Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Kompakt vízhűtés
- Panasonic LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Tibord #33094 üzenetére
Hővezető tapacs lesz az. Csak meg tudom erősíteni, árulnak ilyet a PH. -n, 3M néven.
Mondjuk annyiból megnyugtató a dolog, hogy eddig ha volt valami gond a 4800 -asokkal, az kijött pár héten belül. És mivel nálam 1 nap a gép reggeltől estig megy, valszeg ha van hiba, akkor az gyorsan előjön.
-
tiop
tag
Üdv
Én is vettem egy 4870 karit szépen berakom a gépbe,müködik is ahogy kell,csak amikor WMW fájlt akarok lejátszani a lejátszó lefagy,a monitor meg kikapcsol.???
Mi lehet a gáz?? -
Tibord
senior tag
Helló.
Nem tudjátok véletlenül hogy mi az az anyag ami pl. a 4850-es kártyán a ramok és a hűtőborda közt van? (azt én is tudom mire való)
Sajna eltéptem az egyiket és szeretném kicserélni. Jó persze meg van mind a két fele de jobb a békesség.
Igy az lenne a kérdésem hogy lehet ilyet venni valahol? Vagy esetleg valkakitől?
Előre is köszi a választ.
-
coleen
aktív tag
válasz
MPowerPH #33088 üzenetére
Én most ott tartok, hogy pont 8 munkanapon belül leszek és holnap egy munkám miatt éppen pesten, ezért visszaviszem oda, ahonnan rendeltem (mert online rendeltem egy számtech boltból), és megpróbálom kicseréltetni egy GF 260-ra...
Igazából egyetlen dolog volt, ami az ATi pártjára állított: azt mondták, hogy rendkívül jól meg van oldva a DVI-HDMI kimenet, főleg ha FullHD tv-m van, akkor zökkenőmentesen lehet ATi-val kiküldeni a jelet, mert ugye az ATi-nak nagy múlja van a tv-out -okban
-
Hooper
őstag
válasz
szasanyi #33079 üzenetére
makekolo - Nekem is ilyenem van, nekem elég hangos volt, de szerintem is jó VGA, árát nézve megéri ezt venni.. hűtőt cserélni kevésbé maceránsabb mint a ref karin, egy AC S1-el hangtalan lesz.. am ha a hang nemzavar akkor azt se muszáj.
4870 szerintem most nagyon drága..4850es vga elég jó még 1 ideig, én 1680ban játszom és uj játékok is szinte mindenhol maxon vannak. -
makekolo
csendes tag
Jól van!
Köszönöm a segitségeteket!
-
coleen
aktív tag
Nos, itt állok most újratelepített natúr tiszta vistával, manuálisan felrakott sp1-el és egyéb updatekkel, tehát a rendszer csont tiszta. Felkúszott még rá a legújabb dx10 és most a videokártyához kapott dvd-ről telepítettem fel a drivert.
A jelenségek UGYANAZOK! De mostmár olyat is csinált, hogy a játékban (FC2) a textúrák kicserélődtek(!), pl. a talaj textúrái helyett az útjelző táblák elnyújtott textúráival volt borítva
A Tomb Raider Underworld alatt random jelleggel hol erősödött, hol gyengült a ventillátor sebessége, aztán kezdett elmenni a kép 1-1 másodpercre, végül kifagyott a kártyaventi pedig közben felbőgött.
A 3dmark vantage elkezdett szépen futni, aztán egyszer csak darabjaira hullott a kép, a kártya venti ismét felbőgött, de kegyetlenül és a rendszer ismét totál lefagyott...Más külföldi fórumokon is nézelődtem, és nem kevés embernek ugyanilyen tapasztalatai vannak, de 500 és 620W-os tápokkal is! Sőt, a Gainwardot még ki is emelték....
Szóval a fentiekhez tudtok vmit szólni? (Nem hiszem h egyéb gond lenne, pl RAM mert direkt kipróbáltam sok .rar fileból álló dvd-R-t kicsomagolni többször is és semmi gond).
-
makekolo
csendes tag
Még annyit kérdeznék hogy a mostani GALAXY 8800GT nél mennyivel jobb?
-
Tomate
veterán
-
makekolo
csendes tag
És amit mostanában mindenki dicsér pl ezt:[link]
kicsit olcsobb! errröl tud valaki valami tapasztalatot mondani???
ELÖRE IS KÖSZÖNÖM
-
virkir
veterán
válasz
Randall1017 #33067 üzenetére
Teljesen. (Némi kis ATT rásegítéssel vagy biosbuherával)
Nem. -
makekolo
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy mennyivel jobb egy HD 4870 mint az én Galaxy 8800GT-m?
megéri cserélni?
ELÖRE IS KÖSZÖNÖM!
-
Attix82
addikt
Nah megrendeltem a Gainward 4850 512MB Golden Sample versiomat, 2 slotos hutes, gyari tuningos + jobb minosegu memoriak vannak rajta, netto 35 e Ft-ert....remelem nem fogok csalodni a 8800GT utan
-
burns
csendes tag
válasz
katt777 #33008 üzenetére
Hétfőn visszaviszem, sajnos most nincs lehetőségem, hogy máshol kipróbáljam .
Felfedeztem még egy hibát. Az egyik DVI kimenet nem müködik normálisan. Vista bootnál
az üdvözlöképernyőnél lekapcsol a monitor (no signal) jelzéssel. Ha bedugom a vga átalakítót
akkor müködik ?! A másik dvi kimenettel semmi gond azon használtam !
Nem értem.... -
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #33059 üzenetére
Megvan. Röviden:
4X és 8XAA között nagyon jelentős a lassulás DX9-ben és 10-ben is. Szóval tessék. Tesztek ma még de. felkerülnek a honlapomra, ha felébredek.
Max 47% javulást értem el 3.3 vs. 4.05GHz között (tehát továbbra is érvényes, hogy van ahol kiugrik a Catalyst teljesítménye, van, ahol meg nem, ergo a driver nincs kész. Ugyanúgy 1-1 beállításnál fordul ez elő, mint CoJ vagy Vantage esetében.
DX10 nem gyorsabb DX9-nél, 1 esetet leszámítva, a la Catalyst (24 teszt van meg a 32-ből, mert long és short ranch is megy). Hű, de sokat olvastam közben!Bluegene: Át szoktam nézni, és ált. minden rendben van, de ez a kurafi benchmark egyik teszt után lenullázza a másikat, ha hozzáadod, vagy ha a másik lapon állítasz valamit, és nem is látod. Persze, hogy elsőre meg elfogadhatónak tűnt, amikor az ATI drivereknél sosem lehet biztosra menni, és volt pár tesztem már, amelyben hibátlanul kiderült, hogy egy bizonyos beállítással gondol egyet, és CPU limites lesz. Pl. a Vantage ki volt hajtva az alacsonyabb felbontáson és szűrőkkel, aztán gondolt egyet nagy felbontáson és extrém szűrőkkel, és még 4GHz-en is CPU limitem volt. Tehát a többi ("butább") beállításban nyilván nem OK a Catalyst, ha ebben így hasít.
De hibáztam, javítottam. -
MPowerPH
félisten
válasz
Randall1017 #33067 üzenetére
Szeva!
A Ref hűtő teljesen jó, semmiképpen se vegyél rá másikat. Csak szabályozd be a ventit, és nem lesz gond. Hűvös, és csöndes lesz.
-
irgumborg
csendes tag
Noha tudom, hogy nincs rá megoldás, tudatlanul mégis többeket érinthet a következő ATi-s probléma, így írok róla.
A digitális képernyők kezelése esetén alkalmazható Maintain aspect ratio illetve Use centered timings opciók nem működnek megfelelően 1280x1024-es natív felbontású LCD monitoroknál. A szolgáltatás célja az volna, hogy pl. 1280x720-as felbontású renderelt kép esetén a videokártya a képet alul-fölül fekete csíkokkal azt a monitor natív felbontására egészítse ki, így a képernyőre kirajzolódván a kép minden pixele egyértelműen megfeleljen a képernyő egy-egy pixelének, elkerülve ezáltal a torzítást és elmosódást.
Megfigyeléseim szerint mindkét üzemmódban a videokártya a tetszőleges felbontású renderelt képet 1280x960-as felbontásra egészíti ki, így gyakorlatilag tökmindegy, hogy milyen a natív felbontástól eltérő tartalmat kell kitenni a monitorra, az kicsit torzan és ami kellemetlenebb, elmosódva fog megjelenni.
Noha már előttem sokan tették és elutasító választ kaptak, én is írni fogok ez ügyben az ATi tech supportnak, valamint arra gondoltam, hogy akiket közületek szintén zavar a probléma, ugyancsak írhatnának, hátha egy kellő (és már eddig is elég nagy) tiltakozás esetén vennék a fáradságot a szakemberek, hogy ezt a könnyen orvosolható problémát egy következő driverben javítsák.
A hozzászólás írásakor 8.10-es drivert használok.
-
Randall1017
tag
Sziasztok!
A 4870 ref. hűtése mennyire jó? meg éri másikat venni rá?
Előre is köszi!
-
gabi133
aktív tag
Eddig nem hittétek el, hogy jó az MSI4850 OC hűtője. Most itt a "bizonyíték" és mégsem szóltok hozzá? (#33053)
-
Vasinger!
nagyúr
Fogadtam egy barátommal, hogy egy ref. Gigabyte és egy Ref Sapphire 4850 között nincs semmi kül. a 2 kártya között. A tét a kártyám. Jól tettem ?
-
_Toka_
senior tag
válasz
katt777 #33056 üzenetére
Akkor ezt most kivételesen elolvastam én is, mint "AMD (X2) TULAJ"
Ne foglalkozz vele, előfordul!
Simán történhetett volna szó szerint úgy is, ahogy anno írtad ... eljárt a procim felett az idő ... ideje lenne előrukkolni valamivel AMD-nek proci fronton is.
Addig is a válság kapcsán egyelőre szelektálok az írásaid között...(#33056) katt777:
-
sanyi001
csendes tag
coleen!
Egy olyan gépbe hogy került egy 380W táp ?
Cseréld le egy 550W Chieftec-re és jó lesz.
-
katt777
félisten
Baszki, de ég a pofám
, de tény, hogy figyelmetlen voltam. De CoJ és Vantage, stb tesztekben nem, ahol irdatlan teljesítmény-növekedés volt 4.05 GHz-ig, ezért is hittem könnyen a teszteknek.
Most +1x végignéztem, és látom, hogy van, ahol ez a kurva benchmark visszaállt, hiába volt elmentve a beállítás, így nem volt UH!(De nem mindenhol szóval a keveredés teljes.) Szóval FC2 Benchmark megszívatott, égek mint a rejsztág, és csinálom újra a teszteket. Természetesen jobban figyelek (már tudom a kis nyűgjét a tesztnek), és jelzem az eredményeket.
-
gabi133
aktív tag
Újra jelentkezem, immáron új géppel.
Játszottam a Crysis Warhead-del több, mint 1 órát.
Mindent "csúcs" minőségre tettem, és GPU-Z-zal "kimentettem" a hőfokokat.
Az eredményeket bemásoltam excelbe is, hátha az átláthatóbb. Innen letölthető a két rar-ba csomagolt fájl. Egyébként ha valaki nem tudná egy MSI 4850 (OC Heatpipe) videókártyáról van szó.
Meghajtó programom pedig: Xtreme-G Catalyst 8.10 XP -
Andre1234
aktív tag
Bocsi.. Félre ment...
-
mexel
veterán
A lap pár hetes, Giga P31. A tuning jó, mert atomstabil a gép, ha lejjebb vesszük is lenulláz, de csak az első indításkor.
-
_Toka_
senior tag
válasz
coleen #33045 üzenetére
Nézd, nem ismerve a tápodat, ill. nem lévén különösebben otthon a tápok világában konkrétan nem tudom megmondani, kevés lehet-e bizonyos esetekben a tápod a használt alkatrészekkel. De, ahogy tudom, jellemzően az itt tartózkodók ennél - legalábbis névleges teljesítményben - erősebb táppal bírnak.
A Vista eredetiségét illetően hasonlóan bizonytalanok a tapasztalataim. Eddig meg se fordult a fejemben, hogy ez az - köztudottan "nyűgös módon" védett - oprendszer kinek eredeti, kinek nem. Talán valaki virágnyelven tud majd segíteni... Nekem innentől már nincs ötletem. -
-
_Toka_
senior tag
válasz
coleen #33040 üzenetére
És mi a becses neve annak a tápnak, ha szabad megkérdezni? Amúgy ajánlások alapján 450W a min. Mondjuk, ezt nem feltétlenül kell komolyan venni, de azért iránymutatásnak nem rossz...
(#33042) coleen: Arra gondoltam, hogy lehet a windows vistám se jó, valami torrentes amúgy, októberi updatekkel eleve megspékelve
Ezt egyrészt nem is olvastam, másrészt, fogalmam nincs, mi mindent okozhat pusztán ez, ami a problémáidat illeti...
(#33044) coleen: Nos, akkor lehet, hogy nem itt kell keresgélni. Bár, azért nagyon nem mindegy, mi mindent hajtasz vele... De ez már-már óvatosan közelíteni látszik egy tápos topic témájához...
-
coleen
aktív tag
Arra gondoltam, hogy lehet a windows vistám se jó, valami torrentes amúgy, októberi updatekkel eleve megspékelve
A Crysis és a BF2142 viszont megvan eredetiben, szal no comment
-
DerStauner
senior tag
válasz
_Toka_ #32940 üzenetére
igen, az hogy rejtett volt, azt tudom, ezért is commander-rel szoktam megkeresni
lehet, hogy a registry-ben van, habár amikor a 8.9-ről frissítettem 8.10-re, akkor még a documents között volt (lehet, azért, mert a 8.9 is ott volt, és valamiért oda tette). habár, amikor leszedtem a 8.9-et, azt teljesen tettem (driver sweeper)
tudom, hogy benne van a ccc-ben, amíg meg nem találom a mentett profilt, marad ez a megoldás, csak egy picit kényelmesebb, ha a ventivezérlés állításához csak egy jobb egérgomb a tray-en, és activate profile, mint hogy mindig megnyitni a ccc-t, és átállítani.
de ez a registry, ez új. utánanézek.
-
_Toka_
senior tag
-
coleen
aktív tag
válasz
katt777 #33034 üzenetére
Bocsi, biztos nem figyeltem az előbbi postra, de igen megnéztem, jó a BIOS.
Viszont ez érdekes, amit a Radeon BIOS Editor kiír:
http://kepfeltoltes.hu/view/081101/Untitled7_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Vagyis: "you have not connected the power cable to your video card'
Pedig csatlakoztatva van!
Igen látom h van képlinkelő gomb
-
katt777
félisten
válasz
coleen #33020 üzenetére
Szóval a hiba leírása a log-fájlokban.
Van egy "Kép" linkelő gomb...
500MB-os fájlnál nem jön ki a memóriahiba, csak 4GB felett. Tapasztalatból mondom.
Én amúgy most már OS reinstallra szavazok, mert ha DX bacult meg, azt nem javítod ki._Toka_: "15 éve számgépezek, nem vok lame." - ezt írta. Csak megnézte. Ha nem, és itt a bibi, akkor hiába is próbálunk segíteni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
coleen #33029 üzenetére
Katt már írta a megoldást.
"Én az ATI uninstall ALL-t is kipróbálnám a helyedben, aztán restart után driver sweepert és reg pucolást, majd újabb restart után a 8.10 hotfixből kizárólag a driver installálását."Szedd le a drivert progival(ne a saját uninstallal), aztán rakd fel csak a drivert, és utánna a dx -et.
-
fdisk
őstag
Ez olyan megható,h miattam "vitatkoztok"
Mégha egy bomba jó nő lennék akkor...,de nem.
Az érintettektől elnézést kérek.Katt igazad van,de mire észrevettem már lejárt a mod idő,és még1 postot csak ezért nem akartam írni!
-
coleen
aktív tag
válasz
katt777 #33012 üzenetére
Nahh most itt tartok, a directX telepítése elején ezt írja ki:
http://kepfeltoltes.hu/view/081101/Untitled2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Semmi tuning nincs abszolúte, soha nem is tuningoltam semmilyen cuccomat.
A RAM-ok jók lehetnek, mert egy 500 megás filet tömörítettem high compressben, és tökéletes lett kicsomagolva is, az Everest tesztek is jól lefutnak kiváló eredményekkel.
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #33014 üzenetére
Azért CPU is játszik, csak akkor van gáz, ha mindkettő alapon jár, mert akkor nem oldottunk meg sok mindent viszont alaposan gyanúsíthatóvá tettük a VGA-t.
Én tudom, csak éppen a címzésre nem hivatkozhatsz annak elhagyása miatt.
gyiku: Hú, asszem van, kb. 1 hete volt talán, lehet, tévedek, de nem tudom most linkelni neked, sztem keress rá.
-
gyiku
nagyúr
van olyan 4850, amin van hdmi kimenet? vagy csak dvi-hdmi atalikos megoldas van?
-
katt777
félisten
válasz
coleen #33010 üzenetére
Frissíts DirectX-et, ill. telepítsd újra a Vantage-et. Ez DX hiba. Ilyesféle hibák nálam instabil CPU tuninggal jöttek elő, ill. ritkábban szintén instabil VGA-tuninggal. Esetleg DVD-tömörítést csinálhatnál RAM-tesztnek winRAR-ral, ha memó hiba van, tuti elcseszi, kicsomagolásnál látod.
Én az ATI uninstall ALL-t is kipróbálnám a helyedben, aztán restart után driver sweepert és reg pucolást, majd újabb restart után a 8.10 hotfixből kizárólag a driver installálását. -
coleen
aktív tag
vagyis a hiba oka: "Device Removed". tehát mintha a videokari "elengedné" a játékot és nem akarna dolgozni. És tényleg ez lehet, mert ilyenkor a win is kiírja, hogy a driver leállt, de aztán újra feltápászkodik
-
coleen
aktív tag
válasz
katt777 #32981 üzenetére
Nahh, most ott tartok, hogy nyomtam egy alaplapi BIOS frissítést, ezt azt eredményezte, hogy mostmár a Crysis kb 10 percig fagyás nélkül ment (tovább nem próbáltam), de a Far Cry 2 és a 3dmark Vantage ismét kilép a windowsba, de most képet is mentettem, hogy mit ír ki a 3dmark:
http://kepfeltoltes.hu/view/081101/713860431Untitled_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
katt777
félisten
Hát akkor lehet gyári hiba. Meg tudod nézni más VGA-val, vagy ezt a VGA-t másutt? Bár mindegy, mert ha garos, és probléma van vele, úgyis meg kell nézniük az üzletben, csak az előbbi megoldások gyorsabbak.
BMW001: Csak a nekem szóló címzés alatt volt.
Tehát bizonyosan nem címezte neked.
-
Scale
őstag
Hello!
Aki Call of duty szériával vagy aktívan játszik fps játékokkal vagy egyéb játékokkal, az adhatna valami elérhetőséget (xfire, msn), mert most készülök venni valami (pl ezt 3850) karit, és lenne kérdésem fps essel kapcsolatban!
Cod2, Cod4, Cod5 előnyben
-
katt777
félisten
És a hőmérsékletek? Bár mint egyszeri user-t nem kell, hogy érdekeljenek. Ha a géped jó volt a VGA beszerelése előtt, utána meg a VGA szarakodik, nagy eséllyel a VGA a hunyó. Főleg, ha használod már egy ideje. Ha frissen cseréltél nV-ról, akkor előbb inkább driver sweeper, és ha nem megy, OS reinstall.
fdisk: Akárhogy nézem, nem látom azt a 8 db 12cm-es ventit...
-
burns
csendes tag
Hali!
Van egy Gainward 4870 GS karim az lenne a problemam, hogy jatek kozben neha elmegy a kep 1 masodpercre (no signal) majd visszajon ezt megcsinalja 4x azutan fut a jatek tovabb semmi hiba, nem lep ki. Ha viszont a furmarkot inditom el, fel perc utan fasza fuggoleges csikok lesznek a monitoron es ezeken kivul nem lattszik semmi. Csak az ujrainditas segit !
Szerintetek vigyem vissza a boltba, vagy csak en vagyok bena es valamit elbaxtam ? Huzva sosem volt, dvi csatlakozot megneztem nincs kicsuszva.
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- alza vélemények - tapasztalatok
- Robotporszívók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest