Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fujifilm X
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- Videós, mozgóképes topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
Janos250 #13092 üzenetére
Van erre megoldás sokkal olcsóbban.
Csak nem serial, hanem SPI protokollal.
Wiznet-nek vannak ilyen IC-jei, és arra épülő board-ok Arduino-khoz.
Én ESP-hez (illetve nem tudom már fejből biztosan, a lényeg hogy valamilyen 32 bites, Arduino board-okon is jelenlévő chiphez) néztem annó.
Egyszerűen csak megbízhatósági okból a Wifi-t kiváltani.Az elv a következő volt:
Ha már táp úgyis kell, akkor minden eszközhöz ki lenne húzva egy-egy UTP (pontosabban inkább FTP). És akkor azon az UTP-n a táp mellett (2 érpár, passzív POE) el tud menni egy 100M Ethernet is (2 érpár).
(Bár amúgy aktív, szabványos POE-ben is gondolkoztam, csak az már egy elég nagy fejlesztés lenne, kitalálni, nyákot tervezni, fizikailag pedig beültetni, stb.)Annyi volt vele az egyik problémám, hogy amikor ennek utánanéztem (most már kb. min. fél éve), akkor azt találtam, hogy hiába programozhatók ezek az ESP chipek is már MicroPython-ban, sajnos a vezetékes Ethernet library nem működik velük.
Van valaki itt, aki MicroPython-ban programozik ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kedvenc zene a mai napra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen egeret válasszak?
- Mobil flották
- További aktív témák...
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest