- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen széket vegyek?
- VR topik
- Házimozi belépő szinten
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Elméletileg Szénkefés és Szénkefe nélküli motorokhoz is van ESC...
Nekem is az jött le hogy ez gyakorlatilag egy H-híd, elvileg csak annyi a dolga, hogy a forgásirány és sebességet szabályozza. Nem vagyok nagy elektroműszerész guru, de úgy gondolom ezt az L289N is tudja (bocsi, hogy mindig ezt hozom fel, de nekem ilyen van, ezért példálózok vele) hiszen azzal is lehet irányt, és PWM-en keresztül sebességet is állítani... Tehát akkor ergo nincs szükségem ESC-re, ugye?illetve még egy kérdés: tegyük fel ha nem korlátozom PWM-el a sebességet, 11,1 V-os LiPoról működtetem az L289N-t akkor mekkora V-ot nyom ki a motorra? Lejön az a kb. 2V-os veszteség, és ~9,1V-on pörgeti a motort vagy leredukálja 5V-ra? Ezt nem vágom és műszerem sincs megmérni
Csak azért mert jelenleg egy 3-6V-os motort kötöttem rá
Jah, és ha nem mondtam volna még akkor hülye is vagyok az elektronikához
Egyébként ma jött meg az arduino kezdőszettem és tök büszke vagyok rá, hogy pár óra alatt kiépítettem egy áramkört, amivel egy joystick segítségével 2 motort irányítok L289N-en keresztül
Új hozzászólás Aktív témák
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest