Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fpeter84

senior tag

Sziasztok ismét!

Segítsetek rajtam plz, bajban vagyok egy STM32F103C8T6 kínai minimal board-al...

"deszkamodell" formájában jól működött a kapcsolásom - bár akkor még más PB lábakat használtam kimenetnek, és tették is a dolgukat ahogy kell. Aztán terveztem egy saját nyákot alá, ahol célszerű volt az adott lábakat másikakra cserélni, így most a PA11, PA12, PA15-nek kellene vezérelnie egy külső eszközt (ki/bekapcs, reset, int), de meg se mozdulnak, hiába kapcsolom őket OUTPUT-ra és változtatom az értéküket... A végén visszanyúltam a "hello world" LED villogtatásig, hátha valami részegységet incializálik ami lefogja ezeket a lábakat a háttérben, de erről sincsen szó, már ez a kapcsolás sem képes a fenti PA lábakat megmozdítani :F

#define LED PC13
    #define gprs_rst PA11
    #define gprs_pwr PA12
    #define gprs_int PA15

void setup() {
    pinMode(LED, OUTPUT);
    pinMode(gprs_rst, OUTPUT);
    pinMode(gprs_pwr, OUTPUT);
    pinMode(gprs_int, OUTPUT);
    }

void loop() {
    digitalWrite(LED, HIGH); // turn the LED on (HIGH is the voltage level)
    digitalWrite(gprs_rst, HIGH);
    digitalWrite(gprs_pwr, HIGH);
    digitalWrite(gprs_int, HIGH);
    delay(1000); // wait for a second
    digitalWrite(LED, LOW); // turn the LED off by making the voltage LOW
    digitalWrite(gprs_rst, LOW);
    digitalWrite(gprs_pwr, LOW);
    digitalWrite(gprs_int, LOW);
    delay(1000); // wait for a second
    }

Próbáltam turkálni a doksiját a procinak, és ami feltűnt, hogy a PA11, PA12-n az USB is, de elvileg a "main function after reset" az a GPIO módjuk lenne. A PA15 pedig a JTAG sor része, és a GPIO csak alternatív funckió. Tovább puhatolóztam, és kiderült hogy a szintén JTAG-hoz társított PB3 és PB4 is döglöttnek mutatja magát, és a legközelebbi 3-as amit szépen kapcsolgat a fenti példaprogram az a PB5, PB6, PB7...

Hiányzik valami lépés amitől GPIO módba váltanak ezek a lábak? A nyák már készen van, nem szívesen kezdenék "léggányolásba" ha szoftverből is helyrebillenthető a dolog...

Új hozzászólás Aktív témák