Hirdetés
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
Ugyan nem mikrokontroller, de nem találtam jobb topikot, és talán itt van a legjobb esélyem, hogy választ kapjak.
Szóval van egy VHDL kód amit nem teljesen értek aminek az oka (azon felül, hogy ebben a témában nem vagyok jó) az, hogy ugyanahhoz a jelhez több értékadás történik a processen (folyamaton) belül.Egyszerűsítve:
process(sck,index)
begin
if RISING_EDGE(sck) then
index <= index + 1;
end if;
if clear='1' then
index <= "1111";
end if;
end process;Az első if az ugye triviális, az órajel felfutó élére növeli az indexet (ami egyébként a teljes kódban sehol máshol nincs módosítva). Viszont a másik if-ben ugyanahhoz a jelhez van még 1 értékadás. Nem mellékesen a process érzékenységi listáján is ott van az index.
A kérdés az, hogy mi lesz az index értéke, ha a clear input be van állítva?Tippem szerint "1111". A miértre is fel tudok állítani valami teóriát (a folyamat újra indul az index változása miatt ahol már csak a második if fut), de szívesen olvasnám valakinek a véleményét aki jobban ott van ebben a témában.
Bónusz kérdés: Jól értem-e, hogy ha van egy másik folyamat aminek az érzékenységi listáján csak az index van akkor ha a clear értéke be van állítva akkor az nem fog elindulni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elvette a PCI Express 5.0-t az egyes alaplapjaitól a Gigabyte
- Bitcoin topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy topik
- World of Tanks - MMO
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Medence topik
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest