-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
2xar
tag
Most miért? A nálunk picivel jobb helyre születni tudó emberek annyiért fogják tudni megvenni a 6900XT-t, mint mi itthon a 3070-et. Ráadásul nekik ez az összeg egy havi átlag fizu 25-50%-a, nálunk meg a 150%-a. Ha innen nézed már nem is olyan rossz üzlet
BTW: ezt azért mindenképpen meg kell köszönni nem csak az Nvidiának, hanem a mi nagyjainknak is: THX Matolcsy, THX Orbi!
-
Raymond
titán
válasz
Petykemano #51396 üzenetére
"Arról mit gondolunk, amit Coreteks mondott az RDNA2 Raytracing, a Smart Memory Access és a sokmagos cpuk viszonyáról?"
Nem mindegy? -
válasz
Petykemano #51396 üzenetére
Szerintem ez egy erosen no go irany az AMD szamara...
A jelenlegi piaci reszesedese mellett azt megengedheti maganak, hogy legyenek olyan kihasznalhatok tweak-ek, amik a teljes AMD okoszisztema hasznalata mellett jonnek csak elo, de azt, hogy egy teljes funkcio (jelen esetben RT) csak az okoszisztema meglete eseten legyen kompetitiv a konkurenciaval, na azt nem....
-
Petykemano
veterán
Arról mit gondolunk, amit Coreteks mondott az RDNA2 Raytracing, a Smart Memory Access és a sokmagos cpuk viszonyáról?
Az SMA lehetővé teszi, hogy a CPU a SAM területről olvasva és oda írva dolgozzon.
Lehetséges valami "async compute" jellegű működés, ami egy fajta előkészítési folyamatot bízni a cpura, amit az a SAM segítségével előre betol a VRAMba és amitől az RT gyors(abb) lesz. És minél több szabad (zen3) CPU magod van, annál gyorsabb? -
Piszmaty76
aktív tag
válasz
Busterftw #51380 üzenetére
Ameddig még ténylegesen rengetegen játszanak ezzel az "őskövülettel" és még ennyi idő után is van okuk gyártani hozzá szatyorszámra pl. highrez texturákat, bőven kiérdemli a példa titulust. Valóban nem miatta kell kiadni a sok vramú kártyákat, de mint egy szimpla példa tökéletesen megálja a helyét.
-
devast
addikt
De a neurohálos dolog a fejlesztők szemszögéből egy fekete doboz. Ők engine-ből beadják a fekete doboznak amit kell, az meg kiköpi a felskálázott képet. Az nv féle 2.0-ás dlss-el nem kell címenként külön trainelni a hálót, a fejlesztőknek ezzel nincs dolga. Ezért mondtam, hogy igazából neked, nekem gyak. tökmindegy, hogy működik az a fekete doboz, amíg jó minőséget tud kiköpni magából.
-
devast
addikt
válasz
#32839680 #51374 üzenetére
Ezt remélem te sem gondoltad komolyan
Checkerboard minőségre nagyon gagyi. Most hogy neuronhálóval, cpu-val gpu-val, papíron számolod az lényegtelen, az a lényeg, ha normális minőséget akarsz azt bizony engine szinten be kell építeni (álá dlss 2.0). Utólag a kész képre driverből ráhúzva nem lehet elfogadható minőséget kihozni a dologból. És akkor vissza is kanyarodhatunk oda, hogy ha az amd-nek van egy kis esze akkor ő is ilyesmi megoldást fog elkészíteni, és mivel open szósz meg lepacsiztak ms-el ez be fog valamilyen módon kerülni a directx-be, ill konzolokon is így fog menni. A nagy kérdés, hogy ebből mikor lesz valami. Mert, hogy nem decemberben fognak ömleni a játékok ennek a támogatásával az tuti.
-
stratova
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #51387 üzenetére
Erről valóban volt hír. Emiatt töprengtünk, hogy nagyobb esélye lenne egy 320 bit 10 GB és 384 bit 12 GB verziónak.
-
VirsLee
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #51387 üzenetére
-
TESCO-Zsömle
titán
-
ƵøŁĭ
veterán
Olcsóbb kártyák megjelenése mikorra várható ?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Piszmaty76 #51377 üzenetére
Azért ne egy 9 éves játék elavult motorja legyen már a példa, amit az őskövület Fallout 3-ból forkoltak.
-
válasz
TESCO-Zsömle #51375 üzenetére
Nem mondja kend
-
válasz
Komplikato #51371 üzenetére
DLSS akar, HW-s RT viszont ugye nem...
-
VirsLee
őstag
-
X2N
őstag
Ja hogy 4K-ra? Szerintem jobb lenne átmenned a 2080/2080Ti topikba szétnézni, ott vannak akik már 11GB-os kártyákkal rendelkeznek több mint 1 éve, és valós tapasztalattal rendelkeznek mire elég 11GB. Nem feltéten a teszteknek kellene hinni, hogy a 3070 ugyanolyan gyors mint a 2080Ti. Sok tesztben minimum fps-eket sem mérnek. Nem sok oldalon tesztelnek olyan újabb címekkel mint pl 125GB-os COD Warzone, vagy majd az új Cold War. Gondolom ezek a játékok elég sok adatot mozgatnak a memória és a gpu között, és nagyobb felbontáson már simán kevés lehet a 8 GB.
-
VirsLee
őstag
válasz
devast #51366 üzenetére
Koca játékos vagyok, heti 2-3 óra, 4k 60Hz
Ezért hajlok a 220W-os olcsóbb megoldás felé. De egyébként, nem ugrálok az NV cuccokért, szóval egy jól teljesitő 6800XT nem lenne rosszTudok még várni a vásárlással. Csak kiváncsi vagyok arra, hogy van-e valami valós érv a több vram mellett, mert az egyértelműen a drágább AMD felé tolná a mérleg nyelvét.
-
VirsLee
őstag
A józan ész?
Ennél azért szakmaibb válaszra számitottam...
Néztem pár videót, ahol monitorozták a vram használatot is 1440p-ben és 4k-ban is. Tényleg nem tudom mi indokolja, hogy több legyen. Ezért vártam szakmai választ, nem azt, hogy "eddig 8 volt, legyen má' több", vagy a "józan ész", esetleg valaki még mondhatná, hogy "mindig többet szoktunk venni, mint amennyi vót".
Szóval ha van valami szakmai érved annak örülnék, mert én most fogok kártyát venni 4k-ra, de még nem tudom milyen lesz. Gyakorlatilag 3070 és 6800XT a két fő esélyes. -
Callisto
őstag
válasz
devast #51359 üzenetére
Nem bullshit. Igen ha akarsz RT-t ma még kell valami upscaling és ebben igazat adok. De egyik oldal ad, másik elvesz sajnos. Mindenki maga dönti el mikor (melyik játéknál) mi kell neki vagy mi a fontosabb. Inkább 60+ FPS vagy elég a 60 (netán kevesebb), de konstans pacinggel és natív minőség.
-
Callisto
őstag
válasz
paprobert #51360 üzenetére
Tehát nézzek meg agyontömörített videót ahol semmit se látni úgy ahogy megjelenik a valóságban és mozgás közben. És én nem értek a témához...
Szóval én inkább személyesen tesztelgettem és a képérzet, a minőségérzet és ha még nézel is nem csak bámulsz ég és föld. Nagyon jól tudom miről beszélek.
(DS-ben azért nem ég és föld, de nehogy már egy olyan játékot vegyünk átlagnak, ahol alig van valami betanulni való és sivár.) -
X2N
őstag
válasz
torma1981 #51356 üzenetére
Nem tudom te mit néztél, én natívba toltam a Control-t 4K-s monitoron és még úgy is mosott sz@r kinézete volt a textúráknak nem hogy DLSS-el...
paprobert: Kérlek te se oktass ki másokat a témában mert te meg youtubos tömörített videókból próbálsz képminőséget hasonlítani. A 4K checkerboard rendering az nem 4K, A 4K natív TAA-val egy vicc, halál felesleges a TAA ekkora felbontásra ha képminőséget akarsz TAA elmos minden részletet, a legrosszabb élsimítási eljárás, gyakorlatilag az első volt amit ki kellett kapcsolnom a PC-s Doom Eternal-ban, de nem az opciókban hanem konzolos parancssal, mert az opciókban nem állítható. A 4K DLSS meg eleve nem 4K render és azt még utómunkázzuk is meg túlélesítjük...csodálatos.
-
paprobert
őstag
válasz
Callisto #51354 üzenetére
Szánj rá 1 percet, nézd meg ezt a videót, különös tekintettel szánj figyelmet 8 perc 47 másodperc környékére.:
[link]Majd miután ezt megtetted, kérlek soha többet ne kommentelj a témában, mert nem értesz hozzá, csak hajtogatod ugyanazokat a balgaságokat, heti 2-3 alkalommal ugyanazt.
-
devast
addikt
válasz
Callisto #51354 üzenetére
Ez is oltári bullshit, már ne haragudj. RT mellé kell jelenleg valamilyen upscaling technológia, mert nem járunk még ott, hogy értelmes sebességgel natív felbontásban használni lehessen. És a konzolokból kiindulva ez jó pár évig még így is lesz. AMD sem azért csinálja, mert nem kell...
-
KillerKollar
őstag
Minél magasabb a felbontás annál kevesebb az esélye a CPU bottlenecknek, mivel a felbontás csak a GPU-nak jelent többlet terhelést, a CPU-nak nem. És a CPU bottleneck sem úgy működik, hogy van vagy nincs, jelenettől függ, ha épp több dolgot kell számolni a CPU-nak és kevesebbet a GPU-nak akkor CPU bottleneck van, ha bejön egy olyan effekt amit a GPU számol és leesik tőle a framerate akkor épp a GPU a bottleneck, így nem kizárt, hogy alacsonyabb felbontáson is nőhet valamennyivel az átlag fps. Mondjuk egy 3080 720p-ben valószínűsíthetően majdnem mindenhol CPU bottleneckes lenne.
-
awexco
őstag
válasz
KillerKollar #51343 üzenetére
A miértet értem , de olyan az egész mint ha kevesebb benzin kellenne egy 24h futamra mint egy 10 körösre
Szal Vicces -
X2N
őstag
válasz
Laja333 #51346 üzenetére
Játszik ezzel a BF5-el még valaki?
VirsLee: A józan ész?
CME: Akkor ne vacakoljál toljad 1440p-n vagy 4K-n bánom is én. Csak aztán felesleges itt panaszkodni hogy nincs 1440p-re RT-kártya. De ahogy írtam is nem kapsz most jelenleg jövőtálló kártyát. Ha jönnek az új kártyák tömegesen jövő év elején masszív bukó lesz mindenkinek. Be fog tenni még az itteni használt piacnak is rendesen...
-
X2N
őstag
válasz
KillerKollar #51343 üzenetére
Kivétel persze amikor nem, és a 3080 se proci bottleneckes 1080p-ben mert gyorsul még 720p-n is.
-
KillerKollar
őstag
válasz
awexco #51337 üzenetére
4K-ban max a magok száma számít a konzisztensebb frametime-ok miatt de az egyszálas teljesítmény kevésbé. 4K-ban a high-end GPU-ik is alig tudnak kisajtolni magukból 60 fps-t, ezt az iramot egy gyengébb proci is bőven bírja. Az egyszálas teljesítmény akkor válik fontossá, ha nagyon magas az fps szám, mert a procinak bírnia kell az iramot amit a GPU diktál, úgyhogy igen, 1080p-ben sokkal fontosabb a CPU mert ott sokkal magasabb framerate-ek vannak.
-
X2N
őstag
válasz
#98320896 #51335 üzenetére
Baromi egyszerű. 2060-2060Super, kitolod az RT-s címeket 1080p-ben amik érdekelnek, aztán később váltasz másik kártyára, ha beért már az adott rendszer, és eladod a kártyát. Sokat nem fogsz bukni. Annyit biztos nem mint aki most adta el nemrég a 2080Ti-t aprópénzért, vagy bevásárolt a scalperektől az új szériából. Nem most kell "jövőtálló" kártyát venni. RT még 2-3 évig biztos kompromisszumos lesz. A DLSS-t meg el kell felejteni mert rontja a képminőséget. Annak is kell még idő, de én inkább kukáznám az egészet...
-
Mumee
őstag
válasz
#98320896 #51339 üzenetére
Viszont egyértelmű és ki is jelentették, hogy jön a DLSS AMD verziója a decemberi nagy driver frissítés keretében. (AMD decemberi driver mindig egy nagy frissítés/váltás)
Viszont lutri, hogy pontosan az mit fog tudni, bár a konzolokban is az lesz, tehát pocsék nem lehet Sony és MS nem hagyná.
Ha nem sürgős ki lehet várni szerintem, Nvidia oldalon úgy sincs kártya normál áron.
Mire lesz, addigra lesz AMD féle DLSS is meg RT is tesztelve, szerintem. -
Piszmaty76
aktív tag
-
awexco
őstag
válasz
Piszmaty76 #51326 üzenetére
-
awexco
őstag
válasz
Malibutomi #51325 üzenetére
Ez elég erős ...
Ha ennyire jók a kártyák akkor gyárilag mért nem húzták meg őket ?
Grafikon elbirta volna a több fpst ... -
Mumee
őstag
1440p továbbra is Rage Mode nélkül, csak SAM-el :
-
Mumee
őstag
Tévedsz. A legtöbb mostani engine esetén keveset hoz a SAM, de a Rage mode 1-2%-ot hoz minden game esetén maximum. Legtöbb pedig nem egyenlő mind.
Rage mode-ot pedig a fentebbi grafikonok is mutatják mennyit hoznak 6900XT esetén.
A különbözet a Rage Mode.Kivételnek mondta Abu is a Forza Horizon 4-et pl. a SAM-re.
#51312 Pug : Az előbb linkelt új AMD-s benchmark oldalról. [link]
A legnagyobb difi 2,5fps a Rage Mode által a Wolfenstein-ben, a többi kevesebb. -
Mumee
őstag
válasz
#32839680 #51306 üzenetére
Ez szerepel a leírásban és ha összehasonlítod a bemutatón közölt számokkal akkor látszik is, hogy a 6900XT esetén itt picit alacsonyabbak az fps-ek.
Egyébként azért mivel el is mondták (bemutató utáni interjúban), hogy a Rage Mode az maximum 1-2%-ot számít a SAM bizonyos játékok esetén többet.
A Rage mode továbbra se valódi OC, tehát elég minimális a hatása.
Itt van átlagolva minden eredmény :
-
Mumee
őstag
válasz
#32839680 #51301 üzenetére
Következtetni lehet, de ettől még nem lesz tény.
Lásd Control, ahol ez az érték 70% feletti.AMD benchmarkok a látott diákon kívül Rage mode nélkül csak SAM-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Motoros topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged