.-t a min. 1 évvel szemben, és ezzel meggyőzne, hogy jobb ez nekem, mint a szokásos megoldás.De igazából én nem meggyőzni akarlak - Te kérdeztél -, csak elmondom a véleményem a dologról.
-
_Toka_
senior tag
válasz
MPowerPH #32614 üzenetére
Ja, ha tud6nánk előre, hogy nem halálozik el, mást se érdekelne, miért nincs rajta gari!
De, hát ugye éppen ez a baj...
Nézd, szerintem dőlj hátra, kicsit felejtsd el a karit ... aztán próbálj épkézláb okot találni, miért nincs rá 2-3 év gari, mikor a gyártó pont ennyit adott legrégebben június táján.
-
_Toka_
senior tag
Ez az eszkimóknak szánt kivitel!
Nyilván... Szaunázáskor ezt ülik körbe(#32611) Trub: Mondjuk eleg duhito hogyha nem megy vistaval.
Mennie kell Vista-val. Ott valami komolyabb baj van, ha elég neki a táp - de ezt látod, ha bekapcsoláskor nézed a VGA hátulját, mert ha nem elég, piros LED-del jelzi -, ill. ha nem az a baj, hogy ezzel a kártyával már nem bírja a korábbi tuningot.
De szerintem nem fogsz látni LED-es jelzést, mert az sztem azt a célt szolgálja, hogy olyan esetben jelezzen, ha a POST-ig se jut el. -
-
HSM
félisten
válasz
_Toka_ #32604 üzenetére
[link]
"Before we get into it though, we have to laugh at our power supply situation. When we started testing our Tri SLI setup with a 1000 Watt Zalman PSU, we ran into some problems. During the Canyon test on 3DMark06, the system would just shut down!"Nem semmi, a végén a 3. GTX-nek adtak egy 620-as Corsairt.... OMG Érdemes közelebbről megnézni, mit sufniztak vele....
Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- PlayStation 5
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- EAFC 26
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- War Thunder - MMO Combat Game
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen videókártyát?
- Lexus, Toyota topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest