-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
Ugyan nem mikrokontroller, de nem találtam jobb topikot, és talán itt van a legjobb esélyem, hogy választ kapjak.
Szóval van egy VHDL kód amit nem teljesen értek aminek az oka (azon felül, hogy ebben a témában nem vagyok jó) az, hogy ugyanahhoz a jelhez több értékadás történik a processen (folyamaton) belül.Egyszerűsítve:
process(sck,index)
begin
if RISING_EDGE(sck) then
index <= index + 1;
end if;
if clear='1' then
index <= "1111";
end if;
end process;Az első if az ugye triviális, az órajel felfutó élére növeli az indexet (ami egyébként a teljes kódban sehol máshol nincs módosítva). Viszont a másik if-ben ugyanahhoz a jelhez van még 1 értékadás. Nem mellékesen a process érzékenységi listáján is ott van az index.
A kérdés az, hogy mi lesz az index értéke, ha a clear input be van állítva?Tippem szerint "1111". A miértre is fel tudok állítani valami teóriát (a folyamat újra indul az index változása miatt ahol már csak a második if fut), de szívesen olvasnám valakinek a véleményét aki jobban ott van ebben a témában.
Bónusz kérdés: Jól értem-e, hogy ha van egy másik folyamat aminek az érzékenységi listáján csak az index van akkor ha a clear értéke be van állítva akkor az nem fog elindulni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest