- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
II.Démonlord #93370 üzenetére
Esetleg Honor Pad x9 hasonló tudással picit nagyobb kijelzővel.
-
Milka 78
nagyúr
2gb-s tablettal mentem alap felhasználásra és bár nem volt egy szélvész, de olvasni, netezni, yt-t nézni kiadta. Az Android 5.1 előbb fogyott el rajta (Huawei M2 10.1).
Na ott volt néha nyögvenyelős helyzet az utóbbi időben amikor böngészőben, két lap között váltva is néha újratöltött a lap, de mindez 7 év használat után.
Ezen az alapon a mostani Honor X9-em a 4+3 gb ramjával és a rommá optimalizált MagicOS-ével röhögve elmegy 3-4 évet. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Oldfoksz #92763 üzenetére
Ami lemaradt...
Zombeast-et felraktam, első pályát végig vittem, nem szaggat, jól fut. Egyszerűbb játékokkal elboldogul a tablet. Közben Chrome futott a háttérben 3 ablakkal.
Külhonban azt mondják jön majd rá droid 14, de kb ennyi van erről...vagy igaz vagy nem.
Először Honor Pad 8-at akartam a több ram és a nagyobb kijelző miatt, de a Honor UK szerint az beragadt Android 12-őn 2 év biztonsági támogatással így lett X9. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Oldfoksz #92763 üzenetére
Attól függ mennyi az a jó ár. Én 62-ért hoztam el és annyiért nagyon baba. Az aksi jól bírja a rendszer pörgős és a kijelzőre sincs panaszom és a hangja is rendben van.
Ezen felül nem ropog, nem recseg, jól össze van rakva.
A MagicOS nekem sokkal jobban kézre áll mint a MIUI bonyolultsága és kevésbé eszi a ramot. Reklámnak és hasonló kéretlen marhaságnak nyoma sincs.
Én ugyan használom a Honor regisztrációt rajta, de ha nem akarod akkor sem fog semmi hátrány érni (talán a Honor Témákhoz kell csak ami kihagyható). Előre telepített appok nagyja törölheő, de jóval kevesebb van mint egy MIUI rendszeren.
A 4gb ram (és a plusz 3gb virtuális) eddig elégnek bizonyul.
Tartalom fogyasztásra, fórumozásra és könyv/pdf olvasásra használom arra bevált.
Játékokat nem próbáltam, de szerintem nem is az a prioritás ennél a tabnál. -
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #71450 üzenetére
Nálam is így kezdődött...jött az M2,majd utána az Lg uhd!
-
Milka 78
nagyúr
Egy Samu 10.5 T800 megér 68 ropit?Patent,full dobozos,tokkal,2 évesen,egy leányzó használta és nagyon vigyázzott rá, viszont gari nincs már rá.
tboy93 : A Huawei-es koma nem reagál,úgy fest unalmába hirdedget.Tegnap porrá tört a z300m és sürgős a csere darab.
Perpill a fenti és a 69 ropis 1 év garos Galaxy A 6 játszik. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Samott #71081 üzenetére
Most még bejött a képbe egy használt Huawei M2 10 is (3 hónapos,18 hónapnyi ED-s gari 80 ropi),most már az is játszik és van egy vatta új Samu 69-éert (szürke importos 1 év garis,de kb itt van a szomszédban).A T2 meg 70600 szintén szürke 1 év garis.
Megmondom őszintén nekem is a Samu kinézetével van a legfőbb gondom,ellenben azt olvastam,hogy a az utcsó frissítéssel egész jól gatyába rázták.
Hajlok az M2-re,hisz üvegfóliás,full dobozos,rendes garis és magasan erősebb mint a másik kettő.10 ropi felárat megér ez. -
Milka 78
nagyúr
Üdv Urak!
Samung Galaxy Tab A 6 (T580) 10.1-es vs Huawei MediaPad T2 10.0 Pro
A Samu mellett szól a 6-os droid,tud osztott képernyt amit nagyon szerettem a G Pad 10.1-ben, a 7300mha aksi,tetszik az Exynos 7870,de az Mali T830mp2 állítólag elvérzik komolyabb 3d alatt (mondjuk a videó alatt én nem éreztem olyan véresnek).
Vele szemben a Huawei MediaPad T2 10.0 Pro áll ami Snap 615&Areno 405-el van szerelve.
Ebben csak 6600mha-s aksi van és 5.1.1 es Android ami hátrány ugyan akkor a Snapdragonos motyóimmal eddig maximálisan meg voltam elégedve,baromi jól voltak optimalizálva és meggyőzhető vagyok ha ez jobban seder 3d alatt,simábban fut böngészővel mint a Samu.
Előnye,hogy ez lte-s gép,bár ezt én pont nem használnám,viszont ez olcsóbb mint a wifi-s verzió.
Összességében szimpatikus ez a gép,tetszik a külseje és a kezelőfelület bejön és ha jól látom ez is osztott képernyős (erre nem lenne rosz egy kis megerősítés).Ha kicsit is erősebb,simábban fut meggyőzhető vagyok,nem vagyok egy nagy Samu fan.Isten igazából 70%-ban PH-zok,Youtube-ozok rajta és a maradék 30% ami játékkal telik (pl Real Racing 3,Asphalt 8,SW KOTOR,WARSHIP BATTLE:3D).
Egy Z300m-et váltana a fenti két delikvens egyike,de ettől többet akarok,mert az Asus picit,laggolt,picit akadt,néha kicsit eltűnődött,és írás közben konkrétan lemaradt/néha késve jelentek meg a karakterek,ráadásul az Asus telepakolta minden baromsággal,egyszóval ilyet megint nem akarok.
Ezen felül mindkettő 16/2gb és nagyjából egy árban lenne a kettő.A kérdés hogy melyik legyen?
Előre is köszönöm és várom azon tulajokat akiknek személyes tapasztalata van bármelyikkel. -
Milka 78
nagyúr
válasz
perzeus #70961 üzenetére
Kb almát a körtéhez,annyira nem egy kategória.A 300M egy alapszintű 2gb-s,hd paneles tab.Jól használható,nekem is van egy de semmi extra és az aksi is max àtlagos,cserébe relatív olcsó (bár most felment az àra,mert eddig 58-60ropiért is elérhető volt, annyit még is ér)
Ezzel szemben a Huawei fhd paneles,erősebb aksis és erősebb a vas,de pont az fhd panel miatt el tud fogyni a gép komolyabb játékok alatt és szürke importos boltban is 72-77 ropi körül indul.
Én a Huaweit jobbnak tartom,de amennyivel jobb annyival drágább is. -
Milka 78
nagyúr
válasz
pn4hvq #68734 üzenetére
10 colon az igen drága móka ha ettől gyorsabbat,jobbat akarsz.Asus Zenpad 300m.Ebben erősebb az soc,előrelépés játékok terén,de 65 ropi.Átmenet meg sajnos nem nagyon van csak olyan amit te is belinkeltél csak 10 colos monitorral,de ugyan az a hardver van bennük,mindez 40 ropiért.Sajnos a kettő közt meg nagy üresség van.
keszo : Hát nem tudom,de szerintem a Sanp 410&Adreno 306 nem egy nagy ugrás a Mali 450mp4-hez képest.A 400 és a 410 között leheletnyi a különbség és a 400,bár jó kis soc,de jelentősen nem volt gyorsabb játékok alatt mint a mali.Igazából legalább 720mp2-es soc kellene.
-
Milka 78
nagyúr
Üdv Urak!
Jól látom,hogy 10 colon,2gb rammal,gps-el,bő 60 ropiig bezárólag csak a Zen Z300C és a Z300M-van?
Sajnos elejtettem a Gpad 10.1-em amivel alapjában véve meg voltam elégedve,de az 1gb ram azért már kevéske tudott lenni és kicsit idegesítő tudott lenni az állandó lap újratöltögetés (és főként gazdaságosan nem javítható,dög drága a monitor csere).
Általános használatra lenne,netezés,olvasás,pdf és kicsi játék (pokemon megosztott mobilnettel).
A 300c egész jó áron van a maga 54 ropis árával,de kicsit viszketek az Inteles soc,től és a Mali450mp4 se derít jobb kedvre.Ha jól értelmezem kb 0 előrelépés lenne a Snapi 400-hoz képest a 2gb ramot leszámítva.
Hozzáteszem meggyőzhető vagyok,hogy ez a tab jó nekem ha azt mondjátok.A 300m 64 lenne,de MTK8163/T720mp2-es motyóm még nem volt.Ha jól értelmezem ezt az oldalt akkor ez az soc azért jobb mint egy Snap 400-as,a 720mp2 durván 10-20%-al tud többet mint az Adreno 305?
Jól érzem,hogy a 300m-el jobban járok és van e más alternatíva ilyen áron?
Különben vicces,hogy a tablet piac egyhelyben toporog az elmúlt 2 évben,a +1gb ramon kívül nincs nagy előrelépés.Előre is köszönöm!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
csabaizoli #61387 üzenetére
Mini HDMI to DVI jelátalakító.Durván 2 ropi,de még nem próbáltam ilyet.A vga csati viszont analóg jelet vesz,oda aktív átalakító kéne ami a digitális jelet átalakítja és az drágább.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Kal-El #61385 üzenetére
Érdemes lenne elmenned egy nagyobb üzletbe(MM,Euronics) és vigyél magaddal egy sd karit amire felraksz,könyvet,újságot és megnézni mekkora méret is elég neked.Kicsit hülyén fognak nézni,de oda se neki.Én még a telómról is leosztottam a netet,hogy kipróbáljam milyen 10 colon PH-zni
-
Milka 78
nagyúr
válasz
maxxenergie #60769 üzenetére
Valószínű ,hogy usb-n a tab nem tud annyi áramot leadni,így mindenképpen külső tápos hdd-ben gondolkodj.
Wayteq 79 qci pl nem hajtotta meg a Toshiba 320-as hdd-t,de dokkolóval/fent említett külső tápos rack-el az 1 terrás hdd-t simán kezelte.Class 10 a nagy fájlok mozgatásánal jön jól,de sok kicsinél a Class 6 jobb. Inkább az az ajánlott mint arany középút .
OTG-n keresztül mehet a sima pendrive.Nálam szépen eszi a 32gb-s Kingston DT R 3.0 usb3-as-t is.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
tjb007 #60517 üzenetére
Basszus a topickot benéztem
Az lehet,hogy szálteljesítményben/bench alatt jobb,de összteljesítményben/valós használatban/média lejátszás (macerásabb hi10p)/netezés,stb... nem egy liga.Stabil,smoth,nem omlik,nem nyeklik...minden tud amit az Rk nem.
Most próbálgattam a linkelt boxot,de nagyon faja,bár van két s812-es boxom az azért jobban muzsikál (de jóval drágábbak is). -
Milka 78
nagyúr
válasz
szundybence #60514 üzenetére
Itt. Nekem volt alapabb Measy-m,de de nagyon gyenge dolog.Pl. én Miracasthoz használtam volna,de földhöz vágás lett belőle.
Nem tudom mire használnád,de média,lejátszáshoz,nethez,játékhoz inkább TV boxot ajánlanék.
Mondjuk ez a stick kenterbe veri a Measy-t,erősebb soc,stabilabb működés.
Alig drágábban,ugyan ezen belsővel,távirányítóval meg inkább ez. -
Milka 78
nagyúr
válasz
DaTika #60288 üzenetére
G Pad 10.1 vs 8.0 belefér és jól össze vannak rakva.Mindkettő van a családban,bírják a strapát (én 10.1 et nyúzok).Nem nyeklik,nem akad,ebben az árkategóriában fürge,probléma mentes motyó.
Mindkét gép ugyan olyan felbontású/felszereltségű gép.A kijelző méretén kívül sebesség beli eltérés nincs.
Kompromisszum mentes gép igen tág fogalom.Ennyiért közép/belépő szintű Snap 400 jár,de a kompromisszum mentesség +100k-ba fáj. -
Milka 78
nagyúr
Hali Urak!
Amlogic S812 soc (TM8C-tv box)-nak van hővédelme és ha igen mikor kapcsol be/veszi vissza az órajelé? -
Milka 78
nagyúr
válasz
martina79 #58092 üzenetére
Vigyázz vele,mert az üresjárati programok törlésénél képes minden kevésbé használt programot törölni...egyszer kipucolta a játékaim nagy részét csak mert 2 hete nem használtam őket.
SD-re az app telepítéseután sok mindent át tudsz rakni,legalább is bizonyos részüket.
Beállítások➡Alkalmazások➡Ráböksz az app-ra➡Mozgatás SD-re.
Félmegoldás,de több mint a semmi,lehet vele helyett spórolni. -
Milka 78
nagyúr
válasz
icecave #57670 üzenetére
Nagyjából az 1 col a különbség.
"de a szoft és a dual core proc. "ellene" " by Lg Gpad 7.0.Ezt nem teljesen értem (lehelt én vagyok értetlen),de a fentemlített 4 magos soc-val van szerelve.A "szoft" pedig ha szoftvert jelent akkor Kitkat van rajta,igen jól optimalizálva,tele extrákkal és úgy fest jön rá az 5-ös Droid is. -
Milka 78
nagyúr
válasz
lorcsi #57450 üzenetére
Igen,elég harmatos és a gpu is az,de az a felbontás és gondolom a tft panel is elég meredek lehet.PDF-re ha nem valami nagy méretű,komolyabb minőségű még elég lehet 8mondjuk pc-n lehet lejjebb konvertálni),bár itt megint a panel lehet necces.10 colon már az 1280-as felbontás sok embernél kiveri a biztit.
eddieke666 : Alcor Access O819M 8 colon.Ez játékra jobb 2gb-ram 16gb tárhely.
10 colon Prestigio MultiPad Wize 5002 ami jó ajánlat most.Nagyobb a méret,viszont 1gb ram és csak 8gb tárhely van rajta 8 bár amire használnád arra ez is bőven fürge (filmezéshez méretéből adódóan talán jobb is,bár ez egyéni véleményem). -
Milka 78
nagyúr
Tab 3 felejtős,túlárazott,gyengus.Ha a normális árát nézem alig olcsóbb egy G Pad 8.0-ától ami minden téren lemossa ezt.Zug gsm-nél 43,de szerintem annyit sem ér.
Tab 4 8 lte...ez nem 50 hanem inkább 80 ropi ráadásul ennyiért kérdéses garit kapsz (EMag-on 90,de ott legalább közel gyári garit kapsz).Prestigioról már beszéltünk,de ennyiért nyalánk ajánlat.Erősebb a Tab 3 tól jócskán a Tab 4 szintjét tudja hozni.El kell menni meg kell tapizni.Külföldi forumokon van vele tapaszptalat.
Pipo...nem ismerem egyáltalán ,de volt1 hétig Rk3288-as android mini playerem.Érzem én a nyers erőt,de megint gondok voltak az optimalizációval KitKat alatt.Pl az Amlogic s802 soc-s box sokkal finomabban muzsikált,de ezek boxok és nem tabok,bár a funkcióik megvannak...
Alcor is csak Mali400 ahogy azt mondtad is,én már nem eröltetném Mali 450mp/Adreno 305 alatt (már ha egy kicsit is komolyabb játék lesz)
Lg Gpad 8.0 ami életképes és 53000 forint körül mozog,de vadászni kell rá.Az MM-ben szokott lenni és ott 2 év gyári garit adnak rá.Ilyen van a páromnak én meg 10.1-et használok,mindkettő mentes a gyerek betegségektől,meg vagyunk elégedve velük.
Alcor 819m ami még befér 50 alá és papíron egész jó,de ez sem volt még a kezeim között.Elméletileg ez sim kártyás ha kell a mobilnet/telefon funkció.8 mag (1.6ghz-s A7x8) , Mali 450mp4 emelt órajellel,2gb ram,16gb tárhely,nem néz ki rossz ajánlatnak így.
-
Milka 78
nagyúr
3 perces gyors ismerkedés,volt csak.Kicsit érződik a B-Brand összeszerelés (azért nem esik szét,nem gagyi csak nem Samu/LG),de ennyiért teljesen korrekt és fürge gép.Asphalt 8/GTR2 felfért rá,Youtubon van róla videó,de kb ennyi az infó róla a téren.A videóból úgy látszik egyben hagyták a tárhelyet,és a fent említett két játék mérete is ezt sugallja,de javaslom nézz utána élőben.Az is applikáció függő,hogy át tud e rakni sd-re az alkalmazás bizonyos részét.Nekem az LG-n alapból át van sok rakva,de pl a Real Racing 3 egyáltalán nem engedi pakolgatni magát.
Szerintem nem számíts tárhely cserés megoldásra,hisz nincs olyan hazai/PH-s fejlesztői háttere mint a Wayteq-nek.
Lehet amire te használnád a gépet arra a G Pad 10.1 lenne a megfelelő.Ott egyben van 10gb a rendszer mellett telepítgetésre,de az zsebbenyúlósabb,bár mint látod a fenti versenyző is elbír egy két nagyobb játékot (úgy fest). -
Milka 78
nagyúr
válasz
lacika8006 #57193 üzenetére
Ez a Prestigio minden téren jobb.Mind az soc,mind a monitor jobb a garis feltételekről már nem is beszélve...mindezt +2 ropiért.
Az 1024x600 (TN vagy IPS?) meg kimeríti a vicc fogalmát.
Szerintem feljetsd el azt a gépet -
Milka 78
nagyúr
Ha jól rémlik a T530 as Knox-os (1.0) és ha rootolni akarod ugrik egyet a Knox számláló ami egyet jelent a gari bukásával.Lehet van rá valami buhera azóta...
A Samu ezt vér komolyan veszi más gyártókkal szemben .
Amúgy az irható sd csak root-al fog menni,de az appok bizonyos részét át tudod pakolni sd-re,már ha az app engedikbeállítások->alkalmazások és ott a mozgatlás sd-re vagy valami hasonló). -
Milka 78
nagyúr
válasz
tothtomi123 #56896 üzenetére
LG 7.0,Wayteq 8q.Intel soc-t ne vegyél játékra.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
gellei #56834 üzenetére
Jó választás,megfelel a felsoroltakra.
Wayteq 8q.Játékban hasonló tudású,van rajt hdmi,kevesebb üzemidő,-1 év gari,monitor picit fakóbb (izlés dolga),-8gb tárhely,kezelő felület nem nyújt annyi extrát,kicsi "Kínaibb" viszont szemtelenül olcsó (32-33 ropi),így jó véltelnek számít.cadgers : Lg 7.0,8.0,Wayteq 8g.Asus-t és az Intel soc-t inkább kerüld.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
MinionFlasH #56819 üzenetére
Alap helyzetben elég fürge tab,átlagos üzemidővel,de hajlamos teljesítmény ingadozásokra (Asus nyomja hozzá a frissítéseket/javításokat) ami az Intel soc és az Android kapcsolatára vezethető vissza.Ugyan ezen okok miatt sok játék nem kompatibilis vele.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Faterkam #56803 üzenetére
Akkor bizony marad a 2 utolsó.
Az Lg 7.0 2 év gari és a 8.0-ál elsorolt érvek és azért csak egy Lg...ellenbe csak 7 colos.Lehet rootolni,de garis javitás előtt vissza kell gyárira állítani,mert ellenkező esetben bukta van.Wayteq 8q Ebben a méretben ez egy nagyon vonzó ár (32 ropi a normál ára,de kifosztották a boltokat),mert azért csak 8 colról beszélgetünk,gyárilag rootolt (ez utóbbi fontos,nincs garis bukta),átlagos üzemidő,átlagos képminőség,viszont egész fürge gép,ezzel is lehet játszani simán,de csak 1 év gari.
A root azért fontos,mert a Kitkat-nél alapból nem tudsz telepíteni/letölteni egyből az sd kártyára,max arra jó,hogy képeket filmeket rakj rá.Pl játékot telepíteni csak a belső memóriára tudsz,majd az app bizonyos részét (vagy semmit ez alkalmazás függő)át tudod rakni sd-re.A Wayteq-nél viszont meg van oldva valahogy,hogyegy kis töblet helyhez juss,de bővebben a topickjában le van írva.Az lg esetében ez 3.2gb egyben.
Mindkét gépnek vannak előnyei és hátrányai,viszont neked kell eldönteni melyik a befutó
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Faterkam #56797 üzenetére
Tiszteletem Sofőr Úr!
Én egy Lg G Pad 8.0-át ajánlanék 52-53 ropiért.
A családban van egy 8.0 és egy 10.1,nagyon beváltak.Ebben az árkategóriában fürge,stabil,kiegyensúlyozott gépnek számít,kiemelkedő üzemidővel,sok extra szolgáltatással és egy kis játéktól sem jön zavarba (RR3,Asphalt8,NFSMW és egyébb 3d-s csodák),ráadásul mentes a gyerekbetegségektől is,nem egy problémás darab.
Ha ez sok lenne akkor Wayteq 8q ami hasonló paraméterekkel rendelkezik de ennek az ára 32-36 ropi között mozog.Nem rossz gép ez sem,de szerényebb a szoftveres felhozaptal,extra és ebben csak 8gb memória van így egy sd-t dobj majd bele,mert hamar elfogy a hely 1-2 nagyobb játék istalálása után.Esetleg 40-42 körül a G Pad 7.0-ás gépe.Ugyan az mint a 8.0 értelem szerűen kissebb méretben,de ebben is csak 8gb memória van.
Az árakat próbáltam korrekt boltok kategóriában belőni.Lg-tp pl kapsz olcsóbban (szürke importos,light box),de arra 1, 1+1 év garit adnak ami nem egyenlő a 2 év gyárival. -
Milka 78
nagyúr
válasz
tjb007 #56754 üzenetére
Ja most nézem, hogy szinte üres minden bolt,kipucoltak mindent.
Jól értelmezem,hogy a Samu 8.4-eken megy és a G Pad 7.0 és ebből köveltkezően a 8.0-án is megy kikötésekkel (root amit nem értek miért kéne, de megoldhaltó)+az Intel soc itt is bukó?
Azt sem értem a G Pad miért van benne a laggos és a futó listában. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Dularl #56748 üzenetére
Talán a G Pad 8.3 ami a legközelebb áll ahhoz amit szeretnél,de az 75 ropi körül van és éppen hiánc/kifutó cikk.
A 2gb memória ami bajos.50-55 körül 1 gb van mint az LG Gpad 8.0 ami nagyon jó kis tab.Van még a Samu Tab 4 8.0-ása (t330) ami 1.5gb-al van szerelve,de tapasztalatból mondom,hogy egy centivel sincs előrébb mint az 1gb-s Lg (sőt...) ellenbe jóval drágább,ráadásul perpill szintén hiánycikk.
A normális 2gb-s gépek amik 8 colosak azok 90-100 körül mennek (Samu Tab 8.4 pro/s).Esetleg az ASUS MeMO Pad 8 ME581c ami árban és tudásban megfelelne,de az meg Intel soc-s ami sok játékkal nem kompatibilis,nem tudom hogy a te játékod elindul e rajta.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
mexicanraven #56751 üzenetére
Class 6 jobb lenne.A 10-es nagy fájloknál jó,de sok kissebb fájlnál hajlamos belassulni.
N.Ferry :32-ért Wayteq 8q.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
makoss #56591 üzenetére
Nagyon friss termék még ahhoz (olvastam 5 felhasználói hozzászólást ahol dicsérték,egy meg lehúzta azért mert eltörte a kijelzőt
).Az alapok nagyon jók ebben a kategóriában,nagy hibát kéne vétenie a Prestigionak hogy ezt elbaltázza.Én is elmentem az MM-be megtapizni,hogy tudjak valamit mondani róla,de kipucolták a raktárat.Volt itt egy fórumtárs aki ha jól tudom elment megvenni (már ha sikerült neki),de még nem jelzett vissza,hogy milyen a gép.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
makoss #56553 üzenetére
Szerintem a Prestigio Wize-t is pillázd meg.Hardveresen egy Wayteq 8q megnyújtva azt azért meg gyengének nem nevezném,igazi középosztálybeli gép,ráadásul ez arm soc ami azért perpill jobb választás Android alá.Az MM-ben 40 ropiért szórták,de kipucolták a készletet.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
tjb007 #56503 üzenetére
B@sszus írom a marhaságot,hogy 4 mag (7x QC bezavart)...ki kéne már aludni magam
Akkor ez a 7xDC-re hajaz?
miska17 : Bocsi,benéztem.Így viszont inkább tényleg az itthoni Wayteq-eket ajánlanám.Ha az a 3g nem kell a 7q ami valóban 4 magos és wifi/gps van benne mérföldekkel jobb választás.
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Zola8046 #56463 üzenetére
A BH-s Rapoo klavik 6-7 ropi körül mennek és nagy gond nem volt velük...nekem mákom volt,mert van itthon mk360-asom.Gondoltam de jó lesz...még a habverőt is felismerte a tab,de a Logi megakadt a torkán.
Miracast ugye nem stick,mert az is szép mellékvágány.Miracastos tv+G Pad 10.1 oké,de a Measy stick használhatatlan. Esetleg az Asus kütyüje am 18 ropi,de ez a kinai olcsó stickes dolog nem jötlt be senkinek.
Olvasnivaló,de érdemes végigrágnod magad a témán. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Voice24 #56322 üzenetére
Perpill ha a Prestigio nem szúrta el az egész gépet,akkor ez a leg kedvezőbb árú és leg kevésbé kompromisszumos 10 colos a mezőnyben.Én is egyfajta megnyújtott 8q-ként tekintek rá és bár nem ilyen egyszerű a dolog azért bizakodó vagyok.Minden esetre 40 ropiért RK3188&Mali400 járt a 10 colos kategóriában amit inkább már nem erőltetnék,max ha képesek vagyunk kompromisszumokat kötni.
Családban van Prestigio MultiPad 7.0 HD+,de semmi gond sincs vele (pedig állítólag problémás széria).
A Wayteq-nek is volt 1-2-3 olyan modellje amit inkább diszkosznak kellett volna használni,de ez alapján nem lehet megítélni egy gyártót,legalább is a 7q/8q széria egész jóra sikeredett a kategóriáján belül. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Voice24 #56318 üzenetére
Még személyesen nem tapiztam,de ha jól értelmezem a szokásos 4x1.3-as MediaTek A7 proci és Mali450mp4 van benne 1280-as IPS kijelzővel.Ez egy egész fürge középosztályú vas (komolyabb játékok is futnak rajta,max mediumra kell venni).
A 8gb-lehet a korlátozó tényező,ha nagyobb terjedelmű játékot akarsz feldobni.
Ha megveszed pár szóval jellemezhetnéd ha időd engedi,mert 40 ropiért ez így eléggé jó ajánlatnak tűnik. -
Milka 78
nagyúr
válasz
stewe780 #56009 üzenetére
Ja az Mtk8121 Mali400mp simán jobb mint a Snap400&Adreno 305...és a 79qci a Mali400 mp4 a teremtés csúcsa
Szerintem hanyagoljuk az ilyen táblázatokat,antutukat és hasonló hokuszpókuszokat.
A 79qci/Vonino Primus a benchek szerint érezhetően erősebb mint az Lg 10.1-em.Csak a való világban ez mese habbal.A Mali400mp4 úgy hal el egy kicsit is komolyabb játék alatt,hogy öröm nézni,míg a Snap400 vígan szaladgál ugyan azon szitu alatt.
Ugyan ez az tf103cx ami benchek alatt bődületesen eltiporja az Lg-t.Mindkettő a kézben,de nem érzem ezt az átütő erőt,mindkettő szépen gyorsan teszi a dolgátjátékok alatt. -
Milka 78
nagyúr
válasz
#65388800 #55951 üzenetére
A 8q 1280x800-as nem nevezném pixelesnek 8 colon (oké nem is retina).Mindkét másik gép is játszik (mind a három gép 1280x800-as) viszont a filmnézésre talán a nagyobb méret jobb.Persze ha elég a 7 col akkor mind az Asus mind pedig az Lg jó választás.Talán az Lg jobban feküdne neked az üzemidő és a kicsi játék miatt.
martina79 : Ha a játékot veszem fő szempontnak akkor inkább egy Wayteq 7q (már ha 25 ropi körül gondolkozunk).Az Asus régi vas már és Intel belsős,nem a leg ideálisabb játékra.A Lenovo se sokkal jobb,mert abban meg gyenge a gpu (mali 400) ami fontos a játékok futtatásánál.
A fent említett gép frissebb hajtás jobban megfelel játék célra,igaz ennek kissebb a felbontása.
A következő lépcső a Wayteq 8q és az Lg Gpad 7.0 32 ill.40 forint körül.Ezeknél van elég erő és felbontás egyben,de mint látod drágábbak is.Nova96 : Az nem egy rosz gép jól össze van rakva,minőségi lehet.e,még ha nem is mai sütés.G pad 7.0 alá nem mennék és egy 8gbs sd-t is vennék hozzá mert a Nexusban 16gb valehet.(Lg 8gb).Így szerintem már alternatíva lehet.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
fausto #55828 üzenetére
Arra gondoltam,hogy még mit reszelgetni a rendszeren,van egy két apró hiba,tehát nincs még kész teljesen (nyers) a rendszer.Viszont folyamatosan jönnek a frissítések,hiba javítások,nem alszik a gyártó.
Asus 10 colon 54 környékén baromi jó vétel.Nagy monitor,közepes üzemidővel és van benne craft.
Játék inkompatibilitás (bár ez nem nagyon fog érinteni) és 8gb tárhely amiből lesz vagy 4 gb amit szabadon használhatsz (sd-n tárolhatsz filmeket).
Az Lg papíron gyengébb (benchekben,mert valósban nem nagyon éreztem),ellenben kompatibiltási probléma nem lesz.16gb tárhely,kiforrott ui és hosszú üzemidő,ellenben ez csak 8 colos.
Véleményem szerint az Lg kiegyensúlyozottabb gép,de én még is az Asust választanám a méret miatt.Ez egyéni vélemény (nekem kicsi a 8 col, sokat olvasok újságot/pdf-formátumú könyveket amire jobb anagyobb méret).Amúgy mindkét gép fürge,nem nagyon lesz velük gond a hétköznapi felhasználás során.
A helyedben megtapiznám őket élőben és a szerint döntenék(kell e egyáltalán a 10 col,elég e a felbontás,milyen a súlya,stbstbstb...). -
Milka 78
nagyúr
válasz
fausto #55805 üzenetére
Neked kell eldönteni,hogy a méret a lényeg e és bevállalsz egy kis "nyersességet" (azért nem rossz az Asus suport,remélhetőleg javítják a hibákat) vagy egy mérettel lejjebb lépsz,cserébe a gépnek nincs különösebb nyűgje.
Az is szempont,hogy az Asusra van e root (kérdeztem náluk,de még nincs válasz),mert a 4.4-es botrányos sd-kezelése miatt lehet szükséged lesz rá.
Mondjuk a 103cx 8gb-s 54-55 ropi addig a 16gb-s C 66-67 ropiról indul (normális garival) és így már képbe kerül 64-ért a 10.1-es LG is. -
Milka 78
nagyúr
válasz
laukotomi #55683 üzenetére
A Tab3 pont nem egy sikerült széria én kerülném,mert az árához képest túlárazott és nem egy mai sütés.Ha az Asus ME181cx a kiszemelt akkor inkább azt választanám.
Ide még bevenném a G Pad 8.0-át (V481 MM online 52 ropi)is abból is van fehér és a kamerája talán ennek a leg jobb (már egy tabhoz képest) és talán szoftveresen is ez a leg kiforottabb. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Zotya984 #55634 üzenetére
Szerintem ne várj az indulással,mert ennyiért nem lesz
.
55-65 körül mennek az ilyen kaliberű gépek és a navi szoftvert neked kell beszerezned.
Asus TF103cx,de itt vannak kissebb szoftveres problémák (bővebben itt),LG Gpad 10.1.
Ez alatt van egy két Overmax és Archos gyártmányú szörnyeteg,de azokat inkább hagyjuk...
Esetleg lejjebb mész méretben és Wayteq 8q 32-ért szoftver nélkül és 38 szoftverral. -
Milka 78
nagyúr
Intel Bay Trail soc-s Asus tabokkal (TF103c/cx,de sanszos a 176-os sorozat is)nem kompatibilis játékok (legalább is amiről tudomásunk van).
Köszönet saelin fórumtársnak
-
Milka 78
nagyúr
válasz
föccer #55421 üzenetére
7 colon Wayteq 7q ami 24 jó magyar forint.Ez jócskán túlteljesíti az elvárásokat,de legalább rendeltetés szerűen működik,egész jó képernyője van (1024x600 ips)...és ha eltévednél van benne gps
A bogyó és babócát csont nélkül viszi egy mx playerrel...Beex S4 ami 19 ropi.Ellenbe ez gyorsabban eszi az aksit és a panel is sima tn ha jól rémlik.
Ez alá már nem nagyon mennék,mert fizikai fájdalmat okoz a holt gagyi képernyőjük nézése és nálad is eltörne a mécses hogy a megkérdőjelezhető minőségből kifolyólag állandóan a szervízbe lennél. -
Milka 78
nagyúr
válasz
bugizozi #55371 üzenetére
RR3 nem is engedi telepíteni magát,de van ami egyidő után kilép,stb...TF103cx és 181-esbe kérdezz be.
lilianakov : Azon a gépen van sim foglalat,de eddig nem volt róla szó,hogy az is kéne.
Itt van olcsóbban ugyan az wifi only-ban->[link].
Össszességében eggyáltalán nem rossz gép.A fent említett játék kompatibilitási gondokon kívül nincs nagy gondja. -
Milka 78
nagyúr
válasz
tjb007 #55324 üzenetére
Kioszk?Na látod arról fogalmam sincs,hogy mi... információs panel?
Az MP4-hez mérten is gyenge aminek az FHD is overkill.
Ha a fent említett Kioszk valami információs terminált jelent akkor okés,de mint egyszeri felhasználónak,hordozni túl nagy,olvasni alacsony a felbontás,játszani bűn gyenge,filmet nézni meg olcsóbba motyót is el tudok képzelni.Ftomm : No para,egyre jár az agyunk,mert én is kiszaszeroltam,érdekesnek tartottam,de az soc számomra bűn gyenge.Muternek a Prestigio Tabját egész jól mozgatja ez az soc,de az 1024x600-as panellal van házasítva.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
NoMagix #55321 üzenetére
Láttam.Szerintem bűn nagy monitor,míg a felbontás relatív alacsony.Ekkora méretre szerintem alap az FHD,de az soc nem bírná a tempót (szerintem ezt sem).Az Amlogic proci a 2 magvas RK párja nagyjából,de a Mali400MP2 bűn gyenge.
Elhelyezni sem tudom igazán a gépet,hogy mire szolgál.Ennyi erővel összedobok egy AM1-es HTPC-t és kukázok hozzá egy 19-es monitort.Az is elfér egy Tesco-s szatyiba és kenterbe veri erőben,miközben ha ügyi vagy az is megáll 60-70-be. -
Milka 78
nagyúr
válasz
lilianakov #55306 üzenetére
Write only?
Fent írtam már a Light Box,1 év gar,1+1 év gari és társairól.Ezek szürke importos termékek aminek a garanciája megkérdőjelezhető,de legalább is nem egy 2 év gyári garis szint.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
lilianakov #55297 üzenetére
Talán az LG Gpad 8.3 megfelel erre a célra.SlimPort HDMI kaábel kell hozzá külön.
Esetleg szürke importos Tab Pro 8.4 de annak 1+1/1 év vagy Light Box garija van és ha jól rémlik ahhoz kell a HML adapter a tv-hez. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Lupi00 #55267 üzenetére
A Sanap 800 tényleg olyan jó...a Samuban meg Snap 400 van.Mindkettő említett tab bírja a strapát játékok terén,nem nyúlsz mellé egyikkel sem.Talán a Snap 400 elterjettebb soc,nagyobb háttérrel,jobb optimalizációval,bár a 8q-n is vígan futkároznak a játékok.
Amelyik szimpatikusabb... -
Milka 78
nagyúr
válasz
csirifiszkio #55226 üzenetére
Ennyiért nem fog menni.Asus TF103cx 45-ropi(54-55 a rendes ára) az EMag-on (már ha még van),de sok játék nem szereti az Intel soc-t (persze van sok ami meg igen),kicsit kérdőjeles a dolog .Ezen kívül Lg 10.1 ami még egész jól bírja a játék strapát,de az 64 ropi.8 colon van a Waxteq 8q ami 32 ropi.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
inf3rno #55211 üzenetére
Amire neked kéne arra továbbra is az Asus-t ajánlom.Az már más kérdés,hogy a Tab Pro igazi csúcs készülék,csak hát a 8.4 lehet nem lesz elég neked.Igazából olyan témát feszegetsz amire csa. te tudod a választ. Minden embernek más az ingerküszöbe.Meg kéne nézned egy 8.3/8.4-es méretű tabot,majd egy 10.1-es fhd tabot élőben(talán az MM-ben van mind a kettő).Én vittem pendrive-ot,sd-t és egy mobilnetes telót.Kissé furán néztek rám,de legalább nem vettem zsákbamacskát .Nekem is azt mondták,hogy kevés lesz a 150ppi/10.1 col/1280x720 és még is teljesen elégedett vagyok vele pedig volt retinás/fhd gépem,ami persze szebb képet produkált, de egyáltalán nem vészes a helyzet csak nem 10cm-ről kell bámulni.
-
Milka 78
nagyúr
Elindult az EMag akció!
vonyarc : Az utóbbi...mérföldekkel.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
inf3rno #55154 üzenetére
Az egy jó gép...csak nem jó helyről.
Talán az EMag ad mellé tisztességes gari (azt is saját kontóra,de legalább korrekt cégnek néz ki)t,de ezek a gsm boltok és a light box,1 év,1+1év gari...hagyjuk.
Én is pdf-ezek sokat,de a 8 col nekem kicsi volt 10 col fhd-ra meg nem volt pénzem.Így lett sima hd 10.1-es G Pa-dom.Féltem az alcsony ppi-től,de elmentem személyesen megtapizni és számomra megfelelő.Azóta öröm és boldogság .Mondjuk nem is 10cm-ről pixelvadászok,de ennyiért ennyi jár.
A Prestigió semmivel sem minőségibb/jobb,de pillázd meg az Asust. -
Milka 78
nagyúr
válasz
inf3rno #55150 üzenetére
Annyiért tuti nem vennék Rk3188-at.A Wayteq 9x jóval olcsóbb és a 16:9 szerintem jobb választás pdf-re (legalább is nekem jobban fekszik) és jóval olcsóbb.A 100qcr is 55 ért vihető és a -1 év garin kívül csak a külső más.Mellesleg az Asus Me302c-ben több lehetőséget ésez is olcsóbb egy kicsit.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
miska17 #55145 üzenetére
Tab Pro/Tab S (Snapdragon soc).Mondjuk az LG vel sem tudsz nagyon mellé nyúlni,mert bár gyengébb soc van benne,de nincs is agyon terhelve extrém nagy felbontással.
Intel soc-t egyenlőre inkább nem ajánlanék játékra (bár az erő megvan bennük).Mostanság elég sok a panasz e téren itt fórum szinten is (több Asus tulajba is belefutottam...nem indul...elindul,de egy idő után kilép,nem települ,stb).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S7 Plus 5G
- Ipad mini 7 csere Legion go-ra (Biztosítás/garancia 2028-ig/ajándékok)
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest