- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
Aktív témák
-
lala42
őstag
válasz
ProEvoFan #37014 üzenetére
DE csak amikor kikapcsolom a gépet. Amikor leáll, akkor hallom,hogy felpörög egy pillára a venti, mintha kifújná a meleg levegőt a lamellák közül
Lehet,hogy ezt tesz?
gyorsabb mint a régi 4850em Persze, mert 700/1100 mivel GS változat, gyárilag emelt
LG W2234S 22" LCD monitoron 1680 x 1050 felbontással megy a COD4-5 LockOn IL-2,Operation fleshpoint Armed Assaultnekem ennyi elég
-
lala42
őstag
válasz
ProEvoFan #37012 üzenetére
Én levettem a CCC-ben 40%-ra a ventit és a FarCry2 tesztben, valamint a FurMark-ban sem ment 70 fok fölé a kari. (8AAA-nál)
Egyébként már sajnos a gyártók szinte semmit nem adnak a karik mellé. (néhány kivételtől eltekintve.) Mint anno játékok tömkelege, külömböző progik stb. Jah kérem igy is veszi az agrárcsemete, mert kell a teljesítmény
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
ProEvoFan #36973 üzenetére
Nem tudhatod, mert a kari az I/O hőmérsékleteket méri, de azt is a GPU-nál.
Ezekből a GS_ekből elég sok hibásodott meg az elején.
Hát, a ház hűtéseden kéne valamit javítani.jaja1981: Gyárilag nem készülnek a tuningolásra. De letesztelheted, hogy teszel rájuk bordát, úgy mennyivel bírnak többet. Lehet, hogy semmivel. Azt tudom, hogy az ASUS Glaciator-a alá pont beférnek azok a szétágazó RAM-sünik, amelyek nem akadályozzák a légáramlást, viszont javítják a hűtés hatásfokát, mert növelik a hőleadó felületet.
-
katt777
félisten
válasz
ProEvoFan #36968 üzenetére
Az szép, de némi CPU-tuninggal mehet még följebb. RAM-okon, VRM-eken van hűtés? Csak mert azt nem méri a kari, így lehet, hogy azok túlmelegszenek, és egyszer csak annyi lesz majd ennek is. Reméljük, nem, de nem árt az óvatosság. No meg nehogy rossz hőmérő legyen, de azért ezt a kari hátlapját megtapogatva érezheted.
Ha minden OK, akkor nagy mázlid van, és őrizd meg a karit sokáig! -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
ProEvoFan #36813 üzenetére
az új kártyám egy Gianward HD4850 Golden Simple 512MB-ra
hát ez a kártya nagyon durva....a ventilátora 50%on pörög egész végig de hangja az nincs (a tápom igen halk, csak a vinyó hangját hallom), Crysis alatt a legmelegebb 59fok, 2Dben meg 37fok
hátkéremszépen ez nagyon durvaa referencia kártyámhoz képest 2D/3Dben 43/32 fokkal hűvösebb
játékok alatt is gyorsulást vettem észre, főleg Crysis és Far Cray2nél -
O_L_I
őstag
válasz
ProEvoFan #36890 üzenetére
Az én (és mindenki más) Toxicomon csak akkor változik a fordulat ha az én általam ráaplikált fan mate-t csavargatom
Egyébként egyszerű kideríteni, ha nem PWM-es a venti (4 kábel) akkor bizony fix fordulaton fog menni a 4850-en.Én is nagyon kiborultam mikor ezt megtudtam...
-
Bluegene
addikt
válasz
ProEvoFan #36890 üzenetére
Kijelenthetjük, hogy az Ati az RV770 személyében, egy kellően potens és technológiailag is fejlett, kifejezetten időtálló architectúrát alkotott meg, melynek az ár/érték aránya is verhetetlen a jelenlegi piacon. A Sapphire erre tett rá még egy lapáttal, amikor kiküszöbölte a kártya legnagyobb hibáját, az elégtelen referencia hűtést, és ezáltal a túlzott melegedést. A gyártó nagy betűkkel kiabálja a dobozon, hogy a legendák nem halottak, és hát valóban nem azok, bár sajnos ez a kártya sem tökéletes. Valójában a kártya egyetlen jelentősebb hibája, hogy az egyébként kiváló hatásfokú hűtő, állandóan fix, magas fordulaton jár, és így 2d-ben indokolatlanul hangos
nem tudom az is lehet hogy egyébként nagyon halk géped volt és most hangosabb lett és ez feltűnő, vagy vegyél egy referenciát az halk vagy szerelj rá egy potit(Zalman fanmate pl)
-
válasz
ProEvoFan #36170 üzenetére
Igen az van, viszont jobban bízok az ASUS-ban (én is inkább azt vettem volna, ha lett volna rá lehetőségem, de nem volt). Egyébként nincs gond a Sapphire-al sem, a ventit szabályozva nem is hangos. Egyedül azt fájlalom, hogy nem nyomja ki a meleg levegőt a házból (mondjuk az ASUS sem). Szivem szerint HIS ICEQ-sat vettem volna leginkább, de ahhoz még annyira sem tudtam hozzáférni, mint az ASUS-hoz (nem részletezném miért).
-
Dohren
tag
válasz
ProEvoFan #36098 üzenetére
hi
fent van a crysis, de nem igazan nyomtam meg vele. majd megnezem az ertekeket.
szoros fankkal ami kockailyen eredmenyt produkalt az 1gb 4850 iceq4:
fank, ami kockaigzabol meg nem nagyon erolkodtem a procival es a vgaval sem, mert cicereg a tapom.
tokeletesen mukodik, valoszinu keves gyantavol ontottek nyakon. nagykeres szerveziben rendesek volt, nem kuldek el, hanem kertek, vigyem fel. igy a heten megy fel hozzajukhangja semmi, automatikusan visszaveszi a frekiket, ha nincs terhelve a kartya. terhelesnel 1100 korul porog a venti, de csak a tap cicergeset lehet hallani illetve a hdd-et. szal nagyon halk terhelve is
ui: cs:s alatt 68 fok volt kb. 6 ora jatek utan a max, de 80% hajtotta ki a kartyat...
ui2: ha kerdesed van, johet batran
ui3: hivatalos nagyker: emporium computer -
Beowulf_78
addikt
válasz
ProEvoFan #36145 üzenetére
Ebben tökéletesen igazad van. De ami a haverodnak jó, az a gémerek többségének kevés. Való igaz hogy sportjátékokhoz elég a gyengébb vas. Csak ez a réteg aki CSAK sportjátékokkal játszik megint csak kevés. Szóval a júzerek 90%-nak több kell mint egy 4850 1920-ban. Ettől még jó kártya, az általam is említett felbontásig, de nem szeretem ha megmagyarazzák mi jó 1920-ba és mi nem.
-
-
-
válasz
ProEvoFan #35831 üzenetére
HIS HD4850IceQ4. Nekem ilyen van és nagyon meg vagyok vele elégedve. Itt már írtam róla. Itt is érdeklődhetsz.
-
Pala
veterán
válasz
ProEvoFan #35793 üzenetére
Én is a Sapphire-t javaslom.
És ahogy korábban már említették, igen, lehet szabályozni a ventijét a 8.10-es CCC-től kezdődően.
"alapon legyen halk, és ne legyen olyan meleg mint a többi referencia HD4850, ennyi az elvárásom" - szerintem ezeknek teljesen megfelel, ugyanezen okok miatt vettem én is ezt! -
rup1u5
nagyúr
válasz
ProEvoFan #35563 üzenetére
én. levágtam és fönthagytam a gyári hűtő pwm borda részét így biztos ami biztos alapon. tökéletesen meg vagyok vele elégedve. 50%-os ventivel 40 fok körül van terhelve. már csak normálisan beállított ventivezérléses biost kéne rásütni és akkor még a rivatunerrel se kéne minden rendszeinduláskor egyből 40%ra raknom a ventiket. alapból nem pörögnek fel a ventik azt meg nem vártam még meg hogy meddig hagyja felkúszni a fokokat mielőtt magától beindulna.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
ProEvoFan #33237 üzenetére
Elég ha egy kicsit megkopott a csapágy, és az adott fordulaton rezonál...
Ha hangos, simán lehet emiatt garis csere, csak az a lol, hogy ezesetben
csak a hűtő a sz*r, és mégis lehet, hogy a kártyát kell cserélniük. Persze
ha elég élelmesek, akkor csak szereznek egy másik hűtőt, és meg is van. -
bozont
veterán
válasz
ProEvoFan #31396 üzenetére
De viszont mindenkinek mások az igényei, én sem szeretem ha zúg a venti és mellette még a házban is jól befût. Ezért nálam a ref. kártyák már alapból szóba sem jöhettek. Mivel én sem szeretek feleslegesen barkácsolni, inkább egy kis felárért megvettem ezt a kártyát és teljesen elégedett vagyok vele. Mint írta a teljesítményével semmi baja, csak a körítés nem az igazi.
mod.:
A 4870nél nálam is ugrált 2d/3d mód között win alatt is.Chapel
Gainward GS vagy HIS IceQ4 -
rumkola
nagyúr
válasz
ProEvoFan #31163 üzenetére
Nekem ilyenem volt. Szerintem ez a legjobb hűtés amivel megvehető gyárilag.
Idle 35fok, szőrős fánkkal terhelve 50-55. Viszont alapból fix 60%-on megy a venti, ami azért hallható és a powerplay sem működik, szóval ezeket bios editorral kell megbuherálnod. Tuningban ugyanaz mint a többi. -
bozont
veterán
válasz
ProEvoFan #30993 üzenetére
Én a HIS-re szavazok, ha árban meg nincs sok különbség akkor egyértelmű. Nem mellesleg, kapsz mellé egy tuti kis csavarhúzót, amiben van vízmérték és egy igen erős fényű kis lámpa is.
A hőfokok meg amiket írtam, játékok alatt biztos alacsonyabbak és a házam is elég szűkös már, asszem kell valami nagyobb és szellősebb.
-
_Toka_
senior tag
válasz
ProEvoFan #29628 üzenetére
Én meg - bevallom - még csak nem is néztem, mit teljesít a Crysis. Teszt miatt nem rakom fel, egyébként még nem játszottam vele, majd talán sorra kerül az is.
Minden esetre itt szinte mindenki panaszkodik a Crysisra 4850/70-el ... nyilván nem véletlenül. A "kolléga" pedig egy ilyen tapasztalata alapján indokolatlanul általánosított, amiből leendő kollégákat megtévesztő következtetést vont le, ezért nem maradhatott bennem, amit itt többektől "hallottam". De ez nem saját tapasztalatom volt. -
MaSzKa
senior tag
válasz
ProEvoFan #28917 üzenetére
az gáz, mert nekem a sapphire 2 slot HD3870 tökéletes volt alap bios-sal se ment 90fok felé a hőmérséklet
és magától szabályozta és halk is volt
új gyári biost raktam rá és utána 60fok fölé se ment soha igaz hangosabb lett a vga főleg játékokba
és a ventivezérléshez nem kellett semmi mert automata volt
magyarul a HD38xx-esekkel kevesebb volt a gond mint a HD48xx-ekkel és ezért a megnövekedett fogyasztás okolható
-
katt777
félisten
válasz
ProEvoFan #29009 üzenetére
Én biost matattam, mert a lépcsős zavaró, ráadásul az ugrálás az egyenetlen hevülés miatt sem tesz jót a VGA-nak úgy kompletten, mert mindig felhevül, lehűl, stb, vagy éppen túlhevül, ha nem jól állítod be. Folyamatos vezérléssel meg egy kevésbé terhelő játékrész alatt is hűlhet vissza, illetve kis hőemelkedéssel is jobban hűt, ergo összességében nem forr föl a kari. Sávosan pl. akárhogy optimalizáltam a hűtést, mindig magasabbra pörgött, mint folyamatos szabályozással. Ha pl. van egy 70-80°C-os határod, akkor 80°C-ig szépen hevül, és átforrósodik az egész VGA ugyanazzal az adott esetben elégtelen hűtéssel, ha meg folyamatoson vagy, már 71, 72°C-nál is emelkedik a hűtés, nem forrósodik át minden, tehát kisebb hűtési teljesítmény is elég. Ráadásul a sávosnál a forró VGA 80°C alá visszahűlve máris lekapcsolja az emelt hűtést, tehát a következő igénybevételnél még jobban fog melegedni a cucc. Ha meg csak úgy pörgeted a ventit izomból, hogy biztosan ne forrjon a VGA, akkor a zaj lesz rohadtul zavaró.
Amióta belőttem biosban a 45-100°C-os "emelkedőt" (30% min. fordulattal), a VGA-m még full terhelésen sem melegedett 80°C fölé, ill. a venti nem pörgött 75%-nál gyorsabban, 2D-ben pedig nem igazán volt hallható (47°C körül, 32-33% ventivel). Persze a hűtés az adott VGA, és a PC-ház függvényében változhat. -
M@nH.
aktív tag
válasz
ProEvoFan #29009 üzenetére
Erre a venti sebesség ugrálásra én is kivi lennék, mert ha játszok akkor szinte mp-k alatt felpörög majd lelassul majd megint felpörög, ugye gpu hőtől függően. Tehát mi a jobb, az hogyha általában magasabb fordulaton megy a venti vagy ha folyton szabályozódik? Persze élettartami szempontból.
A hűtésem gyári. -
válasz
ProEvoFan #28917 üzenetére
Haveromnak is gyári hűtős sapphire van és 35%-os ventifordulatszám mellett is 80-85 fok (néh kell emelni a fordulaton). Stabil, nincs baja, nem húzta... Sokan csak azért szidják, mert beteszik, elkezdik rángatni, mindenféle BIOS-okat tesznek rá, cserélgetik a hűtőt és amikor már nem bírja a kártya megvédeni magát, akkor kezdődik a sirám. egy külföldi fórumon is hasonlóan hülyítették a népet, hogy így szar, úgy szar, de amikor rákérdeztek, hogyan használja, kibújt a szög a zsákból: hűtőcsere, másik BIOS, amit úgy kapott alahonnan és még húzta is... Mindent azért nem kell kicsavarni egy hardverből.
pempellini:
Ha nem jösz rá, nem érdemled meg.Most ne kelljen már screenshot-ot készíteni ehhez... jobb fent van 3 betű, mellette egy textBox.
-
Bluegene
addikt
válasz
ProEvoFan #28209 üzenetére
a hangjával nincs gond lenyom mindekit nvidát és 4870-est a referencia 4850itt a bizonyíték
az hogy 75 fokos a kártya terhelve 85, igazából technikai részletkérdés, ha ráraksz egy AC s1-et akkor is ugyanúgy megtermeli a hőt csak gyorsabban vonja el a magtól, attól még a házban marad, tehát ugyanúgy befűt hiába raksz rá egy nagy radiátort, az csak gyorsabban szétteríti
arról nem is beszélve hogy itt azoknak ment csak tönkre kártyájuk akik birizgálták, aki hagyta úgy ahogy van annak nem, szal személy szerint én felesleges pénzkidobásnak és kockáztatásnak tartom az új hűtő fölrakását, esetleg jobban lesz tunningolható 50 mhz-cel(ha a biost is megbabrálod), ennyi erővel 4870-est is lehet venni
-
_Toka_
senior tag
válasz
ProEvoFan #28209 üzenetére
Jelzem, én azon kevesek táborát gyarapítom, akik bízva a mérnökök hozzáértésében - igaz, nem is értem azokat, akik ebben nem bíznak ... miután elhiszik, hogy a jövő 3D-s megoldását tartják kezükben ... Ha ez utóbbihoz szükséges matematikának/fizikának birtokában vannak ezek a szakemberek, pont a melegedés/hőingadozás fizikájával/hatásaival ne lennének tisztában?? - nem nyúltak a referenci kártya hűtéséhez. Mondjuk, szőrös fánkot sose futtattam, de azonnal tenném, ahogy bármi problémám adódna a kártyával, ellenben nincs!!!
Aktív témák
Hirdetés
- HP Omen RTX 2080 Ti 11GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4080 16GB OC eladó
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged