Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Akciókamerák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bAtt001
addikt
Sziasztok,
naptárral kapcsolatban lenne kérdésem, lekérdezem az eventeket egy lekérdezéssel az adott oszlopokat a táblából a következő projekció szűri ki:
String[] projection = new String[]{
CalendarContract.Events.ORIGINAL_ID,
CalendarContract.Events.TITLE,
CalendarContract.Events.DTSTART,
CalendarContract.Events.ALL_DAY};ezután megvan a szelekció is, megvannak az események, a bajom ezzel az ALL_DAY értékkel van, lehet csak nem értem hogy működik de nagyon nem ahogy én azt elképzeltem. tehát arra lenne szükségem hogy az adott esemény egész napos-e vagy sem. de ha lekérdezem az eseményekhez tartozó ALL_DAY értékeket akkor ilyeneket kapok, 916792320, 970792320, 1035592320
igy implementáltam az adat kinyerést.
while (cur.moveToNext()){
event_ids.add(cur.getLong(EVENT_ID));
event_titles.add(cur.getString(EVENT_TITLE));
event_start_dates.add(cur.getLong(EVENT_START_DATE));
boolean allday = cur.getInt(ALLDAY) > 0;
event_allday.add(allday);
}gondoltam a nem egésznapos eseményekhez 0 értéket tárol az adatbázis, de nem, vagy csak én csinálok valamit rosszul, esetleg valami ötletetek hogy hogyan tudnám megoldani a problémát?

-
bAtt001
addikt
sziasztok, jelenleg azzal küzdök hogy adott egy widget aminek van settings activity-je is ahol olyan adatokat állít be a felhasználó amire szükség van a widgeten megjelenítendő adatokhoz. na az a nagy helyzet hogy a hivatalos doksi szerint a kihelyezést követően nem hívódik meg az onUpdate metódus de a valóságban nagyon is meghívódik, láttam h ezt a bugot 5 éve! jelentették a google-nek de semmit se csináltak ennek javítására. na mármost gondolom akkor már sokan találkoztak ezzel a dologgal és azt szeretném megkérdeni h van-e bevett szokás ezt valahogy megkerülni vagy megoldani, köszi

-
bAtt001
addikt
sziasztok, egy újabb widgetet készítek az alkalmazásomhoz amin az akkumulátorról szeretnék megjeleníteni adatokat, addig megvan hogy feliratkoztam az ACTION_BATTERY_CHANGE intentre egy broadcastreceiverrel és változáskor ezt szépen kezeli is. a gondom ott van hogy amíg nem történik változás addig nem tudom hogy lehetne elérni az aktuális állapotot, ahhoz kellene hogy amikor kihelyezem a widgetet a főképernyőre akkor is tudjak az ott levő textviewnak valami értéket adni. valami tippetek lenne esetleg hogy hol keresgéljek?

-
bAtt001
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
0.8.6 van nekem fent, tegnap szedtem a google honlapjáról, még jó h frissen tartják

-
bAtt001
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
tegnapelőtt tettem újra a win 8.1 64bit-et, tegnap szedtem le a legújabb studio-t és nem volt hajlandó elindulni se 7-es se 8-as verziós java-val, stackoverflown írta valaki hogy 5-6-ost támogat csak, megtaláltam a 6os telepítőjét végre felraktam azzal pöccre indult a program, én sem értem mi lehet a baj gyanítom megint valami 64bites szívás van mögötte.
-
bAtt001
addikt
sziasztok nem tud valaki egy jdk 6-os csomagot 64 bitre? android studio nem hajlandó elindulni, azt irjak 5-6ost támogatja csak persze a régit meg sehol se találom ahonnan lejönne emberi időn belül

-
bAtt001
addikt
sziasztok
[link] egy ilyen szám kiválasztót szeretnék tenni a beállítások menümbe, hogy keressek erre rá hogy megtaláljam a leírást hozzá? hirtelen nem találtam róla semmit

-
bAtt001
addikt
jól gondolom hogy ha akarok egy settings menüt csinálni a gyári droid settings menü mintájára akkor nekem ehhez listviewt kell használnom? elsőre elég bonyolultnak tűnik ez a lista

-
bAtt001
addikt
közben rendezgettem a kódon valamit, és megjavult, de még mindig nem értem h miért működik amikor tegnap nem ment

így szedem ki am az intentből, key-ek jók azokat másoltam, nincs elgépelés
protected void onHandleIntent(Intent intent) {
urlCurrent = intent.getStringExtra("urlCurrent");
urlTomorrow = intent.getStringExtra("urlTomorrow");
...a service-t a fenti alarm indítja, azzal nincs gond indította rendesen csak mindig nullpointert kaptam a kér urlt tároló stringre, de most gond nélkül átmegy az extra és helyes a működés ahogy látom

-
bAtt001
addikt
jövök megint kérdéssel, van egy service-em ezt szeretném alarm managerrel bizonyos időközönként indítani, eddig oké minden indítja is, DE ennek a service-nek tovább kellene adnom 2 string paramétert, belerakom szépen intent-be a 2 cuccot aztán pendingintent majd időzítem az alarm managerrel. de amikor átér a service-be az intent már nincs benne valamiért a 2 extra, kb 2 órája bújom a stackoverflowt, minden javaslatot kipróbáltam onnan de még mindig nem tudom átküldeni a 2 extrát. itt a kódrészletem:
Intent intent = new Intent(this, httpService.class);
intent.putExtra("urlCurrent", currentWeatherURL);
intent.putExtra("urlTomorrow", tomorrowWeatherURL);
intent.setAction("getData");
PendingIntent pIntent = PendingIntent.getService(this, 0, intent, PendingIntent.FLAG_UPDATE_CURRENT);
AlarmManager alarm = (AlarmManager) getSystemService(Context.ALARM_SERVICE);
alarm.setRepeating(AlarmManager.RTC_WAKEUP, cal.getTimeInMillis(),6000, pIntent);van valami ötletetek? azt olvastam intentnek adni kell egy dummy actiont hogy elküldje az extrákat, ezt meg is tettem de még mindig amikor lekérem a service-ben az extrát simán nullt ad vissza

-
bAtt001
addikt
sziasztok
megint én
akarok saját Service-t csinálni hogy azon belül kérdezzek le adatokat szerverről, na lekérdezés meg is van az Asynctask-ban a service is lassan összejön csak nem tudom hogy kellene elindítani
elég buta kérdés gondolom de sehol se látom hogyan indítják el azt a konkrét Intentservice-t
ötlet?jaj lehet megvan, az intentbe kell megmondani hogy azt akarom elindítani, asszem ennyi lesz

-
bAtt001
addikt
sziasztok
ott tartok az időjárásos alkalmazásomban hogy adatokat szerverről lekérem megjelenítem eddig ez működik alkalmazás indításra és gombnyomásra. na itt jön az a rész ami számomra még ismeretlen hogy háttérben mondjuk óránként hogy lehet elvégezni ezt a frissítést
alarm manager környékén nézelődtem de eléggé sok infót találtam egyszerre nem tudom mi kellene nekem legelőször és hogy működik ez az egész. milyen jogok kellenek manifestben, ki indítja el az időzítést, hogy hívom meg egy időzítéskor az adat lekérést és frissítést? van erre valami egyszerűbb leírás egy helyen?
vagy egyáltalán jó felé kezdem el nézelődni? előre is köszi -
bAtt001
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
végük csak tablelayout maradt hogy az jó, valahogy elbeszéltünk egymás mellett emailben vagy nemtom

-
bAtt001
addikt
-
bAtt001
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
akkor csak layoutos megoldás van erre, nincs kifejezetten olyan h table mint a textview vagy hasonló igaz? tablelayouttal próbálkoztam de konzulensem azt mondta az nem az igazi erre a célra
hát mi lehet jobb táblázathoz mint a táblázatlayout 
-
bAtt001
addikt
táblázatot hogyan lehet be illeszteni a layoutba? table layouton kívül?

-
bAtt001
addikt
köszi akkor nem sürgetem magam előbb az alapokat átrágom

am miben érdemes fejleszteni, ecplipse-t utálom lassú meg ocsmány is, most kipróbáltam az android studio-t, na ez fényévekkel jobbnak néz ki és gyorsabb, jobban kiegészíti amit írni akarok. szóval melyikkel érdemes?

-
bAtt001
addikt
sziasztok
még csak most kezdtem el az androiddal foglalkozni igazából, java-t eddig is tanultam már csak gondoltam hobbiból elkezdem a droid programozást is. na mármost tutoriallal megcsináltam már első programomat és olyan kérdésem lenne hogy itt mi arra a mód h mondjuk 1 másodpercenként történjen valami esemény? függvényhívás, értékadás ilyesmi

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- Diablo IV
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Hibátlan 2+ Év Garancia! GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
nem úgy mint a widgetek esetében