- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Intel Raptor Lake-U Refresh architektúrás mini PC érkezett az MSI színeiben
- A Chrome egyeduralmára tör a ChatGPT böngészője
- Kompakt AIO-val használható rackmount ház jött a Chieftec fémjelzésével
- Már nagyon közel van az AI szerverekbe szánt SOCAMM2 szabvány véglegesítése
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Elméletileg Szénkefés és Szénkefe nélküli motorokhoz is van ESC...
Nekem is az jött le hogy ez gyakorlatilag egy H-híd, elvileg csak annyi a dolga, hogy a forgásirány és sebességet szabályozza. Nem vagyok nagy elektroműszerész guru, de úgy gondolom ezt az L289N is tudja (bocsi, hogy mindig ezt hozom fel, de nekem ilyen van, ezért példálózok vele) hiszen azzal is lehet irányt, és PWM-en keresztül sebességet is állítani... Tehát akkor ergo nincs szükségem ESC-re, ugye?illetve még egy kérdés: tegyük fel ha nem korlátozom PWM-el a sebességet, 11,1 V-os LiPoról működtetem az L289N-t akkor mekkora V-ot nyom ki a motorra? Lejön az a kb. 2V-os veszteség, és ~9,1V-on pörgeti a motort vagy leredukálja 5V-ra? Ezt nem vágom és műszerem sincs megmérni
Csak azért mert jelenleg egy 3-6V-os motort kötöttem rá
Jah, és ha nem mondtam volna még akkor hülye is vagyok az elektronikához
Egyébként ma jött meg az arduino kezdőszettem és tök büszke vagyok rá, hogy pár óra alatt kiépítettem egy áramkört, amivel egy joystick segítségével 2 motort irányítok L289N-en keresztül
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Építő/felújító topik
- Hálózati / IP kamera
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux haladóknak
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest