- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Projektor topic
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozek
tag
Sziasztok,
Azt szeretném megkérdezni hogy az olcsóbb fajta gépek(pl.wayteq 7-8Q) hdmi kimenettel tv-re kötve letudnak játszani rendesen egy 1080p-s mkvt?A felbontás milyen lenne a tv-n felskálázott vagy fullhd?Vagy felejtős nagyon? -
Shingen
addikt
válasz
zaskar #60394 üzenetére
Ahogy előttem is írták játékoknál, meg bizonyos appoknál lehet gond nem futnak rendesen vagy egyáltalán nem.
Hogy megértsd, Topikgazda leírta régebben:
Az Android egy eredendően ARM architektúrára szánt rendszer, így az x86-os/x64-es Intel processzoroknak a natív kódot tartalmazó alkalmazásokat át kell fordítania, hogy futtatni tudja azokat. Ez a fordítás viszont nem minden esetben 100%-os, nem miden esetben sikeres, lehetséges. Vannak még olyan alkalmazások is, amiknél eleve ki van zárva ez az architektúra, bár ezek száma nagyon alacsony.
Mivel az LG-ben lévő SoC ARM architektúrára épül, így annál ilyen fordul elő, ezért problémamentesebb.
-
-
zaskar
senior tag
válasz
cidalain #60395 üzenetére
Ezek hiánya sem annyira érdekel, keveset használom őket, megnyitom böngészőből az FB-t, ha kell, de azért kíváncsi lennék az okokra. Játszani nem nagyon játszok, az általam használt többi app hibátlanul megy, remélem a jövőben sem futok bele olyan problémába, ami az Intel procira vezethető vissza (meg persze garanciális problémába, aminek az intézése gyakorlatilag lehetetlen...) A lényeg hogy szépen működik a tab, és azért lényegesen kevesebbe került.
Egyébként frissen telepítettem őket, Play-ből, gyárilag nem voltak rajta. -
cidalain
veterán
válasz
zaskar #60394 üzenetére
A face es msg appok azert szoktak menni intel procin. Bar annyira nem ertem a lelki vilagukat, lehet hogy a proci tipusa is szamit. Mondjuk itt ezt meg feszegetnem a helyedben ezeknek azert mennie kellene. Uninstall, majd frissen telepiteni play-bol?
De osszessegeben ilyen problemakra lehet szamitani. Foleg jatekok teren, vagy komolyabb appoknal. De ez csak varhato problema. Nem biztos hogy lesz... -
zaskar
senior tag
válasz
Shingen #60389 üzenetére
Én most vettem - igaz, Kínából - egy tabot (Colorfly i898A 3G) szinte teljesen ugyanezekkel a paraméterekkel, mint az Aldis. Eddig annyi tűnt fel, hogy a facebook és a messenger app nem indul el rajta (lehet hogy az Intel proci miatt?) , de egyébként meg vagyok vele elégedve.
Milyen hátrányai lehetnek még az Intel procinak? -
Shingen
addikt
válasz
csipesz_70 #60391 üzenetére
Lg g-pad 8.0
Igaz az Asusban ram 2Gb intel soc ami negatívum lehet.
Az lg meg hiába 1 GB ram nagyon jól optimalizált készülék, van rá droid 5 is 2 év gyári garival adják, pl MM. -
csipesz_70
csendes tag
Üdvözlet!
A segítségeteket kérném. Két tablet közül melyik a jobb választás?
Asus me572c
Lg g-pad 8.0
előre is Köszi -
tjb007
nagyúr
válasz
antibes2000 #60381 üzenetére
Dolphin Browser + Dolphin Jetpack + [link]
----------------------------------------------------------------
Szombattól az Aldiban. Elég jó ajánlatnak tűnik. -
antibes2000
tag
válasz
antibes2000 #60381 üzenetére
bocs, azt elfeljtettem, hogy root nélküli a gépem.
-
antibes2000
tag
-
netkoo
senior tag
válasz
antibes2000 #60378 üzenetére
Thx
Az 1G Ram nem kevès már?
Nekem csak wi fi s kell nem kell mobil netes😳 -
tjb007
nagyúr
válasz
netkoo #60376 üzenetére
Nem ajánlott. Egyrészt túlárazott, másrészt meg maga a brand is a nem ajánlott kategória.
Ennyi pénzért amúgy már megkapod a Krüger & Mazt (ez is egy lengyel brand, ne tévesszen meg a név) EAGLE 1065-öt (KM1065) modernebb belsővel, igaz ez sem tartozik az ajánlott márkák köze, de akkor már a két rossz közül a legkevésbé rosszabbat érdemes választani.(#60378) antibes2000
4.4 alatt is működésre lehet bírni a Flasht.
-
antibes2000
tag
válasz
netkoo #60376 üzenetére
szia,
ezt csak akkor vedd meg, ha kifejezetten 4.2 androidot akarsz használni a flash player miatt.
egyébként nem éri meg ennyiért. pár ezer HUF-fal drágábban sokkal jobb és támogatott gépeket lehet kapni.
Pl LG 10.1, Galaxy Tab 4, Lenovo A10, ASUS memo vagy TF padok.
Ehhez support nulla.
én vettem kb. 1 éve egy steelcore-t, de a RK3188 nem egy erőgép, párban a MALI-400-al.
Amig frissít, addig használhatatlan.
Én is csak a 4.2 miatt tartottam meg, meg a gyereknek jó nyüstölni.
nem túl HW igényes jétékok futnak rajta.
A HDMI meg a 2 GB RAM viszont jó dolog rajta. -
netkoo
senior tag
Ez milyen?ár èrtèk alapján?
overmax -
Elar
senior tag
Sziasztok
Autóba a gyereknek vennék egy tabletet amin nézhet meséket. Olyan 8-as kijelzőre gondoltam
Ezen kivűl max neteznénk vele.
Mit nézzek neki? -
tjb007
nagyúr
Egyiket sem kell kizárnod, csak tisztában kell lenni a limitációkkal (mondjuk itt most a 32GB-os Nexus 7-ről van szó, annyiból meg azért elég jól ki lehet jönni).
(#60366) mpierre
Ezzel próbáld meg: [link]
(#60367) Kiskopika
A 7Q jó választás lenne. Dedikált töltőcsatlakozóval rendelkezik, így az USB port szabad marad.
Gyakorlatilag is működni fog, legalábbis az egér rész biztosan. Az USB host mód önmagában még nem elég, nem ez határozza meg azt, hogy működni fog-e egy periféria vagy sem. -
mpierre
veterán
Üdv!
Egy alcor d786m-t mivel tudnám rootolni? Kezd idegesíteni a tab. Folyamat települnek mindenféle sz@rok - gondolom - a play áruházból. Az iroot, vagy valami más? -
atiro
csendes tag
Sziasztok,
nem meglepő módon tablet vásárlásban kérem szépen a segítségeteket
, az alábbi elképzeléseink vannak (a 6,5 éves fiamnak és nekem):
- hány hüvelykes legyen a kijelző? 8 körül (ha jóval nagyobb, nem bírja megfogni a fiam kényelmesen)
- új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? a garancia az új mellett szól, de nem zárkózom el a használttól sem
- itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? itthon
- mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.) leginkább otthon,a gyerek használná, játék, youtube, fél éven belül pedig iskolai stuff
- mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? kb. 50 k FtEgyéb: androidot szeretnék,wifi-s elegendő, nincs szükség sim-es verzióra. A telefonom egy Nexus 5, amivel maximálisan elégedett vagyok, ezért eddig néztem használtan egy Nexus 7 2013 32 GB (50 körül) vagy egy Asus MeMoPad ME572C-1A004A -t (szintén ez az ár).
Kicsit fentebb itt ajánlottátok hasonló igényekre a Lenovo S8-50, LG G Pad 8.0 és 10.1, Alcor Access O819M, ASUS MeMO Pad 8 ME181C/CX-t. Ezeket összevetve zárjam-e ki (fájó szívvel) a használt Nexus-t és ha igen, akkor van-e a fenti igényeknek legjobban megfelelő készülék?
Előre is köszönöm a választ.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Kiskopika #60360 üzenetére
Az a probléma, hogy semmi garancia nincs arra, hogy ami a One M7-eddel hibátlanul működött az mással is ugyanúgy fog majd működni. Az egér résszel biztosan nem lesz gond, a nagy kérdés itt a hangszóró és a mikrofon, amire a választ csak egy próba kipróbálás után kapnád meg.
Amúgy mennyire kéne olcsónak lennie ?(#60361) Shade45
WayteQ xTAB-7Q
-
cidalain
veterán
válasz
Shade45 #60361 üzenetére
Csak 7 col johet szoba.
Lenovo A7-40 (A3500), Lenovo A7-10 (Adam), Wayteq 7x, Wayteq 7q
Ezek kozul en azt vennem amelyik 1280x800-as felbontasu. 25-28 korul vannak, de mindig ki lehet fogni akcioban. Ha nem surgos akkor kivarnek valahol egy Lenovo A3500 akciot.
Ha surgos, akkor Wayteq 7q most az edigitalban 25 alatt van kicsivel. -
Shade45
senior tag
Sziasztok!
Tablet vásárlás előtt állok, max keret rá 25.000 Ft!
Mi a "best-buy" ebben a kategóriában?
Köszönöm!
-
Kiskopika
senior tag
válasz
tjb007 #60354 üzenetére
Egy Mele F10 usb vevojet kellene kezelni, allando toltes mellett, vagyis allandoan toltve a tabletet. Ez egy legeger hangszoroval es mikrofonal. Ezzen keresztul szeretnem a lakasban hangvezerlessel iranyitani a dolgokat. Htc one M7 telommal hibatlanul mukodik minden aksirol uzemelve, ezt szeretnem fix megoldassal
-
tjb007
nagyúr
válasz
Ramoskaa #60355 üzenetére
Nagy valószínűséggel azért nem találtad, mert rendszeralkalmazás, amiknek nincs engedélyezve a megjelenítése (Beállítások → Programkezelés → Mutassa a rendszeralkalmazásokat ✔). Engedélyezd, ez után már meg fog jelenni is tudni fogod törölni is.
(#60356) GRaul
Gyakorlatilag mindegy, főleg úgy, hogy továbbra sem tudni pontosan mit is takar az NL rövidítés.
-
GRaul
őstag
-
Ramoskaa
senior tag
Van egy alapprogram a tabelet-en. Anzhi nevezetű. Attól hogyan tudok megszabadulni, úgy hogy ne csak a mappáját tudjam törölni? Alkalmazásként nem találtam SD maidbe.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Kiskopika #60338 üzenetére
„kezeljen egy otg usb sticket a bt mikrofonhoz”
Ez a rész nekem nem tiszta, szóval pontosan milyen sticket is kell kezelnie?
(#60339) raverke
Az elvárásaid nincsenek összhangban a hazai kínálattal.
Vagy többet szánsz rá, vagy lejjebb adsz az elvárásaidból.(#60345) GRaul
Ehhez adnak.
Vagy ha nem erre, akkor mire irányult a kérdés?
Másik kérdésedhez. Kijelzőátló? Egyéb elvárás? -
anonym1s
őstag
válasz
sharkypeti #60351 üzenetére
Megrendeltem innen. Legkesobb jovo pentekig kell megerkeznie. Remelem most nem lesz semmi gond a rendelesemmel. Eddig volt bajom minden kinai webshoppal kivetel nelkul.
Kossz a tippet. -
anonym1s
őstag
válasz
sharkypeti #60351 üzenetére
Hali.
Kossz a linket.
Tapasztalataim szerint nincs megbizhato kinai webshop. Amig rendben megy minden, addig az osszes hibatlan, de ha valami gond van, akkor mindegyik ugyanolyan szar. -
smokiii1
aktív tag
válasz
cidalain #60347 üzenetére
Igen általános felhasználásra kell pl ha hazajövök melóból de már nincs kedvem bekapcsolni a gépet, akkor az ágyban megnézek pár youtube videót, facebook, freemail ilyesmi.
Megnézem majd azokat amiket ajánlottál.
A viber meg azért érdekelt volna mert tesómék messze laknak tőlünk és anyum sokat beszél vele viberen videóhívással és mégis csak jobb lenne egy 7 colos tableten mint egy 4 colos telón. De ahogy nézegettem 30 alatt nagyon gyengék a tabletekben a kamerák, még a hátsók is nem hogy az elsők!
Bár ez a viberezés igazából másodlagos, csak eszembe jutott mint lehetőség, inkább nekem kellene. -
anonym1s
őstag
Sziasztok.
Rendelni akarok egy pipo w4s tabletet a tinydeal-tol. Keszletinfo szerint van nekik raktaron, de tapasztalatbol tudom, hogy az egyaltalan nem biztos, es olvastam masik forumban, hogy elfogadjak a rendelest akkor is ha nincs nekik raktaron es csak ulnek rajta.
A kerdesem az, hogy van e itt valaki, aki titira tudja hogy van nekik raktaron? Ugy ertem hogy rendelt es mar uton van, esetleg mar meg is kapta. Mar irtam nekik, de hetvegen tuti nem meloznak es ha nem muszaj nem varnek hetfoig, mert az plusz egy nap a szallitasi idoben.
-
cidalain
veterán
válasz
alex devil #60342 üzenetére
A kartya biztosan mukodokepes? Hasznaltad mar korabban masik keszulekben?
Vagy vadiuj a kartya, csak esetleg elfelejtettek aktivalni? (A mobilos cegek rendszeresen eljatsszak hogy elfelejtik aktivalni a mobilnet csomagot...)(#60346) smokiii1
Van valami igeny? Vagy csak egy altalanos jo tab kell 30-ig?
Ennyibol 7"-os gep jon ki:
Lenovo A3500, Lenovo A7-10, Wayteq 7x, Wayteq 7q
Ha makod van kifoghatod akcioban valamelyiket 25 alatt is. En azt vennem inkabb amelyiknek 1280x800-as felbontasa van ezek kozul.Viber? Mindket eszkozon legyen feltelepitve, legyen net mindegyiken, legyen elolapi kamera (hatlapi nem lenyeg!). Asszem ennyi
-
smokiii1
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkodom, hogy beruházok egy tabletre. 30 ezerig mit Tudnátok ajánlani? Illetve olyan kérdésem lenne, hogy mi annak a feltétele, hogy androidos tablet és androidos telefon között viberrel tudjunk videó telefonálni? Ezzel nagyon nem vagyok képben! -
zaskar
senior tag
Sziasztok! Egy hete érkezett meg hozzám egy ilyen tablet, elégedett vagyok vele, csupán egy dolgot nem értek. Telepítettem play-ből a facebook-ot és a messengert, de egyik sem hajlandó elindulni. Nem nagy probléma, mivel nem vagyok túl aktív FB felhasználó, de azért kíváncsi lennék az okára. Valaki találkozott már ilyennel? (a tab teljesen új volt, nem tartalmazott semmilyen kínai appot, és nem a linkelt helyről származik). Köszönöm.
-
alex devil
senior tag
Sziasztok, van UPC mobilnetem (nincs telefonszám csak a net megy a SIM-en) tableten próbálom beállítani ez alapján, de nem megy. A tabletem Alcor Acces D7461. Vajon mit kell még beállítani szerintetek, hogy működjön? Az ügyfélszolgálatuk nem tudta mi lehet a bibi.
-
Halfer
tag
Sziasztok! Tudom a kérdésemre a válasz szubjektív illetve nem is hiszem, hogy túlságosan ajánlott tabletről fogok kérdezni. Az Allview Speed Quad lenne az, mivel olcsó. Olcsó húsnak.. de a kérdésem az, hogy a kijelzője, felbontása, színei mennyire rosszak? Átlagosak, tűrhetőek és nincs vele baj ezen a téren vagy pedig pocsék? Láttam 10-15 ezer körül sok tabletet ami borzalmas, de azon 1024-es felbontás alatt voltak, 1024 talán még elmegy egy 7 coloshoz (már akinek). Bármilyen saját tapasztalat vagy hallott infó jól jönne. Lényeg hogy olcsó tablet legyen, olyan személynek akinek pont elegendő amit tud, viszont a kijelző minősége bizonyos szintig számítana, ezért a kérdés... Köszi!
-
raverke
tag
Sziasztok!
Tabletet keresek ami:
- Nagyon hosszú az üzemideje!!!!
- kb 10"-os
- LTE-s (ha már mobil eszközről beszélünk nekem ez alap)
- Min. Full HD-s a kijelzője
- Általános használatra kellene, film, zene, internet és játék (gondolom nem árt kb 1,5-2 Gb ram)
- Árban nagggyon max 100 ezer, de inkább 80 körül kéne.Eddig a samsung galaxy tab s 10.5-öt találtam és a közeljövőben megjelenő Lenovo Tab 2 A10-70-et
De ezek iszonyat drágák és a fele szolgáltatást sem használnám ki, amit nyújt!Ki, mit ajánlana a fenti paraméterek függvényében?
-
Kiskopika
senior tag
Sziasztok
Otthon automatizálás/ és hangvezérléshez keresek egy tabot, ami tudna 0-24 be müködni falba építve állandó töltés mellett kezeljen egy otg usb sticket a bt mikrofonhoz. Lehessen rootolni az automata restart miatt. A min android a 4.1 de minnel magasabb annal jobb
Mas egyeb igenyem nincs csak a tasker autovoice, es egyeb pluginek futnanak rajta.
Es persze mint mindig legyen olcso -
tjb007
nagyúr
válasz
IZGŐ-MOZGÓ #60335 üzenetére
Hibásan fel feltüntetve a neve (továbbra is), szóval ez nem Yoga 2 10, hanem Yoga 10 HD+
-
IZGŐ-MOZGÓ
csendes tag
Sziasztok,
Adott ez a Lenovo Yoga2 10 tab. A leírás szerint Qualcomm CPU van benn, de tudomásom szerint csak Intel CPU-val készült ez a típus. Most akkor mi az igazság?
Tud valaki ebben segíteni?
Köszi
-
Prince1
csendes tag
Sziasztok!
Tabletet szeretnék veni. Újat, filmnézés netezgetés lenne rajta max 1 kis játék. MAX 50-60 körül tudnék rászánni. Igazából üzemidő lenne fontos 3G nem kell, elég a wifi.
Köszönöm a segitséget.
-
Gergello
addikt
Sziasztok !
Segítségeteket kérném, megkértek, hogy segítsek új, olcsóbb, 10 colos, otthoni filmnézésre használni kívánt tabletet választani. Mobilnet lényegtelen.
Én nem vagyok otthon a témában, csak a Samsung gépeket ismerem/merem megvenni, de most az olcsóbb kitétel kilövi azt a márkát.
-
tjb007
nagyúr
válasz
polgi803 #60316 üzenetére
Próbálj ki egy más alkalmazásokat is, hátha találsz valami számodra jobban megfelelőt.
(#60317) VD
Az ND Észak-Dakotát takarja, de kétlem, hogy az lenne, én is Hollandiának tippelném (annak ellenére, hogy az meg NL). Lényeg, hogy valamelyik európai nyelv.
A másik dolgot meg matricázással át lehet hidalni. -
VD
őstag
-
tjb007
nagyúr
válasz
JoolsNOS #60306 üzenetére
(#60309) psycroptic
LG G Pad 10.1, Prestigio MultiPad WIZE 5002, refurbished ASUS Transformer Pad TF701T (ez már mondjuk 65, de érdemes lehet elgondolkodni rajta)
(#60310) medica
Amennyire csak lehet.
(#60311) polgi803
Ez az adott alkalmazás "felépítésétől" függ. Amelyik alkalmazás (jellemzően játékok) kiegészítő fájlokkal dolgozik annál van az, amit írsz. A többinél (jellemzően az 50MB-os határig) csak az a lehetőség van, amit te is csináltál.
Amúgy melyik alkalmazást használtad ? -
polgi803
őstag
válasz
tjb007 #60251 üzenetére
Szia!
Hát részben siker van, mert ahogy írtad is az Iroot után sikerült a Kingo Root-al a masina...viszon lenne egy már technikai kérdés...az alkalmazásokat sikerült átrakni az SD karira apk formában, de nekem az lenne a fontos ugye, hogy ha felrakja a progikat, akkor ne a tabletre,legalábbis ne az egész szükséges adatokat,mert nekem így szinte semmi értelme...az lenne a jó mint pl az asztai gépeknél,hogy az indító cuccok a c-re mennek, a többi, nagyobb adatok a D:-n mondjuk...tudnál ebben segíteni? Hogy ezt hogy tudnám megvalósítani,mert ez lenne a lényeg,hogy a tablet-en felszabadítsak helyet...de lehet csak valamit rosszul csináltam...
-
medica
senior tag
Hi! PRESTIGIO MultiPad Wize 5002 10,1" mennyire ajánlott? Netezés, filmezés a lényeg.
-
psycroptic
őstag
Sziasztok!
Tudnátok-e ajánlani olyan Tablet készüléket ami minimum 10 col, új, honi vásárlás, főként: készségfejlesztő programok futtatása + illetve alapvető dolgok(WIFI, játékok, böngészés, navigáció nem lényeges), ~60.000.-Huf körül.
Köszi!
-
Olderg
csendes tag
Nexus 7 el az alapvető probléma a tigra az jateknal alap melegszik ezt meg pl a lg 4x hd nel is eszleltek es mindennel ami ez a szerias tigra
-
netkoo
senior tag
-
Olderg
csendes tag
Sziasztok! azt szeretném kérdezni 25e árkategóriában szeretnék vásárolni egy tabot 9-10colosat a célom az lenne hogy behalt a pc m meg most nincs is keretem több igy azon játszanék és filmeznék, a lényeg hogy lehetöleg gyors legyen es ne keljen tul sokat szorakozni vele fainul tudjak filmezni jatszani elöre is köszi
-
Mityenka1
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Banggood
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- ZUGU iPad PRO 11 1.2.3.4gen tok. Hibátlan! Fulldoboz,
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged