Új hozzászólás Aktív témák

• JulianSinulf

őstag

válasz daninet #22631 üzenetére

Szia!
    Anno foglalkozgattam a témával.
    Ez eleve nem olyan pontos, kell neki egy szoftveres korrekció is, akkor pontosabb lesz.
    Az 5V vs. 3V3 még torzít is, ott eleve be kell állítani egy korrekciót a feszültségosztó miatt.
    És az ESP ADC-je sem olyan jó, az arduinoké jobb.
    A fogyasztás méréséhez a feszültséget is mérni kellene, ami egy plusz áramkör lenne.
    Inkább vettem pár Sonoff S60TPF konnektort. Ez is ESP-s de nem nekem kellett bíbelődnöm vele.
    A szórás az ilyen mérőknél meg akkora, hogy egyikkel sem akarok tizedwattokat mérni. Sőt, még 10W léptékben is pontatlanok egymáshoz képest. A terheléssel a különbség meg csak nő.

Nálad a programban most az van, hogy megméred a szenzor osztott feszültségét, amiből kivonsz 2,5-öt, majd megszorzod tízzel.

0A terhelés esetén a modul kimenetén 2,5V-nak kellene lennie. A feszültségosztó miatt ez eltolódik, így nem számolhatsz 2,5-tel. Vagyis az ACS_Offset értéke hibás.
    1,667V körül kellene lennie az A0 lábon terheletlenül, ha a modul kimenetén 2,5V van és tényleg 1k(felső a rajzon) és 2k(alsó a rajzon) az osztóellenállások értéke.
    Ha a modul kimenetén 5V van, akkor az A0 lábon 3,33333V-nak kellene megjelennie. Vagyis a VREF inkább 3,333V, nem 5V.
    És szerintem az áram számításánál egy osztás kellene a zárójeles műveletek közé, nem szorzás. Nem légből kapom, hanem egy példaprogramot nézek.
    És úgy jobban is közelít az 5W/230V izzó áramfelvételéhez az érték.

Új hozzászólás Aktív témák