Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

válasz Tankblock #16605 üzenetére

Igen, így van.
    "előre meg nem határozott számú paramétert"
    Rossz volt a megfogalmazás, mert valóban egy paramétert visz be.
    A helyes megfogalmazás az lett volna, hogy "előre meg nem határozott számú adatot" . Ezalatt azt értettem, hogy a függvény írásakor nem tudjuk, hogy hány beviendő adat lesz. Persze, a ... a feladathoz jobban passzoló. Ezért is kerestem ki a neten először azt, mert már nagyon régen csináltam, gőzöm nem volt, hogyan is kell. Ezt tettem a 16600-ba.
    "Amit csinász az standard C ben is egy láncolt listára is mutathatna.... akár egy pointer is". Teljesen igazad van, de én azok közé tartozom akiknek feláll a szőr a hátukon a standard C nagyon széles pointer használatától. Nem is foglalkoztam a C-vel, csak később a C++ -al. Igyekszem nem lemenni alacsonyabb szintekre, ha nem muszáj. Épp eleget programoztam assemblyben ahhoz, hogy kerüljem az alacsonyabb szinteket. Persze azért nem akarom a COBOL szószátyár szintjét sem, de a C++ az szimpatikus, szimpatikusabb, mint a pascal bővítések.
    "ennyi erővel struct ba tehetnél". Igen az általánosabb, nem macerás.

Én azért úgy gondoltam/lom, hogy nem káros emlékeztetni/megmutatni/memóriát frissíteni (ki hol tart a programozásban) azt, hogy a vektor, list, deque, és egyéb konténerekről se feledkezzünk meg, és hogy az iterátorok nem felesleges dolgok, meg az auto se, ezek néha egyszerűbbé teszik az életünket, mintha visszamennénk a standard C szintre. Ott nem kell se iterátor, se auto. :) Mellesleg most muszáj a standard C-vel foglalkoznom, mert kíváncsiságból az ESP32 net kezelését bogarászom mélyebben, és az LWIP ugyebár a standard C-ben íródott.
    Ez legalább emlékeztet arra, hogy minden külvilággal való kapcsolat "file". Tulajdonképpen nem is tudom, hogy a mikrokontrolleres világban a perifériákra miért nem a bevált file kezelést alkalmazzuk, ahelyett, hogy ezerféle könyvtárat használnánk, és összevissza hibákat okoz, hogy egy neten talált program nem megy, mert más könyvtárat használ.
    Az SPI, stb. kényelmesen kezelhető file-ként is az ESP32-n is.
    Hű, hosszú lett, bocs mindenkitől. :(((

Új hozzászólás Aktív témák