- DUNE médialejátszók topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás előtti hardverszemle
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Tankblock #16605 üzenetére
Igen, így van.
"előre meg nem határozott számú paramétert"
Rossz volt a megfogalmazás, mert valóban egy paramétert visz be.
A helyes megfogalmazás az lett volna, hogy "előre meg nem határozott számú adatot" . Ezalatt azt értettem, hogy a függvény írásakor nem tudjuk, hogy hány beviendő adat lesz. Persze, a ... a feladathoz jobban passzoló. Ezért is kerestem ki a neten először azt, mert már nagyon régen csináltam, gőzöm nem volt, hogyan is kell. Ezt tettem a 16600-ba.
"Amit csinász az standard C ben is egy láncolt listára is mutathatna.... akár egy pointer is". Teljesen igazad van, de én azok közé tartozom akiknek feláll a szőr a hátukon a standard C nagyon széles pointer használatától. Nem is foglalkoztam a C-vel, csak később a C++ -al. Igyekszem nem lemenni alacsonyabb szintekre, ha nem muszáj. Épp eleget programoztam assemblyben ahhoz, hogy kerüljem az alacsonyabb szinteket. Persze azért nem akarom a COBOL szószátyár szintjét sem, de a C++ az szimpatikus, szimpatikusabb, mint a pascal bővítések.
"ennyi erővel struct ba tehetnél". Igen az általánosabb, nem macerás.Én azért úgy gondoltam/lom, hogy nem káros emlékeztetni/megmutatni/memóriát frissíteni (ki hol tart a programozásban) azt, hogy a vektor, list, deque, és egyéb konténerekről se feledkezzünk meg, és hogy az iterátorok nem felesleges dolgok, meg az auto se, ezek néha egyszerűbbé teszik az életünket, mintha visszamennénk a standard C szintre. Ott nem kell se iterátor, se auto.
Mellesleg most muszáj a standard C-vel foglalkoznom, mert kíváncsiságból az ESP32 net kezelését bogarászom mélyebben, és az LWIP ugyebár a standard C-ben íródott.
Ez legalább emlékeztet arra, hogy minden külvilággal való kapcsolat "file". Tulajdonképpen nem is tudom, hogy a mikrokontrolleres világban a perifériákra miért nem a bevált file kezelést alkalmazzuk, ahelyett, hogy ezerféle könyvtárat használnánk, és összevissza hibákat okoz, hogy egy neten talált program nem megy, mert más könyvtárat használ.
Az SPI, stb. kényelmesen kezelhető file-ként is az ESP32-n is.
Hű, hosszú lett, bocs mindenkitől.
Új hozzászólás Aktív témák
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- DUNE médialejátszók topicja
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ZIDOO médialejátszók
- Formula-1
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged