Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zka67

őstag

válasz dave0825 #2102 üzenetére

Szia,

Akkor azt hogy csinálja, hogy 1:24-nél a középső 6 ledet kikapcsolja?

Úgy, hogy a középső zöld ledek rosszak, egyáltalán nem világítanak :)

A WS2812B-vel meg lehet csinálni, de ehhez kevés lesz a digitalWrite az arduinon, itt már assembly szinten kell majd programoznod a chip időzítései miatt.

Az EQ-t én úgy csinálnám meg, hogy csinálnék egy 7 vagy akárhány sávos sávszűrőket, analóg módon, ellenállásokkal, kondikkal és LM324-el vagy hasonló IC-vel. Az IC kimenetére tennék egy diódát és egy kondi+ellenállást, ez tárolná az aktuális hangerőt azon a sávon. Aztán mehet az ADC-be.

Ha viszont kevés lenne az arduino a feladathoz (itt a led szalagok frissítésére gondolok, az időzítésekre, mert elég precíz időzítést igényel az IC), akkor én azt javasolnám neked, hogy mozdulj inkább az ARM procik irányába. Kezdésnek szerintem ezt választhatnád: ARM Cortex-M0 Core Module LPC1114 Development

Ehhez van Keil IDE, full szoftveres debug (azaz nem is kell hozzá az áramkör), simán le tudod tölteni a programot soros porton keresztül, nincs vacakolás, hogy van-e rajta bootloader vagy milyen verziójú van, mert benne van a chip-ben. Az IC ugyan 3.3V-ról jár, de az összes IO lába 5V toleráns, azaz nem kell az 5V-os cuccokhoz se level shifter. 48MHz-es, Cortex-M0 mag van benne, ami jelen esetben lényegtelen, tanulni, gyakorolni szerintem nagyon jó.

Ha érdekel a dolog, szívesen segítek benne, mind szoftveresen, mind hardveresen.
    Sőt, van is egy ilyen modulom, ha érdekel, eladó, kb. 200x volt írva a proci. (10000-t simán kibír)

Új hozzászólás Aktív témák