Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Trub
tag
Sziasztok, lenne egy nagy problemam. Ma meghozta a futar a saphire 4850 nem referencia kartyat. Beraktam a gepbe, radugtam a tapcsatit, elinditottam, uj catalist fel, amit az ati honlapjarol szedtem le, ujraindit, es a windowsban nem ad kepet a kartya, a monitor azt irja power saving mod.
Ezutan ujraraktam a vistat, minden muxik, drivert fel ami a cd/n van a 8.7/es. Minden ok, keri inditsam ujra, megteszem, es mar megint nem ad kepet. Csak cs0kkentett modba j0n be.
Nemtudna vki segiteni<< -
MPowerPH
félisten
válasz
cortez(21) #32595 üzenetére
Jah, elfelejtettem írni, hogy 1Gb s- változat.
Mert 512Mb -s logikus hogy nem érné meg.
Úgy milyen vétel lenne? -
Bluegene
addikt
4850: 35K
his iceq: 43.2K
4870: 56Kárgép szerint, de a sima 4850-est ami kemény 25mhz-cel lassabb(2%-kal) a histől be lehet cserkészni itt a ph apróban akár 30ért is, én akkor már egy golden sample-t vennék, annak van értelme
(egyébként azonkívűl h szép az iceq, meg örülhetsz a alacsony hőmérsékletnek az everestben, a tesztek szerint ez se ultra halk, a golden samplehoz hasonló a hangja)
-
MPowerPH
félisten
Szerintetek megéri venni egy Gigabyte HD4870 -et 1 hó garival 58k -ért? A kártya teljesen új, csak doboz nincs hozzá. Kicsit a gari miatt félek, bár nálam még 1db vga se romlott el soha(kopp, kopp).
-
mindfreak
őstag
válasz
F-ECT$ #32587 üzenetére
Igen, láttam róla is teszteket! Pontosan hol vetted ilyen jó árban? Hány fokosan tartja a hűtője a GPU-t és relatív mennyire hangos? Köszi az infót!
Még egy fontos kérdés, mert nem nagyon látszódik a képeken: a VRM-ekre tettek külön hűtőbordát?
fdisk: Mondjuk, hogy nem szeretem, ha 80+ fokos a videokártya.
-
mindfreak
őstag
-
XoZ
aktív tag
Elvileg lehet szerezni, korábban már láttam itt az apróhirdetések között ([link]), illetve külföldi webáruházakban is van: [link], [link]. Gyakorlati beszerezhetőség már kérdéses, és ha nem lényeges a HDMI-n keresztüli hang, akkor szerintem nem is érdemes foglalkozni vele, egyszerűbb egy DVI-HDMI kábel.
-
Yaneeee
csendes tag
Sziasztok.
Leragadtam a 8.7 catalystnál és az érdekelne h kijött e azóta valami jobb és amit érdemes feltenni.(jöhet link is)
Előre is köszi.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #32539 üzenetére
Az én is gyanítom már egy ideje, hogy ez a lecserélt hűtős kártya nem csak a hűtésében tér el a referencia-kiépítésektől. Szoftverfejlesztésről azért van némi fogalmam, tekintve hogy szakmámba vág, és a hardverhez sem vagyok totál hülye.
Tudtommal egyébként másnál is előfordult a villódzás jelensége üzemmódváltáskor, levett órajelekkel, vsz. ezt "orvosolták" az említett módon az újabb biosban.
virkir: Letöltöttem a 3-ból 2 újabb biost TPU-ról, és mindegyik hibás volt RBE szerint. Szóval lehet, hogy mégsem csak gyári cuccok vannak fönt.
-
XoZ
aktív tag
Ha a hangot is HDMI-n akarod átvinni, akkor a kártyához adott DVI-HDMI átalakítót kell használnod (feltéve, hogy volt hozzá, mert ha jól tudom pl. bizonyos Gainward kártyákhoz nem jár). Ez az átalakító annyiban speciális, hogy ha minden igaz a hangátvitelhez a nem használt DVI tüskéket veszi igénybe, tehát egy nem ATI-s átalakítóval, illetve DVI-HDMI kábellel nem lesz hang.
Ha nem kell hang, akkor elvileg mindegy, estleges minőségbeli különbségről sajnos nincs tapasztalatom, talán másnak van.szerk.: Logout írás a témával kapcsolatban: [link]
-
pr0bi
senior tag
Hali egy gyors kérdés. HD4850 kártyám van , jelenleg csak az egyik dvi kimenetet használom. A másikat is szeretném igénybe venni ( egy időben vagy külön külön de ez már csak beállítás kérdése). Viszont egy hdmi-s kijelzőre szeretném rákötni. Melyik a jobb választás, ha veszek egy dvi-hdmi adaptert + hdmi kábelt , vagy ha egyből egy dvi-hdmi kábelt ? Elvekben a 2. megoldás a jobb , de minőségre (vesztés, erősítés) ugyan azt kapnám elviekben ?
-
mindfreak
őstag
Hello!
Elkezdtem nézegetni a HD 4800-as kártyákat. Még nincs igazi kiszemelt áldozatom, még azt se nagyon tudom, hogy 50 vagy 70-est vegyek-e. Egyelőre nagyon tetszenek a HIS IceQ4 HD 4850 karik, habár ezek kicsivel drágábbak, mint a referenciák, de a hűtéssel később legalább nem kell foglalkozni. Sajnos ebből TurboX változatot nem lehet itthon kapni, de elvileg a két kártya között csak a BIOS a különbség..
A másik a Gainward Radeon HD 4850 512MB Golden Sample amit néztem. A tesztek alapján a leggyorsabb 4850-es az összes közül és az ára sem vészes. Viszont olvasgattam, hogy hangos a hűtője és ami nagyobb baj, hogy instabil. Lehetséges, hogy gyártási hiba lenne, vagy a VRM hűtés hiánya okozza, vagy csak kamu az egész? -
fdisk
őstag
válasz
bluespirit #32570 üzenetére
-
Myers
senior tag
Ugye itt is igaz, hogy minden gyártó saját BIOS-sal szereli a kártyáit?
Tehát nincs az a biosoknál, mint pl a drivereknél, hogy minden kártyához jó a catalyst?
-
fdisk
őstag
válasz
bluespirit #32566 üzenetére
Nekem nem.Persze ha tuningolok akkor megnő a hangja,de nem vészes.
"Zárt",de egy elég huzatos házam van,szóval kap hűvös levegőt is. -
bluespirit
tag
bár azért inno3d-t nem vennék.
-
bluespirit
tag
Lenist
Ref-ből akármilyen márkájú kártyát vehetsz mert csak a matrica más. FSP Epsilon elég jó táp és cf-re is jó. -
Lenist
tag
Köszi a válaszokat,mostmár képben vagyok...
No nézegettem a karikat.
Egyenlőre ezt néztem ki SAPPHIRE HD4870 512MB GDDR5 FULL PCIE 64k
Viszont van belőle 1gb-os változat ami egy 20assal drágább.Számít ez valamit 1680x1050be? -
twine
veterán
válasz
Bluegene #32554 üzenetére
Nehezet kérdezel...Volt már itt aki azt irta, hogy nem hangos neki ez a tipus...nekem személy szerint hangos volt,,de hozzáteszem elviselhetően hangos...tehát ne egy üvöltő sz@rt képzelj el,,,egyszerüen csak hallod hogy működik a zsugán a hűtés...
Nem volt még Sapphire-om, igy hasonlitási alapom nincsen, hogy melyik a hangosabb, főleg hogy 3 napos korában én rá is raktam az S1-et, hogy néma legyen! Ha stabilitásról, vagy teljesitményről kérdezel, azzal én tökéletesen meg vagyok elégedve...bár szerény véleményem szerint a hűtést leszámitva, ugyanaz a hülyeség mindegyik...Ami talán egy picit előny elenthet a Gaiward-nál, az az, amit már egyszer leírtam, hogy azt olvastam róluk, hogy a referencia 2 fázissal elentétben 3 fázisú a tápellátása, ergo talán kevésbé melegszik a VRM...én ezt nem figyeltem mikor ráheggesztettem a hűtést, azóta meg a ház oldala sem volt leszedve...de eddig csak megerősitést kaptam ez ügyben,,cáfolatot sehol....
többet nem tok monnnani, kérem kapcsojja ki
De mégis: GS órajelen tökéletesen muzsikált pár teszt erejéig,,,bár én csak a teszt miatt huztam meg,, azóta alapon megy...de meg merem kockáztatni hogy az idők végezetéig is menne gs órajelen, ha normális hűtés van rajta...gyári hűtéssel is ment GS szinten...de ott azért lényegesen melegedősebb a dolog...
Többet tényleg nem tok mondani -
KubanitoS
veterán
válasz
Lenist #32549 üzenetére
Referencia kártyák az ATI/NVIDIA gyártósoráról lekerülő kártyák, amelyek egy adott szabvány szerint készülnek, teljesen egyformák, ugyanaz a nyomtatott áramkör, hűtés, méret stb...
Régebben a különböző videókártyákat forgalmazó cégek pl INNO 3D, Gainward, Gigabyte stb, megbuherálták ezeket a kártyákat, esetleg más NYÁKkal, hűtéssel hozták forgalomba őket, mint a gyártósorról lekerülő referenciákat.
Mostanság viszont megkapják a referenciát a gyártótól, ráragasztják a saját matricájukat és bármiféle módosítás nélkül piacra bocsájtják őket.
Ezért mondhatjuk, hogy a különböző gyártók megoldásai teljesítményben szinte ugyanazt tudják. Ebből a szempontból teljesen mindegy melyiket veszed.
A tápodról még annyit, elképzelhető, hogy menni fog vele a kártya mindenféle gond nélkül, azonban ilyen kártya mellé szvsz illene egy márkásabb (Chieftech, FSB stb..) 500w feletti táp.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Titok Levi #32544 üzenetére
Ez az! Dobd le a földle! Dulván!
lsc
bizony! ott figyel már a kártyámon kb egy hónapja és überjó! nevetséges 30-50 fok között mászkál a gpu és a tuning is jobb lett. persze alatta a vrm-eket bordázni kell!#30461 így oldottam meg.
-
lsc
nagyúr
Accelero twin turbo teszt . Egész jó, az ára sem vészes .
-
fspepe
csendes tag
Van valakinek ötlete arra, hogy az ATT SideByside hibával miért indul újra időnként a gép? A rendszer naplózásnál pedig ezt írja ki az újraindítás okaként:
Generate Activation Context - sikertelen a következőn: C:\Program Files\Ray Adams\ATI Tray Tools\plugins\osd_intelcpu.dll. Referencia-hibaüzenet: A művelet sikeresen befejeződött.
Ha nem indítom el az ATT-t akkor semmi gond. Asus 4850 Glaciator. -
Lenist
tag
Hali
Szeretnék beszerezni egy 4870-est,már eldöntöttem egy ideje de most már tényleg megveszem.
C2D E6750-est meghúzom 3.2-re és így lesznek ők ketten boldogságban.
A kérdés melyik fajtát érdemes megvenni?
Mit jelent az hogy referencia kártya?
Egy Coolink 450w táp elég nekik? -
DigitXT
félisten
válasz
Titok Levi #32544 üzenetére
Jobb lett volna, ha "tűröd", mert a kollega épp kérdezésben volt...
Nameg kár volt felhozni megint a témát szerintem: eléggé OFF-topik! -
Titok Levi
tag
válasz
metafenomÉN #32287 üzenetére
ÚRISTEN ezt olvastátok:
Igen azt én is tudom hogy moziban 24 kép /s van. De akkor mmiért nincsa akarik FPS limite 30 FPS nél és akkor nem kell feleslegesen dolgozniuk úgy sem látjuk a különbbséget
Na neeee, ember! Gondolkodj már el egy kicsit a dolgon.
Amúgy nem szeretek másokat fikázni mert balfasz dolog, de azért ezt nem tűrtem.
-
Bluegene
addikt
az ő dolga hogy bevállalja-e a kockázatot szvsz
nálunk nincs padlófűtés, sok helyen azért alacsonyabb a hőmérséklet
processorok szinte soha, videókártyák nagyon ritkán halnak meg, és akkor is 5-6 évesen vagy később(pl.: bátyám 9600XT-je 2004 januárjában vagy nyáron lett véve asszem)
-
Bluegene
addikt
válasz
dangerzone #32481 üzenetére
valakinek hibásodott már meg 4850-es sapphire karija? Kiváncsi vok, mert picit kockázatos képésre szántam el magam. ph-n lefoglaltam 32e-ért 2 HÉT GARIVAL egy sapp 4850-est. Hát remélem nem fogok szívni nagyot. én bevállalnám, ha két hétig kibírja két évig is kibírja
ha nagyon félted, adj neki fix 40% ventit, ez még nem hangos és 50-60 fok között lesz alapon a kari, és ne tunningold egy darabig, akkor nem lesz baja, pláne most tél van melege se lesz nagyon
mondjuk 2K-t még lealkudnék szvsz
-
DigitXT
félisten
válasz
katt777 #32532 üzenetére
Érdekes, nekem pl. semmi ilyen bajom nincs.
Pedig azt hittem, hogy a 4850 / 4870
között csak órajel a különbség (meg
mondjuk a GDDR5), de ezek szerint
neked külön építettek egy "idegbajos"
verziót.Szerintem gyorsan kezdj
el hardver és szoftvertervezést tanulni,
és egy füst alatt "odab*szhatsz" mind
az ATI-nak, mind a játékfejlesztőknek. -
Mappa
addikt
ha vennék egy 4870-est mit kéne tudnom róla értem itt hogy bámilyen márkába jó? kell-e valamit állítanom rajta? ventiszabályzás ilyesmi ??? ...vagy beteszem gépbe azt minden happy? és még1 hogy egy Corsair 450 es tápocska megbírkozik vele? választ előre is köszi
-
BullZeye
veterán
Tud valaki adni egy ATI tray TOOLS beállítás-fájlt Sapphire 4850hez? (ref, júliusi)
2D kissebb óra jel, kissebb Volt (de ne drasztikusan)
3D volt mod, magasabb órajel,ilyenek
köszi
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #32533 üzenetére
Csak mindent tudni akarok. ATT szabályozza rendesen, levett 3D órajelekkel és fesszel tolok szinte minden játékot (en. tak.), aminél meg kell, ott nincs a teljesítménnyel semmi baj. Kitapasztaltam mindent (és nem elégedetlenkedek, csak leírtam, mi van), most már játszhatok, ha jut rá időm. Ezektől a tapasztalatoktól sem leszek viszont nV fan.
Nem mondom, hogy soha többé ATI, mert ha ezen eleget keresnek, akkor talán megint sikerül (lesz idejük) összehozniuk egy olyan über-VGA-t, mint az 19x0XT-k voltak. De ha megint nem, akkor tényleg aláírásba kerül!Egyébként meg drága mulatság lenne fát vágni rajta...
(De ez tényleg csak cinizmus.
)
-
katt777
félisten
Na, volt időm megnézni a karit ATT nélkül, és nem győzött meg. Vagyis hát meggyőzött, de nem arról, amire számítottam. Rájöttem, hogy az én bios-om nem véletlenül cseszi föl 750-re a GPU-t, ha bármit állítok az órajeleken. Az ATI driverét állítva ugyanis kiderítettem, hogy bizony minél távolabb járunk a 3D órajelektől, annál idiótább, villódzó képernyőváltásokat kapunk a módok között, az ugráló órajelek miatt pedig szinte folyamatosan.
Konklúzió:
A 4870 bios-ok sokkal jobbak, mint hittük, mivel minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy leplezzék a hardver komoly hiányosságait. Gyorsan kellett kijönni a 4-es sorozattal, így hardveresen is szar lett (ez alatt természetesen nem a teljesítményt értem), ezért érzékeny az órajelváltásokra, és ezért kell neki alapból magas 2D feszültség is. Szerencsére még itt van az ATT (csak ezzel szabadulhatunk meg az ugráló órajelektől/feszültségtől, és a szükségtelenül magas fogyasztástól), de félő, hogy a következő generációnál már ez sem fog segíteni. Nálam mindenesetre következő váltásra 90%-ban esélyes az nVidia. Fan-eknek ez bizonyára nem tetszik, én csak levontam a konzekvenciákat a tapasztalataimból, mert eddig sem voltam elfogult (na jó, egy icipicit az ATI felé), de ez a hanyag munkának egy olyan újabb lépcsőfoka, amelyet nem kívánok követni.
-
kecsetif
aktív tag
válasz
dangerzone #32516 üzenetére
Amennyiért megrendelted a webshopban, annyiért veheted át. Másnap kettőre megjön, egy hétig tartják, ha nem mész érte.
-
cizoe
őstag
válasz
makekolo #32525 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz, de szerintem egy 4870-esnél nem kell manapság jobb kártya egy gépbe. Ha meg veszel mégis egy drágábbat, csak max többet buksz rajta ha 1 év múlva lecseréled... Ha 200ezrem lenne akkor sem vennék 4870x2-őt meg CF-rendszert és csúcskategóriás megoldásokat, mert nem látom értelmét, csak hogy értsd.
Van egy jó kis "milyen videókártyát vegyek?" című topik, ha már van kereted a vga-ra, nézz be oda!
-
KubanitoS
veterán
Annyit még kérdeznék, hogy a 4850-ben van-e valamilyen új fejlesztésű antianalising? Konkrétan a Team Fortress 2-nél vettem észre, hogy a régebbi Geforce kártyámmal 16x volt az antianalising és 16-szoros volt az anisotropic filtering is. A mostani ATI-vel az AA-t csak 8 szorosra lehet állítani, a kép mégis mintha szebb lenne.
Mitől van ez?
-
-
makekolo
csendes tag
Hy mindenkinek!
táp
hieftec 450w
lap:gigabyte ep35c-ds3r
proci2D e4500 2.2GHZ 3.2GHZ-ra felhuzva
2x1GB Corsair ddr 1066 Ram
Samsung F1 500GB Winyomost jelenleg egy Galaxy 8800GT kártyám van és teszteken olvastam hogy 47% al jobb a teljesitménye! érdemes e cserélni
ELÖRE IS KÖSZÖNÖM!
-
cizoe
őstag
válasz
dangerzone #32516 üzenetére
Elvileg a rendelés idején a kosárba rakott összeget viszeted ki. Ja és a webes árat, ami asszem a piros. Bár azért mondom hogy elvileg, mert kavarnak ám ők összevissza, mármint vol olyan, hogy zárás előtt 2 perccel mentem be, nem volt nálam elég kápé mindenre, mert picit drágult az egykét nappal azelőtti árhoz képest, de a csaj kihozta nekem pontosan annyi forintra amennyi nálam volt.
Szóval variálni azt tudnak.
-
dangerzone
addikt
Bocs srácok az offért, de hátha valaki tudna segíteni. Olyan ember kéne nekem, aki már rendelt neten iponból. És az lenne a kérdésem hozzá, hogy amit megrendelt, azt a megrendelt áron vehette át, vagy azon az áron, ami aznap az ipon honlapján érvényes volt?
-
_Toka_
senior tag
válasz
virkir #32511 üzenetére
Viszont amik a TPU-n fentvannak azok mind egykaptafára készültek amennyire néztem max az órajel tuning amiben eltérnek és még mind nyári.
Mondom, azok a TPU!-n szerintem userek által beküldött RBE-vel módosított BIOS-ok. De ezek csak a kártya által használt értékekben különböznek, alapvető különbség nincs köztük. Ergo elkészítheti ízlése szerint bárki módosítva a sajátját. -
virkir
veterán
válasz
katt777 #32472 üzenetére
Itten feljebb mutatom, hogy nekem azzal sincs baj illetve annyi, hogy túl érzékenyen reagál a kártya az üzemmódváltásokra, Stalkerben ha kilépek a menübe már akkor is visszarak 2D órajelre.
Viszont amik a TPU-n fentvannak azok mind egykaptafára készültek amennyire néztem max az órajel tuning amiben eltérnek és még mind nyári.
Ráadásul azokban csak a 4 órajel variáció van a Boot, Power sav., UVD, és megint Power sav. ami az Accelerated ugye elméletileg. -
virkir
veterán
válasz
finest #32508 üzenetére
Igen van 4 variáció abból lehet választani. Szerintem bőven elég mert a 3D 750/900-at hiba nélkül viszi 1,203V-al.
Én úgy gondolom, hogy az ATI agyonfeszelte a kártyákat, hogy a lehető legtöbb chipet el tudják adni a gyártás kezdetekor és most, hogy már egyre jobbak a chipek ne foglalkoznak azzal, hogy átírják a biosokat. -
virkir
veterán
válasz
_Toka_ #32466 üzenetére
A sorozatszámot most a dobozról olvastam le ami bontatlan volt mert nem volt kedvem belemászni a gépbe.
Igen mint fent írtam én már módosítottam Katt leírása alapján a biost és nálam megy az órajelvisszavétel is.
Így megy 2D-ben
Egy kis hiba, nem vált fel 3D-be a tesztprogramokra.
Stalker alatt viszont szépen megy 3D órajelen és ettől már nem szokott sokkal melegebb lenni (az ATT-nek csak a szenzorrésze megy).
Van még mit finomítani rajta de most egy kicsit csak használom a gépet. -
KubanitoS
veterán
Meg is találtam. Valami olyasmit válaszoltak rá, hogy a kártya lefoglal még plusz memóriát a rendszer memóriájából is.
-
_Toka_
senior tag
Aktív témák
- Subaru topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest