Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz
nemethbalazs #26198 üzenetére
Szép!
Lehet nekem is izmosabb lapot kellett volna vennem az 1600X alá.(ki gondolta volna)
MD
L -
nemethbalazs
tag
válasz
MaxxDamage #26195 üzenetére
Igen, ezek a feszültségértékek hosszas tesztelés eredményei. Az IBT maxon lefutott minden esetben 10x.
1.3 V-ról indultam lefelé 0.02V-os lépésekben, 3.9 Ghz-en ez az alja, 3.8 Ghz-en eddig jutottam, megpóbálok lejjebb menni fagyásig. -
margithid
veterán
A ryzen utódjáról van már valami hír? Jövő ilyenkorra várható ha minden igaz, 10 nm-en?
Magok szálak számában mire lehet számítani? Marad a max 8/16, vagy esetleg lesz majd 10/20, vagy 12/24-es is?
Nekem a sokszálúság lenne a fontos, most még elvagyok i7 4770nel, de ha váltok akkor a lényeg a minél több szálúság lenne. -
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #26192 üzenetére
Nálunk az msi x470 esek jó árban vannak, de nem tudni milyen lapok lettek. Látva mit megy a forumtársnak is rwndes lapban az 1600x. Elgondolkodtató.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
nemethbalazs #26194 üzenetére
Inkább "ennyire keveset eszik" ami jó
IBT is simán lefut Maxon?MD
L -
nemethbalazs
tag
válasz
MaxxDamage #26188 üzenetére
Úgy néz ki szerencsém volt.Egyébként a feszültségeken most csodálkozom.
4 Ghz - 1.33 V
3.9 Ghz - 1.24 V
3.8 Ghz - 1.18 VEz normális dolog? Ennyire sokat kér 100 Mhz-ekért? Vagy inkább kérdezem máshogy, 3.8 Ghz-en ennyire keveset eszik?
-
VicKing
tag
A Prohardvernél nem készült el a Ryzen Gen2 teszt? Mintha egy hete azt olvastam volna valahol, hogy gőzerővel tesztelnek, de 19-e előtt nem adhatnak ki eredményt. Azóta meg már eltelt pár nap és csak a síri csend. Vagy én nem vettem észre?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #26186 üzenetére
Én márkafüggetlenül véleményezném, hogy a tájcsik a legjobb lapok csipszszettől függetlenül, nagyon jó a kereszthaj hős, de nem gyengén van széthypeolva az Asus.
X470 be is a STRIX annyiban más, hogy fekete meg száprím efiksz az integrált recsegője azt plusz 10 ezer. -
VicKing
tag
válasz
MaxxDamage #26183 üzenetére
2933/CL14 RAM sebessége szerintem gyorsabb, mint a 3200/CL16.
Semmi okod a panaszra
-
MaxxDamage
félisten
válasz
nemethbalazs #26187 üzenetére
Látom lapja is válogatja, meg CPU is.
Grat!
Jól megy abban a lapban!MD
L -
MaxxDamage
félisten
válasz
Beretvás #26184 üzenetére
& SECTORnooB: Még alszom rá párat
Aztán ha 1800X -et bevállalom, akkor egy új lapot is veszek hozzá/mellé (de ezt a lapom ami van, azért bepróbálom és ha nem megy ahogy elgondoltam, akkor jöhet egy X470 Taichi Ultimate vagy Asus-ból az X470 -es WiFi-s csúcslap... /bár Asus-ból kezd elég lenni, így ASRock lehetne a befutó/MD
L -
SECTORnooB
addikt
válasz
Szerintem az 1800X és a B350 nem jó párosítás, még talán akkor sem ha az egyik ha nem a legjobb B350-es lapod van.Meg amúgy is ha nem használod a 8 magot nem oszt és nem szoroz.Bár valaki kipróbálhatná a downcore OC-t
-
Beretvás
veterán
válasz
Sajnos igen. Msi nál is addig a jó a bios ahol most vagyok. A következők rosszabbak..előzőeket meg nem néztem.
Biztos nem éri meg. Max a lelkednek lessz jobb..
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Beretvás #26181 üzenetére
Érdekes dolgok ezek...mert régi BIOS-al ment 4.1GHz OC-n a CPU 1.4v+ és mostani BIOS-al 1.5v környékén sem megy
(vicc na) a legújabb BIOS-t (van már 2 új a laphoz) fel sem rakom, mert ki tudja mi javul vagy rosszabb lesz..marad azt kész! Most belőttem és elmentegettem stabil OC-kat a BIOS OC Profile-ba azt jó ez így. RAM 2933/CL14 stabil, de korábbi BIOS-al 3200/CL16 is ment...most a 3000 sem megy. Jól megkavarják az egészet (sz*rt) a BIOS-al is na.
Megérné 1800X -et venni a lapomhoz vajon?
Vagy hagyjam így és évekig még jó lesz ez? (bár szerintem ezt sem használom ki - csak f***méregetésre jó kb.)MD
L -
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #26179 üzenetére
Saccra alacsony fesszel menne ugyanez vagy 1.35körül stabil lenne nekem a 4.1 na hát ennyit tényleg lehet nem ér.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #26178 üzenetére
Szép -
SECTORnooB
addikt
válasz
Beretvás #26177 üzenetére
Majd talán késöbb sztem, de most még drágák, annyit most még nem ér.
Én is kiváncsi lennék hogy mennyit menne a régi kis 1600-asom ebben a lapban, talán kedden lesz időm jobban tesztelgetni és rápróbálom a 3333mhz-t a mostani kitre, hátha ebben a lapban stabil lenne, az alap xmp fesszel. -
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #26176 üzenetére
A lap a szűk keresztmetszet, nálam is. Agyaltam azon is ,hogy tegyek e x470 est a mostani 1600 alá. Lehet menne mégtöbbet meg a ramok is.
-
Cathulhu
addikt
Na probalgatom a 2700X-et a 370-es lapomban. Eddig nem vagyok elszallva az eredmenytol sajnos. RAM nem megy 3600-on tovabbra sem, most a 3400/14-et nezem mennyire stabil (1700X-el 3200/14 volt csucs).
HWinfo meg folyamat 95-100%-ot ir a procira, mikor a kozeleben sincs (ryzen master szerint 35-40)
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #26170 üzenetére
Meg némi e-pééélótol.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Televan74 #26169 üzenetére
Jól teszed, nekem jó tapasztalataim vannak a PR-el, de ha a racionalitást vesszük alapul egy teljesen felesleges beruházás volt,kb ahhoz tudom hasonlítani amikor csak azért eszed meg azt a 2 sütit mert olyan jól néz ki.
Ui: lehet még a Zen2-re sem kell feltétlen váltani, sőt még a mai napig hány user rohangál 2600K-val és egy 1070-el karöltve...
És mitől esik el? 15 vagy 20 frame per sectől? -
Televan74
nagyúr
Az én Corsair Vengeance LPX -em is csak 3066Mhz -t tud,bár lehet több fesszel menne a 3200Mhz is.Nem erőltetem,végül is én ezt még 43.000Ft -ért vettem 2017 tavaszán.A TPU -s memtest több mint egy órán keresztül ment hiba nélkül. Játékok alatt sem tapasztaltam hibát.
2600 meg kimarad, nem fogom 35000Ft -ért eladni a processzoromat használtan,azért hogy utána 60.000 fölött vegyek egy újat.Annyit nem ér.Majd a Zen2 jövőre.
-
Beretvás
veterán
válasz
turistakolbi #26167 üzenetére
nekem is ez volt a régi biossal, falnak ment 2666 on bármit tettem vele.. az első idei biossal meg megy szépen 3200 on. " kopp kopp"
-
oravecz56
aktív tag
válasz
turistakolbi #26165 üzenetére
Szia
Kösz csak segíteni szerettem volna ha már minden lapon ez van.
(megállt a kép amikor a Bios f12 kép bejön)nekem simán ment nem ált meg.RazorThe1 #26156 fórum társ szerint meg sufni tuning.
legyen igaza
Te vagy a sokadik fórum társ akinek sikerült.
Igen segíthet az emelés .Újra inditásnál ha sípol akkor lazitani kell a késleltetésen. -
turistakolbi
aktív tag
válasz
oravecz56 #26164 üzenetére
Nagyon köszönöm!!! egy isten vagy
Simán sikerült. a Flash utáni restartnál megállt a kép amikor a Bios f12 kép bejön.. De egy áramtalanítás után már ment minden
Végre újra szaladnak a lovak. Egy kérdésem még lenne!!
3200 on nem volt stabil a rendszerem, de most az utolsó értéket 38 -ra emeltem. Az segíthet azon hogy ne fagyjon a gépem, böngészés közbe ? Tehát jól csináltam hogy 36 ról 38 ra emeltem ?Corsa ramjaim vannak, nem samsungos
-
oravecz56
aktív tag
válasz
turistakolbi #26162 üzenetére
Szia
[link]
3-ik hozzászolás -
oravecz56
aktív tag
válasz
turistakolbi #26152 üzenetére
Szia
Nem lehet gond ugyan az lesz mint volt Érdekel,hogy csinálod a visszaállítást ha leirnád. -
Beretvás
veterán
válasz
ha engedi akkor nem lesz gond belőle, de nem fogja, szerintem...
-
vaakuum
addikt
válasz
RazorThe1 #26156 üzenetére
Nekem az msi-ben jelenleg úgy néz ki, hogy a 3800-at most 1.3 V fesszel hozza, míg a régivel csak 1.375 fölött ment stabilan. Remélem nem kezd el rosszalkodni a későbbiekben sem.
A friss bios után 2-szer volt fagyásom, mire rájöttem, hogy egészen 1.2-re vette vissza a proci feszültségét a az új bios default értéke, én meg bamba módon először csak a szorzót billentettem át... ez volt az igazi két kattintásos tuning -
RazorThe1
csendes tag
válasz
Ugyanezt a butaságot gondoltam én is
Ugyan így jártam, az új procik miatt készült ez a verzió és a régiek valamiért rosszalkodnak benne! Nekem az Mflash nem enged visszafelé frissíteni csak valami sufni tuning módszerrel lehetne! Én úgy döntöttem várom a hivatalos javított Biost... Esetleg ha sikerül backflashelni akkor a mikéntje érdekelne...
-
rambustibi
őstag
-
Balákka
tag
Sziasztok,
Nekem is AsRock AB350M-Pro4 lapom van, ez még a P3.00 BIOS-sal jött, karácsony előtt kaptam.
R5 1500X, 2x8GB HyperX Predator, GTX1050Ti társaságában már majdnem egy hónapja használom és semmi fagyás nem jelentkezett eddig, terhelés alatt sem, 24 órás üzemelés után sem.
Ez akkor lehet hogy még a kezdeti jó szériából való?
Kérdésem az lenne hogy érdemes megbolygatni a stabilan működő rendszert frissebb BIOS-sal?
Először 3.40 Bridge BIOS utána a legfrisebb 4.70-esen gondolkozom, de nem tudom származna-e belőle előnyöm.
Tanácsot tudna valaki adni? köszi! -
MaxxDamage
félisten
IBT tesztek (Standard --> Maximum -ig) lefutottak
Maximum -on csak 5 tesztet csináltam, mert nagyon hosszú ideig tart. (lefutott)
Vélemény? Jó ez így?
CPU Default / Voltage OffSet Mode és - első érték.MD
L -
turistakolbi
aktív tag
-
-
hfeco01
tag
[kép]Csak rászántam magam a BIOS frissítésre. Asus Rog Strix B350F-hez felraktam ezt a 4009-es biost. Megy minden szépen de erről a két új menüpontról az AMD/CBS-ben tudna valaki valamit mondani?
-
Simi37
őstag
Új Offical BIOS C6 Herohoz
Verzió 6004 2018/04/19 7.84 MBytes
CROSSHAIR VI HERO BIOS 6004
Update AGESA 1.0.0.2a -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Molyzsa #26105 üzenetére
tippre smu = system management unit.
annak utana kellene neznem, hogy ez a pspvel milyen kapcsolatban van, megintcsak tipp, hogy a psp, amiben a multkor hibat talaltak, ennek a resze. -
hfeco01
tag
válasz
MaxxDamage #26046 üzenetére
Netről szerettem volna frissíteni de azt írta hogy nem szükséges frissíteni. Legutóbb mikor ilyet írt az a 3803-as BIOS-nál volt. Akkor frissítettem, aztán 2 hónapot kellett várnom hogy újra rendben legyen a gép. Most nem merek, de ha jól olvastam külföldi fórumokon azt modják hogy jó. Már ha Google fordító jól fordított.
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #26141 üzenetére
hova teszed fel?
-
Televan74
nagyúr
Megláttam az 1600 -ok kisker árait és elment a kedvem hogy 2600 -at vásároljak.
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
SECTORnooB #26136 üzenetére
Energia gazdálkodásban a proci minimum értéke hány százalékon van?
-
Beretvás
veterán
válasz
alapon egész jó. kíváncsi vagyok mit dob majd oc val...
kész van már?
-
wassabi11
senior tag
válasz
Játék tesztet is kérünk
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #26134 üzenetére
Nem kifogás zuzzad lefele..
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
nemethbalazs #26124 üzenetére
maximum llc beállításoknál előfordulhat, hogy túlfeszeli a procit, megnézted most milyenek a feszültségek?
sztem állítsd inkább 3-ra vagy 4-re.
egyébként nem kell nagyon izgulni, hogy nem pont annyi feszültséget kap mint amennyit beállítottál a biosban, csak legyen stabil a rendszer és ne melegedjen túl -
Pro!Petya
addikt
válasz
nemethbalazs #26130 üzenetére
Egyenlőre nem próbáltam a ramokat csak CL16 3600on 1,4V mellett , de ez tartósan játékok alatt random freezelt ezért maradtam CL14 3466-on.
Nem tartom azért kizárnak hogy CL17 v CL18-ba ne tudnám stabilizálni bár sanszos hogy a bios fog vissza. Meg ugye neked már eggyel ujabb bios van fent mint az enyém,azért is futhat simán a 3600on. -
Molyzsa
aktív tag
válasz
nemethbalazs #26118 üzenetére
Hali!
Nekem a sima R5 1600-as alapjáraton 1144 pontot dob (single core-ra 144-et).
A ram 3200 Mhz-en megy 14 14 14 34 időzítéssel. -
Pro!Petya
addikt
válasz
nemethbalazs #26126 üzenetére
Rendben akkor megy majd Pü-ben
Én is Fx-ről jöttem , szval jah kb ég és föld a kettő
Nálam jelenleg 3008-as van fent ami azt hiszem még decemberi bios de ebben még lehet Pstate-el tunerelni (már valszeg az ujjabbakban is lehet de volt olyan amiből kiszedték egy időre). Tegnap került fel a holnapra az uj 6004-es bios szval már azt is fel lehet rá tolni , de friss még nagyon kb semmi visszajelzést nem találtam még róla más fórumokon se.
Majd ha tudok pontosabbat az ujabbról akkor lehet felrakom én is de egyenlőre perfekt a rendszer és emiatt nem is babrálom, bár csalogat hogy pár usernek már stabilan fut 3600-on a ram az uj biosok alatt..
-
nemethbalazs
tag
válasz
Pro!Petya #26125 üzenetére
Hálás lennék érte, még csak tanulom a Ryzent
Egyébként eszement gyors az FX8320-hoz mérten, Nem bántam meg a váltást. Az Ashura egyenlőre teljesen csendben boldogul a CPU-val, remélem így is marad. Persze ehhez hozzátartozik, hogy a BIOS-ban baromi jól beállíthatóak a venti vezérlések.
A 3502-es Bios van fent, este néztem, hogy van új, még nem frissítettem. Érdemes? Próbáltad már?
-
Pro!Petya
addikt
válasz
nemethbalazs #26123 üzenetére
Ha kell bedobhatom ide is a bios beállításaim , vagy privibe átküldöm mert akkor átlátható az egész mivel nincs csak egy-két bizonyos opció amit szükséges fixálni, mert minden változik az Oc mértékétől függően. De előtte egy teljes op reinstall szükséges lenne mindenképp. Melyik bios van fent?
-
nemethbalazs
tag
válasz
Pro!Petya #26120 üzenetére
Jó kérdés, este megnézem a terhelés alatti feszeket. Csak a BIOS-ban néztem az aktuális feszt. Annyit próbáltam még, hogy a memóriákat beállítottam 3600-16-16-16-38-ra, de kb 1 pont különbséggel ugyanazt a CB értéket kaptam
De ez csak gyorsteszt volt.
Petya, mik azok a BIOS-ban amiket mindenképpen fixáljak, illetve állítsak be/át?
Előre is köszi
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
igen normális, hogy kicsit kevesebb feszkót kap a proci. ennek a kiküszöbölésére találták ki az LLC-t. ilyen beállítást keress a biosban.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
>Windows még nincs újrahúzva, az FX op. rendszere megy
tippem: valószinüleg ez lehet az ok, driver problémák.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Első körben már az is érdekes hogy lefutott a CB 4Ghz-en 1,3V mellett
Elképzelhető hogy a pontszámok emiatt is kevesek mert azért 1350-1400 körül kéne dobnia itt már, és 4Ghz felett olyan 1440 körül van a vége 4,1-en. single core (172-173)
Feszelés nincs véletlen minuszra álltva offset-nél? Terhelés alatt is kevesebb feszt kap vagy ott már megugrik?
Szerintem egy teljes reinstall azért ráférne. -
nemethbalazs
tag
Sziasztok!
Na cserélték a FlareX-et végre, így nehezen, de sikerült összerakni a rendszert.
Este egy rövid tesztelésig elindítottam, minden jónak tűnik, a ramok mennek 3200-14-14-14-34-en szépen és megvan a 16 GB is
Iszonyat sok beálítás van ebben a C6H-ban basszus, feléről fogalmam sincs mi az.
Futtattam egy Cinebench R15-öt, az 1600x alapon 1150, 4.0 Ghz-en 1242 pontot hoz. Ami egyébként jóval el van maradva több neten fellelhető értéktől. Többek között pl. a PH-s teszt is alapon hozza az én 4.0 Ghz-es értékeimet. Ez vajon mitől lehet? Windows még nincs újrahúzva, az FX op. rendszere megy, mert sok a program, kell hozzá lelkierő és idő
Az vajon miért lehet, hogy a BIOS-ban beállított feszültségértéknél kevesebbet kap mint a memória, mint a CPU. vagy hibásan mérhet a lap?
Pl. memóriának beállítottam az 1.35 V-ot, de csak 1.32V-ot kap. CPU-nak 4.0 Ghz-nél állítottam 1.3 V-ot, és csak 1.28 V-ot kap, 1.325-re állítva kapja meg az 1.3 V-ot. Ez normális dolog? -
-KP-
addikt
válasz
turistakolbi #26115 üzenetére
5000 mega gigahertz? Az nagyon durva
-
wassabi11
senior tag
válasz
turistakolbi #26109 üzenetére
Ezt sose értettem valaki elmagyarázhatná nekem, miért lesz jobb egy proci attól mert 7nm-es lesz?
Amúgy szerintem az i7-et nem kéne leírni
-
Peace
nagyúr
válasz
Jó sok évig nem rakok én semmit ebbe a gépbe. ;-) i5 is 7 évig bírta, ennek is illik majd 3-4 évet legalább kihúzni.
-
válasz
jaja, én is így fogok tenni.
Addig kihúzom az 1800x-el, aztán jöhet a 3800x/3700x
-
Peace
nagyúr
Ahogy nézem a játékteszteket, rohadtul nem érte volna meg nekem ez a 2600X meg az új chipset-es lap. Tuningőrülteknek lehet kicsit keményebb merevedést okozhat, de casual játékosként szerintem teljesen jól elleszek ezzel a mostani masinával. Már ha nem kezd el csipogni és kikapcsolni második alkalommal is.
Egyelőre még nem bántam meg, hogy lebeszéltem magam az i7-ről.
-
válasz
SECTORnooB #26104 üzenetére
Feladatkezelőről képet, most! 🤣😂
-
Molyzsa
aktív tag
A gigabyte GA-AB350-Gaming 3 is kapott új BIOS-t F23d jelzéssel.
(Update AGESA 1.0.0.2a + SMU FW 43.18)Ez az SMU FW 43.18 mi a lópikula?
Sebezhetőség elleni védelem lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest