- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
citkar #127599 üzenetére
Erre írtam, hogy google helymegosztást nem jelzi ki, ha rákeresel.
Természetesen ha belépnek a térképbe, akkor tudják, kivel van megosztva, de a keresésről nem tudnak.Automatizálóval - amire somatom utalt - megoldható, ha a program esetleg rejtett és az értesítési sávon sincs kint.
-
citkar
addikt
válasz
Somatom #127597 üzenetére
(#127598) zeon.hu:
Nem az a gond, hogy nem működne ez a funkció. Látom a telefon helyét a térképen, egész pontosan, azt is milyen internetkapcsolaton lóg. Fel is ajánlja, hogy csörgeti, lezárja, vagy törli az adatokat.
Az a problémám, hogy amikor így megkeresem a telefont, akkor a telefonon jelzi, hogy rákerestem és megtaláltam.
Ha pedig ellopnák, ez nem hasznos, hisz a tolvaj látja, hogy a készülék nyomában vagyok, ezért szeretném, ha nem ugrana fel egy üzenet, amikor beazonosítom így a telefonom.Ezt látom a telefonon, amikor beazonosítom.
-
Somatom
veterán
válasz
citkar #127596 üzenetére
SMS -re, e-mail -re, push üzenetre a másik teló vissza tudja küldeni a koordinátáit, de elrejteni még nem próbáltam. Talán valamelyik biztonsági program tud ilyet. Pl.: Avast Antitheft
-
citkar
addikt
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy ha a droidos telefonomat megkeresem a beépített "telókeresővel", akkor a keresett készüléken ez mindig megjelenik, hogy be lett azonosítva, vagy van rá mód, hogy ezt a funkciót kikapcsoljam, vagy máshogy kapjam meg, pl emailen vagy akármi más módon?
-
zhata
senior tag
Letöltöttem a Józsefváros appot. Túl azon, hogy a belépés előtt bonyolult jogi közléseket kellett elfogadnom, az első "igénye" a telefon névjegyzékéhez való hozzáférés volt. Amennyiben valaki ezt nem akceptálja, az app kirúgja, mondván ez neki alapfeltétel.
Ezek után a Józsefváros appot töröltem. -
pc360
addikt
• Financisto
• Koin
• Mint
• Money Lover
• My Budget Book
• Toshl FinanceA Koin-t használják itt talán a legtöbben, magyar fejlesztés.
-
Sziasztok!
Mi jelenleg a bestbuy költségvetéses app? 2013 óta használom az Expense Manager Prot, de meguntam, kéne valami egyszerűbb, ami szintén tud készíteni például chartokat, illetve kezel többféle számlát, többféle pénznemmel.
Aki használ is ilyet, mit ajánl?
-
attiati
veterán
Prc fájl-ban elmasztak az ékezetek. Ez a fájl gondja?
Vagy az olvasó programé?
Van olyan app, ami jól jeleníti meg? Főleg az ö, ő betűkkel van gondja -
mobilizmo
Topikgazda
válasz
macilaci78 #127563 üzenetére
A gyári névjegykezelővel ezt meg nem oldod. Ha elégedett vagy vele, akkor nincsen is problémád. Teljesen indokolatlanul vagy passzív-agresszív, ha meg lehetne oldani egy egyszerű beállítással, akkor nem mindenki 3rd party névjegykezelő telepítését ajánlaná.
-
7Sony7
addikt
válasz
Viktor0610 #127578 üzenetére
Meglett, köszi! A beállításokban kerestem.
Viszont instant apps-ot nem találok.Zeon.hu: új telónál azt a keresőt takarítom ki először.
-
-
Somatom
veterán
-
oszi666
őstag
válasz
WhiteWalker #127536 üzenetére
Köszi, ilyesmire gondoltam
-
rjg
őstag
válasz
macilaci78 #127570 üzenetére
Nálam eddig minden eszközön és rendszeren volt ilyen opció. Ha az smst választod, akkor is vcard-ot akar küldeni?
-
7Sony7
addikt
Srácok, instant apps. Minden nap vagyok wifin, de ez -persze minden engedélykérés nélkül- adatkapcsolattal frissíti magát. Nem lehet ezt beállítani, hogy csak wifin frissítsen?
-
-
tekes
tag
Mit jelent ez az ikon?
Bt headset csatlakoztatásakor jelenik meg.
A régebbi headsetekkel sosem volt a jobb oldali vastag vonal. -
rjg
őstag
válasz
macilaci78 #127563 üzenetére
Én ilyenkor a "megosztás szövegként" opciót választom a névjegynél és kitörlöm az elküldeni nem kívánt részeket. Így nem vcard-ként kapja meg a címzett, de ezt a kompromisszumot el tudom fogadni.
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Redmi 3-t váltottam Mi A1 Android 8-ra fél éve, de van pár dolog, ami hiányzik.
A legmacerásabb:
Névjegyet akarok küldeni sms-ben. A régi telefonnál ez egyszerű volt, ott voltam az írandó sms-ben, csatolható dolgok közül kikerestem a névjegyet, a névjegyből kijelöltem a szükséges információkat és kész.
Most a teljes névjegyet tudom csak elküldeni és azt is telefonkönyvből indítva. Az utóbbi csak kényelmetlenség, az előbbi viszont gond, mert a teljes névjegy tartalmazhat olyan infókat, amit 3. személynek nem kívánok átadni, de a névjegy tartalmazza. Például lakcím, kapukód, privát telefonszám, becenév...Nem, köszi, nem akarok főzött romot és egyébként a gyári névjegy-kezeléssel és sms-kezeléssel is elégedett vagyok, így inkább valami beállítási javaslatot keresek.
Köszönöm!
-
Taci
addikt
válasz
IT user #127554 üzenetére
Úgy látom, azoknál az mp3 fájloknál van probléma, ahol a file tartalmazza magát a borítót is. Hiába van benne a megfelelő borító, egy másik fájlhoz tartozót mutatja, mintha "be lenne akadva". Ráadásul annak a fájlnak is már le lett cserélve appal.
Hogyan tudom ezt kitakarítani? Csak a Samsung Music mutatja, a fájlkezelő pl. a megfelelő borítókat mutatja. Inkább lenne ikon nélkül, mint mindegyik ilyennek egy teljesen más előadó borítója.
Appal egyesével ki tudtam szedni mind mellől a képet, de attól még zavar, hogy újaknál oda teszi.
-
albgab
aktív tag
Sziasztok!
Van olyan app amelyik segítségével megállapítható, hogy az adott eszköz kártyafüggő e vagy sem?
Köszönöm
-
Somatom
veterán
válasz
AlanyHal #127547 üzenetére
Ha egy fájlkezelő nem igényel jogosultságot, akkor pl. nem tudja kezelni a külső meghajtókat (pl. a mikro SD -t). Ki váltaná le mondjuk a TotalCommanderét egy ilyenre? Aztán, hova mutatnak a linkjeid? A Play -re. Annak a függősége a Google Play Szolgáltatások keretrendszer. Nézted már annak a jogosultsági listáját? Hosszabb, mint a Háború és Béke.
-
Taci
addikt
Segítsetek kérlek. Ha új mp3-at másolok a telefonra (Samsung Galaxy Note8 - hátha hasznos ez az info), folyamatosan ugyanazt a boritokepet adja minden zenének - egy másik, korábbi zene borítóját, amit szerintem meg Folder.jpg neven hagytam anno a zene könyvtáramban pc-n. De kerestem, a telefonon nem tálalom, mégis minden mp3-hoz ezt rendeli.
Hogyan tudnám ezt megszüntetni? -
AlanyHal
kezdő
Sziasztok!
Az imént 14 alkalmazással bővült a Minimális jogosultságot igénylő Androidos alkalmazások gyűjteménye. Ha tudtok bármilyen alkalmazást, ami beleillik, légyszi hozzátok el.
Köszönöm!
-
aelod
veterán
Szevasztok!
Hol lehet kikapcsolni a Facebookon azt, hogy ha megnyitok egy linket akkor ne az appban nyissa meg hanem a chrome-ban?
Sehol nem találom... -
snooze
veterán
Sziasztok!
Play áruházban levö alkalmazáson(callistic) belül vásárolok valamilyen kiegészitöt,annak mennyi idö mulva kell aktiválodni? köszönöm! -
tylerddd
veterán
Hello! A Polaris Viewer-hez hasonló dokumentum olvasót (nem szerkesztőt) keresek, amiben lehetőleg van backupolási lehetőség Drive-ba. A fenti app jó lenne, de nagyon gyenge, szenved a legkisebb dokumentum alatt is. Androidra átállva az iOS-es GoodReader utódját keresem gyakorlatilag, aminek nincs robotos verziója. Köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Megint sikerült elkavarni az FB Messenger értesítéseit. Nem tudom kikapcsolni a hangot, mert onnantól nincs ledes értesítés sem. Eddig jó volt, az utólsó frissítés óta megint nem működik..
Egyszer már volt ilyen.. Mondjuk alapból nem értem, hogy miért nem lehet a messengeren belül csendesre állítani. Ha az alkalmazás beállításaiban kikapcsolom a hang értesítéseket, akkor onnantól semmilyen értesítést nem küld a messenger..
-
Somatom
veterán
válasz
rdt89 #127537 üzenetére
Csak próbaképpen használtam ezt az appot, de úgy rémlik, hogy nem csak storyboard -ban működik, hanem több videóréteget is kezel. Mi van akkor, ha egy másik rétegre duplikálod ugyanazt a klipet, levágod a nem lassítós részt, megcsinálod a lassítást, a másik rétegből némi ráhagyással kivágod a lassított hosszát, majd a két réteget átlátszósági effektel összemosod? Persze, fokozatos sebességváltozás így nem lesz, de sztem ahhoz egyébként is profi program kell.
-
Somatom
veterán
válasz
DonMarco #127530 üzenetére
Telón v1.9.2055
Sztem ez az aktuális, mert a Play nem jelez frissítést. A PC -n régebbi van (v1.8.207), mert lusta voltam frissíteni.PC360:
A különbség abból is adódhat, hogy valószínűleg másképp kezeljük a telót. Nálam a fekvő nézet az alapértelmezett, két kézzel fogom és egyszerre két hüvelykujjal pötyögök. Álló nézetben én sem jelenítem meg az ékezetes karaktereket (Anysoft -ban külön definiálható az álló és a fekvő mód elrendezése). -
tonyrulez
őstag
válasz
DonMarco #127530 üzenetére
AnySoftKeyboard + magyar bill, és a layout-ok között van 4 soros kialakítás [kép]
-
pc360
addikt
válasz
Somatom #127520 üzenetére
Pont ezért írtam, hogy szinte instant. Nálam 0,15 sec alatt jelennek meg, tehát semmi zavaró nincs benne. Máskülönben valóban agyfasz lenne, és a nem beállítható felbukkanási idejű keyboardok is ezért használhatatlanok. Az lenne a durva, ha tudomisén hány karaktert akarna még idenyomorítani... Így gyorsabb és jobban kezelhető egy átlag telón a billentyűzet. 0,15 secen nem múlik, hogy ékezetes betűket tudjak írni, gyakorlatilag így ezek a felbukkanók a billentyűzet természetes kiterjesztései. Jóval többminden elfér így, és nem lassabb kezelni.
-
Nikaré
őstag
válasz
Nikaré #127498 üzenetére
Megoldódott!
Aki ráfutna esetleg erre a problémára írom nálam mi oldotta meg.
Kikapcs, akku ki 10 percre, de előtte még a bekapcsoló gombot nyomva tartottam egy kicsit.
Arra azért kíváncsi leszek a, ha netán ilyen gond lesz később, akkor a nem kivehető akkusnál mi lesz a megoldás mert a re startot meg a többit próbáltam mégsem lett jó. -
Somatom
veterán
válasz
rdt89 #127527 üzenetére
Csak tipp. Kine Master -t próbáltad már? Több tesztben dícsérték. Hátha ezt is tudja. Ha nem, akkor még ott az online videószerkesztés lehetősége.
-
rdt89
addikt
válasz
Somatom #127523 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat.
Amit a slow motion szóra kidobott a play áruház azt mindet feltelepítettem, de egyik se adta meg ezt a funkciót. Megpróbáltam az LG Video app-ját de az meg nem kompatibilis a Huawei-el, utána szedtem le Samsung Videó szerkesztőjét és az se indult el. Sajnálom, hogy ilyen funkciót még nem raktak be áruházba vagy a Huawei szereksztőjébe, mert nagyon hiánypótló lenne (számomra legalább is). Kb. fél éve keresek már ilyen programot, eddig sikertelenül.
-
oszi666
őstag
SZiasztok!
Facebook messengerből melyik verziót ajánljátok ami: stabil, chat fejek már vannak, de ez a hülye napom/történetem/életem funkció még nincs? egyszerűen megőrülök az újt verziótól, mindenki felhívok véletlenül a kamera gomb miatt.
Amiket a netről szedtem le folyamatosan összeomlottak és újraindultak.
Messenger lite-ot szeretném elkerülni, a chat-fejeket szeretem.
Galaxy S7, oreo -
beci
őstag
Sziasztok.
Keresnék alapfokú angol oktató programot.
Első sorban meló közben,fülesről hallgatnám.Tehát hangos oktató programot keresek.
Köszönöm. -
rdt89
addikt
válasz
rdt89 #127384 üzenetére
Erre a problémámra akkor nem létezik alternatív program?
-
pc360
addikt
válasz
Viktor0610 #127518 üzenetére
Ugyanígy Smart Keyboard Pro.
Csak a szimpla pötyi, hosszú nyomásra szinte instant felbukkanó alternatív karakterekkel és számokkal, amik közül az alapértelmezett a magyar ékezetes betű. Plusz ott vannak a gesture-ök, a konfigurálható beillesztő-funkció stb. Nem tudnék mást használni.
-
-
S e t h
nagyúr
A swype szimplán a trónon ült sokáig és az utódok bár kapaszkodnak, de mindegyikből hiányzik vmi.
A Gboard nem lenne rossz, a toldalékokkal hadilábon áll, ami nem lenne baj, ha lehetne menteni az általunk használt szavakat, de ezzel kapcsolatban komoly kihívásokkal küszködik, ezt sikerült teljesen elrontaniuk gugliéknál, sok helyen volt szó róla fórumokon, de pozitív irányú változás nem történt.
A szavak addig maradnak meg, amíg nincs egy factory reset, utána nulláról megy megint az egész, ami azért is elképesztő, mert közben meg szinte nincs is olyan google alkalmazás, amit ne tudnánk szinkronizálni, akkor ezzel mi a nehézség?A Swiftkey meg nálam örök kérdőjel marad. Pár hónapja próbáltam utoljára és próbáltam megtanítani pár egyedi szóra, de hiába használtam őket, utána egyszer sem ajánlotta fel egyiket sem, ami számomra nagyon furcsa volt. Elképzelhetőnek tartom, hogy a gépelési szokásokat hosszú időn keresztül elemzi, hogy utána optimálisabban tudjon predikciókat kínálni, de más bill. appok már az első szóhasználat után feldobták azt, amit szerettem volna.
Ami számomra viszont abszolút meglepő, a Samsung gyári bill. alkalmazása, ragozásban, előrejelzésben egyelőre üti a fentebb említetteket, kivétel ez alól csak talán a swype, de számomra üdítő felfedezés volt ennek felismerése, lassan egy éve használom aktívan, időnként a Gboardon nézem meg, hogy miként áll a predikció, ha vmit nem ismer a Samsung, de egyelőre még nem hagyott cserben. Hátránya csupán annyi, hogy ha más gyártó készülékére váltok, akkor bye-bye egyéni szavak.
Ha Gboardban rendeznék a szavak mentését, akkor tesztelgetném, mert egyébként igen gyors és smooth, látszik a befektetett munka.
-
kaciokos
őstag
válasz
zsoltzsolt #127513 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy a legjobb az ékezetes szavak ismeretében, de az elgépeléseket nagyon nem bírta, már egy betű hibánál is orbitális marhaságokat volt képes felajánlani, míg a SwiftKey ezt az akadályt simán veszi.
-
kalasz
tag
Udv a nagyerdemunek!
Lehet, hogy lama dolog de nalam nem mukodik a zipsigner apk 6-os droidon. Valaki tud esetleg valami megoldast.
Valaszokat elore is koszonom. -
Nunder
őstag
válasz
kaciokos #127508 üzenetére
Ezer éve vettem a Swiftet amikor még ugye volt a Pro belőle. Mikor ingyenessé tették, egyrészt egy hátbaszúrásnak éltem meg
, másrészt meg igyekszem amiből csak lehet a Google-féle variánst használni, és a OP5T a GBoard-ral jött így adtam neki egy esélyt. Swiftet is a 3 nyelv közötti váltás miatt szerettem, abban a mái napig biztos vagyok, hogy a prediktív bevitele jobb multi-language esetén, mint a GB-nak.
Mivel így is mindenem a Google-nél volt/van/lesz, "biztonsági" szempontból is jobb szvsz, mint még egy third partynak küldeni az adatokat a tanuláshoz. Hamár lopnak, akkor lopjon a Google.
Nem tökéletes a GB, az említett "szóközösdi" mellett a Swift jobban tesztre szabható, viszont ergonómiailag és gépelést tekintve a GB kényelmesebb nekem, valamint jobban integrálódik az appokkal. Egyedül a jóslás nem megy neki minden felületen, de az legyen a legkevesebb. A Swifttel voltak olyan gondjaim, hogy néha nehezen nyílt, valamint tapasztalat alapján a rendszer se szereti feltétlenül több billentyűzet meglétét.
TL,DR: próbát megér, nem mondom egyikre se, hogy jobb mint a másik.
-
kaciokos
őstag
válasz
Nunder #127507 üzenetére
Amúgy miért mentél át Swiftkey-ről GBoard-ra? Azért kérdezem, mert én is SwiftKey-t használok, és kíváncsi vagyok, milyen előnye lenne. (Részemről az egyetlen, ami nem tetszik a SwiftKey-ben, hogy nem ismeri a ragozott szavakat, de mivel már évek óta használom, lassan megtanulja).
-
Nunder
őstag
válasz
fa4hu #127505 üzenetére
Sajnos erre nincs lehetőség. Swiftről mentem át én is a GBoard-ra mostanában, és ez az egy dolog amitől konkrétan agyf@szt kapok. Egyszerűen nem tudom miért nem lehet kikapcsolni ezt a funkciót, a ragozást és az egész használatot macerássá teszi. Több Google fórumban feljött már a dolog, egyelőre nincs ilyen lehetőség a beállításokban.
-
fa4hu
őstag
válasz
zsoltzsolt #127503 üzenetére
Megpróbálom részletesebben leírni:
Legyen a szó mondjuk az "elképzelésként". Elkezdem gépelni ékezetek nélkül, addig simán veszi az akadályt, hogy "elképzelés", a prediktív szövegbevitel felismeri. Ha továbbgépelném +k+e stb. akkor viszont már más toldalékolású szót javasol, ill. az ékezetek nélküli szót. Ha kiválasztom a felismert "elképzelés" szót, akkor viszont automatikusan beszúr utána egy szóközt (azt is csak akkor teszi meg, ha tovább gépelek), így a toldalék hozzáírásához először vagy nekem kell beszúrnom a szóközt vagy más karaktert, majd visszatörölni. Ez így macera. Egyes billentyűzetprogramoknál állítani lehetett, hogy automatikusan ne szúrjon be szóközt, itt nem találtam ilyen opciót.
-
fa4hu
őstag
válasz
zsoltzsolt #127501 üzenetére
Az a baj, hogy a legtöbb toldalékolást nem ismeri. Ha elkezdek beírni ékezetek nélkül egy szót, akkor kijavítja helyesre (ékezetesre), de ha elkezdem - még a kiválasztás előtt - toldalékolni, akkor viszont már ékezet nélküliként folytatja a javítást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- bambano: Bambanő háza tája
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged