Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
LiPo akksin mért már valaki feszültséget Arduinoval?
Eddig azt a "béna" megoldást használtam, hogy az akkumulátor kimenetére kötöttem egy analóg lábat (feszültségosztó áramkörre, 7,5K és 30K-s ellenállásokkal lehúzva) majd a kapott értéket szoroztam egy számmal, és így nagyjából kijött a 12V környéki érték.
Ennél elegánsabb megoldás is létezik, a LiPo akksik Balance kábelét lehet gondolom erre használni. Egy 3 cellás lipon 4 ér van, 1 GND, és 3 pozitív minden cellához. Tehát meg tudom mérni csak egy cella értékét, vagy két cella értékét, vagy az összeset.
Jól gondolom, hogy ha csak egy cella értékét mérném (4,2V körül van teljesen töltve) azt simán mérhetem mindenféle ellenállás nélkül egy analóg lábra kötve?Nyilván azt szoroznám meg hárommal, így nagyjából meglenne a teljes feszültség ha jól balancolva van az akkumulátor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Jelszókezelők
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 12/512GB, új, rengeteg kiegészítővel, garanciális
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest