Hirdetés
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz daginyomigec #164540 üzenetére
Nekem mondjuk sose volt gondom az akksival, bár én a másik irányba használom általában az AnyDesk-et.
Amúgy a Windows Telefon kapcsolat-hoz is kell alkalmazást telepíteni a telefonra. És én nem emlékszem, hogy azzal tudnád úgy kezelni a telefont, hogy látod a képét. De persze régen néztem, azóta lehet, hogy változott.
-
Bozek
nagyúr
válasz daginyomigec #164532 üzenetére
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz zeon.hu #163855 üzenetére
+1 a Joinra. És van Chrome kiegészítője, valamint Windows natív alkalmazása is, szóval akár PC-re is át tudod küldeni az értesítéseket. Előbbivel akár egy a számítógépen böngészőben talált képet át tudsz küldeni a telefonra, vagy be tudod állítani háttérképnek.
Én amúgy használom joaomgcd más alkalmazását is, mert a Join-t nem kezeli az EventGhost, az AutoRemote-ot viszont igen. Bár ez már 2019 óta nem frissült, de az EventGhost se. Mondjuk ez csak arra kell, hogy amikor elindul otthon a PC-m, küld egy értesítést, hogy sikeresen felállt a rendszer. Sokszor indítom WoL-al a gépet a TV-felvételek miatt, így nem kell aggódnom, hogy véletlenül nem indul el és nem veszem észre.
-
Bozek
nagyúr
válasz mobilizmo #163776 üzenetére
Azért érdekes, hogy android alkalmazásokról nem lehet az android alkalmazások topikban beszélgetni.
Főleg, hogy ha a másik fél beleegyezik, akkor teljesen legális a beszélgetés rögzítése. Van, akinek például a munkájához kell, mint nekem is.
És bár tudom, hogy törölve lesz ez a hozzászólás (persze mindenféle alap nélkül), azért leírtam a véleményem.
-
Bozek
nagyúr
válasz szabi__memo #163703 üzenetére
És ez volt a kérdés? Mert nagyon nem.
-
Bozek
nagyúr
válasz Winnie The P #163619 üzenetére
Töröld ki a címből a /EN-t.
-
Bozek
nagyúr
válasz arcoskönyv #163395 üzenetére
Az a baj ezekkel az RSS-olvasókkal, hogy már kb. senki sem fejleszti őket. Én anno gReader-t használtam az offline mentés miatt, de elengedtem. Most éves előfizetéssel az Inoreader fut, ami mondjuk nem olcsó, de számomra hasznos funkciókkal rendelkezik amivel semelyik másik nem. Pl.: Facebook-figyelés, kulcsszófigyelés, weboldal létrehozása a megadott mappához. Ez utóbbi hasznos, ha egy összeszedett listát másokkal is meg akarsz osztani, anélkül, hogy kiadnád a jelszavad.
-
Bozek
nagyúr
válasz Rigormortiis #163196 üzenetére
Én meg Kiwi-t használok, mert kezeli a Chrome-os böngésző kiegészítőket. Az Imageye-re volt már szükségem, a többit mondjuk kevésbé használom.
-
Bozek
nagyúr
válasz szabi__memo #163161 üzenetére
Persze példákat felesleges is említened, hogy miben nem tartották be a CDD-t. A német sztorit is linkelhetnéd, mert én pont az ellenkezőjét találtam. Hivatalos forrás nélkül ez az egész csak üres szócséplés.
-
Bozek
nagyúr
válasz szabi__memo #163159 üzenetére
1. Mit takar az "úgy, ahogy kell"? Mert ha valamit írsz, nem ártana kifejteni, hogy te hogyan gondolod. De úgy látszik, te nem fogtad fel a kérdésem, mert az arra vonatkozott, hogy TE hogyan oldanád meg.
2. Szerződések vannak? Láttad ezeket? Tudod, hogy mi áll bennük?[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz szabi__memo #163155 üzenetére
Na, látom elfogytak az érvek. További szép napot.
-
Bozek
nagyúr
válasz szabi__memo #163151 üzenetére
És ezt hogy kiviteleznéd? Egyrészt ahány telefon, annyiféle hardver. A gyártók optimalizálják a szoftvert a telefonokhoz, szóval max. ők tehetnek ez ellen. De ők se hülyék, hiszen akkor ki venné meg évről évre az újabb telefont. Másrészt saját megoldásokat is tesznek bele, amiket később vagy átvesz a Google vagy nem. Ha ezeket nem engedélyezné, onnantól fogva ez is egy zárt rendszer lenne, mint az iOS.
-
Bozek
nagyúr
válasz Somatom #163125 üzenetére
Én ezt a részt elengedem. A fejlesztő sose hibás, csak a "csúnya, gonosz Google"...
A YouTube-ról való letöltés meg nem éppen legális. Ugyanúgy nincs fent olyan alkalmazás sem, amivel HBO-ról, Disney-ről tudnál letölteni. Utóbbiakról is csak a saját alkalmazással tudsz offline menteni, amit a YouTube esetében is meg tudsz csinálni, ha van Premium előfizetésed.
"Olyat sem, hogy appot tudjon telepíteni."
Miért is nem? Ott a MiXplorer Silver, ami meghívja a gyári telepítőt. Vagy te milyen megoldásra gondoltál?
-
Bozek
nagyúr
válasz svgyula #163104 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy fogadd el. Csak annyit írtam, hogy nem mindenért a Google a hibás, a fejlesztő ugyanúgy tehetne azért, hogy lehessen normális mentést készíteni. Vajon miért nem teszi? Hány fejlesztőt kerestél meg, hogy ennek az okát kiderítsd?
Amúgy azt nem értem, hogy miért használtok akkor Google rendszert, ha szerintetek szar? Ott az iOS, ha az jobban tetszik, használd azt.
-
Bozek
nagyúr
válasz Somatom #163097 üzenetére
"Miért a fejlesztő dönti el? A Google -é a Play, olyan szabályt hoz, amilyet akar."
És milyen szabályt hozzon? Hogy le kell menteni a SharedPreferences-t? Akkor a fejlesztő majd egy ROOM adatbázisban tárolja az adatokat, hogy ezt kikerülje. Azt meg ne a Google-nak kelljen már ellenőriznie, hogy milyen megoldást használ.
"Miért ne lehetne titkosított mentést csinálni?"
Állítottam én ilyent, hogy nem lehet? De mi a garancia arra, hogy a fejlesztő tényleg titkosítja a szenzitív adatokat? Vagy legyen minden titkosítva? Még a beállítások is, amiknél ez nem szükséges?
"A Nova, az Anysoft, a Macrodroid, stb. mind rendelkeznek egyedi mentési/visszaállítási lehetőséggel. Miért kell ezeket külön megcsinálni?"
Mert a fejlesztők úgy döntöttek, hogy saját megoldást csinálnak. Kérdezd meg tőlük. Nehogy már ezért is a Google legyen a hibás. A végén még azért is a Google-t fogod ekézni, mert az egyik alkalmazásban kék téma van, zöld meg nincs?
-
Bozek
nagyúr
válasz Somatom #163095 üzenetére
Írtál bármelyik fejlesztőnek is, hogy "ugyan, engedélyezd már a mentést az alkalmazásodban"?
A banki alkalmazások meg csak példa volt, de sok más app is tárolhat szenzitív adatokat, amiket nem kellene menteni. És ezt a fejlesztőnek kell tudnia, nem pedig a Google-nak. Arról nem is beszélve, hogy ha kötelezővé is tennék, hogy bekapcsolva kell hagyni a mentést, azt már a fejlesztő döntené el, hogy mit mentsen. Innentől fogva megint csak ugyanott vagyunk.
"Egyébként, ha minden app a saját mentési procedúráját hajtja végre, akkor olyan titkosítást alkalmazhat, amilyet akar"
És te minden fejlesztőben megbízol? Honnan tudod, hogy titkosít-e vagy sem?
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz Somatom #163067 üzenetére
A fő mappa nem használható, de ott van, hogy melyik mappát kell kiválasztanod: Android/data/com.sec.android.app.desktoplauncher
Lépj be abba és adj neki ott jogot.
#163093 Somatom: És akkor mindenféle banki alkalmazásnak a mentése is kötelező lenne, nem foglalkozva a biztonsággal.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz WhiteWalker #162855 üzenetére
"Az egyéni csengőhangot nem is említem."
iOS-nél már lehet bármilyen csengőhangot beállítani? Tehát ha én például a kedvenc csapatom indulóját szeretném, akkor az beállítható? Mármint mindenféle PC-s bűvészkedés nélkül.
-
Bozek
nagyúr
válasz svgyula #162993 üzenetére
Érdekes, hogy mindenért a Google-t szidjátok. A mentésre van megoldása a Google-nak, de ezt a fejlesztők lesz*rják.
Azért meg a "pá régi applikáció" meg már tényleg nem a Google a hibás, Inkább a fejlesztő, aki évekkel ezelőtt megírt egy alkalmazást és azt várja, hogy folyamatosan hozza neki a pénzt anélkül, hogy bármi munkát is fektetne bele. Nem tudom, hogy melyik a "régi bevált launcher", de a Nova például már évek óta teszi a dolgát, mert a fejlesztő is foglalkozik vele.
És egy alkalmazás fejlesztése már nem olyan nehéz, mint 5-10 évvel ezelőtt. A Google nagyon sokat tett azért, hogy egyszerűbb legyen. Elég csak két dolgot említenem, a 2016-ban megjelent Kotlin nyelvet és a 2018-ban bejelentett Android Jetpack-et.
-
Bozek
nagyúr
válasz BalanceR #160788 üzenetére
Az Autoremote elvileg tud üzeneteket küldeni BT-n keresztül, de nekem mindig van netem, ezért már elég rég próbáltam.
-
Bozek
nagyúr
válasz sherlock82 #160558 üzenetére
Én a LightFlow-t használom, abban akár a LED-et, akár az értesítés rezgési mintázatát, akár az értesítés hangját meg tudod változtatni elvileg. Én ez utóbbit nem próbáltam, az első kettőt viszont igen.
-
Bozek
nagyúr
válasz trouble #160395 üzenetére
Nem AMOLED-en csak a kikapcsolás oldható meg. Illetve pár telefonon a gyártó megoldotta a bekapcsolást is, de az nem alkalmazásfüggő.
Én amúgy is a Nova Launcher-t használom, abban van kikapcsolás (hogy az ingyenes is tudja-e, ez jó kérdés, nekem a fizetős van meg). Bekapcsolás meg nem kell, mert úgyis fel kell oldani valahogy a képernyőt (NFC-s fizetéshez kell védelem), akkor meg mindegy.
-
Bozek
nagyúr
Na jó, de az szerintem csak kulcskockánál volt hajlandó vágni. Viszont a VideoRedo TV Suite 6 bármelyik frame-nél tudja (a kulcskockáig tartó frame-eket kódolja újra csak, de nem feltűnő). Igaz, hogy majdnem 100 dollár...
-
Bozek
nagyúr
válasz gyemipapa #159948 üzenetére
Már azt se értettem, hogy ha valaki Androidra keres ilyent, miért ajánl neki bárki is Windowsos programot...
A probléma csak annyi, hogy nem ide való. Ha minden topikban össze-vissza lenne szó mindenről, akkor lehetne egy nagy közös üzenőfal is akár.
Amúgy meg ha annyira érdekel, írj PM-et annak, aki ajánlotta, akkor nem a topik van teleszemetelve.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz sopruk #159872 üzenetére
A PBKDF2withHmacSHA512 csak Android 8-tól (API 26) van implementálva. Gondolom ennél régebbi fut a telefonodon.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz D1L1ZS #159780 üzenetére
És ha valaki megtalálta, de nem akarja visszaadni? Hidd el, jobb, ha valahol bejelented és papírod van róla, hogy te mindent megtettél. Ha esetleg a megtaláló bűncselekményben használja a telefont, nem lesz egyszerű lemosni magadról, hogy nem te voltál, ha nincs róla papírod.
-
Bozek
nagyúr
válasz szabi__memo #159764 üzenetére
Mert aztán az Apple-nél mindig minden rendben működik. Ezt ugye te se hiszed el?
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz Somatom #159351 üzenetére
Azért érdekes szavazás az, ahol se a SafeInCloud, se a KeePass nincs a listán... Persze kommentbe le lehet írni, de ahhoz regisztrálni kell.
De ha már Bitwarden. Ott is kell telepíteni valamit a böngésző kiegészítőhöz? Mert céges gépen se ártana, ha lenne jelszókezelő, a SafeInCloud viszont kiesik így.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz SunMount3r #154702 üzenetére
Pedig hidd el, hogy van Win10 esetében is ilyen program. Hirtelen most a RAW bővítményt tudom mondani, aminél meg van határozva, hogy melyik W10 verzió kell hozzá. Múltkor találkoztam más programnál is ilyenek, de nem emlékszem most, hogy melyik volt az.
-
Bozek
nagyúr
válasz karldergroße #154477 üzenetére
És mi lesz, ha napokon, heteken keresztül azon sírok itt a fórumban, hogy "hú, milyen drága minden"? Semmi. Ahogy attól se lesz jobb, ha fikázod a Google-t (vagy a Vodafone-t, vagy bármelyik céget). Ha nem tetszik, nem kell kapcsolatba kerülni velük. Fegyvert fognak a fejedhez, hogy Android-os telefonod legyen? Senki nem kötelez arra, hogy olyan szolgáltatást vegyél igénybe, ami neked nem tetszik.
Amúgy nem ezek a cégek fizetnek és nem is imádom őket. De itt már lassan mindenért a Google a hibás, még azért is, ha emelkedik a benzin ára.
-
Bozek
nagyúr
válasz Real_Necro #154428 üzenetére
Akkor azt írd. A "tovább küldeni" nálam azt jelenti, hogy másik eszközre.
-
Bozek
nagyúr
válasz Real_Necro #154420 üzenetére
Például a Join.
-
Bozek
nagyúr
válasz 7Sony7 #154389 üzenetére
Fordítva ülsz a lovon. Te akarsz igénybe venni egy szolgáltatást, neked kell bizonyítani, hogy jogosult vagy-e rá.
Jövő héten én is bemegyek a bankba felvenni mondjuk 1 milliár Ft-ot hitelre. Azt mondom nekik, hogy havi 100 milliót keresek, de bizonyítsák ők, hogy tényleg így van-e.
-
Bozek
nagyúr
válasz szabi__memo #154224 üzenetére
"Emellett mindkét félnek van lehetősége fellebbezni, és ha ott döntés születik, további jogorvoslatra is van lehetőség a Legfelsőbb Bíróságnál."
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz syIex #154185 üzenetére
1. A Google Pay mióta rendszer szinten beépített? Azt is a Google Play-ből töltöd le, alapból nincs fenn a Magyarországon forgalmazott telefonokon.
2. Azt majd az OTP eldönti, hogy lesz-e náluk GPay vagy sem. Ezzel meg se te se a Google nem tud vitatkozni.
3. Azt is elmagyarázhatnád, hogy miért jobb a GPay? Mert egy kicsivel gyorsabb? Nem érsz rá?szabi__memo: Talán te is megérted, és nem kell újra leírnom, hogy miért írtam azt, amit.
-
Bozek
nagyúr
válasz tylerddd #153740 üzenetére
Ha értesítés kell, akkor használhatod a Sofascore-t is. Sőt, akár van emlékezető is, ami előre szól, hogy meccs lesz (azt nem tudom, mennyivel előtte, talán fél óra, de nem emlékszem). Na meg ott egyénileg minden sportnál állítható, hogy miről értesítsen. Tenisznél először be volt kapcsolva a game, hát nem örültem neki.
A meccs adatlapján meg ott van, hogy melyik TV közvetíti.
-
Bozek
nagyúr
válasz tylerddd #153721 üzenetére
Ha sporthoz kell, akkor ott a Meccsbox. Bár reklám van, de nem olyan, ahogy látom. Google Naptárhoz hozzá lehet adni, az értesítést nem néztem. Kedvenc csapatot és bajnokságot lehet beállítani.
Igazából én nem használok ilyeneket, mert a meccskezdésről értesít a Sofascore, a kedvenc a csapatom meg be van állítva PC-n EPG-ben, hogy indítson egy felvételt (akár azt is be tudnám állítani, hogy kapcsoljon a csatornára). Szóval nekem nem nagy szükségem van rá.
-
Bozek
nagyúr
válasz kugli #153499 üzenetére
Jó a link: "New Princess DressUp 3D! Makover Games"
(azért linkeltem megint, hátha javítod)
-
Bozek
nagyúr
Skype-on be lehet valahogy állítani, hogy ne küldjön értesítést, amikor én nem akarom? Vagy csak úgy, ha kilépek belőle teljesen? Egyelőre muszáj telefonról használnom, és nem mindig van szükségem rá, hogy jelezzen.
-
Bozek
nagyúr
válasz Somatom #153389 üzenetére
Ezért írtam ezt: "ez nem biztos, hogy kezel bármiféle hangrögzítőt".
Amúgy most jöttem rá, hogy hülyeséget is írtam, a kettő nem ugyanaz. Az elejét felületesen olvastam, a hangerő gombra nem koncentráltam eléggé.
Az viszont mindenképpen csak AutoTools (vagy talán AutoInput) segítségével megoldható, amit pontosan akar a kérdező.
-
Bozek
nagyúr
válasz batagy #153387 üzenetére
Beállítások - Alkalmazások és értesítések - Speciális - Alapértelmezett alkalmazások - Digitális asszisztens app (de lehet, hogy Segédalkalmazás néven fut)
De ez nem biztos, hogy kezel bármiféle hangrögzítőt (az biztos, hogy Field Recorder-rel nem megy). Viszont Tasker-t, AutoTools-t kezel, meg szerintem még más automatizálókat is. Ebből már ki lehet indulni.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz Narxis #153345 üzenetére
És ki dönti el, hogy mi a szenzitív adat? Akár egy telefonszám is lehet az, ezért megint lehetne kérni, hogy engedélyezze már a letiltást. És persze ezt valakinek el kell döntenie, hogy okés-e a dolog. Ha rosszul dönt, megint a Google-t szidná mindenki.
Az meg a másik, hogy ha nem lehetne letiltani, akkor meg azért háborogna pár ember. Mert ugye olyan nincs, hogy valami mindenkinek jó legyen.
-
Bozek
nagyúr
válasz icemad #153342 üzenetére
Látszik, hogy nem értesz az Android programozáshoz. A fejlesztő éppen abba fektet plusz energiát, hogy letiltsa, mivel alapból engedélyezve van.
"By default, Auto Backup includes files in most of the directories that are assigned to your app by the system"
"Apps that target Android 6.0 (API level 23) or higher automatically participate in Auto Backup. In your app manifest file, set the boolean valueandroid:allowBackup
to enable or disable backup. The default value istrue
"
[link] -
Bozek
nagyúr
válasz scream24 #153315 üzenetére
A lencse tud többet is, mint 60 fps?
Az lehet, hogy szoftveres visszafogás, de akkor sem fog egy szimpla alkalmazástól működni. Még az Xperia Z1 Compact-nál is többet kellett mókolni a 120 fps-hez, mint egy program telepítése.
De itt amúgy sem csak a szoftvert kell figyelni. Azért magasabb fps-hez nagyobb teljesítmény kell, ami melegedéssel járhat. Párszor túlmelegszik egy-két alkatrész, aztán mehet a levesbe az egész telefon. Nem azért csinálták gondolom ezt a Xiaomi-nál, hogy "nesze paraszt, neked ennyi is elég". (mielőtt félreértenéd, nem téged parasztoztalak le ezzel)
-
Bozek
nagyúr
válasz Nordik #153256 üzenetére
Szerintem nem a buborékokkal van a gond. Nálam az órán (TicWatch Pro 2020, Wear OS) rendesen működik, viszont ha az értesítést Join-nal átküldöm PC-re, ott kétszer jelenik meg. Valószínűleg valamit az óra saját programjában kellene a fejlesztőnek módosítania. Ugyebár se a Xiaomi, se a Samsung nem a Google rendszerét használja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Gmail
- Assetto Corsa
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro max
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -20% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Ultimate előfizetés akár 2100 Ft/hó áron? Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- SilverStone SFX 450W Moduláris Tápegység
- SilverStone SFX 800W Titanium Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest