Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
Az ismert ellenállás is mondjuk 1 %-os, annál a 10 bites adc 10-szer finomabb felbontást tud. Szerintem az ismétlési pontossága sokkal jobb, mint az abszolút, de az kit érdekel. Nehezebb megoldani a páka hegyének hőfokmérését. Próbáltam Bakon 950D-vel, persze ki tudja az milyen pontosan jelzi ki a hőfokot, és 50-80 fokkal is kevesebbet mutatott a multiméterhez kapott hőmérő szenzor, a két drót gömböcbe hegesztett verzió. Lehet kapni páka hőmérőt, de az is ilyen hozzányomós, nem tudom jobb termikus kapcsolatban van-e mint az én gömböcöm. Mondjuk a gömb alak pont nem jó egy sík felülethez (amilyen egy pákahegy), kb. 1 ponton érintkezik.
Ha szükséges lenne (szerintem nem az), akkor inkább a feszültséget kellene úgy intézni, hogy 5 V-ra terüljön el a minimum és a maximum hőfok. Ekkor mind az 1024 lépcső ki lenne használva. Kell egy Zener, pl. 4.7 V-os, a minimum hőfokon az ismeretlen ellenálláson legyen 4.7 V, ez a 0, a maximum hőfokon legyen 4.7+5 V, ez az 1024. Ha 150-400 fokot veszünk, akkor ez 250 fok 1024 lépcső, kb. 1/4 fok felbontás. Ha nem lineáris az ismeretlen ellenállás, akkor valahol még finomabb lesz, máshol durvább.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bittorrent topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Apple MacBook
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -80% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Arctic Liquid Freezer III 240 Black - 46 hó IPON.hu garancia / Beszámítás OK!
- AppleCare+ , biztosítás/kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás!!!!
- AppleCare+ , biztosítás/kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás!!!!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest