Hirdetés

Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz carl18 #1837 üzenetére

Ezeket a 20%-os lépéseket egyáltalán nem tartok kivitelezhetetlennek. Ennyi általában benne van egy új node-ban.
    Ezt látjuk az Armnál is.
    Intelnél nem láttuk 10 évig, mert minden generációval az intel a gyárthatóságra (kis lapkaméret) és a fogyasztásra is osztott pontot. Ugye abu megmondta, hogy van egy balansz ezek között.

jim Keller meg azt nyilatkozta, hogy a Cove magok lényegesen nagyobbak lesznek , mint eddig a Core magok voltak. Mármint persze tranzisztorszámban. A fizikai méret a node függvénye is.

A Rocket Lake-ben egy 10nm-ről 14nm-re portolt Willow Cove magok vannak. Én is kiváncsi vagyok, hogy mit sikerült összehozni. Főleg, hogy fullos port-e vagy kellett-e itt-ott kurtítani.
    Nő-e emiatt a lapkaméret és hogy milyen lesz a fogyasztása.
    Abban egész biztos vagyok, hogy az intel nem fog engedni azokból a brutális fogyasztási keretekből, amiket a minap ismertettek (PL1: 125W, PL2: 250W) Szerintem a Rocket Lake-nek is szüksége lesz erre.

A zen3 sikerét (mármint minimum a rocket lake-hez képest) leginkább az fogja befolyásolni, hogy a szóbeszéd formájában megjelent 15-17%-os IPC növekedést miben mérték. És ha egy CB20ST, akkor ehhez képest hogy változik olyan esetekben, ahol fontos a magok közti késleltetés, mint pl játékokban.

Aktív témák