Új hozzászólás Aktív témák
-
imi123
őstag
Én csak próbálom kompenzálni a Ti hurrá optimizmusotokat.
Én azt látom hogy a mostani konzol generáció már a kiadásakor is kevés volt.
Ha ezekhez a konzolokhoz kell visszatartani a Pc-t akkor nem biztos hogy annyira fényes a helyzet.Abu.
Async shader mennyire életképes Dx11-el?
Van a Dolphin emunak async opciója.Lehet neki értelem Dx11-el? -
Hogy a cikk hogy lett linkelve, az a linkelő dolga, ill. én pont nem is azt szűrtem le a cikkből, hogy bukott.
Legyen 1.5 év akkor (nincs kedvem 2013. novemberi cikkek után kutatni), így is túl lassú a dolog, ha azt vesszük, hogy gyakorlatilag minden kész volt hozzá. A technológia pedig a szokott módon mászik belé a kommunikációs gödörbe
(#8890) HSM: én sem, viszont nem értek a display technológia mélyebb perverzióihoz. Az LCD kezdettől fixed refresh volt, ki tudja, mik épülnek erre a feltételezésre. Lássunk egy FreeSync monitort, ami nem ghostol - de mintha ezt a beszélgetést már lefolytattuk volna 4 hónapja, és mintha azóta nem változott volna semmi.
Szörnyűséges az a G-Sync hiba, amit írsz - asszem Jensen már fontolgatja miatta az öngyilkosságot
szerk. (#8898) Abu85: ugyanezeket mondtad tavaly ilyenkor is, csak számok nélkül. Hmmmm.
A notis G-Syncet ismerem, csak azt is le kellene tesztelni, nem-e-rendelkezik-e-esetleg-e ugyanazokkal a gondokkal, mint a FreeSync.
-
Emlékeim szerint 2013. októberben volt a G-Sync bejelentés, és utána igencsak gyorsan jött a válasz - szóval nem másfél év az. Másfél év majdnem az volt, mire az ígéretből termék lett - ezt még rá lehet fogni a szabványosdira, de több, mint 4 hónappal az első termékek megjelenése után is arra hivatkozni, hogy nincs megfelelő termék...
Az összevetés pedig természetesen releváns annak, aki most akar valamilyen Variable Sync monitort.(#8866) HSM: lehet tologatni a felelősséget, de az eredményen nem változtat. Arról nem beszélve, hogy még nem láttuk bizonyítva, hogy a G-Sync-kel azonos értékű megoldást lehet csinálni a bufferelés nélkül - szóval bizony lehet, hogy a FreeSync hibája.
-
TTomax
félisten
A ROG szinei rendben voltak alapból,nem olyan telt mint egy IPS,de én amúgy sem vagyok oda a túlszaturált színekért. A betekintési szög viszont nem tul acélos,érdemes pontosan szembe rakni veled,még éppen vállalható,amikor felállsz a monitor elöl és visszanézel na akkor látod,hogy az TN. Cserébe nagyon gyors,és se ghosting se lag,ilyen téren hibátlan.
A 4K monitorom is TN,ugye itt megint csak a 4K IPS monitorok nem homogének (glow),utánhuz némelyik,és cserébe jó drágák is,ezért lett TN.G-synces azért nem lett mert szinte biztos voltam benne meglesz mindenhol a stabil 60+fps,(ráadásul egy ilyen monitor van (acer) ami vagy 80K-val drágább és gyengébb a panelja mint amit vettem)meg igazából ki akartam próbálni mire képes a gépem 4Kban,és nem akartam sokat áldozni.Nos ennek a monitornak az alap szinei nagyon pocsékak voltak bármit ir is a teszt [link],vettem hozzá egy colormunki display prot,és bekalibráltam... magam is elámultam mintha nem is ugyanazt a monitort látnám.Ennek a panelnak viszont sokkal jobbak a betekintési szögei,csupán alulról invertálja a színeket,viszont ugye onnan sosem látod...
A 4K egy más világ,és sajnos még a win10se perfekt hozzá,de biztos vagyok benne hogy el fog terjedni. -
TTomax
félisten
Rog swift,hozzá kell tegyem 1 hónap pixelgarival vettem,majd most egy év után lett rajta egy sötét folt,három nap sem volt az rma,házhoz hozták a csere monitort.Most amugy itt pihen dobozban mert 4K-n játszok egy másik monitorral...
(#8869) HSM
Azért van overdrive,mert nincs kép... nincs mit kirakni,nem az elektronikával van a gond,ne gondold hogy az roszabb mint egy g-synces monitor és panel sem. -
rocket
nagyúr
Dehat a PH szakerto megmondta, hogy a Fury a hanyos/szedulos/fejfajos Virtual Reality Szent Gralja
Forumokon nagyon sok az elmult 10-15 evben markahu Radeon felhasznalo valtott NV-re, ebbol kellene az AMD-nek a konzekvenciát levonni, de ok meg arra se kepesek.
A ceg aki olyan ongolt rug, hogy a 4k-val reklamozott kartyajarol hiányzik 2015 kozepen a HDMI 2.0 csatlakozo, az egye meg amit fozott maganak -
HSM
félisten
"ha egy bitang erős kártya lenne, ez kb a kutyát nem érdekelné."
Szerintem egy bitang erős kártya lett, teljesen függetlenül attól, hogy pár százalékkal gyorsabb nála (még) a nagy Maxwell...
(#8631) gbors: Viszont a tuningpotenciál rendesen meg fog változni. A 290-esem is több feszt kért Mantle alatt azonos órajelhez BF4-ben, mint bármilyen DX-es játékban.
-
TTomax
félisten
Légy szíves próbáld megérteni,és feldolgozni hogy már desktopon zavaró a 30Hz.
Egyébként pedig lehet játszani 4K-n egy FuryX-el vagy 980Ti-vel is,nem maxon,de van egy rakás olyan játék ami nem vga zabáló és mégis élvezetes 4Kban!
Ez nem gumicsont,4K tvböl 100% több van eladva,mint 4K monitorból.Százszor kiveséztük a kérdést,a Panasonic tvken kívül nagyítóval kell keresni DPs tv-t....Egy olyan kártyánál ami flagship 4Kval van beharangozva hiányosság a HDMI 2.0 nem léte,innen a fórumról is vannak emberek akik inkább a 980Ti-t választották,mert átalakító a mai napig nincs,csak ígéret rá. -
imi123
őstag
Majd ha játékban hoz pluszt akkor lesz miről beszélni.
Szépek a teszt eredmények, csak én nem tesztelni akarok hanem játszani.
Egyébként ha meg lesz a stabil 60.Fps kicsivel szebb graffal akkor már elégedett vagyok.
Elvileg jövő héten kint van a Win 10.Decemberre már talán játék is lesz.Ha meg annyira sokkal jobb lesz az AMD akkor visszaváltok.
most nagyon jól elvagyok Nvidiával. -
daveoff
veterán
Gondolod, hogy a ~220k-s ár be fog menni 200 alá a közeljövőben? Én nem hinném. 980Ti is ugyanígy csak rendelhető volt megjelenés után iponban, és most, hogy már van készleten, kb 15-20-al olcsóbb. Ha ennyi lejön a Fury TriX-ből, akkor is 200-nál vagyunk, custom 980 meg van 160-ért, ami ugyanannyit tud, és még jól meg is rángathatod. Tovább megyek, ha ezek alapján a custom 980Ti, pl MSI Gaming ára ugyanennyit esik, akkor az 230k lesz. Ilyen magaslatokban Te melyiket vennéd?
Én most ezzel nem az NV-t akarom magaslatokba emelni, félreértés ne essék, de józan ésszel ez a kártya, ennyiért eladhatatlan. Itt tényleg csak a márkahűség dönthet a Fury mellett, semmi más....
-
törölt tag
Én például nem emlékszem olyanra, hogy mondjuk gbors kritikus kijelentéséből flém alakult volna ki.
Fogalmaz ő sokszor keményen,egyáltalán nem lépi túl az itteni kritikák többsége azt a korrektségi szintet,amit képvisel.Csak hát a tekintélyelvűség ugyebár,egy topik gazda/ szakértőnek adott válaszaitokban nagyságrendileg több a nyili-nyali smiley, mint egy sima fórumtagnak.Szóval ez nem a legjobb példa volt
-
Asbee
veterán
Ja majd még a végén annak kell bocsánatot kérnie, aki kételkedik az AMD-ben?
Azért voltak itt az évek során olyan kijelentések, amik közel sem lettek úgy. Azok mindig el vannak felejtve valahogy. Az amd is valahogy ilyen.
Azért szerintem azt el lehet ismerni, jogosan állhat valaki negatívan az amd felé az ígérgetésekkel szemben. A lehetőség mindig náluk van de sosem élnek vele. Lehet most lesz egy nagy lehetőség ami csak össze jön de pont ezért kételkedünk benne, mert valami mindig el van cseszve.
Abban is van valamennyi realitás, hogy lehet hogy ellépnek ezek a kártyák (amd) DX12 alatt, de lesz ere válasz. Ennek ellenére nem lehet ezekről reálisan beszélni, mert vagy minden napra jut egy amd mese amit Abu akar megetetni, vagy azt kell olvasni, hogy az NV karikat úgyis el lehet dobni.
Lassan negatívat nem lehet írni, egy újonnan megjelenő amd zászlóshajóra, mert az mind felnagyolás, tökéletes úgy ahogy van. Ne ezek amik kicsik unalmasak már és ezekből indulnak ki az értelmetlen viták... -
HSM
félisten
Igen, szerencsére vannak értelmes arcok, különben már rég nem is írnék ide egy sort se.
De a bocsánatkérés, vagy a hibák beismerése utólag nem szokott menni. Ha tudnád, hányszor voltam bolondnak kikiáltva, mióta itt fórumozok, és talán egy kezem is meg tudnám számolni, hányan kértek bocsánatot, vagy csak ismerték el, hogy hejj, haver, neked volt igazad.
A fórum már csak egy ilyen hely.... -
Milka 78
nagyúr
Hidd el,hogy mea culpa,trikó tépés és öröm könnyek közt fogunk berohanni ide (én már vezekeltem a Titan X-es kollégáknál).Nem szégyen beismerni a tévedést...jól esett volna nekem is amikor le lettem hülyézve,hogy az FX a jövő és mekkora dilettáns vagyok,hogy 2x is 4 magos i5-öst vettem amit dobhatok ki,mert ugye az elavult...csak ugye a jövő az nem jött el vagy már el is ment...én meg csak tolom tolom az i5-el koppig kihajtva az agyon oc-zett karimat ahol az FX már rég köhög.Rohadtul jól eset volna nekem is egy bocsánat kérés!
Hozzá teszem neki is nekem is szándékunkba állt Fury X-et venni,(hála istennek) nem pénzügyi akadájai vannak a vásárlásnak.
El hiheted nem szeretne senki egypólusú világot ahol nincs konkurencia.Ne legyen úgy beállítva,hogy a káröröm beszél belőlünk,inkább a csalódottság. -
törölt tag
Ja értem, akkor az AMD-nél vegyük figyelembe a részesedést, vegyük figyelembe azt, hogy beragadó termékről van szó, vegyük figyelembe azt, hogy nem fogy - ezek fényében máris teljesen jogosult az 500$-os árvágás és a vásárló kevésbé fogja azt érezni, hogy átverték. Ja, nem...
De a TX -> Ti-nél ne vegyük figyelembe azt, hogy letiltott GPU-ról van szó, azt se, hogy kevesebb VRAM-ot kapott és azt se, hogy valószínűleg pont azért hozta ki olcsóbb konstrukcióban a Ti-t mert az 1000$-os TX-ből ők sem adhattak el sokat...
Nyilván ebben az esetben abszolút elfogadhatatlan egy 350$-os árkülönbség...Ezt nevezik kettős mércének illetve részrehajlásnak.
-
törölt tag
Nem vagytok tisztában vagy ha mégis akkor megint ignoráljátok azt a tényt, hogy MINDKÉT gyártó csinált már ilyet, de minden esetben amikor szóba kerül csak az egyiknek rójátok fel.
Nyilván a Fury megjelenés után nincs jobb téma és azon kell rugózni, hogy a TX-esek mennyire át lettek verve hónapokkal ezelőtt. Unalmas már, mindent elárul a helyzetről...
-
törölt tag
Szerintem aki megteheti, hogy 1000$-t kiadjon egyetlen komponensre (többet ha SLI-t vesz) azt marhára nem érdekli, nem ők problémáznak rajta, hanem ti...
Nyilván elhiszem, hogy mindenki azt remélte, hogy tegnaptól szép színes grafikokonokat lehet majd linkelni, ahol a Fury elp*csázza a Ti-t, de mivel ez nem jött be (sőt...) így kell valami más fogást is találni, olyat ami lerágott csont...
Azért mindent elmond mennyire megcsappant a topicok aktivitása a tegnapi nap után, mindenki szomorkodik... -
Firestormhun
senior tag
Initially, I tested BF4 on the Radeons using the Mantle API, since it was available. Oddly enough, the Fury X's performance was kind of lackluster with Mantle, so I tried switching over to Direct3D for that card. Doing so boosted performance from about 32 FPS to 40 FPS.
[link]Ez a low level API. Ha nincsen patch új kártyához, akkor az korlátozottan vagy sehogyan sem működik.... High level API-nál elintézhető a visszamenőleges kompatibilitás driverből, de low levelnél nem.
-
törölt tag
" i5 4460 @3,20 GHZ" - CPU limit
Nem véletlenül teszteli minden hozzáértő tesztoldal a DX11-es mód alatt, egy erős konfiggal nincs különbség vagy még nagyobb lenne és nem az AMD javára...
És ugye ismerjük azt is, hogy gyengébb CPU-val az AMD DX11-es drivere még rosszabb eredményeket produkál... -
FLATRONW
őstag
Csak az az előny túl kevés, ahhoz közeli értékeket a DX11-es mód csiszolásával is ellehet érni. Jó hogy jön az átdolgozott driver, de már későn. Az a szomorú, hogy ezt a kis előnyt is csak az alacsonyabb hardverelérésnek köszönhetik. Nincs ezzel semmi baj, de ha csak így tudnak előnyre szert tenni, az lett volna a legkevesebb hogy minden általuk támogatott játékba beépítik. Az is igaz, hogy elég kevés AMD-s játék készült (pedig milyen sok fejlesztő áll mögöttük), de amelyekbe be is építették a Mantlet ott sem minden esetben működött jól.
-
FLATRONW
őstag
Az a Mantle jobb memóriakezelésének volt köszönhető. DX11 alatt nem volt semmi különbség.
Nekem abból is csak az esett le, hogy DX12 alatt azt a szintet az NV is hozni fogja simán.
Igazából DX11 alatt kell megmutatniuk, hogy mit is tudnak. A fejlettebb hardvernek ott is ki kell jönnie. Hogyha ott erősebbek lennének, akkor elhinném hogy DX12 alatt is azok lennének. -
FLATRONW
őstag
Ennek én örülök, nem is szidom ezért őket. A kérdés inkább az, hogyha az AMD által támogatott játékoknál teljesen egyformák a fejlesztési lehetőségek, akkor az ilyen játékokban miért nincs előnye az AMD-nek? Hiszen adott a fejlettebb hardver, adott az AMD által pénzelt fejlesztőcsapat, illő lenne az ilyen játékokban megmutatni hogy milyen erős is a hardver.
-
imi123
őstag
Erről az mindig az jut eszembe hogy a sz@r jó.
1 csilliárd légy nem tévedhet.Elnézést ha kicsit vulgáris voltam.
Természetesen az "idézet" nem a témához tartozik!!!Van az emberekben egy jó értelemben vett csorda szellem.
De azért ha folyamatosan átb@sszák őket akkor azért tudnak váltani is.Nekem Pl bizonygathatnák hogy az Nv milyen jó ha nem a saját szememmel látom.Persze hogy vannak befolyásoló tényezők.
Ki kell mindent próbálni és csak a saját szemünknek szabad hinni.Aki vakon hisz az a Fanboy,de ilyenek itt nincsenek! -
imi123
őstag
Értsétek már meg hogy az emberek többségét nem érdekli a technológiai része a dolognak.
Megveszi azt a kártyát amin gond nélkül megy minden.Nem kell rá vízhűtés,nem kell alul -felül feszelni.Természetesen én sem tatrom szép húzásnak az Nv részéről a rosszul megadott specifikációkat.
-
Nem feltételezek Rólad ilyesmit, de sajna az összes olyan hozzászólásnak ez az implicit következménye, ami arról ír, hogy az nVidia milyen gonosz a Gameworks-szel, és a vásárlóik ezen modellt támogatják. Az utóbbi pár napban rengeteg erre utaló hsz volt ebben a topicban is, meg a DX12-es cikk topicjában is. Több probléma is van ezekkel a gondolatmenetekkel, most nem állok neki filozófiai elemzést írni, majd vmikor jövő héten
-
imi123
őstag
Ha számolnak az AMD-vel akkor jót tesz,ha nem számolnak akkor a driveres utólagos javítás lehetősége is elveszik.Ahhoz hogy számoljanak az AMD-vel ahhoz eladások kellenek.
Nem nagyon elképzelni hogy egy 25%kisebbség igényeit fogják kiszolgálni.
Remélem a jövőben komolyan számolnak a Pc-vel és nem a jelenlegi gyengécske konzol generáció fogja majd vissza fejlődést. -
rocket
nagyúr
Felre ertetted akkor, a GW van, lesz, az AMD ellene nem tud tenni, de kikene valamivel szolgalni a vasarloikat, mert elfogjak veszteni oket.
"Tételezzük fel, hogy ezek a problémák nem hardvercserére ösztönöznék a vásárlókat, hanem arra, hogy a következő alkalommal nem vennék meg az adott kiadó termékét, vagy csak jóval megjelenés után, fél áron. Vajon akkor is lenne ennyi probléma, illetve működne-e a jelenlegi üzletpolitika?"
Ilyen sose lesz, nagyon keves felhasznalo van aki igy cselekedne, szajkaratezni forumokon azt szoktak, de aztan habzo szajjal allnak sorban megjelenes napjan.
En kibirtam, hogy nem vettek meg a Project Cars-t (pedig vartam mar regota) es amig a jelenlegi AMD VGA-m van nem is fogom.
Nagy ritkan kovettem a fejlesztes alatt a teljesitmennyel kapcsolatos allapotot (nyilt fejlesztesu jatek, nem volt titok), es abbol lehetett latni, hogy az AMD tojt magasrol a jatekra a fejlesztes alatt (tehat azert nem ert derult egbol villamcsapaskent a teljesitmeny), aztan persze megjeleneskor ment a masra mutogatas az AMD reszerol, meg jott Roy Taylor baromsaga Twitteren a "we like project cars"Ez sajnos nem segit azon, hogy a jatek normalisan futtathato legyen, a hardvernek megfelelo grafikai reszletegseggel.
-
rocket
nagyúr
"Nem mondtad sehol, hogy ez jó dolog, de van egy olyan érzésem, hogy ezt az üzletpolitikát rendszeresen támogatod vásárlással, ráadásul erkölcsileg is kiállsz mellette, mert követendő példának tekinted."
Azert van a GF2 GTS ota Radeonom, mert az NV torekveseit tamogatom
Nem tamogatom se erkolcsileg, se mashogy, de ez van!!!!, GW letezik es letezni fog, nem tud a felhasznalo ellene tenni, de nem sajat maga ellensege, hogy elturje a day1 problemakat amit az AMD sajat maga idez elo a megfelelo alternativa hianyaval.
-
rocket
nagyúr
AMD-rol van szo mint ceg, ami uzleti vallalkozaskent mukodik.
Az o oldalukrol probalnam felfogni, hogy a jelenlegi strategiajukkal mikent nem fogjak csodbe vinni a ceget.
Mivel 2 szereplos a GPU piac es az egyik csinalja (78%) a masik nem (22%), akkor sok valasztasi lehetoseguk nem marad, arra ugye nulla az esely, hogy az NV bezarja a GW-t, mert Johan Anderssonek irtak nehany kommentet Twitteren, hogy nekik mennyire nem tetszik ez.
Semmit nem tudnak ellene tenni, mert akkora a piaci reszesedese az NV-nek, hogy nem tudjak mivel buntetni oket szoftver oldalon, mert ha megtennek akkor mar a sajat eladasaikat veszelyeztetnek, az AMD meg nem kepes akkora tamogatast nyujtani cserebe amivel az igy kieso bevetel kivalthato legyen.Ezert kellett volna a sajatjukat megcsinalni sok-sok evvel ezelott, es akkor most lennenek szoftverek amik profitalnak a GCN erossegeibol, es az NV-re varna a hetek-honapok alatt elvegezheto optimalizacio.
Nem mondtam sehol, hogy ez jo dolog amit az NV csinal, de forum/FB/Twitter stb. kommentekkel nem lehet ellene tenni, pont.
A felhasznalok tehetnenek ellene, ha elegedetlenenek lennenek, de a tobbseg mar felgota, hogy a fogyasztoi tarsadalomban haladni kell a korral, igy a Fermi-s vackaikat, Maxwell2-re cserelik, es a tobbseg mar annyira meglatta a fatol az erdot, hogy ha lenne is versenykepes AMD alternativa akkor se vennek meg, mert nem kivancsiak a day1 teljesitmeny problemakra a jatekok nagy reszenel, amiken hetek-honap alatt javit az AMD (mar ha javit egyatalan), de tokeletes sose lesz.Witcher 3 az egyetlen GW jatek egyebkent ahol a Fermi jelentos hatranyt szenvedett a Maxwellhez kepest, de eleg hamar javitottak a teljesitmenyen, tehat ez a lufi is kipukkadt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem tudok most többről. Lehet, hogy van és még nem írták fel. Igazából a jövőben egyszerűbb lesz ez belőni. Amelyik kiadó és fejlesztő saját lábra áll, saját technológiákat fejleszt az AMD-t fogja választani. Amelyik kiadónak és fejlesztőnek ilyen kutatásokat nincs lehetősége finanszírozni azoknak az AMD nem tud mit nyújtani.
-
törölt tag
"Az elégedetlen AMD júzerekhez megy annyit, ha akkora esélyem lenne a lottó ötösre, mint amennyi ezekből a panaszkodásokból a júzer error, akkor nem sok gondom lenne a továbbiakban."
Miféle user erorr ? ZeroCore-t kikapcsolhatod -> NEM, CF profilt írhatsz magadnak -> NEM, Grafikai hibát ki tudod küszöbölni -> NEM
Nem nem beszéltük meg, azokra a "problémákra" amiket te felhoztál volt és van is megoldás, ezekre viszont nincs és nem is olyan dolgok amelyeket a user fixálhatna - nem kell hinni nekem nézd végig az itteni AMD kártyák topicjait főleg ami az R200 óta van pedig azok is csak rebrandok...
Azt már csak mellékesen említem meg, hogy jóval kevesebb AMD kártya van a piacon mégis több baj van velük szoftveresen, valahogy pont fordítva kéne lennie..." Az AMD évek óta fejleszti a hardvereit, mindig bemutat valami újítást, amiből aztán az adott körülmények között szinte semmi nem lesz, mert a szoftveres réteg nem követi az újításokat... "
Az AMD a hardvereinek _jelenlegi_ kézzelfogható teljesítményén is bőven tudna/lenne mit javítani a mai szoftveres korlátok mellett is, a probléma az, hogy nem teszik és mivel ezek aktuális dolgok, valahogy nem vigasztal, hogy mire lehetne/lesz majd egyszer az üveghegyen túl képes...
-
törölt tag
Nem írtad csak céloztál rá, mivel a mennyiségi mutatókkal tényleg nem lehet vitázni...
" Én zseniálisnak vélem az AMD utóbbi másfél évét, ahogy a sarokba szorított helyzetből úgy kormányozták ki magukat, hogy szinte minden úgy alakult, ahogy nekik jó."
Én ezt a meglátást tartom zseniálisnak!
De posztold be azokba a topicokba is ahol épp alvás után nem ébred fel a VGA, nem működik a CF, gyengébb procival rosszabb teljesítményt érnek el mintha olcsóbb nV kártyát vettek volna, vagy épp az aktuális játékokban lassan 2 hónapja grafikai bug van biztos osztják majd a véleményed...
Ahány AMD topicot nézek mindig valami trükközésről, tweakről, bugfixről van szó még külföldi fórumokon is - legalábbis jóval nagyobb arányban vannak elégedetlen AMD userek, mint elégedetlen nV-sek"majd a low-level API-k elterjedésével kiderül, hogy valóban igaz-e az, hogy a DX miatt voltak "feleslegesek" az AMD fejlesztései... "
Majd™ by AMD
Értsétek már meg, hogy ezeknek a kártyáknak nem DX12-ben kell megállniuk a helyüket, hanem most.
Ha a DX12-re készülnék akkor várok jövő év Q4-ig míg mindkét szereplő kihozza a 14/16nm-es lapkákat 8/16 GB HBM2-vel a fedélzeten...
A "majd" még egyetlen céget sem húzott ki a csávából.... -
keIdor
titán
Nézd, én most csak üzleti szempontból nézem, mert kapitalizmus van, és ez a "legfontosabb". (persze nekik)
Úgy lesz a legnagyobb a profit is, ha minden egyes generációból, architektúrából kihúzzák a legtöbb lóvét. Ezt már láthattuk, hogy meg is csinálták a Keplernél és csinálják most is a Maxwellnél. Jól is csinálják, hidd csak el, hogy az AMD-nél is megcsinálnák ezt ha meg tudnák, csak nincs hozzá elég jó termékpaletta.Káros a piacra? Naná hogy az, mert nincs verseny, az árak magasan vannak és minden 4 nVidia kártyára jut 1 AMD kártya. Ez így nekünk persze, hogy nem jó, de az nV-nek igen és ez csakis a jó vezetésnek köszönhető. (meg persze a mérnökeiknek) Nekik ez a céljuk és el is érték. Nem azért gyártanak kártyákat, hogy nekünk jó legyen, hanem azért, hogy ők meggazdagodjanak, ez nem szeretetszolgálat, ez kő kemény kapitalizmus.
Egyébként vagy kéne egy harmadik szereplő, pl. Intel a VGA piacra, vagy fel kéne karolják az AMD-t. Friss, új vezetőséggel, és egy jó nagy tőke injekcióval még vissza lehetne hozni ezt és akkor már mindenki jól járna.
A processzor piacra is érvényes ez, csak ott az Intel az, aki nagyon ráér.
szerk.: Erre még reagálnék: "de júzer szempontból nem tudom megérteni, hogy miért tapsoltok nekik... az ilyen jobb support és társai mantra pedig csak önigazolás, semmi más."
Üzleti szempontból nagyon is jól csinálják, én úgy is nézem, de mint user versenynek örülnék, főleg árversenynek, elhiheted inkább venném meg 150k-ért a Ti-t mint 230-ért... de lassú a konkurencia. Ez csakis az AMD hibája, nem az enyém, nem a tiéd és nem az nV-é. A support meg tapasztalat, méghozzá saját, igaz 2011-es, de olvasta több fórumot, külföldieket is, nem változott semmi...
-
törölt tag
"Az ilyen jobb support és társai mantra pedig csak önigazolás, semmi más. "
A dVGA piac 75%-a (and counting...) másképp gondolja. HC játékosoknál akik 2+ GPU-s konfigokat vesznek még csak az említés szintjén sem jön szóba az AMD, mert a CF "supportja" katasztrofális.
Igen lehet azt mondani, hogy minek veszik ha nyűg a multiGPU, de van aki magasabb felbontáson játszik oda meg 1 GPU még jó darabig nem lesz elég... Az SLI supportja még így is kimagasló a CF-hez képest...
A "normál" support mellett meg egy fokkal még mindig az nV jobb ha a játékokat nézzük, bár most a W10-es topic is tele van ilyen olyan ui bugos AMD userekkel, de arra még rálehet fogni hogy béta...A usereket pedig az érdekli, hogy a pénzükért melyik megoldással lesznek elégedettebbek mi sem mutatja jobban, hogy az utóbbi fél év alatt 10%-ot csalogatott át az nV az AMD-től...
-
Továbbra is - szerintem hülyeséget csinál, aki most 9 hónapnál hosszabb időre drága kártyát vesz, akár AMD-t, akár nVidiát. Innentől kezdve nekem nem releváns kérdés, hogy mire mész 1 év múlva vele.
A DX12 miatt lehet, hogy váratlan értékcsökkenés lesz, az új generációk miatt meg biztos - szerintem elég komoly.(#5936) bunygyi: Nem ez a megfelelő topic erre, ill. az elvárásaidat sem ismerjük. Nézz be ide.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Fermi volt az utolsó generáció, ahol a túlterhelés valós problémát jelenthet. Nem feltétlenül kell hardveres védelem és hardveres rendszer. Lehet szoftveresen asszisztált hardveres konstrukció. Ez is stabil marad, csak picit nagyobbat esik az órajel a kelleténél.
A Fermi is stabil marad már, mert a driverbe van egy szoftveres rendszer építve. Ha túlterhelést érzékel, akkor levágja az órajelet elég alacsonyra. Fagyni egyik sem fog. Arra már be vannak építve a rendszerek. A kérdés, hogy mennyire lesz jó a folyamatos órajelállítás. -
FLATRONW
őstag
A Kepler tesztjénél az volt írva, hogy már az NV is hardveres védelmet kínál a túlterhelés ellen.
"A GPU Boost azonban egy érdekes képesség, ami magával vonja a fogyasztás limitálását is, vagyis végre az NVIDIA is stabil hardveres védelmet épített a rendszerbe a túlterhelés ellen."
-
TTomax
félisten
Azért mert teljesítmény nyernek vele,azért mert van amelyik játék 60%ra terhel,és van amelyik meg 30%ra,és olyankor a teljesítmény szempontjából nem mindegy az órajel...kisebb terhelésnél jóval magasabb órajel elérhető,ezzel több fps...azért,mert ez egy dinamikusan felépített rendszer ahol minél többet próbálnak kihozni a kártyákból,elég nagy baj hogy ezzel nem vagy tisztában,rendkívül hiányosak az ismereteid amivel nem lenne gond ha nem társítanál hozzá sziklaszilárd véleményt.
-
törölt tag
Nem is Furmark alatt kell nézni az eddigi legjobban terhelő játék szerintem a Dragon Age: Inquisition, ott alapból megvolt az 1316 MHz-es boost gyári biosszal ami 163/196W-ra van korlátozva ráadásul nevetségesen alacsony default Temp targetet is adnak meg a 970/980 Maxwellnek (79 °C) 290X-nek ugye ez 95 °C. OC-vel is 149x MHz-ig volt stabil feloldott Power Targettel.
-
CsonkaImo
addikt
Köszi az infót!
Nem nekem kell. Bátyám pilóta Szolnokon, és valamelyik előadáson látta, hogy Oculus Rift-el nyomják, azóta beindult a vezérhangya neki, mivel itthon nem sokat repülnek.
Földön 26-30fps, felszállás után 80 körül van, de ha rászórok mindent az ellenségre, nem ritka a 15fps-se. Bármilyen beállításon csinálja, mindegyik Catalyst-tal. Steam-es legfrisebb verzió.
-
TTomax
félisten
Nincs mit itt értelmezni,hülyeséget írtál ismét... akárcsak a múltkor (2GB VRAM elég FHD-ra).
Aki visszaolvas látja...
(#5277) miklosss2012
Nekem nagyon gyanús hogy a 390X 8GB az csak paperlaunch lesz,ha csak egy picit is számolunk ez nem fér el 550-600nm2-en sehogy se... én ezt már régóta gondolom igy,mert 28nm-en már nem tudnak nagy csodát tenni... na az ütne... -
TTomax
félisten
-
törölt tag
A gond ott van, hogy te és más is tényként kezeli, hogy biztosan nemcsak gyengébb, de jóval gyengébb (
) lesz DX12 alatt miközben erre semmi nem utal, sőt...
Feltételezni meg bármit lehet, akár azt is, hogy az AMD ugyanúgy mint eddig (DX10.1, DX11...) az esetek 99%-ban semmit sem fog ebből profitálni és ugyanúgy megmarad az eddigi teljesítménykülönbség (vagy mire lenne addigra már mindkét hw kevés lesz) - jelenlegi infók alapján kb. mindkét forgatókönyv egyformán lehetséges... -
Nekem továbbra is az a véleményem, hogy a Maxvell-nek kinéz egy a szokásosnál nagyobb értékcsökkenés.
Igen, valószínűleg (hacsak nem alkalmaznak Jensenék valami alternatív piaci stratégiát), az alábbi két feltétel mentén:
1. Ha jelentős számú olyan motor lesz, ami jobban alányúl az erőforrásoknak
2. Amikor ezek a motorok a végfelhasználókat érintő stádiumban lesznek (ie. megjelentek a játékok)Az #1-es az iparági pletykák alapján valószínű. A második várhatóan 2016 során fog kibontakozni.
(#5112) do3om: teljes részletességgel ld. itt
-
daveoff
veterán
Minden benne van a pakliban, a Te elképzeléseid is bejöhetnek, meglátjuk. A Maxwell megjelenés óta arat, és még fog is egy darabig (ráadásul ehhez az AMD is hozzájárul), bőven túlárazott kártyákról van szó, ezzel is tisztában van mindenki, az árcsökkenés simán belefér az NV-nek, maximum mi isszuk meg a levét. De én amikor megvettem a 980 akkor tudtam, hogy bukta lesz, minden megjelenéskor megvett csúcskártyával így jár az ember, ez nem új dolog....
-
daveoff
veterán
Azért szerintem nem kicsit naiv, aki szakadéknyi különbségeket feltételez, ne legyen igazam, de lesznek csalódások.....
Természetesen én is drukkolok, hogy komoly előrelépés legyen a mi szempontunkból, de sok reálitását nem látom a dolognak. Különben is, lassan ott tartunk, hogy 250-300k lesz egy csúcskártya (980Ti/390X), nevetséges.....
-
daveoff
veterán
Nem lenne rossz, jó löket lenne minden szempontból, de nem hiszem, hogy ezt a piac megengedheti magának. Majd meglátjuk, év végén szerintem felgyorsulnak az események, nyáron jön az új AMD, jön a W10@DX12, és év végére talán már játék is lesz, én úgy gondolom SW: Battlefront már támogatni fogja az új API-kat, marketing szempontól mindenképpen a DX12-vel lenne célszerű kihozni.
-
daveoff
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért sikerült ennyire összeborulni a fejlesztőkkel, mert az NV-vel a nagyok nem tudnak együtt dolgozni, mert elzárkóztak, és ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a TWIMTBP az elmúlt évben nagyrészt bugos, alig optimalizált PC-s portokat rakott le az asztalra. Na meg persze nyilván számít az is, hogy az NV-től számos szakember távozott 2014-ben, akik nem értettek egyet az "ezt is lezárom" politikával. Nyilván ők azért ebben élnek nap mint nap, és pontosan tudják, hogy ha ezt csinálja az NV, akkor nem fog az adott stúdió engedelmeskedni, hanem elmegy az AMD-hez és az Intelhez. Ha az NV nem változtatott volna a G80 idején bevált recepten, akkor ma nem lenne az AMD-nek annyi partnere, amivel gyorsan át tudnak nyomni az iparon egy teljes API reformot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i5-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest