Hirdetés
- Augusztusi hardverszuflé
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple MacBook
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Tankblock #16638 üzenetére
Igazad van, de éppen a mikrokontrolleres alkalmazásban gyakran vannak egymástól teljesen független teendők. Például az egyik szál nem csinál mást, csak egy hőmérsékletet olvas, és ez alapján állít egy PWM-et, és ezeket senki más nem használja. A másik szál meg figyeli a lángérzékelő detektort, hogy nem lángol-e az Anetka (kigyulladni szerető 3D nyomtató), és ha igen, akkor mindent áramtalanít, vagy szirénázik, vagy akármi. Hát az ilyennel nagy tudomány lenne deadlockot generálni.
Aztán, ha egy több bájtos adatot egy valaki ír, de többen olvassák, akkor meg lehet flaget használni.
És persze - mint írtad - a freeRTOS tudja ezeket kezelni. A minták szerintem nem igazán használhatók a sokszálazáshoz.Megnéztem, tényleg rendben van a PWM.
Én továbbra is úgy vagyok vele, hogy ha ott van a ládafiában a Mega, akkor ne dobja ki, használja, de venni már ne vegyen, hanem vegyen korszerűbbet. Elsősorban azért, hogy megtanulja.Én mindenesetre maradok az ESP-nél, pedig valóban van még nekem Z80 is. Amit mellesleg - a maga idejében - kedveltem is. Lehet, ezért szerettem a ZX81-et, és a Spektrumot is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Augusztusi hardverszuflé
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Gaming notebook topik
- Windows 11
- PlayStation 1 / 2
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Eladó
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest