- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- VR topik
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
válasz
dave0825 #2102 üzenetére
Szia,
Akkor azt hogy csinálja, hogy 1:24-nél a középső 6 ledet kikapcsolja?
Úgy, hogy a középső zöld ledek rosszak, egyáltalán nem világítanak
A WS2812B-vel meg lehet csinálni, de ehhez kevés lesz a digitalWrite az arduinon, itt már assembly szinten kell majd programoznod a chip időzítései miatt.
Az EQ-t én úgy csinálnám meg, hogy csinálnék egy 7 vagy akárhány sávos sávszűrőket, analóg módon, ellenállásokkal, kondikkal és LM324-el vagy hasonló IC-vel. Az IC kimenetére tennék egy diódát és egy kondi+ellenállást, ez tárolná az aktuális hangerőt azon a sávon. Aztán mehet az ADC-be.
Ha viszont kevés lenne az arduino a feladathoz (itt a led szalagok frissítésére gondolok, az időzítésekre, mert elég precíz időzítést igényel az IC), akkor én azt javasolnám neked, hogy mozdulj inkább az ARM procik irányába. Kezdésnek szerintem ezt választhatnád: ARM Cortex-M0 Core Module LPC1114 Development
Ehhez van Keil IDE, full szoftveres debug (azaz nem is kell hozzá az áramkör), simán le tudod tölteni a programot soros porton keresztül, nincs vacakolás, hogy van-e rajta bootloader vagy milyen verziójú van, mert benne van a chip-ben. Az IC ugyan 3.3V-ról jár, de az összes IO lába 5V toleráns, azaz nem kell az 5V-os cuccokhoz se level shifter. 48MHz-es, Cortex-M0 mag van benne, ami jelen esetben lényegtelen, tanulni, gyakorolni szerintem nagyon jó.
Ha érdekel a dolog, szívesen segítek benne, mind szoftveresen, mind hardveresen.
Sőt, van is egy ilyen modulom, ha érdekel, eladó, kb. 200x volt írva a proci. (10000-t simán kibír)
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest