- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Acer notebook topic
- Házimozi haladó szinten
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
válasz
#45997568 #29599 üzenetére
Ha valaki szán rá időt bármelyik VGA-t lehet húzni... GTX 1080 és 1080 Ti esetén még csak kompakt vízhűtés sem kell...
Most ezzel a ki mit vesz történettel el lehet intézni sok mindent
, de azt nem hogy az AMD 1 év után egy ilyen gyenge teljesítményt tud csak letenni az asztalra... baromi magas fogyasztás mellett... mit fejlesztettek ezek eddig ezen? Az AMD még mindig nem talált magára R9 290 után sem... verseny teljesítményben és árban meg azóta nincs gyakorlatilag...
-
Oliverda
titán
-
törölt tag
válasz
#45997568 #29251 üzenetére
Ott az AMD részéről az RX400/500 szériás GCN 4-es kártyákat nem jelenthet gondot legyorsulni. A tesztekben megmért tudása alapján árazodik be egy videókártya a végleges közeli árba. Ha ezek nem lesznek jobbak a zöldek kártyáitól, akkor azok ára sem fog mérséklődni. Maradnak a magas lóvakon a gyártók, ami magas árakat jelentene a Volta megjelenése idejére.
-
válasz
#45997568 #29177 üzenetére
Ja, hogy feljebb azt mondtam, hogy a Vega sz@r lesz, azt ne vedd komolyan, mert az elvakult wjbhasdfshersddfyvcsdf nevű fórumtárssal komolyan nem is lehet kommunikálni.
A Vega valószínűleg az 1080 körül lesz teljesítményben (lásd FE). Fogyasztásban várhatóan rosszabb lesz (lásd FE). Innentől csak az áron múlik, hogy megítélése milyen lesz. Ha az AMD a teljesítményének megfelelő áron dobja piacra (felejtsük el egy pillanatra a mining craze által felvert árakat), akkor jó lesz a megítélése, bár a magasabb fogyasztásba mindig bele fognak kötni az Nvidióták, ahogy ez megy a Maxwell óta. Aki viszont AMD-t akar ezen a teljesítmény szinten, örül és megveszi az egyik jobb hűtővel felszerelt AIB kártyát.
Ha az AMD valamiért drágán fogja adni a Vegát (rossz perf/price mutatóval), akkor jogos lesz, ha lesz@rozzák.
Ha abszolút teljesítményben gondolkodunk, és marad az 1080 szint, akkor is le lehet sz@rozni a Vegát, hogy az AMD megint nem tudja utolérni a csúcson lévő NV kártyákat. És le is fogják, már készítem a popcornt a PH cikk/teszt/fórum olvasáshoz.
-
Asbee
veterán
-
ÁdiBá
veterán
válasz
#45997568 #28840 üzenetére
Ezzel én is így vagyok, vagy most ezt miért írod?!
Ne nekem ne sírjál hogy lassú a géped...
Be kell sétálni egy informatikai boltba és vásárolni kell... ennyi az egész.(#28839) Puma K Az lehet hogy velem van a baj, hogy nem AMD-vel tolom, ez miatt nem is élek! Most már értem!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#45997568 #28701 üzenetére
Jaja már a furiksznál is láttam ilyeneket és a buta Maxwell azóta is köszöni szépen de gyorsabb,ráadásul a terraflops/csájnbencs recskázásos időszakom is lezárult.
Amíg nem jön ki a termék,nem veri el játékokban mindenhol az aktuális ellenfelét addig ez mese habbal,ahhoz meg már túl öreg vagyok,hogy puszira lapátoljam a pénzt igéretekre és álmokra,így eddig nekem az nv csak spórolt (mert a furikszem lett volna nem a pénzem égettem volna el hanem a komplett vga-t,ellenben a mostani csak megy és megy és megy...).
Ha kijön és odavág mindent akkor elismerem (ahogy az 1600-os Ryzent is),mert se nem szimpatizálok egyik oldallal sem,se nem vagyok fanboy így nem fáj sőt semmilyen lelki törést nem okoz nekem.Ha az amd feltámad hamvaiból és piacképes terméket tesz le az asztalra az nekem csak jó,
Így azt tudom csak mondani hogy Viszlát a köbön,und Allahu Akbar -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#45997568 #28679 üzenetére
Hát persze, most még lehet itt maszatolgatni, meghát abban szerintem nincs kérdés, hogy ne lenne jobb a forrasztás, mint ez a vérciki taknyolás az intelnél, de ha benézek a ryzen topikba látok ott is melegedésproblémát itt-ott, másrészt intelből sem láttunk zsákszám alapon túlmelegedő darabot. Ha el akarod tolni a talcsikát a falig, akkor be kell reszelni mindent. Az egyik oldalon ramválasztással, ezzel-azzal, a másik oldalon hűtéssel, deliddel. Ingyen sehol nem adják.
-
Petykemano
veterán
válasz
#45997568 #28613 üzenetére
Egyszer vettem egy androidos telefont. Viszonylag jó áron volt, odafigyeltem, hogy jó ár/érték arányú legyen, mert sose költenék 50-60e forintnál többet egy telefonra. Örültwm, hogy van egy okostelefonom. Használtam. Vagyis egy idő után csak próbáltam. Az a szar elkézdett fagyni, belassulni, legszívesebben földhöz vágtam volna. Amikor már telefonálásra is alig lehetett használni, akkor vettem egy újat. Sokat gondolkodtam, mert az 80e volt, szívtam a fogam, hogy milyen drága. Ennél többet biztos nem adtam volna ki. De örültem, mert kétszer annyit tudott és nagyobb is volt. Végre volt egy használható készülékem. Vagyis csak azt hittem. Ez az android nagyon szar. Fél év alatt elhasználódik. 80e forint egy ilyen ócskavasért. Elképesztő, lehúzhatná magát a google, meg a samsung.
Sok szenvedés után vettem egy új úphone-t. Ez a telefon egy csoda. Gyors, kényelmes, használható, már nagyon bánom, hogy szenvedtem az androiddal. Senkinek nem ajánlom, hogy akár egy lyukas garast is adjon egy androidos készülékért. Az iphone király. Végre csak úgy használom a készüléket, ahelyett, hogy szenvednék a gondokkal, meg hogy legyen elég ram. Nagyon elégedett vagyok. Az android meg szar úgy ahogy van. Aki még mindig olyat használ, az hülyé, csak magát kínozza. Akinek valódi telefon kell, vegyen iphone-t.
-
törölt tag
válasz
#45997568 #28613 üzenetére
Hajrá...!
AMD RX VEGA Core jőn majd a GTX 1070 ellenében. Elméletben már megjelent néhány előzetes adat, de még pontos infórmációt sehol nem olvastam a hardveres felépitésről. 3584 shader és 56 CU, 16GB vagy 8GB HBM2 videómemória, de a fogyasztása nem ismert. Ez igy csak találgatás, mert meglehet ez az erősebb Nova vagy Eclipse tudása, ami meg a GTX 1080(ti) ellen megy. Tesztek és egy PH!-s review után okosabbak lehetünk, csak legyen 1-2 eladó kártya is a hazai üzletek polcain, különben keresztül húzzák a terveidet. A magas induló ár garantált.
-
törölt tag
válasz
#45997568 #28608 üzenetére
A "vörösök" a múlt, és a jővő meg még elég kétséges. Ez a VEGA nem érkezett meg időben és most a kriptó-időkben nem is annyira sürgetős megjelentettni. A többség akinek teljesitményre volt szüksége a zöld oldalon megtalálta a játékra alkalmas videókártyát. Itt a PH!-n többen csalódottan otthagyták az AMD-t, hogy GTX 1070 vagy GTX 1080(ti) legyen a történet vége. AMD diver okozta bajokkal szívás már nekem is csak múltidő, pedig hosszú évekig AMD-s (ATI-s) voltam. Most egy jó sikerült VEGA miatt sem fogok egyből a boltokba rohanni, megvárom az árak mérséklődését és a játékosok véleményét. Meglehet még itt is a következő VEGA generáció lesz inkább ajánlott, ezért inkább kivárom a teszteket és a bányászat okozta károk enyhülését. Hát ez is milyen jól jőtt a gyártóknak, mert most mindent jó felárral tudnak eladni... csak a játékos szivta meg megint. Még pont időben váltottam zöldre.
-
törölt tag
válasz
#45997568 #28267 üzenetére
Nem hallottad őket panaszkodni? Szerintem nem jó helyen hallgatózol. Nem szeretek más nevében beszélni, szal én csak magamat tudom mennyit panaszkodom. Sokat. 2013 dec.13 óta vagyok ps4 tulaj. Aznap jelent meg a gép itthon. De meséld el kérlek milyen az élet a konzolkkal heti pár órában.
-
Milka 78
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#45997568 #27981 üzenetére
Az elgondolásod jó is volna. Csak az a baj hogy te összekeverted a szezont a fazonal.......kicsit még merülj bele mélyebben.
Segitek.
1. Évente jelenik meg Ti kártya. Nincs nagy hájpja, mégis két ével ezelõtt sorrban álltak érte a scanél...esõben.
2. Processzor piacon ez az AMD nagy dobása, hiszen már lassan 5-6 éve nem gyártott igazi cpu-kat. Ezért minden " boltos" arra számitott hogy vinni fogják mint a cukrot. Óriási volt a hájp is. Ezek ës Abu mester írásai alapján az ember az hinné gogy majd licit vagy VIP tagság alapján sikerül Rizsát vegyen az elsõ két ëvben. Nem jött be.
3. Általában a Ti kártyák hozzák amit elvárnak tõlük (logikus, mert nem Radeonok). Szóval nincs bug, CCX, memória buzulás meg ssd probléma.
4. A Ti-k általában £600 fölött nyitnak, aztán jön egy olyan 5-10 % esés a hájp után.
Na, ha ezt sikerült tisztázni akkor lépjünk tovább. Köztudott hogy az NV mindig magasabb áron nyit a flagship kártyáival, logikus is. Visszont itt az a bökenõ hogy az AMD nem nyitott magasabb áron, maga a bolt akciózza mert tul sok van raktáron. Mindenki azon panaszkodik hogy az eladások nem érték el a várt szintet. Szóval Abu májsztró puskája megint forditva sült el.
Érted? Ha igen akkor örülj, ma is tanultál valamit
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#45997568 #27949 üzenetére
Parancsolj (Fiji-t helyettesítsd Vega-ára),Viszlát!
-
wjbhbdux
veterán
válasz
#45997568 #27837 üzenetére
a Scam Citizen mire 2022 körül elkészül (már a tévképzetesek szerint, akik hiszik hogy erre valaha sor kerül) majd még 2 engine váltás után, elindulni se fog az idén megjelenő kártyákon.
tailor74 ez egy becslés a múlt tanulságai alapján. mégis mitől hoznának be egyik kártyáról a másikra egy mostanra 1.5 évesre duzzadt teljesítmény deficitet?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#45997568 #27650 üzenetére
Őőő...de piszkosul drága volt.2x is tudtam venni 980ti-t és mindkét vásárlásnál 18-15 ropival olcsóbb volt mint a legolcsóbb FuryX és nagy álltalánosságban mindíg is drágább volt mint a ti.Ellenben 4-5 egész játék van ahol egál vagy gyorsabb.A többi 13195 db játékban érezhetően gyengébb.Ha ár/teljesítmény számot nézve vagy az árához képest mit tudott akkor még gázabb kártya volt,de ezt mutatja a kihalt topicja is amiben anno veled együtt volt vagy 8db tagja.Te és kb majd mindenki megtért,sokakat bannoltak és end of story
Ki lehet jelnteni,hogy az a kártya egy irgalmatlan bukás volt és bár az amd nem kicsit gyűjtött tapasztalatokat,de azt mind a te és más vásárlók kárára követte el.Persze nem tartott senki pisztolyt a fejhez,de az oc dream,hunting Titan,hbm és egyébb csillámporos,szivárványos igéretek után minden csak nem korrekt
Ui:Viszlát! -
deja vu
addikt
válasz
De a játékos kártyáknál nem az a lényeg egy egyszerű halandó embernek, hogy mit tud a játékok alatt? Hiába van egy csomó lappangó ficsőr az AMD-ben ha nem tudja fps számokra váltani.
Egy Firepro, Quadro, Radeon Pro kártyánál már lehet más a helyzet és ott fontosak lehetnek azok a dolgok.
Viszont amikor folyamatosan az AMD technikai fölényéről olvasunk nap mint nap, és játékok alatt ez még sem látszik, akkor elég egyértelmű, hogy sokan megkérdőjelezik Abu hitelességét. A másik meg, hogy azért vannak akik a prohardver, Abu hatására vettek, ill vesznek AMD kártyát, mert majd kettéhugyozza az Nvidiját, azt mit látnak, szinte semmit.
-
cyberkind
félisten
válasz
Tudom, hogy miként nézi ami szép és jó, csak ennek ellenére nem úgy van mint papíron, itt a Quantum Break ami egy csodálatosan jó port, igen, a Store-os verzió játszhatatlan, de ott a Fury X is ami szerinted nem volt drága szerintem igen mert nem hozta azt amit a TI de cserébe kegyetlenül nagy betakártya volt, most itt van a Vega ami már nem is tudom mihez volt "bejelentve" amikből semmi nem lett, ott a Ryzen, hogy majd mindenki azt veszi csak az nem akinek nem jut, ez se így van, meg még fogalmam sincs mik voltak mert nem annyira régóta követem az úgymond VS-t, szóval nekem ez a házigazdától aki ért hozzá kicsit vicces, nem véletlenül vannak így sokan akik még régebb óta követik ezt a nagy Amd kálváriát vagy mese délutánokat.
-
-
TTomax
félisten
-
->Raizen<-
veterán
válasz
#45997568 #27489 üzenetére
Hat a sok feature, a konzol kozeliseg a hbm 2.0 memoria a kis veganal a velhetoleg 200 w alatti fogyasztas, a 8 gb vram, a poor volta marketing kampany, a dx12 a shader modell 6 tamogatasa, a doom vulcannal mutatott teljesitmenye az amd kartyaknak, az id software lepaktalasa az amd-vel, hogy haver nem panaszkodik az rx 480-ra az nv nel mostmar kevesbe bugosabb driverekre, es hogy szenvedek a bugoktol a creators update ota. Ja meg hogy igy nem kell vennem ps4 prot , elmelyul a low level api tamogatasa es mindenki amdre es ryzenre fog innentol optimalizalni. XD Es hogy szerelmes vagyok lisa su ba holott nem tudtam az elejen hog y no e vagy ferfi. Es raya is szimpatikus mert lelkesen beszel a semmirol a gyerekes vr-t is tokre felhajpolja es dobalja a hardvereket a foldhoz mikozben rohog.
-
Puma K
nagyúr
válasz
#45997568 #27477 üzenetére
2007 - 2008 óta téved avagy színezi a történetet ha AMD VGA-ról van szó?
Akkoriban kajáltam be a vegyél AMD-t (AMD HD 4850) mert az jövőálló (DX10.1)! Jaigenjóoké!
Nv 7900GT után miért ne
Házigazda meg cikkíró akkor biztos úgy lesz ahogy írja mert képben van...Anno én még fLeSs cikkeit olvastam mikor még csak be sem regisztráltam az oldalra. Szimpatikusabb volt azaz időszak mint ami most van.
-
törölt tag
válasz
#45997568 #27471 üzenetére
Ezt az ignoráns "nem látom" dumát hagyd pls. nagyon jól tudod mire vannak az ilyen marketing poszterek, látszik, hogy egy közös promóról
vanvolt szó, de még csak nem is akármilyen: "Vega is coming" mindezt pedig a Prey cover mellett.
Ha pedig valamit hónapokkal ezelőtt egy játékkal promóznak akkor ugye tökre logikus, hogy 1.5 hónappal utána jelenik meg nem pedig előtte vagy vele együtt, főleg ha egy néhány órás single player játékról van szó ami pár hét múlva csak egy lesz a sok közül...Igen, leírta pont az olyan "kivakarós" stílusban amit emlegetsz, ahogy a tavalyi BF1-es "startnál" is. Erről is lehetne többet beszélni, de felesleges, érdekes módon a rendszeres visszatáncolást a korábbi állításoktól nem tartod akkora gondnak mint egyetlen képet a vs. topicban.
Sőt az már egyenesen rosszmájúság - LOL nevezd aminek akarod, ha ennyire érzékeny vagy lehet nem kéne a vs. topicot olvasgatni.
-
törölt tag
válasz
#45997568 #27465 üzenetére
Tudom ? Honnan ? Hivatalos források alapján akár most is jöhet, sőt.
Ha meg "tudjukkit" akarod védeni (??), akkor arról annyit, hogy nem kéne felelőtlenül kommentelgetni olyat, hogy "együtt jelennek meg" és nem lenne miért...
De elsődlegesen nem is neki szólt, hanem a zseniális AMD marketingnek [link]
-
TTomax
félisten
válasz
#45997568 #27394 üzenetére
De ettöl ez még nem egy zsiros bevétel,mert itt arról volt szó,hogy ez érdekli a befektetöket.Az AMD sem azért ment ebbe bele,hogy majd ebböl degeszre keresik magukat,hanem mert ugy gondolták ezen keresztül jobban lesz ráhatásuk a pc vonalra.Az uj generációs konzolok az elsök ahol már magán a konzol eladásán profit van,gondolhatod milyen árakon kell nekik minden.Na mindegy felölem mindenki azt gondol amit akar,de az világosan látszik hogy a konzol üzletág profitja igencsak marginális az amdnél,ez tisztán látszik a negyedéves/éves jelentésekböl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest