Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple MacBook
- Milyen processzort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Home server / házi szerver építése
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
lanszelot #20424 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem ez a MultiFuncShield-et.
Sikerült olyan példát találnod, amire azt írják, hogy ÍGY NE!
Itt is leírták már párszor, hogy az isrCallBack() legyen a legrövidebb. Erre itt egy példa, ami mindent vizsgál, mindent csinál az ISR-ben. Persze, szegény ember vízzel főz, szegény kontrollerhez bonyolult szoftvert írunk, de a mai kontrollereken azért ennél már többet tudnak a hardverek, nem kell így csinálni.
Továbbá, ha már így csinálták meg, illet volna egy olyan függvényt beletenni, ami lekérdezve megmondja, hogy befejeződött-e az előző feladata, azaz jelen esetben beep-je, hiszen ez az ISR rutin a dolog jellegéből adódóan nem reentrant, azaz nem olyan, hogy futás közben egy másik szál megszakítsa, és újra elkezdje végrehajtani, majd miután ő befejezte, visszakerül a vezérlés az eredetire.
Itt persze alapfilozófiák ütköznek: mivel kezdjen a kezdő? Egyszerű, régi kontrollerrel, vagy modernebbel. Persze - némi artistamutatvánnyal - a régin is megcsinálható hasonló dolog, mint a korszerűbbön, de ez holt tudás lesz, mert idővel úgyis korszerűbbre áll át.Gimnázium első osztályában politechnika órán én is készítettem fémfűrésszel, és kézi reszelővel kalapácsot. Akkor ez egy alapnak számított. Ma inkább azt mondanám, hogy szívatás volt. Még kb 20 évvel ezelőtt is hallottam valakitől, hogy volt, ahol még akkor is csináltatták. Meg lehet persze így is csinálni, de CNC géppel könnyebb.
Én annak a híve vagyok, hogy kezdő is a korszerűbb dolgokkal kezdje, hogy ne holt információkat tanuljon meg, mint ez az interrupt kezelés a MultiFuncShield programjában, mert soha nem fogja így csinálni a későbbiekben. Ha csak nem mazochista.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Gyúrósok ide!
- Könyvajánló
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asztalos klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Apple Watch Series 7 41mm NIKE GPS
- Acer Nitro XV340CKP WQHD 144HZ IPS KALIBRÁLT
- Playstation 5 Slim Disc Edition 1TB , 6 hó teljeskörű garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Realme GT Neo 3T Dragon Ball Limited Edition
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest