- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- VR topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghandi
aktív tag
Egyébként attól félek hogy a végén annyira bonyolódik a dolog hogy én ahoz már tök hülye leszek.
Mint ahogy irtam egy működő PWM szabályzóm már van,kiválóan működik is,csak ez manuális kivitelű. Ha csak annyit tudnánk megtenni hogy a rajta lévő 500k-s potit tudnánk helyettesíteni valami egyszerű elektronikával amit pl az arduino PWM jével tudnék vezérelni akkor már teljesen rendben is lennék,és nem kéne játszanom semmilyen nagyfesszel,ami valjuk be egy hozzá nem értő embernél még rosszul is elsülhet.....
Egyébként is lesznek még problémák ezzel a projektel máshol is.
Inkább leírom az eddigi zsákutcákat hogy átlássátok a lényeget. Eddig a vezérlést kettő ilyen termosztáttal oldottam meg. Ez alkalmas hűtésre és fűtésre is. Az egyik hűtésre volt állítva és 60 fok a bekapcsolási értéke.Ennek az érzékelője a kollektor tetejében,középen van,a reléje szakítja meg a venti fázisát.A másik ilyen termosztát fűtésre van állítva és arra a hőmérsékletre állítom be amilyen meleget akarok a szobában.Ennek a reléje a venti földjét szakította meg. Magyarul ha a kollektorban megvan a 60 fok és a szobában is hidegebb van a beállított értéknél akkor beindul a ventilátor és befújja a levegőt. Eddig még jó is lenne,de ez a venti olyan sok levegőt fúj hogy ha csak épp eléri a 60 fokot a kollektor és beindul a venti akkor 1-2perc alatt le is hűti benne a levegőt.,előfordult olyan hogy egy percet ment,majd 10 percet állt és így tovább. Na ezért kellene szabályozni a ventit,hogy az elején csak kis fordulaton menjen.
De akkor is még megmarad a hőérzékelő problémája,ugyanis ezek a termosztátoknak a felső határa 110fok és ha egy jól felmelegedett kollektornál kapcsoltam be akkor már több volt belül és a hűtésre állított termosztát megbolondult,nem húzott be a reléje.
Az arduinora 3 hőérzékelőt akarnék kötni,a szoba hőjére egy DHT22-őt,ezzel nincs baj,de a kollektorba már egy nagyobb hőt elviselő és porra nem érzékeny szenzor kell pl egy kommersz K tipusú,és még egy ugyan ilyen pár méterrel távolabb a meleglevegő csövében. Na ezt a két érzékelőt nem tudom még hogy hogyan kötöm rá az arduinora
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - 1 év garancia
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest