Hirdetés
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Bluetooth hangszórók
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Logitech x-230 / z-3e 2.1 tapasztalatokat
- Fujifilm X
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Milyen TV-t vegyek?
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem elég jól kitaláltad, RS485 és a CAN közül én azt választanám, ami olcsóbb és vagy kisebb méretben elérhető, mivel sokat szeretnél kis helyre beépíteni.
Ha meg lehet oldani a közvetlen kapcsolatot, felesleges hibaforrás lenne csak a gateway.Jó lenne valahogy "OTA-like" frissíteni időnként a deszkákat. Van olyan busz amin keresztül ez megoldható?
Az RS485 és a CAN busz is ha jól tudom, végül UART-on keresztül kapcsolódik az Arduino laphoz. Mivel eredetileg is ezen keresztül történik az adatfeltöltés, szerintem meg lehetne oldani, hogy tápelvétellel reseteled a node-okat, majd CAN buszon keresztül flash-eled az újat valami központi helyről, egyszerre az összesre.
Ehhez esetleg kelleni fog egy módosított bootloader, ami nem csak 1mp-et vár reset után, illetve kell bele vmi biztonsági protokoll, hogy áramkimaradás után légköri zajt ne töltsön fel programként.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (105A)
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen (115A)
- iPhone 14 Pro Max / 1TB / Space Black / Gyári kártyafüggetlen / eSIM Only (114A)
- iPhone 14 Pro / 256GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen / eSIM Only (112A)
- iPhone 14 Pro / 256GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / eSIM Only (118A)
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8-16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest