Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- OLED monitor topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Helló!
Kis segítségre lenne szükségem. SDK 17, ActionBar -on levő - tehát HoneyCom és felfele - options menüt nem tudom hogy lehetne áttémázni. Ötlet, leírás? (Már elég sokat kerestem utána)
Köszi!
mobal,
-
thon73
tag
válasz
mark.1337
üzenetére
"Ez az alkalmazás nem kompatibilis a(z) T-Mobile Samsung GT-I9100 eszközzel" mondja a guglijáték.
Hát, az enyém nem T-Mobile, különösen, mivel nem eredeti rom van rajta. Mi az, hogy az eszközzel nem kompatibilis, nem az Android verzióval? Vagy a képernyő kicsi?
Ettől függetlenül szívesen kipróbálnám, ha kapok vmi. instrukciót arra nézve, hogy miként tehető kompatibilissé a készülékem. -
mark.1337
csendes tag
Sziasztok, készítettem egy androidos alkalmazást (igazából az első alkalmazásom).
Még elég kevés dolgot tud (ez egy zene kereső, streamelő, nemsokára pedig letöltő alkalmazás).
Nem egy nagy cucc, hobbiból csinálom, de akinek lenne kedve tesztelni és értékelni annak nagyon örülnék. Mivel még nagyon hátul van a találati listákon kb senki se tölti le és így sajnos nem is tudok sok hibáról.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dotmusic.stream
(Ha valaki letölti és nem értené, keresés után jobbra húzással jön be a lista) -
Konair
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan programot szeretnék írni, ami elrejti a szoftveres gombokat (back, home, task; tehát nem a virtuális billentyűzetet).
Van ötletetek, hogy ez miként lehetne megcsinálni?
Ha root vagy újraindítás kell hozzá nem gond.A segítséget előre is köszönöm!
-
fatal`
titán
-
thon73
tag
Na, pont ezért kellene írni egyet
de nem erőltetem, csak ötlet volt.
Ezt viszont nem tudtam megoldani: tényleg lehet egy adatbázist az apk telepítésével együtt feltölteni? Tehát nem egy statikus adathalmazból áttölteni az sqlite-ba, hanem közvetlenül az adatbázist sqlite file formájában a program saját területére áthelyezni? Létezik erre megoldás? (Azno kívül, hogy a pl. raw-ban tárolt adatokat a program saját maga egyesével egy adatbázisba helyezi.) -
fatal`
titán
Az írás nagyon nem az erősségem, ráadásul a hagyományos opengl programozásról nagyon keveset tudok, én andenginet használtam. Nehéz cikket írni róla, nincs dokumentáció sem, csak a példakódok és a fórum, ahol bárki szivesen segít, bár angol.
"Palm/Garnet OS alatt ez úgy működött, hogy a kész adatbázist (most sqlitenak felel meg) a program telepíthette fel, és rögtön kész adatok álltak rendelkezésre."
Életemben nem használtam Palm OS-t, de szerintem ezt most is meg tudod tenni. Kérdés, hogy minek, egyszerűbb a fentebb említett módszerrel letölteni valahonnan a kész adatbázist.
Az offline szótárak többsége így működik szerintem. -
thon73
tag
Ez nem egy rossz ötlet. (én ugyan nem játékra gondoltam, de az adatok szempontjából ez édesmindegy)
Az adatokra - saját szokásaim alapján: pl. külföldi használat - offline van szükségem, ezért nem is gondolkodtam hálózatban. De a telepítés után miért ne húzhatná le a szükséges adatokat a server-ről? Akkor úgyis rendelkezésre áll a hálózat, legnagyobb valószínűséggel azon telepítették. Igazad van! Köszi! Egyébként utólag belegondolva az pl. SVOX (magyar felolvasó) is így működik: program települ, aztán magának letöltögeti a hangfile-t az első indításnál.BlueStacks: sajnos proxy nem beállítható. Ettől függetlenül a saját programokkal télleg kiválóan szuperál! (Mondjuk a gépet Eclipssel együtt futtatva rendesen megfogja, pedig bőven van teljesítmény.)
-
Yany
addikt
-
thon73
tag
Ami nekem hiányzik: Palm/Garnet OS alatt ez úgy működött, hogy a kész adatbázist (most sqlitenak felel meg) a program telepíthette fel, és rögtön kész adatok álltak rendelkezésre.
Felmerült, hogy az adatok a res/assetsben legyenek, és induláskor áttölti sqlite-ba, de ez dupla hely.
Az sd-vel a legnagyobb baj, hogy adatbázis-kezelő helyett használom, ill. nemigen tudom, hogyan fogja egy felhasználó oda másolgatni a szükséges adatokat. Hm. Ennek ellenére ezt találtam a legjobbnak.
Más: nincs kedved a játékfejlesztésről, surfaceview-ről - egy egyszerűbb játék kapcsán tutorialt írni? CoolBoy-nak igaza van, magyarul szinte semmi nem érhető el, utána még mindig meg fog küzdeni az api-k megértésével. De talán, ha van kiindulópont, akkor könnyebb… Én biztos nem fogok mostanában játékot írni.
-
fatal`
titán
Ilyenre nyílván az sd kell, ha utólag kell letöltögetni.
"Csakhogy azokban az adatokban nem lehet ugrálni, csak folyamatos beolvasást találtam."
Az assets meg a res mappát az emulátor sebességéhez hoztam fel, hogyha tele van adattal akkor az lassú (pl. játékfejlesztés, vagy sok beépített képpel operáló program)."Dupla tárolás, pl. asset-ből beolvasni, kizárva uis. legfontosabb, hogy azonnal reagáljon.)"
Ezt most nem értem. Az assetsbe rakott cuccok a belső memóriába települnek az apkval együtt, gyorsabb onnan beolvasni, mint az sdről. Viszont módosítani nem tudod, nem is arra van. -
thon73
tag
Erről lehet, hogy érdemes egy kicsit beszélgetni, mert nem találtam jó megoldást.
Az assets meg a res az vili. Csakhogy azokban az adatokban nem lehet ugrálni, csak folyamatos beolvasást találtam.
Ha menet közben készül az adat, arra jó az sqlite.
De mi van akkor, ha van egy aránylag nagy (és kész) adatbázisom, amit bővítenem kell időnként?
Most pl. pont egy szótár, százezer feletti szócikkel?
Erre találtam legjobbnak az sd-n való tárolást, kétségtelen, ki lehet venni, meg egyéb problémák is felléphetnek, amire figyelni kell.
De ha van egyéb megoldásra ötlet, annak nagyon örülnék! (Dupla tárolás, pl. asset-ből beolvasni, kizárva uis. legfontosabb, hogy azonnal reagáljon.) -
fatal`
titán
Én nem a mentett adatokról beszélek, hanem az assets és res mappáról, ami az apkba van csomagolva. A mentett adatokat futás közben hozod létre.
Egyébként az SD-n tárolás nem biztos, hogy jó megoldás. Egyrészt felesleges permission kell hozzá (ha csak erre van használva), másrészt, ha kiveszik a kártyát a userek a telefonból, akkor nem működik az appod.
-
thon73
tag
Ez jogos. Én az adataimat (alkamanként 5-6 mega) az external mem-ban tárolom, aminek elsődleges oka, hogy random elérésre van szükségem. (Az sqlite jó lenne, de az meg nem tölthető fel automatikusan.) Van ennek a megközelítésnek hátulütője is, pl. a hibakezelés, de csak egyszer kell megírni.
A lényeg, hogy emiatt nem tűnt fel, a másolási idő. Én csak akkor vártam, amikor az adathalmazt elhelyeztem…CoolBoy: hova küldjem? Küldesz pü-t?
-
fatal`
titán
Azonnal az elég túlzás. Attól függ mekkora programot fordítasz, idő amíg átmásolja a telefonra az apk-t. BlueStacksre viszont valóban azonnal indul.
Az AVD iszonyat lassú, már maga az apk átmásolása is (egy 10 megás apk, amiben mondjuk vannak képek és zene kb. 1 perc mire átér rá), játékfejlesztésre alkalmatlan.
-
thon73
tag
Ops. Ezt nem nagyon értem. Most nem a tervezetten Bluestacks-os készüléknél vagyok, ezért nem tudtam még kipróbálni. De igazából a saját Android készülékemen (valós, nem virtuális) minden fordítás azonnal fut, ill. a debug is azonnal megy. Csak úgy érdeklődésképpen kérdem: van ahol/akinél kell várni?
Amúgy - ha már egyszer elindult - a Google AVD sem túl lassú, persze én nem teljesítmény-éhes dolgokat készítek, hanem főleg szövegfeldolgozást...
De ez a Bluestack igen ígéretesnek hangzik! -
thon73
tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Köszi hunfatal! Jó tipp! Csak nem elég neki a .net-em, most növelem.
CoolBoy323-nak: én magamtól kezdtem tanulni, C-s (de nem C++-os) alapom volt. Mindent leírtam a lattilad.org/android oldalon, ott vannak magyar összefoglalókhoz linkek is. Ha kell, tudok még küldeni anyagot pdf-ben. Ha kell szívesen segítek is, ha elakadsz, még ha csak "hobbi-programozó" vagyok is.
Én azt javaslom, hogy ne külön kezdd el a Java-t, érdemesebb rögtön Android környezettel kezdeni, mert abban is van rengeteg tanulnivaló. Ha nulláról indulsz, akkor úgyis mindegy. Egy androidos telefon az nagyon hasznos, sőt leginkább elengedhetetlen. Vagy tablet. Emulátoron fejleszteni elég unalmas.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Sorry...
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
én magyarul szeretném

-
-
pigster
senior tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Próbáld meg! Ha sikerült, akkor lehetséges...
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
PHP-t ismerem úgy nagyon-nagy vonalakba...
Akkor kezdjek Java-t tanulni? Autodidakta módon lehetséges?

-
WonderCSabo
félisten
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Először programozni tanulj meg, úgy általánosságban, akár lehet az első nyelved a Java. Aztán picit a Javában is érdemes elmélyedni. Ha ezek a dolgok már mennek, akkor jöhet az Android.
-
CoolBoy323
nagyúr
biztos hülyeséget kérdezek, de muszáj valahol elkezdeni na

szóval: hogyan lehet megtanulni a 0-ról androidra programozni? tudnátok valami magyar! oldalt, könyvet, bármit linkelni?
egész hasznos tanácsot, ötletet is szívesen fogadok

-
thon73
tag
Kivételesen csak egy önálló Android emulátorra (vagy virtuális gépre) lenne szükségem. Tudtok arra valami megoldást, hogy ne a teljes fejlesztőrendszert kelljen letöltenem és telepítenem? Esetleg létezik más megoldás az Eclipse csigalassúsággal induló megoldásán kívül? Köszönöm!
-
Sherkulás
aktív tag
Még valami: 4.0 (11) a minimum target. Ez majd lejjebb viszem, addig olyan készülékeken megy amin minimum ez van.
-
Sherkulás
aktív tag
Ha esetleg valakinek van kedve tesztelni. Prohardver topikfigyelő app
- Bármelyik topik linkjét hozzá lehet adni. Mivel még nincs rendesen lekezelve a link figyelés ezért a legjobb ha a mobil verzióban megnyitjuk az adott topik friss részlegét és másoljuk a címet
Pl ennek a topiknak a címe:
http://m.prohardver.hu/tema/android/friss.html
apk letöltés: http://sherad.info/prohardver/prohardver.apk
(Lesz majd az alkalmazásnak egy saját topikja amint prohardver visszajelez nekem , hogy nem ütközik semmilyen felhasználási feltételükkel)
(A HOS topikját első indítás után hozzá adja, hosszú klikkel törölhető)
-
choco01
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszönöm!
-
WonderCSabo
félisten
Van egy App Inventor, amivel egyszerűen is lehet appokat csinálni, de ettől meg nyilván csodákat nem kell várni.
-
choco01
addikt
Hali.
Az igaz hogy van olyan vagy hasonló program mint az Eclipse,csak ilyen tanító módú..?
Egy olyan ember is aki semmi alapja nincs egyszerűen tud vele alapokat csinálni.
Ennek mi lehet a neve?
Köszi.
-
luxfunk
csendes tag
KERESEK társat, Android alapú és Iphone telefonokhoz EGYARÁNT értő programozó személyében. Lehetséges opciók: 1-. egyszeri megbízás, készpénzfizetéssel: a kívánt program legyártása a két rendszerre egyaránt. 2. üzlettársként való társulás
Kívánt feltételek:
- Android és Iphone telefonok alapos ismerete, tesztelési lehetősége
- Az elkészült program az interneten át kommunikál weboldalakkal
- Elegendő szabadidő a munkavégzéshez
- Tisztességes hozzáállásAki gyorsan szeretné egy autó árát megkeresni, vagy el van tájolva az árakkal, kérem ne írjon.
Jelentkezés: bayliner@citromail.hu
-
pierpont
csendes tag
Sziasztok,
Nem tudom kihez kellene fordulnom, remélem itt találok valakit aki tud segíteni. Androidra és iOS-re szeretnénk párhuzamosan fejleszteni egy alkalmazást, az alábbi funkciókkal felvértezve:
- ingyenes, bárki számára letölthető alkalmazás;
- felhasználónév/jelszó párosok használata és online adatbázisból menedzselése;
- push üzenetek küldése napi 3-4 alkalommal;
- push üzenetek testre szabhatósága (hangjelzés, bizonyos időszakokban kikapcsolhatóság);
- push üzenetek kb. 1 hónapra visszamenően elérhetőek legyenek, alkalmazásból is visszakereshetőek legyenek;
- az alkalmazásba belépve napon belül folyamatosan (9-22 óra között) frissülő adatok megjelenítése mögöttes feed-ből.Egyéb kondíciók:
- első körben egyszeri nekifutás a projekt,
- lehet, hogy később lesz fejlesztés;
- megvalósítás minél előbb, de nem SOS;
- lehetőség szerint egyazon fejlesztőt vagy csoportot vennénk igénybe;
- számlaképesség előny.Ebben tud valaki segíteni? Privátban légyszi. Köszi!
-
fps8
senior tag
Szervusztok.
Teljesen új vagyok programozás terén, és el kezdett izgatni ez az android téma.
Első és legfontosabb kérdésem az lenne, hogy melyik nyelvet kezdjem el tanulni most, hogy a néhány év múlva megszerzett tudásom fel tudjam eredményesen használni a jövőbeni csúcstelefonok alkalmazásai bővítésére?
Remélem nagyjából érthető vagyok.
-
SektorFlop
aktív tag
valahogyan tudom azt vizsgálni, hogy a készüléken elutasítom a hívást vagy sem?
-
hmate91
csendes tag
Üdv!
App Inventorban próbáloztam több megoldással is, de zéró előrelépést tettem
Azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehet animációs "töltés jelzőt" csinálni? Forgó mozgást szeretnék párosítani a képhez.A másik kérdésem az, hogy azt hogy tudom megoldani, hogy a tableten megnyitott pdf dokumentumra 'bezár' gomb kerüljön. Asztalin egyszerűen adtam hozzá egy gombot, menüparancs - fájl - kilép, sajnos ez nem vált be androidon
gondolom sokatoknak ez nem meglepetés, nekem az volt.Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Yany
addikt
Remélem nem lövök mellé, de az itt leírtak is erősen minőséget meghatározó tényezők: [Android Design Guideline]
Az az extra feladvány a témában, hogy elég dinamikus platformról van szó, tehát érdemes lehet egy könnyen/gyorsan idomítható rendszerben gondolkodni.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget Tőletek, ugyanis Android platformmal kapcsolatban fogok szakdolgozatot írni, illetve részt venni egy projektben.
A dolgozat címe: Android alkalmazások minőségbiztosítása - egy minősítő modell kidolgozása és eredményeinek validálása.
Elég tág téma így első hallásra, ezért is megpróbálom behatárolni nagyjából.
Először is ezen a projekten 3 fő fog dolgozni, beleértve engem is.
Ezek a körök kerülnek feldolgozásra, illetve ezeket kellene feldolgozni a projekt során:1) Android GUI XML-ek elemzése, új metrikák definiálása
magának az Android alkalmazás felhasználói felületének elemzése meglévő illetve új metrikák bevezetésével
2) Andorid Java kód elemzése, új metrikák definiálása
Android specifikus kód elemzése meglévő illetve új metrikák bevezetésével
3) Minőségi modell adaptálása Androidra, minőségi eredmények és felhasználói vélemények statisztikai összefüggéseinek keresése
az előző két pontban definiált részek használata és eredményeinek felhasználása a felhasználói visszajelzések összehasonlításábanLátható, hogy nem új keletű dolgok kerülnek feldolgozásra, elemzésre, hanem már létező (különálló) rendszert kell átdolgozni magára az Android platformra.
Annyiban új a dolog, hogy még nem igazán vannak speciel Android alkalmazások minőségbiztosításával foglalkozó területek, projektek, ebből adódóan ez a projekt leginkább kutatás/fejlesztés témába sorolható.
Ehhez elsősorban irodalmat kell kutatni.
Találtam is ezzel foglalkozó cikket, SAMOA (ha valaki tud ehhez hasonló cikket, publikációt akkor azt is szívesen veszem).Illetve lenne még kérdésem, ami leginkább azokhoz szól, akik foglalkoztak/foglalkoznak szoftverek minőségbiztosításával:
Érdekelne engem minden ezzel kapcsolatos forrás, tehát amit érdemes feldolgozni, ami mentén érdemes elindulni. (link, cikk, publikáció, bármi)
Ez vonatkozik mind az XML, illetve az Android specifikus Java kódra.
Pl. Android specifikus szabályok gyűjteményeAjánlásokat illetve a segítséget előre is köszönöm
-
SektorFlop
aktív tag
Még sok mondani valóval nem büszkélkedhet és vannak hiányosságok, de azért már megosztanám veletek. A véleményeket, kritikákat szívesen fogadom. Remélem van igény egy ilyenre és nem dolgoztam és dolgozok feleslegesen rajta. [link]

-
Mbazsika
tag
válasz
Mbazsika
üzenetére
(az IP cimbe értelemszerűen a gazda gép IP cime)
Ez alapján 10.0.2.2 -re Inkább, de ez sem segít.
-
Mbazsika
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy idevaló-e a kérdésem, de hirtelen nem volt jobb ötletem.
AVD-ből szeretnék elérni egy, a gazdagépen apache alatt futó virtuális hosztot.
A gazdagépen szépen működik. Az AVD-ben lecseréltem a host file-t [ez alapján] (az IP cimbe értelemszerűen a gazda gép IP cime), de nem látja AVD-ből a virtuális hosztot.Előre is köszi a segítséget!
-
Sianis
addikt
Ez rendszerszintű korlátozás, hogy Ok-t kell nyomnod a felhasználói telepítések előtt. Még megkerülni sem lehet, mert annyira be van biztosítva.
Sianis
-
rozsdax
csendes tag
Sziasztok! Keresek valakit, aki tud androidos telefonra programozni. A Gmailen rá beérkező levelek tartalmát kellene a programnak beillesztenie a naptárba. (Szervezőbe.) Ez egy minta gyakorlatilag mind ilyen lesz, csak az időpont lehet több, vagy kevesebb. (Ez a www.happycopter.hu oldalamon történő időpont foglalások értesítője.) Az esemény címébe a nevet és telefonszámot kell beleírni, időintervallumnak pedig a kezdő és záró időpontot. (Itt pl. 10:00 - 11:00.)
Név
ovács Éva
Email cím:kovacseva@ggg.com
Telefonszám:30/222-2222Lefoglalt idopont:
2013. 02. 02. 10:00 - 15 perc
2013. 02. 02. 10:15 - 15 perc
2013. 02. 02. 10:30 - 15 perc
2013. 02. 02. 10:45 - 15 percFizetni barterben, helikopter szimulátor repülési idővel tudok.

-
w.miki
veterán
Tudtok olyan módzsert, ami egy könyvtárból a kijelölt .apk-kat egymás után feltelepíti?
És nem kell egyesével nyomkodni őket, és a telepítés gombra kattintani?
Még az is jó, ha Recovery-ből ZIPbe csomagolva tudnám feltenni őket, csak ne rendszeralkalmazásként.
Motorola Defy-re szeretném egyszerre feltenni a progikat., felhasználói alkalmazásként. -
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Androidon nem használtam még - de pc-n egy 700 MB-os adatbázis (4 tábla, egy 3,5 millió rekorddal és kb 60 mezővel, a többi ~100.000 rekorddal és 5 - 20 mezővel) szinte azonnal ad eredményt bármilyen összetett lekérésre, ha a indexelt mezők mentén van lekérdezve. Persze lehet, hogy androidra sz@rul van az sqlite optimalizálva...
-
pittbaba
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Jogos, köszönöm!
-
pittbaba
aktív tag
Sziasztok!
Lehet lesz jobb tippetek, de úgy fest, nem fogom tudni megoldani az offline BKV menetrendet. Sajnos 150Mb-os adatbázis file-al nem bír el már az SQLite, egy lekérés olyan 10 perc... Pedig hiba nincs, az adatok megjönnek, egyszerűen a stop_times tábla annyira nagy, hogy megáll az élet
Ötlet,trükk lekérdezésre android alatt? Hátha..A feladat: GPS koordináták alapján megállapítani melyik megállóban van a user ( ez megy hibátlanul már ), majd kiíratni milyen járatok haladnak át ezen a megállón.
Sajnos a mocskos GTFS adatbázisban 3 táblát kell ehhez összejoinolni, a stops, a stop_times, és a trips táblákat, nem találtam rövidebb utat. Lehetséges hogy ha nem JOIN-al csinálom, hanem 3 lekéréssel egymás után, akkor gyorsabb lesz? Az eredményeket GROUP-oltam (GROUP BY stop_times.stop_id), hátha gyorsabb lesz, de így sem.
-
fatal`
titán
Ha nem adod túl drágán, akár lehet is.
Találkoztam már ilyen magyar céggel (valahol a neten olvastam), de írdatlan lehúzás volt. Eleve ugye a bevétel 30%-a a Googlenak megy és még a maradékból akartak lehúzni talán 60%-ot, ha jól emlékszem.Bár előbb-utóbb innen is lehet majd feltölteni fizetős appot, a kérdés csak az, hogy mikor...
-
fps8
senior tag
Rendben, az menni fog mert 3 hét múlva kint fogok dolgozni.
Egyébként szerinted lenne értelme nyitni egy vállalkozást, hogy segítsem a magyarokat alkalmazásaikból bevételhez? Megbízhatóságom alapján, talán lennének jelentkezők akik rajtam keresztül tennék fel a fizetős alkalmazásaikat mint egy szolgáltatás, és akkor szerződésben rögzítenénk a feltételeket, juttatás arányosságát stb. -
fatal`
titán
Témákat tudsz csinálni pl. launcherhez, zenelejátszóhoz stb.
Az eladással gondok lesznek, Magyarországról nem lehet fizetős alkalmazást feltölteni. (Tényleg tud valaki erről valamit, hogy mikor lesz elérhető? Illetve a másik, ami érdekelne, hogy mikor teszik elérhetővé mindenkinek a lehetőséget, hogy a playes commentekre válaszolni lehessen?)
-
fps8
senior tag
Sziasztok.
Profi grafikus ként, 0 programozó tudással, mennyi esélyem van arra hogy mondjuk piacon eladható skineket gyártsak bizonyos appokhoz? Igazából rengeteg jobbnál jobb ötletem van, és szeretném magam ezen a téren kipróbálni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
evitiguF
senior tag
Üdv!
A rotate parancsról szeretnék információt kapni hozzáértőtől!
<rotate
android:drawable="@drawable/kep"
android:pivotX="50%"
android:pivotY="50%"
android:fromDegrees="0"
android:toDegrees="720" />
Ezzel a paranccsal a kep 2x körbefordul az óramutató járásával megegyező irányban, majd újrakezdi a forgást. Ez eddig rendben is van, de hogyan tudnék az óramutató járásával ellentétes irányba forgatni?
Ha a toDegrees-nek negatív értéket adtam meg, (pl hogy 0-tól forogjon -720-ig) akkor nem csinálta az animációt, a kép egy helyben állt. Ha fromDegrees-nek állítottam be negatív értéket, akkor működött az animáció, de ugyanúgy óramutató járásával megegyező irányba. (ugye ez értelemszerű... ha -720 - 0 = 0 - 720 )Szóval lehetséges-e, hogy ellenkező irányba forgassam, és ha igen, hogyan? Köszöntem! -
pittbaba
aktív tag
Köszi!
Azóta már még több problémám keletkezett.
Elsőre a megoldás :
line = line.replaceAll(",(?=,)", ",NULL");Ekkor az lett a baj, hogy a vesszők közötti értékek közül is a stringeknek kell ' ' vagy " " így könyebbé vált a helyzetem:
line.replaceAll(",","','");
Ekkor jött a meglepetés, miszerint vannak olyan tartalmak ahol egy cellának az értéke:
y,x,"Kis,Pál utca",a,bEbből ez lesz:
'y','x','"Kis','Pál utca"','a','b'Így a Kis, Pál utca stringet kettévágtam, csúszik az adat feltöltése az adatbázissal, több tartalom lesz mint cella stb..

Ez sem jó...Egy olyan reg.expr kellene nekem ami megoldja a fenti problémámat:
Ha vesszőt lát, tegyen a két oldalára aposztrófot, kivéve ha úgy lát vesszőt, hogy az két " " közötti szöveget választ el, akkor ne csináljon a vesszővel semmit.
Tipp?
Biztos megoldható... -
pittbaba
aktív tag
Szép estét mindenkinek!
Egy String változóban vannak nekem az adatbázis inserthez a tartalmak, vesszővel elválasztva.
234234,"mihály utca",21.123123,56.56456456,,,,,2,
Hogy oldanátok meg, hogy a Stringben ahol két vessző van egymás mellett, azt ,null,-ra cseréljem a stringben?
Az adatbázis insert hibát ír ha semmilyen nulla értéket nem adok meg az üres mezők helyére.(,null, vagy ,'',..)GTFS txt-ket szeretnék SQLite adatbázissá konvertálni, minden áll a lábán, már csak ennyi hiányzik a programból, de nem jövök rá milyen reguláris kifejezéssel lehetne ezt cserélni.
A sima megoldás: str.replace(",,",",null,") nem jó, csak az elsőt cserélni, replaceAll eredménye pedig:
234234,"mihály utca",21.123123,56.56456456,null,,null,,2,
-
Ivitz
tag
Van egy programom ami a szenzor értékeket lementi egy adatbázisba. Másik menüpontban kiiratom táblázatos formában csak az a baj hogyha már olyan 400 rekord van akkor eltelik 10-15 másodperc mire megjelenik a képernyőn.. hogy tudnám gyorsítani?
-
pittbaba
aktív tag
Igen! Az egész Loader framework-öt nem értem pontosan hogyan és mire kell használni.
Több dologra is megoldás lehet, az elavult StartManagingCursor-t is felváltaná, ráadásul most pont olyan programot próbálok írni, ami a GTFS txt-ből megcsinálja a SQLite adazbázist, ez sokezer sor, ami miatt az alkalmazás úgy gondolja fölöslegesen vár, és figyelmeztet, megkérdez, akarom e leállítani a futást. Elvileg megoldható, hogy ezek a háttérben fussanak. -
w.miki
veterán
(#399) Sianis: hol férhetőek hozzá az alapikonok? mert jobb lenne rátalálni, mint egyesével minden apkból kiszedni az ikonokat
(#401) Karma:
az jó lenne... ha gondolod feltöltöm az APK-t 
-
pittbaba
aktív tag
válasz
pittbaba
üzenetére
Az egyik kérdésemre megtaláltam a választ, hiányzott a stopManagingCursor(cursor);
Azt még mindig nem tudom pontosan, mi az újabb technika a Kurzor feldolgozására. Elvileg lehet valahogy a háttérben futtatni ezeket a kéréseket, ennyit tudtam az angolból értelmezni, de a példák alapján sem tudtam megoldani. Tudtok segíteni?
-
APK szerkesztéshez (és akár reverse engineeringre) a Virtuous Ten Studio-t szoktam használni. Nem tudom a témaAPK-ban mi van, mindenesetre a tiszta kibontáshoz és visszacsomagoláshoz jól jöhet. [link]
Tippre kell lennie egy XML fájlnak ami a témát írja le, hasonlóan a manifesthez. Majd megnézem ha lesz egy kis időm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- PR-Telecom
- Milyen routert?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Készletkisöprés! Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" TouchScreen 1 év garancia
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
, amúgy tetszik, kimondottan rég hallott zenét kerestem és meg is találta; esetleg betehetsz majd az upgrade-be egy "mentés offline módba való hallgatáshoz" is 

ovács Éva
Ötlet,trükk lekérdezésre android alatt? Hátha..