Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vz12

tag

válasz Zé777 #2742 üzenetére

Hello!

Bevezetésnek esetleg olvasd el ezt a korábbi hozzászólásomat.
    Kicsit részletezve elmondom, hogy én is több (3-4) programmal próbálkoztam, a választásom végül az "AndroidKeystoreBrute_v1.05.jar" programra esett, nekem ez a program meg a közben kicsit javuló memóriám hozta meg a sikert. Ha semmit nem tudsz a jelszavadról, azaz a "normál" brute force az nagyon durva időigényű, szerintem felejtős. Nagy segítség, ha mondjuk a jelszavad hosszára emlékszel, vagy ha tudod hogy pl. csupa kisbetűvel, vagy nagybetűvel írtad. Segítségnek tűnik, ha emlékszel a jelszavad elejére, de brute force esetén szerintem ez nem nagy segítség ha utána biztosan van még 3-4 karakter, mert a keresési idő exponenciálisan nő a jelszó hosszával, és ugye a vége ismeretlen, tehát a legtöbb időt jelentő keresést nem lehet megspórolni.
    Sajnos én nem emlékeztem a jelszavam hosszára, és biztos voltam benne hogy kis- és nagybetű is van benne, így nem tudtam időt spórolni, és feleslegesen vesztegettem az időt a rövidebb jelszavak keresésével. Nem árt tudni, hogy az Eclipse által generált jelszó legrövidebb hossza 6 karakter, én 4-gyel kezdtem el, tehát raboltam a saját időmet.
    Sokat keresgéltem a neten, hátha van egy hatékonyabb módszer, de csak olyan véleményeket találtam, hogy nincs (legalábbis 5 hónapja nem volt, azóta nem néztem).

Azonban egy jó alvás után valami emlékem visszajött a jelszóról, és nagyjából (de nem pontosan) visszaemlékezve rá, a fenti program által biztosított szótáras (wordlist) módszerrel találgattam (a program meg kombinálgatott az elemekből), és így az addig eltöltött időhöz képest rövid idő alatt sikerrel jártam. Mondhatom hogy megizzadtam, de kb. bruttó és nettó 24 óránál nem vett el többet az életemből. Azért nettó is ennyi, mert hétvége volt, itthon voltam, és a gép éjszaka is dolgozott amíg én aludtam, persze akkor még brute force volt, de mindegy. Jó lecke volt ez nekem is, és azzal együtt hogy jó néhány hónap távlatából még ma is emlékszem a jelszóra, le is írtam egy csak általam ismert helyre ...

Nem tudom, hogy ez a példa segíteni fog-e, de talán reményt ad.

Új hozzászólás Aktív témák