-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Ezeket a 20%-os lépéseket egyáltalán nem tartok kivitelezhetetlennek. Ennyi általában benne van egy új node-ban.
Ezt látjuk az Armnál is.
Intelnél nem láttuk 10 évig, mert minden generációval az intel a gyárthatóságra (kis lapkaméret) és a fogyasztásra is osztott pontot. Ugye abu megmondta, hogy van egy balansz ezek között.jim Keller meg azt nyilatkozta, hogy a Cove magok lényegesen nagyobbak lesznek , mint eddig a Core magok voltak. Mármint persze tranzisztorszámban. A fizikai méret a node függvénye is.
A Rocket Lake-ben egy 10nm-ről 14nm-re portolt Willow Cove magok vannak. Én is kiváncsi vagyok, hogy mit sikerült összehozni. Főleg, hogy fullos port-e vagy kellett-e itt-ott kurtítani.
Nő-e emiatt a lapkaméret és hogy milyen lesz a fogyasztása.
Abban egész biztos vagyok, hogy az intel nem fog engedni azokból a brutális fogyasztási keretekből, amiket a minap ismertettek (PL1: 125W, PL2: 250W) Szerintem a Rocket Lake-nek is szüksége lesz erre.A zen3 sikerét (mármint minimum a rocket lake-hez képest) leginkább az fogja befolyásolni, hogy a szóbeszéd formájában megjelent 15-17%-os IPC növekedést miben mérték. És ha egy CB20ST, akkor ehhez képest hogy változik olyan esetekben, ahol fontos a magok közti késleltetés, mint pl játékokban.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- Kés topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Reklámblokkolók topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Dying Light: The Beast
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest