Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SSD kibeszélő
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
Az ismert ellenállás is mondjuk 1 %-os, annál a 10 bites adc 10-szer finomabb felbontást tud. Szerintem az ismétlési pontossága sokkal jobb, mint az abszolút, de az kit érdekel. Nehezebb megoldani a páka hegyének hőfokmérését. Próbáltam Bakon 950D-vel, persze ki tudja az milyen pontosan jelzi ki a hőfokot, és 50-80 fokkal is kevesebbet mutatott a multiméterhez kapott hőmérő szenzor, a két drót gömböcbe hegesztett verzió. Lehet kapni páka hőmérőt, de az is ilyen hozzányomós, nem tudom jobb termikus kapcsolatban van-e mint az én gömböcöm. Mondjuk a gömb alak pont nem jó egy sík felülethez (amilyen egy pákahegy), kb. 1 ponton érintkezik.
Ha szükséges lenne (szerintem nem az), akkor inkább a feszültséget kellene úgy intézni, hogy 5 V-ra terüljön el a minimum és a maximum hőfok. Ekkor mind az 1024 lépcső ki lenne használva. Kell egy Zener, pl. 4.7 V-os, a minimum hőfokon az ismeretlen ellenálláson legyen 4.7 V, ez a 0, a maximum hőfokon legyen 4.7+5 V, ez az 1024. Ha 150-400 fokot veszünk, akkor ez 250 fok 1024 lépcső, kb. 1/4 fok felbontás. Ha nem lineáris az ismeretlen ellenállás, akkor valahol még finomabb lesz, máshol durvább.
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 500GB NVMe gar
- Thrustmaster T300 RS Alcantara + Wheel Stand Pro Állvány
- Vegyes Retro Nintendo / Sega Játékok
- i5 12500/ RX6700 XT 12GB/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- ...:::: KERTVÁROSI VASBÁNYA ::::... Kábelek / Adapterek / Átalakítók széles választéka
- Bomba ár! HP ProBook 450 G1 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932, 100% Akkumulátor
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold