Hirdetés
- Amazon Kindle
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
drmotto
őstag
válasz #40731136 #37296 üzenetére
Ez csak egy 7 napos trial verzió, bár addig teljes értékű.
Ha offline kell és ingyenes, akkor google maps. Le tudod tölteni a térképrészleteket előre, és akkor megy offline is a navigálás.
Ha nem kell házszámszint pontosságú térkép, akkor meg csakis waze. Bár ez nem offline, el se indul net nélkül, de alig fogyaszt, én pl szinte csak ezt használom a napi ingázáskor. -
air
nagyúr
válasz #40731136 #37296 üzenetére
Sygic nem ingyenes. 7 napos trial.
Jó, offline és ingyenes opciók közül kettőt választhatsz Android alatt.
Van olyan is, ami mindhármat teljesíti, de tudomásom, és Nokiás emlékeim szerint a Here-t nem verik, egyelőre.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
törölt tag
Sziasztok!
Abszolút noob vagyok Android terén, még nem volt ilyen rendszerű telóm. Jelenleg egy Lumia 710-et használok, amin ugye van a Nokia-féle ingyen navigáció meg térképek, és ezt nagyon szeretem, használom is.
Ha váltanék Androidra, akkor van olyan alternatíva, amivel teljes mértékben, kompromisszumok nélkül kiválthatom a Nokia féle navit? Az igények az alábbiak:
- ingyenes app
- ingyen letölthető térképek, amiket használhatok offline navigációra
- legalább olyan pontosságú GPS, mint a LumiákonPl. ez megfelelő lehet számomra?
Köszi a választ előre is.
-
törölt tag
-
tonyqa23
senior tag
válasz #79335424 #37290 üzenetére
Ok, tiszta sor, eddig itthoni wifiről teljesen jól műxik az ébresztés. Viszont regeltem ebbe a no-ip.com-ba. Adott egy sajátnevem.no-ip.biz nevet. A router webes obeállítási oldalán a Dynamic DNS fülnél megadtam a nevet, jelszót mindent és bejelentkezett, írja, h connection status : succeeded.
Mit kell még valahova beírnom, h mobilnetről is működjön?[ Szerkesztve ]
Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro
-
zlatan77
aktív tag
A google nowt nem lehet valahogy rávenni,hogy hanggal is jelezzen,ha feldob egy kártyát?
Sokszor észre sem veszem,hogy feldobott valamit.Nem húzkodom állandóan le a statusbart. -
törölt tag
válasz tonyqa23 #37289 üzenetére
Kell mindkettő. A reservation azért, hogy a router ne ossza ki másnak azt az ip -t. Ha bejelentkezik a rögzített mac, akkor mindíg azt az ip -t kapja.
De ez csak akkor érvényesül, ha a gép bejelentkezik. Ha viszont ki van kapcsolva, akkor a router egy idő után törli az IP-t a bejelentkezett listából. Na, innentől nincs hova küldeni a wol csomagot.
Ezért kell a másik beállítás, ami hozzákapcsolja az ip -t a mac -hez. Így a router akkor is tudja továbbítani a csomagot, ha már nincs regisztrálva a címzett IP.[ Szerkesztve ]
-
tonyqa23
senior tag
válasz #79335424 #37287 üzenetére
Csak mostmár azt nem tudom, h elég volt neki a DHCP/Address Reservationban megadni neki a 101 végű címet,vagy még kellett-e az IP & MAC Bindig-ben is megadni, mert itt is megadtam.
Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro
-
tonyqa23
senior tag
válasz #79335424 #37285 üzenetére
Na most az eszközök listájában megjelent egy android nevű valami a TONY-PC alatt, aminek új mac címe meg ip címe is van... Most ez jó vagy rossz? Csak tudnám, h mit csináltam...
Besza-behu, múkod. Felébredt a gép alvásból, mikor telón rányomtam a 101 végű ip címre.
[ Szerkesztve ]
-
punky10
addikt
válasz Viktor0610 #37259 üzenetére
Igen,erre.De ez a telefonra valo(kliens oldali)alkalmazás.Amit nemtudok kiszedni,hiába van Archos tabletem is,az a tabon lévő,szerver oldali alkalmazás.Pedig nagyon jo,stabil,egyszerű alkalmazás...
Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+
-
tonyqa23
senior tag
válasz #79335424 #37280 üzenetére
Odáig rájöttem, h tényleg a webes felületre visz az egyik ip cím. De a többi...biztos, h tök másmilyen routered van, mert semmi ilyeneket nem találok...meg már azt sem tudom, mit hova. nem is mérgelem magam, h szart se értek belőle...azért köszi!
-
törölt tag
válasz tonyqa23 #37279 üzenetére
Először mindíg belsővel próbáld! Ha az működik, akkor lépj tovább! Nem törvényszerű, de az esetek túlnyomó részében a 192.168.1.1 az a router webes felületéhez vezet. Szóval kizárásos alapon a másik a jó. De a routerben kell legyen egy device list, vagy hasonló nevű opció. Ott láthatod a csatlakozott eszközöket.
Fix ip beállításhoz pedig static menüpontot keress. Nálam a device list -ben minden esköznél van egy "static" lehetőség. Ha rákattintok, akkor átdob a static menübe úgy, hogy az adatokat is megjelennek, tulképp csak meg kell adni a kívánt íp -t, engedélyezni, majd törölni az esköz aktuális kapcsolatát és újracsatlakoztatni. Ha megfelel a mostani ip -je, akkor ez sem kell, csak jóváhagyni.[ Szerkesztve ]
-
tonyqa23
senior tag
válasz #79335424 #37277 üzenetére
Üdv!
A telefonon lévő Wake on Lan alkalmazás kettő ip címet talál a wifin keresztül. Az egyik 192.168.1.101, a másik 192.168.1.1
Mindkettőhöz van egy mac cím is.
Csak hasraütésre adjak neki fix ip címet, amit akarok?
Ezt a binding opciót megtaláltam a beállításoknál.
A külső dolog jobban kellene, de abból egy kukkot sem értek sajnos.Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro
-
Rotor82
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem Beautiful Widgets -el kapcsoltaban:
Csak nekem ébresztgeti a teló cpu -ját? wakelock detector szerint naponta akár 100-150 ébresztgetés van... Jelenleg optimus g van, de s2 -nél is ugyan ez a szitu...
Mi lehet a gond? -
törölt tag
válasz tonyqa23 #37275 üzenetére
1. A routerben adj fix ip -t az ébresztendő készüléknek.
2. A routerben kapcsold össze az ip -t a készülék mac -címével. Routere válogatja, de valahol az arp -binding opció körül keresgélj. Belső hálóról elvileg ennyi. Külsőről ébresztésnez forwardolnod kell a wol portokat (ha jól tudom, akkor 7, 9) egy külső portra. Ha fix ip -d van, akkor IPcím:külső porton keresztül éred el a készüléket.Hadinamikus az ip, akkor a routert előbb regelni kell egy olyan ddns kiszolgálónál, amelyiket a router menüje engedélyez (pl. no-ip). Ebben az esetben választottnév.no-ip.org:külső port az elérési út. -
tonyqa23
senior tag
Ezt a wake on lan témát leírná nekem valaki, mert hetek óta próbálkozok, de semmi. BIOSban engedélyezve, hálókártya engedélyezve, a Wake on lan alkalmazás talál 2 ip címet, de semmi sem történik, hiába adom meg a router beállításoknál.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz LonGleY #37270 üzenetére
Nálam egyik ilyen sem hajlandó működni. A NAS -t próbáltam ébreszteni, de hatástalan. Viszont a routerben is van Wol (Shibby Tomato firm), arra azonnal gerjed. A router meg ugyanúgy elérhető bárhonnan. Ezt csak tapasztalatként írtam, nem problémaként. Ha másnál is előfordulna, akkor próbálja meg routerből (ha van Wol -opció).
-
LonGleY
veterán
Természetesen, ezt Wake on LAN funkciónak hívják. Ilyenkor routeren keresztül a (fix belső IP címes) hálózati kártyára küldött "magic pocket" jelére indítja magát a gép. Ezt a jelet Androidról is lehet küldeni. Naponta használom. Ezt előbb a BIOS-ban kell engedélyezned (boot from LAN, ilyesmi). Nem minden alaplap / hálókártya támogatja, de a legtöbb igen. Ilyen WOL megtalálható egy rakás programban, többek közt a Fing - Network Tools-ban is. De erre még egyszerűbbet használok: Wake on Lan - mit Widget.
Akár az is megoldható, hogy ne csak belső hálóról működjön a dolog. Ha további kérdésed van a témáról, ajánlom ezt a logout bejegyzést.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Viktor0610 #37259 üzenetére
Szerintem az nem lesz jó neked. Vagyunk egy páran, akik Android miniPC -t használunk és a topikban általános a vélemény, hogy az általam korábban javasolt Webkey alkalmas a feladatra. Én ezzel tartom karban SGS2 -ről a barátnőm Xperia minijét 2500Km -ről. Szerver oldalon root kell. Megy kliensből és böngészőből is. Javaslat: az irányított telón ki kell kapcsolni a képernyőzárat, álló helyzetbe állítani és a menüben a hosszúklikkes műveletek reakcióidejét hosszabbra állítani.
-
Schizoka
aktív tag
válasz Viktor0610 #37261 üzenetére
nem rootolt de nem adom fel úgy is megoldom valahogy
-
MODERÁTOR
-
Schizoka
aktív tag
Köszönöm mindenki válaszát!
pc-röl megtaláltam a tabot de sajnos a képernyő megosztás funkció nem működik minden más igen úgyhogy tovább keresgélek! -
punky10
addikt
válasz Schizoka #37255 üzenetére
Archos tabletekben is van ilyen lehetőség,Playről lehet leszedni droidos telora az Archos remote controlt,és azzal távirányitóvá válik a telo.Egy oldalon a média-gombok(play,pause...stb)a másik oldaln pedig a telon megjílenik a kép,és érintéssel vezéreled a tabot.
Valahogy ki kellene dzedni az appot,de nem tudom a nevét...Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+
-
LonGleY
veterán
válasz Viktor0610 #37256 üzenetére
Igen, közben én is rájöttem, hogy van QS Androidra is.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Schizoka
aktív tag
-
LonGleY
veterán
válasz Schizoka #37253 üzenetére
A TeamViewer a PC-k irányítására termett, Androidon csak a távirányító klienst kapod. Nem tartom valószínűnek, hogy létezik ilyen progi, de ha igen, akkor is minimum root kell neki. Anélkül távolról legfeljebb a névjegyeket, sms-eket, fájlokat éred el (pl. AirDroid), a konkrét felületet nem.
[ Szerkesztve ]
-
Schizoka
aktív tag
hello!
korábban kérdeztem hogy hogy tudnám az androidos tabomat távirányítani androidos telóról,kaptam is választ hogy tegyem fel ezeket:TeamViewer QuickSupport,TeamViewer for Remote Control.
fel is tettem ki is próbáltam de csak pc-t tudtam vele távolról irányítani a két androidos eszközt nem tudtam összehozni.esetleg olyan progi is érdekelne amivel úgy tudnám a tabot irányítani a telefonnal (miközben a tab a tv-re van kötve hdmi kábellal,pc-röl film nézése es file explorerel ) mintha a telefon egy távirányító lenne. -
Bferibörs
addikt
Sziasztok!
EOV koordináta meghatározó app létezik?Ha valaki tud esetleg dobjon egy linket légyszi!
Kaptam ötletet de EOV-ot nem határoz meg sajnos, átszámolni meg bonyolult helyszínen ahol használnom kellene.Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
[w]
őstag
no, akkor:
1. kapcsold ki a netet és mindenféle szinkronizálást
2. töröld a naptár adatait (storage is)
3. állítsd vissza a telefon óráját, dátumát egy korábbira (legalább az első bejegyzés előttire), kapcsold ki az automatikus időállítást
4. kapcsold be a netet és szinkronizáld a naptárat külön
5. ellenőrizd a naptárat és állítsd vissza az automatikus időt[ Szerkesztve ]
cmdr PETER W. VOLKOV
-
warezxts
senior tag
Call Meter 3G-n kívűl rugalmas telefon költség mérő létezik még? (Traffic counter pro-t ismerem, de nem olyan rugalmas, bár a widgetjei szebbek)
-
Probert75
addikt
válasz Illusion1010 #37223 üzenetére
Már kaptam választ a telóm topikjában, hogy nem megoldható.
De azért THX! -
[w]
őstag
elvileg van erre egy megoldás:
1. a netes naptár beállításainál (saját naptárak -> beállítások) exportálod file-ba a kiválasztott naptárat
2. ugyanitt azonnal importálod is file-ból a mentést (kapsz egy hibaüzenetet, de azzal nem foglalkozunk)
3. telón szinkronizálsz egyet és elvileg a réges-régi bejegyzéseket is áthúzzamajd jelezz már vissza, hogy sikerült-e!
cmdr PETER W. VOLKOV
-
Lefty
addikt
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a telefonon a naptár nem mutatja a régebbi bejegyzéseket, gondolok itt olyan 4 hónapnál korábbiakra, se a saját, se a google naptárat, már úgy 4 féle naptár appot próbáltam. De mindnél ugyanaz, július felénél mintha elvágták volna. Borzasztó idegesítő, csak gépen a google naptárban tudom megnézni mi volt hónapokkal ezelőtt.
Van erre esetleg megoldás? Köszi.
-
petipetya
nagyúr
válasz gipsztigris #37227 üzenetére
"az alapértelmezett gugli fiókot törölni csak factory resettel lehet."
Negatív, ez csak a régebbi android verziók esetén volt így.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
virkir
veterán
ha hardveresen van kikapcsolva a PC, akkor azt a gombot bizony valakinek meg kell nyomni
Nem, nem kell.
Hallottál-e már a wake on lan funkcióról?
[Találtam is a store-ban valami ilyenre valót.]"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
air
nagyúr
válasz handrash #37228 üzenetére
De lehet. Viszont ebben az esetben ezzel a közös fiókkal csak alkalmazásokat szabad vásárolni. Levelezésre, naptár, címtár funkciókhoz nem szabad használni, mert ebben az esetben más is láthatja a dolgaidat.
[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
zlatan77
aktív tag
Light Manager-ben nem lehet valahol kikapcsolni azt az újítást,hogy rezeg egyet a telefon,mikor megmozdítom?
Természetesen csak,akkor csinálja,ha valami értesítés is van.
Eléggé idegesítő. -
handrash
őstag
Oké, ez így logikus, köszönöm. Mintha korábban itt szó lett volna viszont valami olyan lehetőségről, hogy egy gugli fiókhoz több készülék is rendelhető, nem lehet ez megoldás?
[ Szerkesztve ]
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
gipsztigris
addikt
válasz handrash #37225 üzenetére
Újra kell telepíteni az alkalmazásokat, mert az alapértelmezett gugli fiókot törölni csak factory resettel lehet.
A megvásárolt alkalmazások pedig szintén a gugli fiókhoz vannak rendelve, tehát ha az új tulaj is használni szeretné a fizetős programot akkor sajnos újra meg kell vennie a saját google fiókjához!(#37226) dlaj
Alkalmazást nem,....csak alkalmazottat!
Viccet félre, ha hardveresen van kikapcsolva a PC, akkor azt a gombot bizony valakinek meg kell nyomni ahhoz, hogy bekapcsoljon a számítógép[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
dlaj
őstag
Sziasztok!
Tudtok olyan alkalmazást, amivel a kikapcsolt számítógépet be lehet kapcsolni? -
handrash
őstag
Általános kérdésem lenne:
Ha az eddig általam használt telefont megörökli a családban vagy baráti körben valaki, tehát más SIM kártyát kap és vélhetően másik google fiókot. Mi fog történni a már rá telepített és megvásárolt alkalmazásokkal?Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
Bozek
nagyúr
válasz róland #37178 üzenetére
Azért a SketchBook Mobile nem ugyanaz, mint a SketchBook Pro. Az utóbbiban állítható a canvas mérete is, max. 2560x2560-ra. Igaz, ebben az esetben már csak 2 layer-t lehet csinálni.
(#37204) dokee78: Még mindig fizetős. Lépj ki a Google fiókodból és úgy nyisd meg a linket, 442 Ft.
-
MODERÁTOR
válasz janosibaja #37137 üzenetére
Amit megveszel, azt persze, hogy le lehet tölteni... Itt a Korlátlan hozzáféréssel a telefonra mentett zenékről volt szó, azokat nem tudod lementeni, mert csak hallgathatod őket, másolni nem másolhatod.
(#37217) petipetya
Írják, hogy csak KitKat alatt lesz ugyanolyan átlátszó mint a N5-nél.
[ Szerkesztve ]
-
-
TheProb
veterán
válasz stefi68 #37208 üzenetére
Igen, nekem is ez volt az első ötletem. De a telefon nincs rootolva, valamint le is tílt a telefon root esetén.
Ezért gondolom ha lehetséges ez akkor csak úgy ha forráskód alapján valaki beleberhel. (elvileg sikerült visszafejtenem)
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
wardemi
senior tag
Üdv
Olyan ebook olvasó app-ot keresek ami angolról magyarra tud fordítani ha kiválasztom az adott szót. PDF-et is kezelné az külön öröm de nem fontos.
Egy másik kérdés, hogy OE egyetemen ahhoz hogy beengedjen a net fel kell menni böngészőből egy lapra és ott bejelentkezni adott id/pw-el. Ezt lehetne valahogy automatizálni, hogy ha az adott hostpoton van megteszi és pont mind ezt a hátérben?
Köszi
iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3
-
Probert75
addikt
Ezt a zárképernyő feloldást rá lehet valahogy varázsolni a más telefonra?
-
TheProb
veterán
Ola!
Van itt olyan mágus aki keni-vágja az android appokat?
Van egy app amit csak bizonyos telfonokkal lehet használni, lehetséges-e szerintetek, hogy megpimpelhető-e úgy, hogy ezt a készülékkorlátozást valahogy kijátszam?
Az .apk megvan, forráskód nincs."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
tomic
addikt
Érdeklődnék melyik alkalmazással lehet decibelt mérni?
-
dokee78
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest