Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- OLED TV topic
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HP EliteBook / ZBook topik
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
Új hozzászólás Aktív témák
-
caindwan
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
A kódrész 2 spinner item kiválasztásával egy képet jelenít meg. Legalábbis ezt kellene csinálnia

-
trisztan94
őstag
válasz
PandaMonium
üzenetére
Köszönöm szépen!

Megyeget már, ha bajom van ordítok

-
Sziasztok,
Vegyuk az itt talalhato peldat: [link]
Adott 2 layout, az egyikben 1 fragment van a masikban ketto, tegyuk fel, hogy tableten hasznaljuk az appot, portrait modba az 1 fragmentes kell, landscape-be a ket fragmentes.Mit csinal az android amikor portraitbol elforgatom landscapebe a telot s mondjuk s meg kell jelenitenie mindket fragmentet? Csak athelyezi+meretezi oket vagy mindig keszit egy uj peldanyt beloluk a layout fajl alapjan?
Ha utobbi, akkor hogyan van az megoldva, hogy a fragmenteken levo komponensek megorizzek a statuszukat?
Tehat pl egy Scrollview kb ugyanott alljon ahol eredetileg, egy edittextbe ugyanaz a szoveg legyen, ugyanazt a keyboard type-ot hasznalja, stb.
Mi van ha valamilyen custom komponens van a fragmenten, annak is megmarad az allapota?
Ha igen akkor ezt hogy csinalja, implementalnia kell valamit a custom komponensnek?A mogottes logika erdekelne, mert arrol nem nagyon talaltam infot, csak arrol irnak mindenutt, mint a linken is, hogy hogyan kell hasznalni.
-
PandaMonium
őstag
válasz
trisztan94
üzenetére
A Nurbs görbékhez tudsz saját implementációt írni, nem bonyolult, egy kis google -ezéssel simán megvan 1 óra alatt. A vonalaknak minek id? Úgyértem logikus, hogy egymás után lesznek összekötve, így csak a "lines" nevű list-en végigmész egy for vagy enchaned for loop -al és sorrendben megvan, hogy mi-mivel van összekötve.
Ha mindenképpen kell nekik egy ID (bár nem értem minek) elég ha lekéred a "lines" list méretét a .size() metódussal mielőtt hozzáadod az aktuális line-t, és máris megvan az ID-je amit el tudsz tárolni egy array-ben, vagy külön változóban, esetleg csinálhatsz egy saját class-t ami egy id-t tárol és a hozzá kapcsolódó line-t, getId() és getLine() fügvényekkel lekérhető módon.
Tehát:
int id = lines.size();
lines.add(new Line(new Vector2(xPozicio, yPozicio)));
Remélem érthető a magyarázat.
Szerk.: Mégsem kell kivonni belőle egyet (mert ugye akkor -1ről indulnának az ID-k), kicsit megkavarodtam, kiszerkesztettem a hozzászólásból ezt a részt, hogy ne zavarodj össze.

-
trisztan94
őstag
Lehet valahogy id-t (vagy akármilyen megjelölőt) adni egy renderelt objektumnak?
Ebben a hsz.-emben lévő kódot szeretném módosítani, úgy, hogy a lerakott Line-nak adjak egy id-t.
lines.add(new Line(new Vector2(xPozicio, yPozicio)));
Végül nem a Nurbs Curve-t fogom implementálni, egyetlen library-t találtam java-hoz, de az baromi nagy, nem kell nekem ekkora funkcionalitás.
Azért kell az id, hogy meg tudjam adni az összekötő "vonalak" kezdőpontját illetve végpontját (id1-től id2-ig egy vonal, stb..)
-
trisztan94
őstag
válasz
PandaMonium
üzenetére
Köszönöm, meglesem

-
PandaMonium
őstag
válasz
trisztan94
üzenetére
Box2D jó lehetőség, LibGDX-el támogatja is szóval könnyű lenne használni a projektben.
Sőt, a Box2D még a collision detection -t is intézné neked, nem kéne hozzá custom dolgokat írni.
-
trisztan94
őstag
válasz
PandaMonium
üzenetére
"a NURBS jó lehet"
Pont ez kell nekem, köszönöm!

"valami nagyon alap fizikai motoron is érdemes elgondolkodni"
Ez szintén nagyon jó ötlet, de viszont fogalmam sincs hogyan kezdjek bele. Van esetleg erre valami kész framework/library?
-
PandaMonium
őstag
válasz
trisztan94
üzenetére
Helló.
Azt, hogy a libgdx-nek van-e beépített metódusa erre azt nem tudom de másképp is meg lehet oldani. Nem tudom mennyire konyítasz az OpenGL -hez, de összekötésre a NURBS jó lehet, ráadásul nem is olyan bonyolult megírni. Itt van róla egy bemutató. Ettől függetlenül a randomizáló metóduson okosítani kell mert ahol a képeden van az a nagyon meredek ív felfelé, hát ott ember legyen a talpán aki áthúzza a karikát.
Mind ezek mellé valami nagyon alap fizikai motoron is érdemes elgondolkodni a játék mellé ami azt intézné, hogy a karika amit húznak kilengjen ha túl gyorsan húzzák, vagy visszarántják stb. mert ez sem olyan nehéz, de elég sok realizmust tud kölcsönözni, de ez persze már csak hab a tortán, először az alapok legyenek készen. 
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Egy olyan játékot próbálok készíteni libdgx segítségével, hogy van egy karika és azt egy zsinóron kell áthúzni úgy, hogy a karika nem érhet hozzá a zsinórhoz (nem tudom a nevét
mi ez? )Na, tehát a lényeg, egy "zsinórt" próbálok generálni, mindig random módon. Mi erre a legegyszerűbb megoldás?
Jelenleg egy 25*19-es koordináta rendszerben van a game.
Az első pozíció az x tengelyen mindig fix 1, ez a külső ciklus számlálója lesz (az x tengely)
karika = new Karika(new Vector2(0, 9));
int randomY;
int nextRandom;
int startPosY = generator.nextInt(19);
for (int i = 1; i < 24; i = i+2) {
//azért 1-23-ig megy a ciklus, hogy elöl és hátul is kihagyjon egy kis helyet a karika kezdőpontjának illetve a célnak.
for (int j = 0; j<19; j++) {
if(i == 1) {
randomY = generator.nextInt(18);
lines.add(new Line(new Vector2(i, startPosY)));
}
else{
randomY = generator.nextInt(18);
nextRandom = generator.nextInt(3);
if(nextRandom == 0) {
lines.add(new Line(new Vector2(i, (19 - randomY))));
break;
}
else if(nextRandom == 1) {
lines.add(new Line(new Vector2(i, randomY)));
break;
}
else if(nextRandom == 2) {
lines.add(new Line(new Vector2(i, (19-randomY))));
//kilépünk a belső (y tengely) ciklusból minden téglalap lerakása után, mert egy x koordinátához csak egy y koordináta mehet
break;
}
}
}
}Na most ez nekem kigenerál egy ilyen szépséget (persze ez mindig változik, de hasonló):
Ezeket a lila téglalapokat szeretném összekötni egy "zsinórral", létrehozván a pályát:
Na most ugye itt az a fő kérdés, hogy hogy tudom őket összekötni?
Egyáltalán jó lesz ez így? (később collition detectionnal észlelem majd ha hozzáér a "karika" külseje. -- a most bent lévő png csak teszt szempontjából van benne
)Hogy lenne ezt a legegyszerűbb megoldani?
Köszönöm!

-
thon73
tag
Sziasztok!
4.1.2-es készülékem lett, és ezen már nem láthatom a LogCat kimenetét "biztonsági" okokból. Mármint magán a készüléken. Van valakinek bevált ötlete arra, hogy ilyenkor mit lehet/érdemes csinálni?
Amennyit erről olvastam, a Google nem is nagyon akarja, hogy a fejlesztők a system log-ot használják. Márpedig nekem eddig nagyon hasznos volt...
-
fatal`
titán
válasz
PandaMonium
üzenetére
In-app purchase nincs, adsense úgytudom van.
A régiózár pedig gondolom az adózási törvények és más baromságok miatt van.
"Továbbá megéri-e ilyesmiben gondolkodni hosszú távon, indie fejlesztőként, vagy inkább más irányba kacsintgassak?"
Ezt nem tudom. -
PandaMonium
őstag
Sziasztok.
Nekem nem kifejezetten a programozással kapcsolatban lenne kérdésem hanem a szoftver kiadással.
Olvastam, hogy Mo. területéről fizetős appokat nem lehet feltölteni a Google Play-re (bár nem igazán értem miért van ez az ostoba régió zár), a kérdésem viszont az volna, hogy ingyenes app felrakható-e, benne Adsense hirdetésekkel vagy Google Wallet-es micro-tranzakció rendszerrel?
Továbbá megéri-e ilyesmiben gondolkodni hosszú távon, indie fejlesztőként, vagy inkább más irányba kacsintgassak?
Előre is köszönet a válaszokért.
-
caindwan
aktív tag
Szeretnék segítséget kérni. A lényeg: van 2 spinnerem és egy button, a 2 spinnerben egyidejűleg kiválasztottak a button lenyomásával egy képet kellene megjeleníteniük egy ImageView-en. Az app lefut, nincs hiba, se logcat. Ha pedig kiválasztom a Megadott képet, és nyomok egy gombot, semmi se történik. A kód:
package com.examplet.ukulele_chords;
import java.util.ArrayList;
import java.util.List;
import android.os.Bundle;
import android.app.Activity;
import android.graphics.drawable.Drawable;
import android.view.View;
import android.view.View.OnClickListener;
import android.widget.ArrayAdapter;
import android.widget.Button;
import android.widget.ImageView;
import android.widget.Spinner;
import java.lang.String;
public class MainActivity extends Activity {
ImageView pct;
Button btn1;
Spinner spinner;
Spinner spinner1;
int a = R.drawable.adur;
String a1 = "adur";
public MainActivity(){
this.pct=null;
}
@Override
protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
super.onCreate(savedInstanceState);
setContentView(R.layout.activity_main);
addItemsOnSpinner2();
addListenerOnSpinnerItemSelection();
addListenerOnButton();
spinner = (Spinner) findViewById(R.id.spinner);
spinner1 = (Spinner) findViewById(R.id.spinner1);
btn1 = (Button) findViewById(R.id.btn1);
pct = (ImageView) findViewById(R.id.pct);
}
public String addListenerOnSpinnerItemSelection() {
Spinner spinner = (Spinner) findViewById(R.id.spinner);
Spinner spinner1 = (Spinner) findViewById(R.id.spinner1);
String value1 = spinner.getSelectedItem().toString();
String value2 = spinner1.getSelectedItem().toString();
String value = value1+value2;
return value;
}
public void onNothingSelected(Spinner arg0){
}
public void addListenerOnButton() {
Button btn1 = (Button) findViewById(R.id.btn1);
btn1.setOnClickListener(new OnClickListener(){
String value;
@Override
public void onClick(View arg1) {
if(value == a1){
ImageView pct =(ImageView) findViewById(R.id.pct);
Drawable chord = getResources().getDrawable(a);
pct.setImageDrawable(chord);
}
else{
}
}
});
}
} -
Sianis
addikt
http://stackoverflow.com/questions/8597582/get-the-position-of-a-spinner-in-android
-
caindwan
aktív tag
Heló!
Segítséget kérnék,
van 1 spinnerem és van rá definiálva egy :List<String> list1 = new ArrayList<String>();
Ha jól értem ha kiválasztok egyet akkor az boolean true értékkel tér vissza. Maga a kérdés, hogy mivel tudom bejárni a Listet, hogy visszakapja azt, hogy hanyadik a sorban van kiválasztva?? -
trisztan94
őstag
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy az alábbi listener miért nem működik? Se logcat, se console nem dob hibát, még csak warning sincs rá. Semmi. Próbáltam androidon, desktopon is futtatni semmi.
Libgdx-ről lenne szó
TextButton startGameButton = new TextButton( "Start game", getSkin() );
startGameButton.addListener( new InputListener() {
public void touchUp(
InputEvent event,
float x,
float y,
int pointer,
int button )
{
super.touchUp( event, x, y, pointer, button );
game.getSoundManager().play( HowDrunkAreYouSound.CLICK );
//game.setScreen( new StartGameScreen( game ) );
}
} );Mint mondtam, semmi, de semmi nem történik. Hangot teszteltem máshogy, működik, tehát be sem lép a metódusba. Debugger szimplán átugorja.
Ez amúgy egy kicsit módosított kód, ez volt az eredeti amit csórtam:
TextButton optionsButton = new TextButton( "Options", getSkin() );
optionsButton.addListener( new DefaultActorListener() {
@Override
public void touchUp(
ActorEvent event,
float x,
float y,
int pointer,
int button )
{
super.touchUp( event, x, y, pointer, button );
game.getSoundManager().play( TyrianSound.CLICK );
game.setScreen( new OptionsScreen( game ) );
}
} );De ez valszeg a scene2d korábbi verziójával működött, mert hibákat dobál:
.addListener-re: The method addListener(EventListener) in the type Actor is not applicable for the arguments (new DefaultActorListener(){})
new DefaultActorListener() {..}-re : DefaultActorListener cannot be resolved to a type
ActorEvent event-re: ActorEvent cannot be resolved to a type
Nézegettem a scene2d dokumentációját, onnan lestem, hogy mikkel kéne átírni:
"actor.addListener(new InputListener() {
public boolean touchDown (InputEvent event, float x, float y, int pointer, int button) {
System.out.println("down");
return true;
}
public void touchUp (InputEvent event, float x, float y, int pointer, int button) {
System.out.println("up");
}
});"Bocsánat, ha nagyon láma kérdés, de egyszerűen semmit sem tudok a jelenséggel kezdeni

Köszönöm!

-
trisztan94
őstag
Eszembe sem volt a View tologatás

Egy képet animálnék random pozícióra. Ezt szeretném valahogy megoldani, de libgdx-es tutorialokban szinte csak table layout-ot használnak, ami (html-es tapasztalatomból merítve) szerintem nem annyira mozgatható össze-vissza, nem?

Szval egy .java class-ből lenne kirajzolva a render metódusban mindig egy más pozícióra (az animálás ráér később, csak működjön) miután elérte a korábba kitűzött pozíciót.
:
kezdés 0,0 -> irány 20, 10
ha elérte a 20,10 -> irány 50, 30Ezek ugye mindig random vannak generálva, de érted a lényeget

-
válasz
trisztan94
üzenetére
Hogy őszinte legyek, nem egészen értem se a kérdésed, se hogy mit akarsz elérni. A RelativeLayoutnak (mint ahogy bármely más ViewGroup típusnak) megvan a maga helye; és közös bennük, hogy View osztályokat tudnak valamilyen elv szerint rendezni.
Ha most a libGDX-szel saját rajzolásod van, ahhoz semmi köze a VG-knek.
Azt csak nagyon remélni tudom, hogy nem View-k tologatásával készítesz játékot - az se nem gyors se nem jó.Szóval egy kis részletet nem bánnék. Vagy egy vázlatot.
-
trisztan94
őstag
Egy random mozgó képet (jelen esetben egy "play" "gomb") mivel a legcélszerűbb kigenerálni, melyik layout fajtával?
Én a relative-ra gondoltam, de nagyon új még nekem ez, lehet van rá egyszerűbb megoldás

libgdx alapú játékot fejlesztek, tehát class-ekből generálok minden "layout"-ot.
-
trisztan94
őstag
Köszönöm, pörfikt!

SektorFlop
Na erre nem is gondoltam, majd megkérem a felhasználót, hogy ellenőrizze le, hogy van-e első kamerája és aszerint nyomjon a megfelelő gombra (van első kamerám, nincs első kamerám)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy hogy ne kelljen nyomkodnia rákeresek google-on a készülékre, megnyitom valamelyik képet, majd egy képátnéző algoritmussal megnézem, hogy ott van-e a kép egyik sarkában a kamera

-
válasz
SektorFlop
üzenetére
Sztem eltévesztetted a topicot.

-
Ivitz
tag
válasz
trisztan94
üzenetére
CAMERA_FACING_FRONT
CAMERA_FACING_BACK -
SektorFlop
aktív tag
válasz
trisztan94
üzenetére
Hát ha bemész a kamerába akkor van elvileg egy change gomb, de am álltalában elég feltűnő az előlapon a kamera fent valamelyik sarokban, hogy ha van.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Lehet azt valahogy csekkolni, hogy van-e a keszuleknek elso kameraja?
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Olyan nincs, hogy nem csinál semmit*, maximum tenni kell hogy látszódjon. Debuggerrel a kérdéses résznél akkor is azonnal világítana az exception, ha azt lenyeleti egy üres try-catch-csel (ami gondolom pont így van).
*: egy ilyen komplexitású kód legalábbis
-
Ugye nem UI szálon akarod ezt a kódot használni, pl. egy gomb eseménykezelőjében, vagy onCreate-ben?
4.0-tól kezdve ez hibát dob, szigorúan kötelező háttérszálat használni a hálózathoz! Ez lehet AsyncTask, Executor, de akár egy sima Thread is.
Csak legyen külön. Mellesleg ha az exceptiont idemásoltad volna, még csak tippelgetni se kéne.
-
Ivitz
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
igen engedélyezve van és csak átdugtam a készüléket és semmi
-
Ivitz
tag
Kérni szeretnék egy kis segítséget hogyan lehet android 4en letölteni egy weboldal html kódját mert amit csináltam csak 2.3.3 megy és 4es nem történik semmit...
URL url = new URL("http://index.hu");
URLConnection yc = url.openConnection();
BufferedReader in = new BufferedReader(new InputStreamReader(
yc.getInputStream()));
String inputLine;
while ((inputLine = in.readLine()) != null)
Log.d("asdasda",inputLine);
in.close();
} -
trisztan94
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszönöm szépen!

-
WonderCSabo
félisten
válasz
trisztan94
üzenetére
-
caindwan
aktív tag
válasz
trisztan94
üzenetére
Ha Eclipse alatt vagy, akkor csinálsz egy új android applikáció projectet és alapból egy Helló world! appot fogsz kapni
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Van valami jó kis framework játék progra? Esetleg valami segítő cucc?
Sajnos nem találtam sehol "hello world"-ös játék készítő tutorialt, azt sem tudom hogyan kezdjek bele 
-
caindwan
aktív tag
Miért van az, ha egy app-ot adb-n keresztül tesztelnék a telómon, a consol írja, hogy telepítve meg minden, csak nem futtatja le, és nem készít icon-t a menübe?
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
trisztan94
üzenetére
Ilyenre nem is gondoltam volna.
-
trisztan94
őstag
válasz
trisztan94
üzenetére
Nem tudom már szerkeszteni, megoldódott.
Nem a projekt mappája volt kiválasztva a package explorerben, hanem a main activity. Azért valami üzit írhatott volna, hogy oda kattintsak
Köszi a segítséget!
-
trisztan94
őstag
válasz
SektorFlop
üzenetére
Hagyom a linuxot
felraktam ugyanúgy WIN7-re is az ADT bundle-t, de itt is ugyanaz a probléma, semmi sem történik, hozzáadtam a path-hoz a az sdk-t és a platform tools-ot is, de semmi, cmd-ben az ant debug, illetve android* parancsokra azt írja, hogy nem ismeri. DDSM viszont megtalálja a telit.
Logcat sem ír semmit az ég világon
-
caindwan
aktív tag
Heló!
Most kezdtem, és érdekelne, hogyan lehetne megoldani 2 activity kapcsolgatását egy szövegrészre kattintással? Activity az a megjelnített felület? -
SektorFlop
aktív tag
válasz
trisztan94
üzenetére
Eclipse-en belül, Window -> Open perspective -> DDMS
De Windows-os SDK-ban van egy külön inditója a Tools mappában. Am én is fejlesztettem Ubuntu alatt android-ra. Nekem nem volt vele semmi, de sajna annyira nem vagyok Linux pro hogy legyen bármi ötletem is, hogy mi lehet a baj. (Ha egyáltalán a op-nek is van köze a problémához)
-
trisztan94
őstag
válasz
SektorFlop
üzenetére
DDSM az micsodá?

A rendszer felismeri, kidobja, hogy galaxy nexus. Szerintem rosszul adtam hozzá a PATH-hoz az androidot illetve a függőségeit, de már kezd nagyon tele lenni a fszom vele

Azt gondolná az ember, hogy linuxon sokkal jobb lesz az android dev, mert ugye az is azon alapul ....

Egy sima hello world-öt sem ír ki, semmi.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
trisztan94
üzenetére
DDMS-ben látod a telót? Ha esetleg a géped nem látja a telót és az a baj van egy ötletem. Bár lehet hülye ötlet, de ha van wifi hálózatod otthon és a teló is csatlakozva van, akkor hagyd az usb kábelt és próbálj meg adb connect-el csatlakozni a telódhoz. Nem tudom, hogy működik valós eszközzel nem próbáltam, én VirtualBox emulátornál használom, ott működik.
Másik ötletem, consolt és logcat-et hesszeld, van hogy elgépel véletlenül valamit az ember manifestben vagy bármilyen xml-ben, amit a fordító se vesz észre. Akkor nem indul még a install sem, már találkoztam ilyennel, egy egy soros kis üzentet írt talán a consol-on.
-
RexpecT
addikt
Lenne egy olyan gondom, hogy van két Activytim, az elsőből hívom a másodikat ezzel a kóddal:
Intent intent = new Intent(context,GpsActivity.class);
intent.putExtra("giveMeTheResult", 1);
startActivityForResult(intent, 1);
overridePendingTransition(R.anim.push_left_in,R.anim.push_left_out);Ez megy is szépen, látszik az átmenet a két Activty között ahogy kell.
A másik Activytiben, pedig így adok vissza adatot az hívónak:Intent intent = new Intent();
intent.putExtra(EXTRA_LATI, lati);
intent.putExtra(EXTRA_LONGI, longi);
setResult(Activity.RESULT_OK, intent);
finish();
overridePendingTransition(R.anim.push_right_in,R.anim.push_right_out);Itt viszont van amikor szépen megy az animáció, van amikor meg ilyen fekete felvillanásszerűséget tapasztalok. Van valakinek ötlete hogy miért lehet?
-
válasz
trisztan94
üzenetére
A DDMS perspektíván látod az eszközt? Logcatat ír?
Ha nem, a kerneled látja az ADB imterfészt? Bedugás után érdemes lehet megnézni a dmesg kimenetét, hogy mit lát és mihez kezd vele.Linux alatt csak a szopás van az ilyesmivel... Nem írt semmit/mindent megcsináltál, amit a Google oldala írt? Régen volt, hogy az udev konfigurációjába bele kellett piszkolni pl.
-
negyedes
addikt
List<Email> listEmail = dbHelper.getPatientAll();
try {
for (Object cn : listEmail) {
String from = ((Email) cn).getSender();
String subject = ((Email) cn).getSubject();
String date = ((Email) cn).getDate();
HashMap<String, String> map = new HashMap<String, String>();
map.put(TAG_SENDER, from);
map.put(TAG_SUBJECT, subject);
map.put(TAG_DATE, date);
inboxList.add(map);
}
} catch(Exception e) {
e.printStackTrace();
}Ez lenne egy listabol olvasas, ami vegtelen ciklusba kerul. Az adatokat is rosszul olvassa ki. Hol hibazom el?
-
fatal`
titán
válasz
trisztan94
üzenetére
USB hibakeresés bekapcsolva? Ismeretlen források bepipálva?
-
válasz
trisztan94
üzenetére
Nem is kötelező parancssorból fordítanod

-
trisztan94
őstag
Köszönöm szépen mindhármotoknak, végül leszedtem a bundle-t, nagyon ótvar volt így

A PATH-ba tényleg bele kelett rakni a platform tools-ot és a sdk tools-ot. Nem írta a google oldala

-
válasz
trisztan94
üzenetére
Jobbkattolj az alkalmazásprojekteden a Package Explorerben, és ott válaszd a Run as...-t és az Android Applicationt. Akkor megcsinálja a launch configot automatikusan.
Ha nem akarná, akkor File menü Export, és ott tudsz APK-t létrehozni kézzel.
A parancssoros eszközökhöz tényleg a PATH-t kéne beállítani jól, az SDK-d tools, platform-tools mappáinak mindenképp benne kell lennie.
-
válasz
trisztan94
üzenetére
A bundle verziót töltsd le az eclipse-ből, ott lesz apk támogatás.
[link]
Én teljesen láma vagyok ebben, csak egy helló-wörld-öt tudtam csinálni, de azzal a bundle kiadással apk lett a vége. -
fatal`
titán
válasz
trisztan94
üzenetére
Nem vagyok linuxos de gondolom az sdk platform-tools könyvtárának benne kéne lennie a PATH változóban, hogy ismerje a parancsokan.
Ezenkívül a telefonodon be van kapcsolva az USB hibakeresés?
-
trisztan94
őstag
válasz
Denyboygod
üzenetére
Én, mint junior programozó 250-300k alatt nem állnék veled szóba
De mondjuk én mindig megkérem az áram.ON:
Sziasztok!
Belekezdtem az Android programozásba, eddig minden szép és jó.
Ubuntu alatt vagyok, fenn volt már nekem korábban is JAVA miatt az Eclipse, ezért nem az eclipse-s sdk-t szedtem le hanem az ADT-t meg a SDK Tools-t raktam bele a már meglévő telepítésembe. Minden tök jól működik, egy problémám van csak. Futtatni szeretném saját telcsimen az alkalmazást, rámegyek az eclipse-ben a Run gombra. Ott elvileg kéne, hogy felajánlja az Android Application-t, mint lehetőség, de csak az van, hogy "(none applicable)""Open one of your project's files and click Run from the toolbar.
In the Run as window that appears, select Android Application and click OK.Mit kő' ezzel csinálni?

Ápdét:
se az "android", se az "adb", se az "ant build" parancsot nem ismeri a terminálom. Mit csinálok rosszul?
-
Denyboygod
csendes tag
Sziasztok, mennyit fizetnek egy android programozónak? Gondolom a program mértékétől is függ, de úgy nagyjából mi az "havi" fizetés
Bocs az offért, csak saját vállalkozáshoz szeretnék fejlesztőket, és ezért érdeklődöm.
-
heihachi
addikt
En sem tudok megbirkozni vele

http://prohardver.hu/tema/android/hsz_868-868.html -
fatal`
titán
-
Elektrosokk
veterán
sziasztok.
motorola xoom. felteltettem az eos 4.0 romot. minden rendben ment. de egy program jelzett egy updatet , leszedtem a zip file-t. és dalvik meg chace vipe után feltettem. utána nem bootolt be a xoom. most bebootol és azt írja ki hogy "starting fastboot protocol support. de ennyi. ötletek ?bocsi ha rossz helyen vagyok. de talán tudtok segíteni.
-
Amikor a telefonon bekapcsolod az USB debugging módot (fejlesztői eszközök alatt), és összekötöd kábellel a gépeddel, az Eclipse-ben a "Logcat" elnevezésű ablakban (legegyszerűbben a DDMS perspektíván) láthatod az összes üzenetet, amit a telefonon futó alkalmazások dobálnak.
Ezt le tudod szűrni a saját alkalmazásodra package név alapján.
Az üzenetek között valószínűleg látni fogod, hogy a Google Maps API authentikációs hibát dob, mert rossz a kulcs amivel aláírtad az APK-t, vagy a kulcs amit megadtál.
-
hatasu
csendes tag
Sziasztok!
Nekem a debuggolással kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy miként lehetséges?
Programozóként dolgozok, de androiddal csak nemrég kezdtem el komolyabban ismerkedni egy megkeresés kapcsán. Egy google maps-et használó programot készítek, build szépen lefut, a telefonon is elindul, viszont a térkép maga nem jelenítődik meg. Jelzi hol vagyok, illetve a többi megjelölt hely is rendben van. Hogyan jöhetek rá legkönnyebben, hogy hol bukik el az egész? A google leírását használtam, ezért sem tudom mi lehet a gond.Köszönöm előre is: hatasu
-
válasz
negyedes
üzenetére
Szerintem adatbázis, mert elég jól definiálható az emailekhez tartozó séma, és eléggé rekord-alapú. Bár az se baj ha átgondolod pár soron, akarod-e újra feltalálni a kereket...
Széljegyzet és más téma: ha legközelebb adatbázisoznom kell, a persistence elnevezésű libet lehet felpróbálom. Valaki járt már el hasonlóan? Vagy valami mást használt ORM-hez?
-
negyedes
addikt
Ujabb hulye kerdes:
ha egy email klienst szeretnek csinalni a mail-ket hogy a legjobb tarolni? Adatbazis, file vagy hogy?
-
WonderCSabo
félisten
Sziasztok!
Használja vki közületek a Loader-eket SQLite adatbázissal? Alaposan meggyűlt a bajom egy ilyen problémával, SO-n feltettem a kérdést, aki esetleg használt már ilyesmit, légyszíves nézzen már rá.
Köszönöm! -
válasz
negyedes
üzenetére
Miért kellene egy statikus tagot statikus fv-en keresztül elérni?
Egy statikus tagot bárhonnan el lehet érni (ha publikus a tag), csak pédányt nem lehet statikusból elérni, csak akkor, ha van rá "hivatkozásod"... Lehet, hogy kicsit fel kellene frissítened az OOP tudásod (vagy én nem értettem meg, mit szeretnél csinálni). -
negyedes
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
fragmentekkel dolgozom, az egyikben vannak nevek es a masikban kepek. a neveket tartalmazo string statikus es statikusan van ra hivatkozva a fragment letrehozasaban.
setListAdapter(new ArrayAdapter<String>(getActivity(), layout,
DatabaseHandler.onLoad()));a problema az onLoad()-ban van mert azt is statikusra kellene allitani de ha mar statikus akkor nem lehet hasznalni a thist. ennel az objektum letrehozasaban:
SQLiteDatabase db = this.getWritableDatabase();
-
fatal`
titán
válasz
Proudmoore
üzenetére
Nem lehet, maximum külső cég segítségével. Semmi köze a bankszámlához, az acc országát nézi, illetve adószámot kér.
-
Proudmoore
csendes tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne hogy Magyarországról lehet-e feltölteni fizetős alkalmazást? Ha van külföldi (ausztriai) bankszámlaszám akkor azzal megoldható-e? A google azt ellenőrzi hogy magyarországi állampolgár vagyok-e vagy azt hogy milyen nemzetiségű számlám van? Ezen kívül bármilyen módszer érdekelne. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
válasz
negyedes
üzenetére
MIért kell neked statikus metódus? Miért kellene annak egy példányosított metódusra hivatkoznia? Mi értelme van ennek egyáltalán?
Amúgy elméletben ez viszonylag egyszerű - de hát az elmélet és a gyakorlat között csak elméletileg nincs különbség...
YourObject _self;
...
// init _self in a method
static Object someStaticFunction(Object varForInstance)
{
return _self.someInstanceFunction(varForInstance);
}
Object someInstanceFunction(Object varForInstance)
{
//do work
}A legnagyobb probléma az, hogy hogyan adsz értéket a _self változónak...
Inkább vázold fel nagyvonalakban, hogy mit szeretnél ezzel elérni és majd meglátjuk, hogy esetleg hol hibás a megközelítésed, ami miatt nem akar összejönni a dolog.
-
válasz
negyedes
üzenetére
Attól még, hogy egy mező statikus, még nem tartja meg az értékét az életcikluson kívül - kicsit hasonlít a webfejlesztésre a dolog: minden oldalbetöltés külön egyed és az egyik egyedben elmentett statikus mező nem "öröklődik át" egy másik meghívásban létrejött egyedbe. Ezért van a Session - egy plusz réteg az oldalak alatt, hogy az egyedi meghívásokból egy nagyobb életciklust alakítson ki, azzal, hogy a logikailag összetartozó (Session ID alapján) lekérésekhez a közös információkat tárolja.
Ezt a célt szolgálja az androidnál a Context is:
It allows access to application-specific resources and classes, as well as up-calls for application-level operations such as launching activities, broadcasting and receiving intents, etc.úMondjuk azt nem értem, hogy miért nem tudod a Context-et átadni a függvénynek, hiszen eleve az Activity is a Context-ből öröklődik... Pont mint az Application vagy a Service...
-
válasz
negyedes
üzenetére
Lassíts egy kicsit. Egy iPhone-nyi képernyőn nem akartam regényt írni, ezért utalgattam csak a követendő irányra, de akkor most konkrétabban.
Kezdjük ott, hogy gondold át, hogy az alkalmazásod mit csinál, milyen képernyői vannak (jó közelítéssel ezek az Activityjeid); és ezekből melyik fér hozzá a DB-hez, mit csinál vele és mennyi ideig. Ha ezt a topikba leírod, bár nem kötelező, még hasznos is lehet. Ez azért kell, mert ez alapján tudod eldönteni, hogy ki legyen az adatbázis gazdája. Mint pár héttel ezelőtt említettem, ez különösen fontos - ezért is vár Contextet első paraméterként.
Ideális esetben, mondhatni alapelvként, a DB-hez csak nagyon ritkán fordulj, és sose fuss több kört mint szükséges, mert egyszerűen lassú.
Két primitív stratégiát felvázolok addig is, amíg gondolkodsz rajta.
1) (a kettőből ajánlott) Amelyik Activity adatbázist használ, az kezeli magának. Az onCreate metódusban hozod létre a DatabaseHandlert, contextként pedig this formájában az Activity-t adod meg. OnDestroyban meg bezárod. A kód többi részében pedig feltételezed, hogy a DB objektum nyitva van, és használod békésen.
2) Az alkalmazásod ugyebár több Activityből áll össze, de az Application objektum közös. Az Application osztály is Context, bár korlátozottabb jogokkal rendelkezik (nem nyúlhat a UI-hoz vagy az aktív Activity-hez például). Az adatbázishoz viszont pont elég.
Ezáltal meg tudod oldani azt, hogy induláskor egyszer kinyitod a DB-t (Application onCreate metódusban, a context ismét this), és majd a végén bezárod. Közben meg az Application egy tagváltozójában tárolod a handlert.
Van sok gány megoldás arra, hogy hogyan teszed elérhetővé az Activity-k felé: castolhatod az getApplicationContext() eredményét, csinálhatsz static mezőket, követheted a singleton mintát... Vagy használhatsz IoC jellegű logikát is.A lényeg az, hogy legyen meg a teljes életciklus fejben.
-
negyedes
addikt
hat ez a db nekem nem megy....
meg az android programozas se, de muszaj most megcsinaljam ebben.kivettem a context-et de most akkor hogy a fenebe hivatkozzak a db-re mikor egy uj db objektumot hozok letre?
a db konstruktor igy nez ki:
public DatabaseHandler(Context context) {
super(context, DATABASE_NAME, null, DATABASE_VERSION);
}androidos peldabol indultam ki, de nekem meg ez is magas.

-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Szerintem adatbáziskezelésből itt nem sokat láttunk, a dolognak már sokkal hamarabb véres a torka. Az életciklus, meg hogy ki hivatkozik kire elég fontos Androidon, különösen mert ilyen lábbalhajtós.
Ezzel együtt egyetértek, egy jó androidos mintából jobb kiindulni, mint egy desktopJava gondolatvilágból.
-
WonderCSabo
félisten
Igen, kapkodott választ adtam, fel se merült bennem, hogy db-nek így akar átadni negyedes, nem néztem meg a fv-t rendesen.
Egyébként én azt mondom, hogy vannak a db kezelésre androidon nagyon jó minták, pl. Pro Android könyvekben leírva, ha azokat használjátok fel akkor ilyen torzszülöttek nem lesznek egy bizonyos pontig. De sztem a sima androidos doksiban és van erre értelmes példakód, amit alapesetben felhasználva simán meg lehet csinálna az egyszerű db kezelő osztályt.
-
válasz
negyedes
üzenetére
Már megint, a PatientData ne legyen Context! Semmi köze hozzá.
Az előzményeket most kezdem olvasni...Mein Gott. A staticet ebben a környezetben vagy felejtsd el teljesen, vagy csinálj egy saját Application osztály, aminek az onCreate metódusában inicializálod a PatientData statikus mezőit. Ugyanis ez a leghamarabbi pillanat, amikor application contextet tudsz szerezni, ami az SQLite-nak kell.
(WonderCsabo valamiért ezzel a dependenciával nem számolt.)
-
negyedes
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
igen igy van, de akkor kezdi elorol a db miatt mert megint statikusrol hivatkozok nem statikusra, a this mar nem jo itt.

Új hozzászólás Aktív témák
- DUNE médialejátszók topicja
- EAFC 26
- PlayStation 5
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 7. nap: The Callisto Protocol
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Windows 11
- Bond tovább pihen, késik a 007 First Light
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Samsung kuponkunyeráló
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- További aktív témák...
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

van 1 spinnerem és van rá definiálva egy :List<String> list1 = new ArrayList<String>();

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)