Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Adott egy Xamarin.Android projekt. Ezt korábban a fejlesztők lokál gépen Visual Studioban fejlesztették, USB-n debuggolták. Most változott a környezet, minden gépünkre VmWare került fel Win11 image-el, azon van a VS22. Mit kéne tegyek annak érdekében, hogy a VM-en lássam a laptopra dugott eszközt?
Adb platform-tools segítségével néztem, hogy a fizikai gép látja, de a VM nem.
-
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
En is ugy tudom

-
válasz
filkor.tomi
üzenetére
Androidhoz a Google saját tutorialjai eleg jok.
-
válasz
filkor.tomi
üzenetére
Egy ev intenziv gyakorlassal siman fel tudod magad hozni junior szintre droidbol. A problema inkabb azzal lesz, hogy a legtobb helyre senior droidost keresnek, aki onalloan tud dolgozni. Engem is allandoan ilyen pozikkal zaklatnak a HR-esek, gyakornoki vagy junior androidos melo kb mint a feher hollo.
Esetleg ha c#-ot toltal, akkor a Xamarin projekten keresztül is fejleszthetsz droidra

-
Sziasztok! Adott egy feladat. Van mondjuk 2..n db tabletem, az egyik a server a másik n+1 a kliens. Szeretném ha a server a GPS sensorból jövő location adatokat átküldeni a klienseknek a hálózaton.
Gyorsba összedobtam egy teszt kódot, de valamiért nem működik.
Server
public class MainActivity extends Activity {
private LocationManager locationManager;
private LocationListener myLocListener;
private String message;
@Override
protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
super.onCreate(savedInstanceState);
setContentView(R.layout.activity_main);
myLocListener = new MyLocationListener();
locationManager = (LocationManager) getSystemService(Context.LOCATION_SERVICE);
try {
locationManager.requestLocationUpdates(LocationManager.GPS_PROVIDER, 500, 0, myLocListener);
} catch (SecurityException e) {
e.printStackTrace();
} catch (Exception e){
e.printStackTrace();
}
NetworkThread x = new NetworkThread();
x.start();
}
private class NetworkThread extends Thread{
@Override
public void run() {
try{
ServerSocket ss = new ServerSocket(8080);
Socket cl1 = ss.accept();
PrintWriter pw1 = new PrintWriter(cl1.getOutputStream());
while(true){
if(message!=null){
pw1.println(message);
pw1.flush();
}
}
} catch (Exception e){
e.printStackTrace();
}
}
}
private class MyLocationListener implements LocationListener {
@Override
public void onLocationChanged(final Location location) {
message = "lat:" + String.valueOf(location.getLatitude()) + " lon:" + String.valueOf(location.getLongitude() +
" time:" + String.valueOf(location.getTime()));
}
@Override
public void onProviderDisabled(String arg0) {
}
@Override
public void onProviderEnabled(String provider) {
}
@Override
public void onStatusChanged(String provider, int status, Bundle extras) {
}
}
}Client
public class MainActivity extends Activity {
private TextView Messages;
private Activity MainAct;
@Override
setContentView(R.layout.activity_main);
MainAct = this;
Messages = (TextView) findViewById(R.id.msg);
NetworkThread x = new NetworkThread();
x.start();
}
public class NetworkThread extends Thread{
public void run(){
try{
Socket s = new Socket(getIpAddress(),8080);
final Scanner sc = new Scanner(s.getInputStream());
while(true){
try{
MainAct.runOnUiThread(new Runnable() {
@Override
public void run() {
Messages.append(sc.nextLine());
}
});
} catch (Exception ex){
ex.printStackTrace();
}
}
} catch (Exception e){
e.printStackTrace();
}
}
}
}Sima Java kódként localhoston működik.
-
HTTPS-el próbáltam.
git clone https://Tboy93@bitbucket.org/Tboy93/guidative-project.git
Cloning into 'guidative-project'...
remote: Too many invalid password attempts. Try logging in through the website.
fatal: unable to access 'https://Tboy93@bitbucket.org/Tboy93/guidative-project.git/': The requested URL returned error: 403Mondjuk most már a sok helytelen jelszó miatt ugat

Szomorú, mert a hülye visual studiot 2 perc alatt összelövöm a TFS-el aztán mehet a meló

-
Regiztem Bitbucket acc-ot, de már az elején elhasalok valamin, amikor a repot próbálom cloenozni parancssorból és azonosítást kér akkor egyszerűen nem fogadja el az email címem/felh nevem + jelszavam
próbáltam megváltozatatni a jelszót, de nem működik sehogyse. Járt már így valaki? -
Sziasztok!
Használ valaki itt Android Studioval Microsoft Team Services verziókezelést? Nem igazán látom át a dolgot. Vagy esetleg tudtok mondani olyan verziókezelőt ami privát és ingyenes?
-
Sziasztok! Free offline map libraryk közül melyek az ajánlottak? POI kezelés lenne fontos.
-
Az alap felallas az volt, hogy oda vissza tudjon kommunikalni a szerver a kliensekkel. Mara ez atalakult, eleg ha a szerver mindenkinek el tudja kuldeni az informaciokat.
Nem muszaj igy, azert irtam ide, hogy mondjatok meg hogyan csinaljam
mert latom hogy ez szar, csak nem tudom milyen iranyba induljak el.1) mi az a broker?
2) hogy lehet azt dedikalni?
3) hogy mukodik ez a service discovery?Egyaltalan nem ertek hozza, mindent a guglibol tanultam autodidakta modon, ugyhogy ne haragudjatok a lama kerdeseim miatt

-
Sziasztok!
Tetszőleges számú androidos eszköz között (2-50db), wifi-n keresztül, internet nélkül, milyen osztályokkal/metódusokkal kommunikálhatok a leghatékonyabban? Próbálkozom az UDP-vel, ilyen módon:
Küldés:
public static class MessageSender extends Thread {
private volatile boolean flag = true;
@Override
public void run() {
while (flag) {
if (SharedData.messages.size() != 0) {
try {
byte[] data = SharedData.messages.get(0).getBytes();
DatagramSocket socket = new DatagramSocket();
DatagramPacket packet;
packet = new DatagramPacket(data, data.length, InetAddress.getByName(SharedData.broadcastAddress),
52202);
for (int i = 0; i < SharedData.packageQuantity; i++) {
socket.send(packet);
Thread.sleep(SharedData.packageDelay);
}
socket.close();
SharedData.messages.remove(0);
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
}
}
}
public void stopThread() {
flag = false;
}
}Fogadás:
class MessageListener extends Thread {
public volatile boolean flag = true;
@Override
public void run() {
while (flag) {
byte[] buf = new byte[64];
try {
DatagramSocket socket = new DatagramSocket(10002);
DatagramPacket packet = new DatagramPacket(buf, buf.length);
socket.receive(packet);
socket.close();
int len = packet.getLength();
byte[] data = packet.getData();
final String message = new String(data, 0, len);
...
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
}
}
}A problemám az, hogy rettentően sok üzenet veszik el, illetve nem biztosított, hogy ha a server küld egy üzit a hálózatra, akkor azt megkapja az összes kliens. Ezt próbáltam meg kiküszöbölni a küldő részben azzal, hogy többször elküldöm kis szünetekkel ugyan azt az üzenetet, de így sem tökéletes, közel sem.
Teljesen rossz irányba mentem el? Vagy csak valami apróság miatt csúszik el az egész?
-
Koszonom a tippeket, hétfőn rá is nézek a dologra

-
Sziasztok! Ha egy tabletbe sd kártyát rakok akkor azt hogyan érem el kódon keresztül?
Ez a sor mindig a "belső sd kártyára mutat", nem amit én rakok bele
->Environment.getExternalStorageDirectory().getAbsolutePath()
-
Sziasztok! Hatalmas köszönet Karma és WonderCSabo kollégának, sikerült megoldanom a problémámat. A LeakCanary bevált, megmutatta a lehetséges leak helyeket és Karmának igaza volt, valóban nem állítottam le mindent az activity elhagyásakor, egy Timer futott a háttérben. Mivel sokszor indul és csukódik be ez az activity, ezért szépen lassan felzabálta a memóriát és amikor 60-64mb körül volt a memóriahasználat, akkor egyszerűen nem hozta be az UIL a képeket. Most hogy leállítottam a Timert, a Leakcanary sem jelez hibát és rögtön visszaesett átlag 18-22mb-ra a memóriahasználat.
-
Koszonom a valaszokat! Mivel a forraskod nem az enyem, marmint "jogilag", nem akarom kozszemlere bocsajtani
Legnagyobb problemam az, hogy egyedul fejlesztem az appot, a megfelelo tudas nelkul. Ezen a cegen belul tok massal foglalkoztam amikor jott a fonok otlete, hogy irjam meg ezt az appot. Ekkor voltam 2. feleves a proginfo alapszakon, meg kb. semmit nem ertettem a programozashoz. Autodidakta modon a gugli segitsegevel raktam es rakom ossze most is a szoftvert es tudom, hogy sok mindent valoszinuleg nem igy kene csinalnom benne, de sajnos nincs senki akitol tanacsot kerhetnek a cegen belul vagy aki ranezne a kodomra es megmondana mi a szar benne, esetleg mit irjak at mire. Kicsit off, de ezert is gondolkodom mar jo ideje munkahely valtason, nem erzem hogy megfeleloen fejlodnek, jo lenne ha lennenek olyan emberek mellettem, akik tudnak jol programozni. Egyebkent kb. 1 ev fejlesztes utan az ELTE-n levo kemeny 3db java-s targyat kb. kiraztam a kisujjambol, sajnos nem a suliban fogok megtanulni mindent, erre hamar rajottem.Az android studioban par eszkozt mar probaltam, mar le tudom csekkolni hogy mennyi memoriat allokal a szoft, latom a futo szalakat is. Kicsit kinai meg nekem, de probalom megerteni.
Kepeket probaltam mindig az Universal Image Loaderrel meghivni, amikor vege az activitynek akkor az imageLoaderen meghivom a memoria es cash felszabaditasara vonatkozo metodusokat is.
A threadeket leallitom, mielott kilepek az activityrol. Bar ez a leallitas nem tudom mennyire valid, de nalam ugy zajlik, hogy a threadnek irok stop metodust, ami csak egy boolean flaget allit at falsera, igy a run() reszben futo dolgok nem hajtodnak vegre. Azt hiszen ezt igy tanultuk programozasi technologiakbol anno.
Hasznalok nehany sajat, nem statikus osztalyt.
LeakCanary-ra is ranezek holnap

-
Sziasztok! Eszi az appom a memóriát, valahol leak van, de nem tudom kideríteni hol. Android studio monitorozásakor csak azt látom, hogy egyre jobban fogy... A thread, heap, allocation tracker cumókkal meg nem igazán tudom kideríteni, hogy konkrétan milyen objektum az ami bennragad vagy ilyesmi.
-
Viszonylag komplex az app. Van egy szerver és több kliens tablet. Egy buszba vannak telepítve a tabletek és powerbankről fut egy router. A kliensek alap infókat látnak a default activityn, itt böngészhetik a dolgokat. Ha a busz befut egy adott GPS zónába akkor a szerver érzékeli, wifin jelet küld a klienseknek, a klienseknek pedig elindul egy media activity videóval, képekkel, infókkal stb. Amint kiértek a zónából visszalép a szoftver automatikusan a default activityre.
-
Esetemben garantálva van, a felhasználó mindenképp visszatér a főképernyőre (nincs választása
).Akkor először is ránézek a service kezelésre, mert ez nekem totál új sajnos. Másodszor az UI-s dolgokat megállítom az onPause-ban. Amikor visszatér az activityre akkor az onResume() hívodik meg ugye?
-
Sziasztok! Ha van egy activitym amin futnak kulonbozo threadek (pl. slideshow, locationmanager, stb.) es rainditok egy masik activityt akkor le kellene stoppolnom ezeket a threadeket amig a felhasznalo a masik activityn mozog?
-
Megoldottam, hogy különböző aligmentek vonatkozzanak egy textviewban lévő szövegre:
String a = "kozepre igazitando";
String b = "alapertelmezett alignment";
Spannable WordtoSpan = new SpannableString(a + "\n" + b);
WordtoSpan.setSpan(new AlignmentSpan.Standard(Layout.Alignment.ALIGN_CENTER), 0, a.length()+2, Spannable.SPAN_EXCLUSIVE_EXCLUSIVE);
textView.setText(WordtoSpan);Fontos, hogy kell a két rész közé egy "\n".
-
Szerintetek megoldható valahogy, hogy egy textview első sora középre legyen igazítva, a többi pedig sorkizárt legyen?
-
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Osmdroiddal en is probalkoztam anno, beletelt egy kis idobe amire egy pelda app legalabb lefordult annyi hibat dobott
Vegul hagytam a fenebe, nem tudtam normalis offline mapot osszehozni. -
válasz
Retepx84
üzenetére
Szia, rossz topikban kopogtatsz
Rom cserere keress valakit a nexus 7 sajat topikjaban vagy az androidos tabletek topikban. Usb bedugasra a budos eletben nem fog bekapcsolni a tablet, ehhez a kernelt kene atirni. Ilyen kikapcsolos widgetet meg szerintem talalsz a google playen is 
udv
-
Sziasztok, a múltkori udp videóindításos dolgot nagyjából sikerült abszolválnom, most egy másik taskot kéne megoldanom.
Van egy kép amit forgatnom kell a tablet irányától függően. Faszán tudom forgatni, ezzel nincs is probléma, csak animálni szeretném. Erre csak ilyen xml-es animációkat láttam, de azokkal ma abaj, hogy pl. fixen 15 fokról 90 fokra forgat. Van erre valami megoldás vagy írnom kell 300 féle rotate xml-t?

-
Sehol nem találok működő TCP server-kliens példát/tutorialt, esetleg tud valaki valami jót, amit tutira helyes?
-
Elhihetitek hogy nem en talaltam ki. A fonokom ezt keri, nekem meg kell csinalni. Mit javasoltok, hogy juthatna at gyorsan a serverrol a kliensre az informacio? Vezetek nelkul sehogy? Egyaltalan ossze lehet kotni kabellel a tableteket? Vagy hogyan komunikaljanak, barmit meghallgatok, de mar teljesen tanacstalan vagyok.
TCP-nel hogy kene? Az nem csak egy kapcsolatot tud egyszerre fenntartani? Nekem ugye az kell, hogy tobb tabletre erkezzen meg az info, ezert valasztottam az udp-t. TCP multicast kizarva, azt nem tudja minden androidos tablet

Ja es az se biztos hogy azonos tipusu tableteken fog futni a kliens szoftver

Barmilyen bonyolult megoldas erdekel, csak mukodjon

-
Sziasztok! Segítségre van szükségem. Van egy appom, vagyis technikailag kettő. Az egyik a server, amit egy GPS-el ellátott androidos készülékre telepítünk. Adott továbbá X kliens tablet, amikben nincs GPS. Van egy power bankról működtetett router, ez biztosítja a hálózatot. A feladat az, hogy a server készülék GPS-éből kapott koordinátákat a lehet leggyorsabban megkapják a kliensek (lehetőleg egyszerre).
Merre kéne elindulnom? UDP-vel próbálkoztam, de össze vissza jönnek meg a csomagok, néha elveszik 10-ből 8, néha megjön az összes, néha késik 3mp-et aztán jön meg egyszerre 10...
Minden ötletre vevő vagyok.
Előre is köszönöm.

-
Sziasztok! Van egy appom, amiben videókat is lehet lejátszani SD kártyáról. A problémám az, hogy egy 2 perces fullHD videónál totál belaggol az egész tablet amin fut a szoftver és az Eclipse logcat-en meg folyamatosan azt látom, hogy memóriát szabadít fel... Viszont ugyan ezt a videót sima galéria appal megnyitva viszi a tablet minden probléma nélkül.
video = (VideoView) findViewById(R.id.video);
if (SharedData.showMediacontroller) {
MediaController mcc = new MediaController(MediaActivity.this);
mcc.setAnchorView(video);
video.setMediaController(mcc);
}
try {
video.setVideoPath(actBlock.getMediaFilename());
} catch (Exception e) {
SharedData.log.write("MediaActivity.java - onCreate method - general zone video file error");
e.printStackTrace();
SharedData.isMediaBlockPlaying = false;
finish();
}
new VideoStarter().start();
video.setOnCompletionListener(new OnCompletionListener() {
@Override
public void onCompletion(MediaPlayer mp) {
SharedData.isMediaBlockPlaying = false;
finish();
overridePendingTransition(R.anim.fade_in, R.anim.fade_out);
}
});A videókezelésben van hiba vagy a program más részében keressem?

-
Köszi a tippet srácok, a View.GONE bejött

-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Linearlayout
Azon belül van egy ImageView és egy TextView. Illetve ez az egész linearlayout includeolva van egy másik layoutba. -
Köszi, UIL-t használok, az megvan hogy gone-ra állítom a visibilytit, de mitől "nő" meg a textview? Vagy frissíteni kell valamit?
-
Sziasztok!
Adott egy sidebar layout xml amiben van egy ImageView és alatta egy TextView. A fő layout-on ez a sidebar layout includeolva van. A kérdésem az, hogy hogyan tudnám megoldani azt, hogy ha nem tudom betölteni a képet akkor törlődjön az Imageview és a helyére húzzuk ki a TextView-ot, hogy ne legyen ott üres hely ha nincs kép.

-
Sziasztok! Hogyan tudom kiszűrni az x86-os architektúrát? Van egy apró programrész ami nem működik vele, de a többi deviceon igen. Kikezelném, de nem tudom, hogy vehetném észre, hogy x86-on fut a program...
-
Vagy asset vagy adsz sd-re irasi jogot az appnak (de lehet ez mindket esetben kell) es siman letrehozol egy filet egy konyvtarban majd beleirsz, vegen meg lezarod. Asszem FileWriter a neve vagy micsoda.
szerk: itt egy pelda kod
public void generateNoteOnSD(String sFileName, String sBody){
try
{
File root = new File(Environment.getExternalStorageDirectory(), "Notes");
if (!root.exists()) {
root.mkdirs();
}
File gpxfile = new File(root, sFileName);
FileWriter writer = new FileWriter(gpxfile);
writer.append(sBody);
writer.flush();
writer.close();
Toast.makeText(this, "Saved", Toast.LENGTH_SHORT).show();
}
catch(IOException e)
{
e.printStackTrace();
importError = e.getMessage();
iError();
}
} -
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszi, ránézek.

-
Sziasztok! Van mód arra, hogy Drive foldert szinkronizáljak a telefon egy könyvtárával amikor indul az app? Fontos lenne, hogy az app indulásakor történjen mindez.
-
Sziasztok! Tudna nekem valaki mutatni egy működő TCP szerver-kliens párost? Mondjuk egy chatet vagy valami nagyon egyszerűt. Neten nem találok olyat ami működne is.
-
Kis áttörés
Rájöttem, hogy EZ a két függvény akasztja ki az inteles tabikat vagy legalábbis a tescos open dottot mindenképp. Ha kiveszem a kódot akkor nincs baja. Ha bent van a kód akkor kéri a root engedélyt (mint a többi tableten), de ha megadom a jogot akkor egyszerűen fekete képernyő és fagyi. Mindenképp kell ez a két függvény, meg kell oldanom a navbar elrejtését/megjelenítését.Szerintetek mi a hiba a függvényben?
-
Hát raknék én, csak nem tudom hogyan kell
Egyrészt, folyamatosan generálódik a log amíg fut a szoftver, másrészt ha megállítom akkor nem tűnik el? Harmadrészt hogyan lehet exportálni eclipseből?Másik problémám, hogy a szoftver 4 különböző tableten nem ugyanúgy fut. 3 tableten jó helyre rakja a bal sidebar, de az acer iconián jobb oldalra rakja a jobb sidebar alá
A kód elvileg jó, a bal sidebar balra van igazítva, a másik 3 tablet jó helyre is rakja... Egyébként ezen az aceren totál ki vagyok bukva, a fényerő állítással is egyedül ennek volt baja. -
-
Sziasztok! Hogyan tudok egy android deviceot elaltatni illetve felébreszteni kóddal? Az altatáshoz elvileg system permission kell, azt tudom, na ez nem lesz, viszont ROOT az ígyis-úgyis kell az appnak, gondolom valahogy ezzel is meg lehet oldani. Tippek?
-
válasz
Tesztelo.hu
üzenetére
Ez a topik kell neked, ott nagyobb eséllyel kapsz választ

-
Sziasztok!
Mi a szakszerű megoldás arra, hogy külön layoutot használjak álló illetve fekvő nézetre? Avagy ezt hogy kell megvalósítani

-
Szia! Én úgy oldottam meg, hogy a Manifest fájlban az adott activityhez felvettem a következő attribútumot:
android:configChanges="orientation|screenSize"
Valahogy így kell kinézzen:
<activity
android:name="com.example.Start"
android:label="@string/app_name"
android:configChanges="orientation|screenSize">
<intent-filter>
<action android:name="android.intent.action.MAIN" />
<category android:name="android.intent.category.LAUNCHER" />
</intent-filter>
</activity> -
koszonom, ha hazaerek megprobalom amit irtatok. Egyebkent en is az Enviroment getvalami fuggvenyet szoktam hasznalni, csak ennek a librarynak a dokumentaciojaban ez volt a pelda.

-
Sziasztok! Valamit nagyon rosszul csinálhatok mert sem a Picassoval sem az Universal Image Loaderrel nem jutok dűlőre.
Eclipset használok, bemásoltam az Universal Image Loader jar-t a libs folderbe, majd hozzáadtam a build path-hoz. Importok rendben, manifest elvileg rendben, legegyszerűbb műveletre (képbetöltés sima imageviewba) is lefagy.
MainActivity class
package com.picturetest;
import com.nostra13.universalimageloader.core.DisplayImageOptions;
import com.nostra13.universalimageloader.core.ImageLoader;
import com.nostra13.universalimageloader.core.ImageLoaderConfiguration;
import android.app.Activity;
import android.os.Bundle;
import android.widget.ImageView;public class MainActivity extends Activity {
ImageView img;
@Override
setContentView(R.layout.activity_main);img = (ImageView) findViewById(R.id.imageView1);
// Create default options which will be used for every
// displayImage(...) call if no options will be passed to this method
DisplayImageOptions defaultOptions = new DisplayImageOptions.Builder().cacheInMemory(true).cacheOnDisk(true).build();
ImageLoaderConfiguration config = new ImageLoaderConfiguration.Builder(getApplicationContext())
.defaultDisplayImageOptions(defaultOptions).build();
ImageLoader.getInstance().init(config); // Do it on Application startString imageUri = "file://mnt/sdcard/default.png";
ImageLoader imageLoader = ImageLoader.getInstance();
imageLoader.displayImage(imageUri, img);
}
}activity_main.xml
<RelativeLayout xmlns:tools="http://schemas.android.com/tools"
xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
android:layout_width="match_parent"
android:layout_height="match_parent"
android:layout_margin="0dp"
android:paddingBottom="0dp"
android:paddingLeft="0dp"
android:paddingRight="0dp"
android:paddingTop="0dp"
tools:context="com.picturetest.MainActivity"><ImageView
android:id="@+id/imageView1"
android:layout_width="match_parent"
android:layout_height="wrap_content"
android:layout_alignParentBottom="true"
android:layout_alignParentLeft="true"
android:layout_alignParentTop="true"
android:src="@drawable/ic_launcher" /></RelativeLayout>
Manifest
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<manifest xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
package="com.picturetest"
android:versionCode="1"
android:versionName="1.0" ><uses-sdk
android:minSdkVersion="14"
android:targetSdkVersion="19" /><uses-permission android:name="android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE" />
<!-- Include following permission if you load images from Internet -->
<uses-permission android:name="android.permission.INTERNET" /><application
android:allowBackup="true"
android:icon="@drawable/ic_launcher"
android:label="@string/app_name"
android:theme="@style/AppTheme" >
<activity
android:name="com.picturetest.MainActivity"
android:label="@string/app_name" >
<intent-filter>
<action android:name="android.intent.action.MAIN" /><category android:name="android.intent.category.LAUNCHER" />
</intent-filter>
</activity>
</application>
</manifest>Az eclipse projektem feltöltöttem ide.
A fordítás hiba nélkül lefut, de ha elindítom az appot azonnal fagy. A default.png is a helyén van. Nexus 5
Mit csinálok rosszul?
-
Sziasztok! Egyszerű kérdésem lenne. Hogyan tudom működésre bírni a Picasso libraryt az eclipseben? Beraktam a .jar-t a libs mappába, majd "add to build path" de valami nem kóser, nem működik

-
köszönöm mindkettőtöknek!

-
Sziasztok!
Mi a leghatékonyabb módja annak, hogy beolvassak egy mappányi képet az sd kártyáról majd slideshowként megjelenítsem őket? Az a bajom, hogy ha túl nagy képeket rak be a user, akkor kifagy a szoftver néhány képcsere után.
Ezekkel már próbálkoztam:
Bitmap resizedBitmap = Bitmap.createScaledBitmap(bmp, width, height, false);
ByteArrayOutputStream bos = new ByteArrayOutputStream();
resizedBitmap.compress(CompressFormat.JPEG, 10, bos);Logcat outofmemoryt ír

-
-
Sziasztok! Valaki fel tudná vázolni nekem, hogy mi a menete a google marketra való app feltöltésnek? Illetve hogyan tudok teszt appot kirakni és ahhoz ki férhet hozzá? Köszi!

-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
engem érdekel, jöhet

-
Ez a proguard cucc nagyon bejon, csak egy kerdesem lenne. Visszafejtes utan nem minden osztalyt nevez at, nehanynak meghagyja a nevet. Ez ellen lehet valamit tenni?
-
Koszi mindenkinek, megprobalok angol jegyzet/konyv utan nezni.
-
válasz
trisztan94
üzenetére
Tudom, de az angol olvasás lefáraszt agyilag. Sajnos csak középfokum van és nem zsigerből fordítok

Nem veszek ebook olvasot, most kocsira gyujtok

-
Sziasztok! Milyen androidos könyveket ajánlotok? Alapvetően nem olyan kéne ami az androidon keresztül tanít meg programozni, hanem ami konkrétan az android sajátosságaival foglalkozik.
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Igazából nem is kéne az eclipse, ha tudnám, hogy hogyan tudom lefordítani mondjuk parancssorból. AMit módosítani akartam a forrásfájlban már megtettem Notepad-ban, csak újra kéne fordítani. Ebben esetleg tudsz segíteni?
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Az, hogy ha beimportálom Eclipse tele lesz minden hibával + csak egy része importálódik be.

-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Itt bal oldalt kiválasztom a legfrissebb verziót, de csak tar-ba tudom letölteni

-
Hali!
Github projectet hogyan tudok importálni eclipsbe? Konkrétan a Google camera appját szeretném

-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszönöm!

Viszont ha nem élek ezzel a lehetőséggel, akkor - ha jól értem - bárki visszafejtheti az appomat pillanatok alatt. Ennyi erővel open source is lehetne

Új hozzászólás Aktív témák
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Eladó Apple iPhone XS 64GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

próbáltam megváltozatatni a jelszót, de nem működik sehogyse. Járt már így valaki?
->
Legnagyobb problemam az, hogy egyedul fejlesztem az appot, a megfelelo tudas nelkul. Ezen a cegen belul tok massal foglalkoztam amikor jott a fonok otlete, hogy irjam meg ezt az appot. Ekkor voltam 2. feleves a proginfo alapszakon, meg kb. semmit nem ertettem a programozashoz. Autodidakta modon a gugli segitsegevel raktam es rakom ossze most is a szoftvert es tudom, hogy sok mindent valoszinuleg nem igy kene csinalnom benne, de sajnos nincs senki akitol tanacsot kerhetnek a cegen belul vagy aki ranezne a kodomra es megmondana mi a szar benne, esetleg mit irjak at mire. Kicsit off, de ezert is gondolkodom mar jo ideje munkahely valtason, nem erzem hogy megfeleloen fejlodnek, jo lenne ha lennenek olyan emberek mellettem, akik tudnak jol programozni. Egyebkent kb. 1 ev fejlesztes utan az ELTE-n levo kemeny 3db java-s targyat kb. kiraztam a kisujjambol, sajnos nem a suliban fogok megtanulni mindent, erre hamar rajottem.
).
Vegul hagytam a fenebe, nem tudtam normalis offline mapot osszehozni.

A kód elvileg jó, a bal sidebar balra van igazítva, a másik 3 tablet jó helyre is rakja... Egyébként ezen az aceren totál ki vagyok bukva, a fényerő állítással is egyedül ennek volt baja.

Ja és gyűlölök könyvet olvasni gépről, Nexus 5 meg kicsi hozzá