- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mini-ITX
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- IR fotózás/Infra fotózás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hangtalan nootbook
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
ClioRS
őstag
válasz
coff1975 #61418 üzenetére
Ezek közül az Alcor a legerősebb, szerintem korrekt gép, van nálam egy kb 2 hete. A másik kettőben ugyanaz a hardver. Én személy szerint az Alcort venném.
A 8 vagy 10 colos dolgot meg nektek kell eldönteni. Ha van lehetőség, akkor menjetek el egy nagyobb boltba, és nézzétek meg a különbséget. Én régen a 10-esre esküdtem, hogy azon lehet normálisan netezni, aztán kb 1 év után lecseréltem egy 8-asra, sokkal kényelmesebb volt használni.
-
ClioRS
őstag
válasz
dragonfx #61167 üzenetére
Az első amit linkeltél, az egy Windows-os tablet, aminek kevés a 16GB háttértár, esetleg tudsz venni hozzá memóriakártyát, de azt akkor számold bele az árba.
A Lenovoban Mediatek proci van.
A Prestigiot én még nem láttam, meg nem is nagyon olvastam róla, így specifikációk alapján annyiért nem tűnik rossz vételnek.
(#61168) Prien
Mennyiért találtad ezeket? A 10-es nem egy mai gép, a másik már jobb, csak ugye a kijelző felbontása nem az igazi. Mennyi a keret? -
ClioRS
őstag
Biztos van. De van egy csomó bill amit le lehet tölteni a Playből.
(#61154) juve600
Valószínűleg a kacat SoC (nem sértés akar lenni) miatt nem elérhető rá, az a Maxvell nem egy világbajnok cucc.(#61156) ¤Envy¤
Szerintem kezdd úgy, hogy bemész egy boltba ha van rá lehetőséged, és megnézed a méreteket. Nyilván nagyot (10") nem akarsz, ha ebook mérető kell, de szerintem a 7-es kicsi, a 8-as nagyjából már elég, de lehet te máshogy gondolod, és még a 10-es is megtetszhet. -
ClioRS
őstag
válasz
Alabástrom #61085 üzenetére
Bocs, rosszul fogalmaztam. Nem kéne akadnia, le kellene játszania akadásmentesen.
-
ClioRS
őstag
válasz
buca84 #61081 üzenetére
Ez azért sok mindentől függ. A tabtól nem fog szerintem. Telefonon milyen a netezés? Ha azon jó, akkor olyan lesz a tabon is. Láttam én már gyors EDGE-et is, meg rohadt lassú 3G-t is....
(#61082) Alabástrom
Nem, nem kéne. De ha i7-el is akad, akkor ott a filmmel van valami valószínűleg. Én VLC-t használok, az általában mindent szó nélkül lejátszik. -
ClioRS
őstag
válasz
dauphin #60878 üzenetére
Izzaszd meg a rendszert
Próbálj meg minél több ablakot megnyitni a böngészőben, ne zárj be egyet sem, lépj ki a főképernyőre, és kezdj el lapozni gyorsan. Belevehetsz még pár háttérben hagyott programot is. Nem hiszem, hogy gondot okozna neki egyébként, nekem volt 4.4-es Note-om, szépen tette a dolgát. Prociban szerintem még mindig megállja a helyét, 2GB RAM van benne, az sem elhanyagolható, a grafikus rész viszont már gyengécske. -
ClioRS
őstag
válasz
dauphin #60875 üzenetére
Szia!
A Note-nak nem nagyon volt hibája, így igazából ha írtok egy adás-vételit, amiben az eladó vállal garanciát a letiltás ellen, akkor jó vagy. Mivel két éves gép, talán az akku lehet probléma, ezt 5 perc alatt nehezen szűröd ki, hacsak nem baromira elkezd merülni. Lehet van valami akku csekkoló alkalmazás, hogy milyen az állapota, én még soha nem használtam ilyet. Egy két éves gépnél azért benne van a pakliban, hogy megadja magát bármikor az akku.
-
ClioRS
őstag
válasz
Bozsana #60830 üzenetére
Attól függ melyik Samsungról van szó. A Tab 4 8.0 például nem éri meg a felárat az LG-hez képest, hiszen szinte ugyanaz a hardver. A Tab S 8.4 meg megéri, mert jóval erősebb masina.
Akku: Én olyan 6-8 órát mondanék, de ugye ez eléggé sok dolgotól függ, kijelző fogyasztása, hardver energiaigénye, szoftver, használat módja, stb. Nyilván a 10-es kijelző valamivel többet fog fogyasztani, mint a 8-as.
(#60832) darthsmoke
Nem tűnik rossz ajánlatnak, ha tényleg IPS a kijelző, és nem ótvar sz.r, akkor jó választás lehet.(#60833) DrAk3
Elég extrém felhasználás..... Talán a Sony Xperia Z3 Tablet Compact, de az sem ütésálló. -
ClioRS
őstag
válasz
littlelion21 #60818 üzenetére
Igen, úgyhogy marad az ár emelése, ha 10-est szeretnél.
-
ClioRS
őstag
válasz
Aldorfin #60716 üzenetére
Ha tényleg alap játékokra kell csak, akkor még a Lenovo Tab A8 is játszhat. Kicsit gyengébb az LG-nél, ez sztereó és elöl vannak a hangszórók, filmnézésnél biztos jobb, mint az LG egytlen hátsó hangszórója.
Az LG-hez van Android 5.0, míg a Lenovo csak 4.4-en van, viszont most elég jó áron, 40.000-ért megvehető az Extreme digitalban. Ez a 10.000 kb tükrözi a kettő közötti különbséget.
-
ClioRS
őstag
válasz
tjb007 #60654 üzenetére
Pedig én is azt mondom, hogy durván túl van árazva. Azt mondod mindenben jobb az LG-nél, pedig a Snap 410 nem éppen órási előrelépés, talán nem is érezhető a használat során..... A kijelző nyilvánvalóan visszalépés, a 1,5GB RAM meg tudjuk, hogy a Samsungnál nem sok mindent ér. Volt samu tanok, tudom milyen a szoftver.
Úgyhogy nem ér meg a 65-öt. Tudom, hogy szokásos Samsung árazás, de ennyiért Asus van Snap 600-al, és az Asus sem rossz márka, sőt. -
ClioRS
őstag
válasz
alex devil #60422 üzenetére
Wayteq xtab-7x, akár Sygic navival együtt is megvehető.
-
ClioRS
őstag
válasz
Alabástrom #60264 üzenetére
Az kevés lesz. A legolcsóbb alternatíva a Prestigio Wize 5002, vagy Lenovo a10.
-
ClioRS
őstag
válasz
ztoldy #60169 üzenetére
Az LG-re már elérhető az Android 5.0, ez azért hosszú távon nem rossz dolog, ahogy a 2 év garancia sem. Viszont gyengébb mint a másik kettő, illetve csak 1GB RAM van.
A Lenovo erős cucc, szebb kijelzővel, kicsit erősebb hardverrel, 2GB RAM-mal, utóbbi azért nem rossz dolog. Ha jól tudom erre is lesz Android 5.0. Negatívum: Intel proci, amivel lehetnek kompatibilitási gondok a programokkal és játékokkal. Az 1 év garancia is az lehet, viszont itt volt, aki lefényképezte a Lenovo garanciajegyet, ahol 2 év gyári garanciát írnak.
Az Alcor is egy erősebb gép, mint az LG, 2GB RAM-mal, viszont, hogy lesz-e rá frissítés, az jó kérdés. Könnyen lehet, hogy nem. Illetve itt még az 1 év garancia is negatív tényező.Összeszedtem a főbb pontokat, innentől rajtad áll a dolog
-
ClioRS
őstag
válasz
antibes2000 #60133 üzenetére
Extreme digital akcióban most Lenovo S8-50, bár intel procis, ami jelenthet kompatibilitási problémát, azért szerintem az egyszerűbb játékoknál ez nincs, de érdemes megkérdezni a topicjában.
Prestigio Wize 5002 akciós a héten a MediaMarktban, 38-ért adják, ez ugyanaz a hardver mint az általad linkelt Lenovo, csak nagyobb képernyővel.
A kettő közül amit linkeltél én az LG-t választanám, erősebb a grafikus rész, meg minőségibb is a hardver. -
ClioRS
őstag
Május 7-9 között 15% kedvezmény a Lenovo tabletekre az Extreme Digitalnál
De van Samsung tabletre is kedvezmény, érdemes megnézni: [link] -
ClioRS
őstag
válasz
yrkalla1 #60082 üzenetére
Ilyen összeállításban nem lesz, vagy engedni kell valamiből, vagy hozzátenni még pénzt. 3G-t alapból kivehetjük, az ilyen hardverrel bíró cuccok bőven 100 felett vannak.
Ami árban közelít az az LG G Pad 8.3 (ha még találsz), és az Asus Memopad FHD 8 ME581C (ez inteles, nem tudom fut-e rajta a játék, lehetnek kompatibilitási gondok az Intel miatt).
A következő szint még mindig wifis csak, 100 körül Samsung Galaxy Tab S 8.4 és Sony Xperia Z3 Tablet Compact.(#60083) balu999
Másik böngésző? Playben van pár azért -
ClioRS
őstag
válasz
cidalain #60072 üzenetére
Az edigitalban a 7Q mellé vettem egy Wayteq univerzális autós tartót, van rajta valami ragacs, amivel konkrétan annyira odaragad, hogy művészet leszedni
(#60073) tjb007
De tölt microUSB-n is -
ClioRS
őstag
válasz
Ferink #60063 üzenetére
A mobilnet kérdést neki kell eldönteni, szerintem ha van wifi a vonaton, és máshol nem lenne szüksége netre, akkor felesleges. iOS-t ennyiért szerintem nem kellene erőltetni, ugyanis csak régebbi típus van, használtan.
Asus Transformer Pad TF103C, Asus MeMoPad 10 ME103K, Asus Transformer Pad TF103C (intel), LG G Pad 10.1, Lenovo A10, Lenovo Tab S8-50, Asus MeMoPad HD 8 ME181CX (intel), LG G Pad 8.0, Prestigio MultiPad Wize 5002, Alcor Access O819M (ebben egyébként az erős hardver mellett van 3G is)
Az Intel procis gépeknél előfordulhat olyan, hogy valami program nem indul el rajta, a más architektúra miatt, nem vészes a helyzet, de jobb tudni.
Ami még érdekes lehet, és most akciós, az a windows-os Toshiba Encore 2 WT8-B-102, de ez csak off, mert ez androidos topic -
ClioRS
őstag
válasz
h1ght3chzor #59943 üzenetére
Nem. Nyers erőben valóban erősebb, de az erő egy része elveszik, ha a processzornak (Intel x86) a natív kódot tartalmazó alkalmazást át kell fordítania. Szóval valamivel lehet gyorsabb, de nem kétszer olyan gyors azért. Plusz az LG elég jól összerakta a szoftvert, így az sem egy lassú cucc.
(#59945) h1ght3chzor
Mivel gyári a garancia mindkettőnél, így én inkább a gyártóhoz vinném. Gyári garinál a bolt is a gyártóhoz viszi, ami csak meghosszabbítja a folyamatot.
Edigitalba egyébként csak visszavittem terméket, ami nem tetszett, szó nélkül visszaadták a pénzt, amit egyébként ők ajánlottak fel. Nem kell félni egyiktől sem szerintem. Edigital mellett szól, hogy ingyen postáz, de ha budapesti vagy, akkor ez lényegtelen. -
ClioRS
őstag
válasz
marlboromen #59919 üzenetére
Szerintem netezni meg filmet nézni nem feltétlenül kell 100 ezres gép, kivéve, ha a HD felbontásnál nagyobbra vágysz, akkor valóban ott kell nézelődni.
Kicsit olcsóbbak HD kijelzővel:
LG G Pad 10.1, Asus Transformer Pad TF103C, Asus MeMoPad 10 ME103K, Samsung Galaxy Tab 4 10.1 (ebből van 2015 edition, kicsit frissebb hardverrel)90 ezertől felfelé:
Asus Transformer Pad TF303K, Lenovo Yoga2 10 (bár ennek kicsit kevés a hardver a kijelző felbontáshoz), Samsung Galaxy Tab S 10.5 -
ClioRS
őstag
válasz
h1ght3chzor #59909 üzenetére
LG G Pad 7.0, én inkább ezt választanám, minőségibb a hardver benne.
-
ClioRS
őstag
válasz
IZGŐ-MOZGÓ #59610 üzenetére
Érdemes elolvasni az ÁSZF-et, pl a 4 évre 12 ezret lehet megér, de ugye nem mindegy, hogy milyenek a feltételek, meg neked mennyit ér meg a dolog....
-
ClioRS
őstag
válasz
IZGŐ-MOZGÓ #59589 üzenetére
LG G Pad 10.1, ugyanaz a hardver, csak egy tizessel olcsóbb. Az 1giga RAM ne zavarjon, elég lesz.
Ezeknél erősebb az Asus MeMoPad 10 ME103K, és olcsóbb is, most 60 az edigitalnál, igaz ez a fehér változat. Feketét találsz belőle a neten 65 környékén. -
ClioRS
őstag
válasz
IZGŐ-MOZGÓ #59417 üzenetére
A hasonló ár +20 ezer, ha gyári garisat nézel, ami a hasonlótól messze van ilyen árkategóriánál. Ha nem gyári garanciás, hanem bolti (meg jár hozzá egy töltő, semmi doboz), akkor van olcsóbb is....
-
ClioRS
őstag
válasz
gabor901113 #59282 üzenetére
Felmész a sammobile.com-ra, onnan leszeded a magyar ROM-ot, majd ez alapján felteszed.
-
ClioRS
őstag
válasz
kisza25 #59247 üzenetére
A kijelző milyen, IPS? Ha oldalról nézed, akkor is szép képe van, nem invertálódik? Akkuról is dobj majd pár infót légyszi
(#59248) Alien13
A Samsungban Marvell processzor van, ami azért nem egy világbajnok cucc, én inkább az LG 7-esét választanám. Kevesebb kicsit a RAM, de nekem volt Tab 4 8", és a 1,5 GB RAM sem érezhető különbség az LG 1 GB-jához képest. -
ClioRS
őstag
válasz
AxBattler #59173 üzenetére
De, de azt mondtad, hogy 7col alatti telefonban is gondolkodsz, azért írtam amit
Szerintem a többi is használható, szóval nem hiszem, hogy gond lenne belőle. Bár ha tényleg ennyit kell office-szal ügyködnöd, akkor lehet elgondolkodtató windows-os tablet(#59171) Salex1
Attól függ. Ha játszani is szeretnél, akkor vagy az Alcor vagy az LG, utóbbi gyengébb, de van például ár Android 5.0. Az Asus sem rossz cucc, de Inteles, amivel előfordulhatnak kompatibilitási gondok a játékoknál és programoknál.(#59174) cocobanana
Hát fényképezni ne ezzel akarj, még a csúcsgépekben sincs valami hajde jó optika.
LG G Pad 7/8, Lenovo Tab A8, Alcor O819M. -
ClioRS
őstag
válasz
Viki84 #59059 üzenetére
Nincsenek, de playből leszedhető pár perc alatt.
(#59057) csyo
Nem nagyon értem miért erőlteted ezt az ipad dolgot, nem éri meg annyiért. A Samsung Tab S 8.4 erősebb, új, filmet is jobb nézni rajta.
De arra, amire te akarod használni elég a Lenovo is szerintem, ott csak annyi a kompromisszum, hogy az Intel miatt nem megy pár app, de az is inkább játékoknál gond.(#59056) varpy
Nem rossz ennyiért, ha nem szánsz rá többet. -
ClioRS
őstag
A két Lenovoban koppra ugyanaz a hardver van, ami egyébként nem gyenge, de előfordulhatnak kompatibilitási problémák az Intel SoC miatt.
Érdekes, hogy a Nexus 7-et idevetted, az LG 8.3-at meg dobtad, holott azok is eléggé hasonlítanak, az LG egy hangyányit erősebb. Plusz szerintem 7 col már kicsi filmnézéshez.
Amiket felsoroltál azok közül a Samsung a legerősebb. Ha még mindig ugyanaz a felhasználás, amit írtál ezelőtt, akkor bármelyiket megveheted.
-
ClioRS
őstag
válasz
Mákdaráló #59043 üzenetére
Ha 65 ezer belefér a keretbe, akkor Asus Memopad HD 10 ME103K, ez elég jó ár-érték arányú.
-
ClioRS
őstag
válasz
GU-81M #59046 üzenetére
Mielőtt beleugrasz, ha ennyire ROM-olni és rootolni akarsz, akkor azért nézd meg, hogy a Sonynál vissza lehet-e állítani gyári állapotra a cuccot, ha gariztatni kell. Csak mert volt, ahol a bootloader pl nyitva maradt, és a gari ugrott, szóval ennek járj utána. Teljesítményben egyébként nincs hasonló, szerintem megveheted nyugodtan.
-
ClioRS
őstag
Szerintem bőven elég a Lenovo, plusz filmezésre én biztos, hogy nem apple cuccot vennék, mivel 4:3-as képarányon egy csomó hely marad alul meg felül feketén. Plus nem kell itunes-szal szórakozni, csak rá kell dugni a gépre és mehet a másolás. Egyébként ez a gyurasz által említett Asus Memopad HD 10 (Me103K) sem rossz, annyi, hogy ennek csak HD a kijelzője, vagy még van a LG G-PAD 8.3, Samsung Galaxy Tab S 8.4 és10.5.
(#58971) gyurasz
Igen, jó lesz az. -
ClioRS
őstag
válasz
dragonfx #57272 üzenetére
Érzékelik, tehát tudod használni, csak azért egy érintős felületen máshogy dolgozol, mint egy egeres felületen.
Az Androidos Inteles cuccok nem drágábbak, talán a wint futtató gépekre lehet ezt mondani....Az a Vodafonos tablet ha jól tudom egy Alcatel termék, és egy Qualcomm 410 dolgozik benne, papíron nem rossz készülék.
-
-
ClioRS
őstag
válasz
tjb007 #56704 üzenetére
Hát dehogynem lesz lyuk. Alatta meg majd lesz a Snap 410, meg gondolom pár MTK-s cucc, aztán kifújt, felül meg a Snap 800 és hasonló teljesítményű társai. A kettő között meg azért teljesítményben van különbség
Én például nagyon pályáznék egy olyan gépre, ami a kettő között van, nincs szükségem csúcshardverre (jelenleg mondjuk Galaxy Tab S 8.4), de snap400-ast sem akarok, mert volt, és nekem kevés. A kettő között meg nincs semmi 3G/4G-s cucc, kivéve talán az Alcort a 8 magos procival. -
-
ClioRS
őstag
válasz
makoss #56535 üzenetére
Hát ez nehéz kérdés. Mondj egy kocsit, amit mostanában sok a vesznek, mindenre jó és még elfogadható áron van. Ugye nem könnyű?
Kocsit sem úgy vesz az ember, hogy akkor ez jó lesz majd, hanem megnézi mik az igényei. Ugyanez van a tabletnél is. Netezni, olvasgatni nem kell nagyon komoly hardver, legyen szép kijelző, normális akku, aztán kész. Játszani, főleg komolyabb játékokkal meg kell, és azért drágább is azok a gépek.(#56531) gyurkikrisz
Ez egy okos döntésÉs nem is kell sokat, mert a Wayteq 8Q szerintem jó lesz 32ért.
-
ClioRS
őstag
válasz
gyurkikrisz #56517 üzenetére
Wayteq 8Q
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Energiaital topic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest