- Másodszor is nekifut az AI PC-k meghódításának a Qualcomm
- Megjött a Chieftec VEGA M szériás tápok legnagyobb teljesítményű kiadása
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
lanszelot #20424 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem ez a MultiFuncShield-et.
Sikerült olyan példát találnod, amire azt írják, hogy ÍGY NE!
Itt is leírták már párszor, hogy az isrCallBack() legyen a legrövidebb. Erre itt egy példa, ami mindent vizsgál, mindent csinál az ISR-ben. Persze, szegény ember vízzel főz, szegény kontrollerhez bonyolult szoftvert írunk, de a mai kontrollereken azért ennél már többet tudnak a hardverek, nem kell így csinálni.
Továbbá, ha már így csinálták meg, illet volna egy olyan függvényt beletenni, ami lekérdezve megmondja, hogy befejeződött-e az előző feladata, azaz jelen esetben beep-je, hiszen ez az ISR rutin a dolog jellegéből adódóan nem reentrant, azaz nem olyan, hogy futás közben egy másik szál megszakítsa, és újra elkezdje végrehajtani, majd miután ő befejezte, visszakerül a vezérlés az eredetire.
Itt persze alapfilozófiák ütköznek: mivel kezdjen a kezdő? Egyszerű, régi kontrollerrel, vagy modernebbel. Persze - némi artistamutatvánnyal - a régin is megcsinálható hasonló dolog, mint a korszerűbbön, de ez holt tudás lesz, mert idővel úgyis korszerűbbre áll át.Gimnázium első osztályában politechnika órán én is készítettem fémfűrésszel, és kézi reszelővel kalapácsot. Akkor ez egy alapnak számított. Ma inkább azt mondanám, hogy szívatás volt. Még kb 20 évvel ezelőtt is hallottam valakitől, hogy volt, ahol még akkor is csináltatták. Meg lehet persze így is csinálni, de CNC géppel könnyebb.
Én annak a híve vagyok, hogy kezdő is a korszerűbb dolgokkal kezdje, hogy ne holt információkat tanuljon meg, mint ez az interrupt kezelés a MultiFuncShield programjában, mert soha nem fogja így csinálni a későbbiekben. Ha csak nem mazochista.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan, iPhone 17 Air gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Apple iPhone 13 Pink Super Retina XDR, 5G, dupla kamera 128 GB Használt, karcmentes 100%
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Samsung Galaxy S25 Blueblack 120 Hz AMOLED, AI-kamera, erős teljesítmény 12/128 GB Új, bemutató da
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12600K / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 512 SSD!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest