- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A hírek szerint 10%-ot vásárolna az Intelből az USA
- ASUS notebook topic
- RAM topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Plazma TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tankblock
aktív tag
válasz
Janos250 #16639 üzenetére
Szia,
Arra próbáltam reflektálni, hogy kezdőnek csak óvatosan az ajánlásokkal, mert általa nem vagy csak nehezen feloldható problémák jöhetnek elő. A Design Pattern meg azért szükséges, mert adott problémára nyújt működő megoldást.
Aztán ha megy a C,C++, ... bármilyen programnyelvben is akkor lehet mélyre ásni. Tanulási görbe mellett fontos a sikerélmény is.
Én mondjuk a Micro Phytonnal vagyok úgy hogy életidegen feláldozni egy csomó erőforrást egy interpreterre, de ki tudja merre megyünk.
Lassan FPGA is olyan olcsó lesz h csak na és abban meg mindent is lehet csinálni még Linuxot futtató ARM magokat is lehet szimulálni. -
válasz
Janos250 #16639 üzenetére
Ne becsüljük alá annak a jelentőségét, hogy nagyon sokszor azért használnak egyszerűbb processzort, mert egyszerűbb-> megbízhatóbb. Nem ok nélkül használtak például még a 90-es évek végén is Intel 8086-os CPU-kat az NASA űrsiklóiban: a lassabb órajel, a nagyobb csíkszélesség jobban tűrte a szélsőséges körülményeket, kiröhögte az űrbéli háttérsugárzást.
Én ha egy feladatot meg tudok oldani AVR-rel, nem fogok ESP-t használni, ha nincs szükségem a nagyobb tudásra. Miért? Mert régebbi, kipróbált technika, jobban tűri a hibákat (például: ESP-n lévő flash chip 3,6V tápfeszültségen megfő, egy AVR 7-8V-ot simán kiröhög).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A hírek szerint 10%-ot vásárolna az Intelből az USA
- ASUS notebook topic
- RAM topik
- További aktív témák...
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- Lenovo Yoga Pro 9 (14IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4060
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hó jótállással
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest