- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
herdsman12
őstag
válasz
csendes #69937 üzenetére
Sejtettem, hogy valami gáz van, de a termékkódot nem szúrtam ki.
Viszont, ha jól nézem, akkor Lenovo IdeaTab3 nem létezik.
Lenovo-ék Tab3 8 néven jegyzik ezt a tabletet, és edigital-ék valóban elírhatták a proc tipusát. Találtam youtube videót, amin jól látszik a dobozon a felirat.
Már csak az érdekel, hogy a proc Features-ben megadott:
"4G FDD LTE, TDD LTE, HSPA+, TD-SCDMA, CDMA200 and EDGE"
mit szól a magyar mobilhálózatokhoz? -
vacs
veterán
válasz
csendes #69825 üzenetére
Jogos, bajban vagyok.
A Huawei MediaPad M2 Premium 10 jó cucc, esélyes.A Samsung-tól a táccsvíz miatt félek (Nexus-on megszoktam a smooth stock romot, illetve HTC M8-on is sima, mint a baba popsi
), illetve nem tetszik a fix navigációs gombok (ha forgatom a tabot, akkor a gombok mindig máshol lesznek), de úgy látom lehet kénytelen leszek Samu-t venni.
Szóval mi most a legújabb (tehát legyen majd rá Nougat) felső kategóriás Samsung úgy kb 120K-ig (lehet több is, ha valóban megéri):
- 3 vagy 4 giga ram
- 32/64 giga rom + micro sd
- erős proci + gpu a játékok miatt
- 10-es, full hd kijelző (vagy jobb)
- LTE nem kell -
taip
senior tag
válasz
csendes #69394 üzenetére
Jelenleg egy 8"-os Lenovo-m van, szóval nem annyira sürgős a dolog, de néha olyan lassú, hogy már idegesítő. Érdekes, hogy amikor sokat játszottam Real Racing 3-mal, akkor nem éreztem lassúnak. Most elsősorban Simcity Buldit-tel játszok és egy örökkévalóság mire betölt egy képernyőzár után, de ez lehet, hogy a játék sara, lehet hogy több memória jó hatással lenne rá.
Filmet nem szoktam nézni, de mindenütt használom, útközben is, otthon is és akár munkahelyen is. Ami még szűk keresztmetszet, hogy csak 3G van benne, így nagyon hosszú a válaszidő, lassú, helyenként azt mondja a játék, hogy nem lát netet, pedig van, csak lassú.
Szóval nekem ez a felbontás akár elég is lehet az 1200x800, csak kellene 2GB RAM, 4G és valami normális GPU.
A nejemnek kínai tabletje van, ami olcsó, de elég sok nyűg van vele. Nem zárom ki a kínait, de inkább vmi megbízható magyar forrást keresnék.
-
Vardar
tag
válasz
csendes #69130 üzenetére
A pendriveot gondolom én formázom le olyan fájlrendszerűre, amilyenre akarom, szóval NTFS vagy FAT32. Nekem akár már 1 giga is elég lenne, szóval nem lényeges a dolog.
A projektorral megfogtál, gőzöm sincs, hogy milyen van nekünk, de utána érdeklődök. Az biztos hogy MHL vagy micro-HDMI kellene. De ha elmegyek külső helyszínre előadást tartani, akkor gondolom a micro-HDMI-vel járok jobban, mert az MHL-hez kell egy HDMI-HDMI csatlakozó, ahogy elnézem.
-
Ghoosty
őstag
válasz
csendes #69120 üzenetére
Köszönöm és cidalain-nek is.
Én azért kérdezgetem a SoC alapján, mert nagyon mások az igények mindenkinél. Azt tudom, hogy a tönkrement tabletet eszembe se jutott volna lecserélni, mert még mindig megfelel a használati célnak. Ezt egy Intel z2520 hajtotta. Mivel a maga idejében is eléggé alsó kategóriás SoC volt, gondoltam, 1,5-2 év után ugyanannyiért csak jobb gépet kapok.
Most hogy említetted, hogy telefonokban jellemző ez a SOC, megnéztem és az én mobilomban pont ilyen van. Mivel a telefonomnak kisebb a felbontása, mint a tabletnek ebből következően ez kb ugyanaz a szint lehet, mint a z2520, talán egy kicsit jobb, mert ugyanaz a program ugyanúgy futott, csak a tableten kicsit hosszabb volt a betöltési idő.
-
drur420
tag
válasz
csendes #69077 üzenetére
Azt èrtem kompatibilitás alatt, hogy szereztem nemrèg egy kèszülèket, ès nem inteles gpu volt benne, több játèknak az a fajta nem felelt meg, vagy nagyon csúnyán ès lassan futtata. Pedig a gèp nyers paramèterei nem voltak rosszak. Árban olyan 50-55 ezer környèkère gondoltam.
-
xido
csendes tag
válasz
csendes #69026 üzenetére
Baszki..ezzel szemezek egy ideje..ez idáig a legdurvább jóár,amit 2-3 hét alatt láttam,köszi a linket...
hülye kérdés..van egy játék,aminek a gépigényét nem elégíti már ki egy note 2...se egy huawei 7 lite..
megnéztem emulátorral,ami galaxy s5 mobilnak adta ki magát..azt már kompatibilisnek talált a progi..
viszont ez a tablet van olyan szinten,mint ez s5 mobil? -
Linda1
aktív tag
válasz
csendes #68515 üzenetére
Köszi. Van itthon egy Lenovo A7-40 (A3500), ezt nyúzzák 1éve, szerintem a tab 2 A7-20- nál maradok, 3G nem fontos még a 8GB-t is elég.
Csere lesz és sajnos a tab 3 ,egy árban van az Asusokkal, 34 ezer, a tab 2-s meg 20 ezer, remélem tudnak még rendelni, most nincs raktáron. -
Visormail
addikt
válasz
csendes #68387 üzenetére
Kösz, de hiába nem engedem el a hangerőt, akkor is végigmegy a csík majd újraindul normál módban. Nem jön recovery menü, csak az ujjam törik le (2,5 percig tart a csík).
Pont ezért kellene a reset, mert belépni sem tudnak, szóval a menüből nem játszik. A gazdája egy gyerek aki beállított egy mintarajzolási zárat, de nem tudja reprodukálni, túl sok próbálkozás (múltkor is ugyanezért reseteltem). A gmail adatokat is állandóan elfelejtik, de most kénytelenek lesznek előszedni valahonnan.
justice84: Kösz, kipróbáltam, de így is ugyanaz történik.
-
Zamma
őstag
válasz
csendes #67946 üzenetére
Hú, frankóra belekérdeztél, ezekre nem is nagyon gondoltam...
Csak hogy világos legyen, a tablet fejhallgató kimenetét kötnéd rá a hangrendszered line-in bemenetére?
Nyert, ez volt a gondolatom - ezek szerint kell egy külső hangkártya...Esetleg van digitális bemenet az erősítődön?
Egy régi Sony musiccanterem van, nem tudom hogy van-e rajta digi in. Mit kell keressek? Hogy néz ki? (bocs az amatőr kérdésért)El tudnám képzelni azt is, hogy egy olcsó (HT)PC-t egy jó (PCI, PCI-E) hangkártyával feljavítva kötsz rá a hangrendszerre és mondjuk mobilról vagy tabletről távirányítod.
Ezt az irányt nem szeretném, így is kevés helyem van a lakásban, kiszorítanak a gyerekek...Tetszenek ezek a linkelt tömör, kicsi, filléres DAC-ok. melyiket szabad megvenni? Bár 35-öt szánok erre a fejlesztésre, de ezek asszem éppen még beleférnek.
-
.Szaki.
addikt
válasz
csendes #67712 üzenetére
Kompromisszum terén a ROM-ra gondoltam pl, hogy akkor elég a 8GB, de akkor viszont az OTG képesség lenne fontos. Vagy, hogy mondjuk régebbi Android van rajta, úgysem akarom frissíteni, mindig a gyárit hagyom rajta. A garancia azért egy fontos pont. Lehet akkor beszerzek egy WayteQ 8X-et, az 1GB RAM és 8GB ROM sajnos, de ha nincs más alternatíva, akkor ezeket a kompromisszumokat meg kell hozni. 50 körül láttam Samsung Galaxy Tab E-t, 1,5GB RAM, 8GB ROM és 5.0.1-es Androiddal, tudásához mérten elég magas áron, tudja vajon azt garantálni, hogy cserébe hosszabb ideig működik megbízhatóan, probléma mentesen?
-
adatfalo
senior tag
válasz
csendes #67637 üzenetére
Annyiban egészíteném ki (ami már csak szőrszálhasogatás), hogy a samu az nem fullhd, hanem QHD szóval nagyobb a felbontása. Nekem a 10"-os verziója van és az AMOLED kijelző bámulatosan szép, a fekete feketébb mint maga a keret, sötétben egyszerűen nem tudod, hogy hol kezdődik a képernyő (világosba is csak azért, mert mondom ahogy írtam, világosabb a keret).
A gombok elhelyezkedésével kevesebb bajom van, mint a töltőnyílás elhelyezésével, mert ha töltés közben akarom használni, akkor fejjel lefele kell állítanom (ha ágyban fekszem), mert különben megtöröm a kábelt, ugyanis a hasfalamnak nem tudom nekitámasztani.
GTA SanAndreas-ban szokott még annyi előfordulni, hogy a bal kezemmel való irányítás nehézkes mert néha a tenyérbelső-élem is hozzáér a képernyőhöz, de szerintem a kisebb kijelzőn ez se jelenthet problémát, hiszen nem kell annyira "benyúlni". -
asdf_
veterán
válasz
csendes #67637 üzenetére
Ugyanakkor a samu mindket hangszoroja lent van (ha allitva van a keszulek), tehat ha elforgatva jatszik vele, egyoldalrol jon csak a hang, plusz a keretben van a menu meg a vissza gomb, nem a kijelzon, abba veletlenul eleg jol bele lehet nyulni sokszor (aztan persze lehet, hogy meg lehet szokni, de boltban probalgatva en surun anyaztam emiatt, mert vagy tizszer nyomtam meg 5 percen belul veletlenul).
-
taip
senior tag
válasz
csendes #67536 üzenetére
Azért az emag nem egy tipikusan magyar üzlet, de valóban ott a legolcsóbb.
Még szóba jöhetne a Lenovo IdeaTab2, ami egy időben kapható volt az emag-on is, most csak a digiprime-on látom, de ez gondolom bolti garis és nem olcsó.
Én is nézegetem ezt a kategóriát és hihetetlen, mennyire nincs választék.
-
floratm
senior tag
válasz
csendes #67503 üzenetére
Az előttem szóló kolléga ugyanezt vette és ugyanezzel a hibával küldtenis vissza. Ő még szervizbe is megmutatta....
Androidon sem megy....Irzam nekik, visszaküldöm refundoljanak. A meriemobilen ahogy nézem van ugyanez a modell pár dollárral még olcsóbban is. Ott még rootolják is ha kérem, akkor pedig nem hibás darabot küldenek...
A windozt leirtani rola nagy macera? Mert megkérném őket szedjék le ha nem gond, csak a helyet foglalja -
fireman123
őstag
válasz
csendes #66811 üzenetére
Köszi az infót!
Az Asus Memo Pad 10 ME103K 16GB Refurbished és az Acer Iconia Tab B3-A20 16 GB tablettek hogy viszonyulnak egymáshoz műszaki paraméterekben (most attól eltekintve, hogy az egyik refurbished a másik pedig új)? Melyiknek jobbak a paraméterei, illetve esetleg van-e valakinek használatban összehasonlítási alapja?
Ha 2 év garival nézem mindkettőt, akkor az Asus 41e lenne (+1 év garit lehet venni az ediginél rá, de akkor is refurbished) az Acer pedig 50e vadi újonnan.....megéri a 9e felárat az Acer? (figyelembe véve a paramétereiket, és hogy az Acer új)
-
válasz
csendes #66550 üzenetére
Igen erről van szó...
# Nem támogatja a Toshiba (még W8.1 with Bing-t sem lehet simán rárakni, mert egy csomó driver nincs a support-on sem)
# Giro driver onnan valóban tölthető (source-ben) de addig nem szenvednék vele, amíg az auidio-ra nincs megoldás
Az Intel SST with Realtek codec driver-t már egy valaggal próbáltam, de egyik sem ment (írtam az illetékeseknek, akik szinte azonnal írták, hogy talán az év második felében lesz megfelelő android ISO)
# Linux még "rosszabb", mert a Giro, meg az Audio nem támogatása mellett, még a WLAN kártyát sem ismerik fel (ami egy tabletnél azért nem ártana)Maradt, hogy visszaállítottam az eredeti állapotot(szöröstül-böröstül, Recovery partícióstul(ami meg wimboot amúgy, még véletlenül sem "normális" recovery cucc), meg mindenestül...), de csak ezt is azért tudtam megoldani 100%-ban, mert van ismerősöm és neki van ilyen tablet-je, így sec by sec clone-al(az eredeti 32 bites UEFI firmware-l együtt, mert ezen a xaron ez van) bit-re pontosan (meg egy picit az az UEFI Shell-be átírva) tökéletes eredeti állapotot tudtam előidézni, plusz magyarosítottam az OS-t (ez azért megint nem gyenge, hogy angol W8.1-el (bing-el) szállítanak Magyarországon egy előtelepített tablet-et)
Köszönöm a segítőszándékodat!
-
Shrimplandhu
tag
válasz
csendes #66376 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek a gyors választ.
A tiny-n tényleg van EU raktár szinte mindegyik termékre (cserébe picit vastagabb ceruzával írnak) A GB-n én nem láttam most EU-s terméket. A múltkor valaki linkelt innen a fórumból egy Teclast-ot (a GB-ről EU-sat) de az hamar elfogyott.
A dual rendszertől ne féljek igaz?
Az intel procik szeretik az Androidot? (régebben mintha olvastam volna problámákról e témában) -
Zola007
veterán
válasz
csendes #66259 üzenetére
11,6-on szerintem gyenge az a 1366*768 felbontás
főleg ha abból indulok ki, hogy a mostani 7"-os Tab 2-ben is soványnak találom az 1024x600-at ha valami részletesebb PDF-et vagy ebookot olvasok
Volt 10", 15,6 és 17"-os laptopom, én ezek után ultrabookot sem vennék 13" alatt.
billentyűzet nem kell, írni nem fogok rajta, súlyban is 0,5kg helyett 1,5kgErről elég vegyeseket írtak korábban, mostanra szerintetek kikupálták a hibáit?: Onda V989
-
uniqm1
tag
válasz
csendes #65971 üzenetére
Értem, akkor emiatt tényleg felesleges aggódnom. A linkelt fórumon sajnos nem nagyon volt plusz információ, eléggé kihalt a topic, de azért köszönöm.
Mindent egybevetve, használható gépnek tűnik a V820W, az Asus mellett igazándiból a fél évvel több (és nem mellesleg hazai) garancia, meg a hosszabb üzemidő szól, ha jól látom. Ha ezek nem zavarnak, nyomhatom a rendelés gombot? -
-
Goldelf
csendes tag
-
-
cidalain
veterán
válasz
csendes #65934 üzenetére
Ez mondjuk nem teljesen van igy.
Gariba visszakuldott, vagy javitasbol visszajott cuccert nem kell vamot fizetni. Mondjuk le is kell papirozni normalisan. Na erre kepes e a kinai azt nem tudom. (Pl cegunk szallit kulfoldre termekeket, es hat nehanapjan vissza kell hogy kuldjenek 1-1 darabot javitasra. Es megldhato. Mi sem fizetunk vamot a hozzank visszakuldott javitani valoert. Igaz pl a svajci partner autozik 20km-t es Franciao-bol postazza)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- bambano: Bambanő háza tája
- World of Warships
- Windows 11
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest