- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nyomtató topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz --Disztroj-- #30128 üzenetére
Hi
Nem igazán látom támogatási listában sem az alaplapnál, sem a memóriánál a ramot.
Szerintem nem passzolnak össze."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Ragnar_
addikt
válasz --Disztroj-- #29157 üzenetére
Kb. 10% ipc+10% órajel a jelenlegi 2xxx szériához képest és. tényleg elég közel lehet a jelenlegi Intel fölhozatalhoz. Hiszen ugye az Intelnél az órajelelőnyt már nem nagyon tudják húzni ami miatt átlag kb. 10% gyorsabb alkalmazásfüggően mondjuk játékokban. (Persze aztán majd az Intel is lép 10nm-re stb..)
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Ragnar_
addikt
válasz --Disztroj-- #29152 üzenetére
"Ha az i5 6600K-t tervezed cserélni, akkor már a 2700X elég szép difi.
Játékra kb 5 évig tuti jó lesz."Főleg,ha igazak a pletykák, hogy 8 magos CPU lesz a konzolokban.. Nem hinném, hogy nagyon sokat szöszölnek majd azzal, hogy 16/32 szálig skálázódjanak a PC portok...
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
SECTORnooB
addikt
válasz --Disztroj-- #29152 üzenetére
Van egy olyan sejtésem,hogy márc - április környékére nem lesz itt start,kábé június júliusra tippelem.
De inkább legyen neked igazad,mert nagyon kíváncsi vagyok mi lesz abból a felpromotált 5Ghz-ből. -
Pintim....
tag
válasz --Disztroj-- #29135 üzenetére
Alig varom hogy ki adjak a Zen2-t, veszem is meg a gaming procijukat.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz --Disztroj-- #29133 üzenetére
valamelyik asus lapot rosszul olvassa a hwinfo, bar ugytudom az ujabb verziokban megoldottak ezt a problemat.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz --Disztroj-- #29135 üzenetére
ár/értékben mar megtörtént, ha méregetni veszed akkor nem eri meg, ha munkára akkor igen mert pénzt termelsz vele. Viszont akkor ennyiert mar TR, mert ebben a felhasznalasban az a korrekt összevetés.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
SECTORnooB
addikt
válasz --Disztroj-- #29133 üzenetére
Koronázásról abszolút nincs szó,emellett full GPU limit a környezet is.
Ez a videó iránymutató a potenciális vásárlóknak nem több. -
tag
válasz --Disztroj-- #29082 üzenetére
Az sok lesz szerintem, bár tudni kellene hogy pontosan mivel hűtöd. 1.35 fölé menni nem ajánlott 7/24-re.
ha átlag AIO vized van, akkor hűteni se fogod tudni ha ki lesz használva a CPU. -
hokuszpk
nagyúr
válasz --Disztroj-- #25161 üzenetére
"Ez a dolog korábban is jelentkezett, de egy cmos reset segített rajta általában, meg az elemkivétel, most viszont egyáltalán nem reagál semmire."
ha nemhuzod, akkor ez azert mar eleve nem normalis viselkedes. van valami regi alkatresz a gepben ? mittomen regi gepbol atemelt hang vagy halokartya ?
-
törölt tag
válasz --Disztroj-- #25164 üzenetére
Bocsi a dupláért, de kifutottam az időből. Nos utánanéztem, és a vga-d minimum tápigénye 500watt, az adatlapodon szereplő viszont csak 400-as. Eddig szerencséd volt, hogy csak ennyi anomália jelentkezett. Egyáltalán jutott kraft a gépház bekapcsoló led-jének? Nem vicc találkoztam olyannal is, "hogy rossz a ház mert a képeken világítanak a gombok", közben meg a táp volt gyenge a konfighoz. Én egy 65w tdp procihoz meg egy rx 460-hoz tettem 500w-ost, a 460 min. tápigénye is 450w...
-
törölt tag
válasz --Disztroj-- #25164 üzenetére
Így átolvasva, én a helyedben kukáznám a tápot. Minden jel arra utal, hogy az gyolkolja a komponenseket. Ha az adatlapodon lévőt használod az 1000% hogy kevés a VGA-d hoz! 😉
[ Szerkesztve ]
-
Kolbi_30
őstag
válasz --Disztroj-- #25161 üzenetére
Most 2 dolog lehet..Kibaszott szerencsétlen vagy😂
Vagy rosszul rakod össze a gepeidet..You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
válasz --Disztroj-- #25138 üzenetére
+ 1
Jó ötlet! Én is jártam már hasonlóképp.MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Kolbi_30
őstag
válasz --Disztroj-- #25128 üzenetére
Azért az vicces, hogy egy nem támogatott oprendszer relax szarakodik, és csodálkozik azon ,hogy valami bűvös, vagy nem működik..
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Ragnar_
addikt
válasz --Disztroj-- #25098 üzenetére
Én úgy csináltam, hogy offset módban addig minuszoltam a feszt, amíg stabil maradt a proci, így jutottam kb. 1.28V-ra a monitorozó progik szerint. Először nekem is fura volt az offset rendszer, de ha egyszer megvan az optimális fesz onnantól kb. tökmindegy.
[ Szerkesztve ]
-
válasz --Disztroj-- #25076 üzenetére
Sokkal kevesebb erőforrás kell a 7nek
Játékok szebben futnakSokkal jobb szerintem
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
wassabi11
aktív tag
válasz --Disztroj-- #25076 üzenetére
azért, nem buggos fos , ha azt mondom hogy nem frissít akkor nem frissít, ha azt mondom hogy kuss akkor kussol a win10 tele van bugokkal, a javító pecsek általában nem javítanak hanem gondot okoznak, és mert a win7 még mindig jobb op rendszer mint a win10.
-
válasz --Disztroj-- #25042 üzenetére
Remek, mondtam én.
Állítsd a 4 közül egyesével és kicsit hallható a ventik pörgése/sebessége és ezzel tudható, hogy megfelelően szabályozható(k)
Én nagyobb gép használat alatt Turbo vagy Maxra szoktam állítani 1 gombnyomással és a házban a jó légszállítás az kell olyankor, mert m.2 SSD is VGA alatt van és kicsit melegszik (SSD topikban kitárgyaltuk és azt mondták még bőven jó az a temp ami van m.2 SSD-n) alap esetben (netezés, torrent, stb..) Silent -en van.
A Core Performance Boost -ot BIOS-ba állítsd, ne programmal.MD
L[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz --Disztroj-- #25037 üzenetére
Majd írj mire jutottál.
Azt mindenképp BIOS-ba javasolt.MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz --Disztroj-- #25033 üzenetére
Hát én 1x próbáltam a Ryzen AMD során az AI Suite programot OC terén én az eredmény 4.0 GHz(+) lett, de a beállítások (fesz főként) messze voltak a valóságtól (kicsit magas értékek voltak) és sok más beállítást is megkavart. BIOS-ba is pár kattintás / Winben tesztelés , majd jó OC eredmény érhető el és javasolt is így csinálni. A program többi része (pl. Fan Cpert 4) az tökéletesen kihasználható és nem kavar be semminek.
MD
-
válasz --Disztroj-- #25026 üzenetére
Ai Suite része a FAN Xpert 4
Nálam csak a FAN Xpert 4 ami van használva, semmi más Asus program (része) mert teljesen felesleges. OC a BIOS-ból menjen, megyMD
-
válasz --Disztroj-- #25002 üzenetére
Én Ventikhez amit használok.
3 pin 5 db (Nanoxia) 140mm ventik és ezek 1 db alaplapi csatira vannak csatlakoztatva (1A alatti, így elmegy, mert alaplapi leírás szerint a határ az 1A) és BIOS-ba DC Mode-ba vannak (pörgési sebesség (asszem turbo) de mind1, mert..) Fan Xpert 4 amit használok és ezzel állítom a venti sebességet pl. és probléma mentesen üzemel. (más Asus -os programot nem használok, OC és egyéb beállítások a BIOS-ban javasoltak)Oldalról lenyíló alkalmazás nálam
pl.
Silent , Standard , Turbo , Full Speed amik vannak opciók (tökéletesen megy így minden)MD
-
senior tag
válasz --Disztroj-- #24956 üzenetére
Nekem is 1600X van. Meg vagyok vele elégedve.
Egy normális alaplappal és hűtéssel két kattintás biosban a 4,1 GHz állandó teljesítmény.
Ha nem akarsz "tuningolni" akkor is ott az XFR két magon. -
hokuszpk
nagyúr
válasz --Disztroj-- #24915 üzenetére
most jottem haza a keresztlanyomtol, karacsonyra kapta az ab350m-pro4 -et, feloraig faggattam, hogy de mostazonnal vagja a kepembe, ha barmi problemaja volt a geppel, de csak azt ismetelgette, hogy a regihez kepest milyen gyors es jo, es hogy a fotoshop is sokkal gyorsabb, mint bent a sulis masinakon. ( mondjuk ez utobbi nemlehet nehez, meselte azt is, hogy egy hete egy raktarban ratalaltak a sulinak szant uj gepekre ( amik kb. 1 eve ott porosodnak... ) es aszonta a tanero, hogy a tavasziszunet utan mar azokkal fog duborogni az oktatas.... )
[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
válasz --Disztroj-- #24911 üzenetére
Én bepróbálnám azt az Asus TUF-ot nekem sajnos a DP port hiánya miatt esett ki. De amúgy jó lapnak tűnik, bár ahogy anno más kolléga fogalmazta az rejtély mitől lett ez TUF...ha ezt veszed még véletlenül se rakd fel az Asus WIN progiját az Ai Suite-ot nagyon gáz......
Én is néztem az Asrock AB350M Pro4-et mindegyik nagy hazai számtech webáruház levette a kínálatból. Kezdett már szerintem Asrocknak is kínos lenni.
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Beretvás
veterán
válasz --Disztroj-- #24911 üzenetére
Asus Thuf.
-
Beretvás
veterán
válasz --Disztroj-- #24904 üzenetére
Mi is kell annál több, hogy minden csatlakozón több lépcsőban állitható a ventik fordulata akár dc modban is? Nem indul? Mi nem indul? Ott tuti ,hogy programmal való mokolás áll fent újból.
-
füles_
őstag
Ha nem jó az MSI, akkor ha tetszik ha nem, ebben az árban már csak a Gigabyte B350M Gaming 3 maradt.
Vagy ha még hozzá tudsz tenni 5e Ft-ot, akkor én az ASUS TUF-ot venném.
Ahogy nézem az ASRock AB350M Pro4-et már vissza is hívták, nem találtam ilyet deszkát két nagy áruházban sem, ezekszerint tényleg szériahibás volt.
Sajnos elég szegényes a micro ATX felhozatal AM4-en, reméljük a 400-as chipkészletre már jobb és szélesebb választékú lapokat hoznak a partnerek.[ Szerkesztve ]
-
Kolbi_30
őstag
Nekem MSI Gaming plusz van, erről nem tudok negatívan nyilatkozni.A másik ajánlott márka az Asus, ASRockot meg gigabyteot inkább kerülni kell a forumokat olvasva.
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Beretvás
veterán
válasz --Disztroj-- #24883 üzenetére
Kicsit irrónikus , hogy csak neked nem tetszik az msi és köpködsz rá meg már a tökéletes venti vezérlését is fikázod. Topik összefoglaló és válassz az alapján mert itt akármit mondanak neked mind szar.
-
S. Szabi
őstag
válasz --Disztroj-- #24883 üzenetére
Mi a gond a venti kezeléssel? Ventilátoronként be lehet állítani a fordulatokat több lépcsőben a hőmérsékleti értékekhez, és az teljesen jól is működik.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Vartanus
őstag
válasz --Disztroj-- #24869 üzenetére
Nekem ott rendült meg a Giga mikor a ph! is hírbe hozta hogy sikerült proci gyilkos
BIOS-tUEFI-t kiadni, plusz olvastam hogy vannak gondok GIgánál in general.Amúgy az AX370M Gaming 3-al szemeztem én is, de topikokat bújva arra jutottam (szubjektív véleményem), hogy mostanság megbízhatóbb az MSI alaplapok terén (is).
[ Szerkesztve ]
-
kaszas19
senior tag
Nem rábeszélni akarlak az MSI lapra, de nekem egy b350 pc mate van és csúcs szuper és nem is drága.
-
350 Gaming 3 mal én most szívok telibe
Küldöm is visszaA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Vartanus
őstag
válasz --Disztroj-- #24797 üzenetére
Hát ha vissza néznénk a teljes topikot biztos találnánk minden márka esetén legalább egy valakit aki belefutott kellemetlen élménybe...
MSI-t nem vennél mert porul jártál(érthető), akkor Asrock AB350M Pro4-et se vegyél mert arról jócskán több rossz tapasztalat van mint a Mortarral( ami kb. csak nálad lett hibás).Alaplapi szoftverek nos sztem. mindegyik vacak... Volt már elmúlt 5 évben Asus, MSI, Giga, Asrock... az Asus Alsuit annyira pocsék, hogy még topik bevezetőben is szerepel hogy ne rekja fel senki, anno nekem újra kellett húzni miatta a wint is.
-
válasz --Disztroj-- #24795 üzenetére
Nekem nincs semmi problémám azzal az AsRock lappal.
Nem tudom kinek fagyott vele a rendszer, de simán lehetett instabil OC az oka.A Gigabyte-nak amit néztél eléggé gyenge a VRM-je.
Igazából a Pro4-é sem csúcs, csak 3 fázis jut a CPU-nak (+2 IGP +1 aux.). A 9 fázisos duma marketinghülyeség volt, 1 CPU fázis 2-nek néz ki ezen a lapon.
Cserébe nagyon jól felszerelt, és sokkal értelmesebb az elrendezése, mint a többségé:
- az m.2 NVMe foglalat nem a GPU alatt van, így az nem melegíti annyira
- a CPU foglalat mellett van egy x1-es PCIe foglalat, és csak utána következik az x16-os. Így több a hely a CPU hűtésének és a két fő fogyasztó is távolabb kerül egymástól.Üdv, pengwin
-
SECTORnooB
addikt
válasz --Disztroj-- #24781 üzenetére
Szerintem, hanyagold ezt a lapot, ha 1800X megy bele. Lehet, hogy X370-es lap, de nagyon csutka.
-
Beretvás
veterán
válasz --Disztroj-- #24786 üzenetére
Nem az xfr röl beszél, hanem az auto oc ről.
-
senior tag
válasz --Disztroj-- #24786 üzenetére
Igen, gondoltam legközelebb majd csak esetleg játék közben nyomom be.
Tulajdonképp nem tudom pontosan mit lehet vele nyerni, mennyire és mikor érdemes használni. Majd ha nagyon unatkozom talán megnézem.
Az alapjárati hőmérsékletet megnyomta kapásból kb 10 fokkal. -
senior tag
válasz --Disztroj-- #24784 üzenetére
Akkor csak én voltam ilyen bátor, hogy kipróbáljam?
Viszont, ha ez valóban veszélyes lehet az élettartamra, inkább máskor nem piszkálom. -
Vartanus
őstag
válasz --Disztroj-- #24775 üzenetére
Ez a deszka semmivel sem tud többet a sokaknál jól bevált MSI B350M Mortarnál, sőt szerintem még kevesebbet is tud...
-
törölt tag
Van valami oka, hogy ezt nézted ki? Papíron jó, de gyakorlatban változó hibák jelentkeznek a Giga deszkáin, és nem csak AM4 fronton. Hibás driverek, rosszul felfogatott vrm heat sink, rapszódikus bios, kb. vállalhatatlan integrált hangkártya (papíron mondjuk az is über ). Lehet belőlük jót kifogni, de kb. 50-50%, hogy milyen lesz. Aorus dettó ugyan ez. Asus, Msi, Asrock X370-es deszkái közül szerintem érdemesebb válogatni. De, mint írtam lehet egy jót fogsz ki, vannak itt fórumon elégedett Gigások, de legalább annyi elégedetlen is.
-
SECTORnooB
addikt
Mi menne bele?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz --Disztroj-- #23615 üzenetére
az realis, ha a CPU VIDje 1.45?
gondolkodtam autorol fixalom VIDre de ez azert nekem nagyon soknak tunik.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Atmil
aktív tag
válasz --Disztroj-- #23606 üzenetére
Köszönöm Az AM4-nél minden tanács jól fog jönni.
Nekem AMD - Intel - AMD - Intel - AMD - Intel - Intel - AM4
(#23613) proci985
Most még jobban belekeveredtem. Mindegy majd összerakom aztán meglátom.[ Szerkesztve ]
Üdv! Atmil.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz --Disztroj-- #23601 üzenetére
cpu boost ki van kapcsolva (illetve nullan van, nekem van ilyen szep tekerom hozza).
Atmil: ja, paprion 95W en is meglepodtem, hogy hajszal pontosan ugyanannyit eszik, mint anno a 140Wos 3820.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Atmil
aktív tag
válasz --Disztroj-- #23601 üzenetére
Köszi. Nem nekem, hanem Proci985 - nek
Én is kézzel fogok beállítani mindent a biosban. Ha egyszer eljutok oda, hogy lesz időm összerakni a gépet.
[ Szerkesztve ]
Üdv! Atmil.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz --Disztroj-- #23527 üzenetére
ebben az esetben szvsz a garis csere indokoltnak tunik.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz --Disztroj-- #23518 üzenetére
az alaplap kiskonyveben nezd meg mi a helyes sorrend.
pl. a Tomahawk ha 1 modulod van, akkor az a2 slotot ajanlja ( a cputol szamitva a masodik ) ha ketto, akkor az a2-b2 kombot, ami a cputol szamitva a masodik - negyedik slot. itt az 1-2 vagy a 3-4 kombo sose lesz dual.[ Szerkesztve ]
-
simo9555
tag
Én kipróbálnám 2-4, 1-3-as foglalat felosztásba, nekem volt olyan lapom ami csak abban az esetben ment dual channelben.
-
bandika0626
senior tag
Szerintem a lap lesz. Annak idején a rosszul sikerült 3570k skalpolás után nekem se ment dualban a memória de legalább látta mind a 4 memória foglalatot.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
oravecz56
aktív tag
-
Hajdi
senior tag
válasz --Disztroj-- #23302 üzenetére
Nálam pl: a net soha nem olyan gyors, mint driverrel. Persze szemetet én sem teszek fel, csak amit szükségesnek látok, ugyanakkor nem bízom soha Win-re.
"The Man Who Sold the World"
-
cdl
senior tag
válasz --Disztroj-- #23017 üzenetére
Igazad van, az előbb meg is rendeltem.
Ha kijön a frissítés, megnézzük milyen lett,aztán lehet gondolkodni. -
palfitom
félisten
válasz --Disztroj-- #23017 üzenetére
"A végtelenségig lehetne várni mindenre mindig" - Így van. Az utóbbi időben mindig belengettek valami újat, amire aztán lehet(ett) várni hónapokat.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz --Disztroj-- #22506 üzenetére
soc fesz tenyleg alacsony, amikor a memoriat megtolod, emeli az alaplap 1.2V -rol a feszt, vagy beallitod kezzel ?
-
Lukitomi
aktív tag
válasz --Disztroj-- #22506 üzenetére
Nekem az NB/SoC voltage elég kevésnek tűnik auto-n!
Tedd manuálba és emeld fel legalább 0.9V-ig![ Szerkesztve ]
-
wsanyi
aktív tag
válasz --Disztroj-- #22463 üzenetére
Táp/Ház?
Múltkor ismerősöm járt úgy, hogy odaadtak neki egy gépet, hogy rossz. Tényleg rossz volt. Kiszedte a házból, és minden pöpecül ment. Na, ilyenkor mi van? És láttunk már olyan tápot is, ami furán működött...
Én így teszteleném: Másik táp, aztán ha nem az a baj, másik proci, és ez a proci másik lapban. Bár inkábbb ezt a procit másik lapban, mert ha rossz a lap, akkor az tönkretehet mást is elvileg. + Lehet, hogy hülye kérdésnek tűnik, de mennyire párás/hideg/meleg a hely, ahol van a gép?
[ Szerkesztve ]
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz --Disztroj-- #22501 üzenetére
ha a biosban tartozkodvan leuitod az f12 -t, akkor csinal screenshotot. a pendrive meg azert kell, hogy legyen hova menteni azt a screenshotot.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz --Disztroj-- #22498 üzenetére
biost atkapcsolod szakerto modba, az oc reszlegben downcore control.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz --Disztroj-- #22496 üzenetére
olyat meg nemlattam, hogy az az opcio szurke lett volna, bokjel mar egy pendriivere egy f12 -t, megneznem.
[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
válasz --Disztroj-- #22496 üzenetére
Magok letiltásával is ugyanezt csinálta?
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Enter65
senior tag
válasz --Disztroj-- #22494 üzenetére
Alitolag frissult a mempria paletajuk. Hatha bekerult a tied is kozejuk. De nagyobb a valoszinusege annak, hogy a lapod rosszalkodik veled. Bar a proci sem kizarhato.
-
Enter65
senior tag
válasz --Disztroj-- #22491 üzenetére
Azert ne tord szet a terdeden, kar lenne erte. (Mar mint a terdedert.) Szerintem kuld vissza a lapot bizonytalan mukodesre hivatkozva, max jol bevizsgaljak. Bar nem tudom hol vetted, elote erdeklodj utana a koltsegeknek.
-
válasz --Disztroj-- #22491 üzenetére
"Lehet ezt a lapot gariztatni, vagy törjem szét a térdemen?" ---> Inkább gariztasd/cseréltesd másikra (akár ráfizetéssel), mint széttörd!
MD
L[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
--Disztroj--
senior tag
válasz --Disztroj-- #22484 üzenetére
Felraktam az egyel régebbi BIOS-t, a cpu boost ugyanúgy kikapcsolhatatlan.
Ramjaim típusa egyébként nincs a támogatott listában, vagyis a típus igen, de a 2x16Gb kiszerelés nem szerepel.
Kérdem én akkor, miért működött a gép másfél hétig hibátlanul?! akármit állítottam vajsimán indult.
Ha default módban terhelve is fut a gép, akkor miért nem kapcsolható ki a cpu boost? mindezek tetejébe miért hal meg minden beállítástól a bios?Lehet ezt a lapot gariztatni, vagy törjem szét a térdemen?
[ Szerkesztve ]
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
hokuszpk
nagyúr
válasz --Disztroj-- #22480 üzenetére
en a ramra adom a voksom, az egy aljas valami. 2 vagy 4 modulod van ?
ha ujra elkezd bootloopolni, probalj ra a cldo_vddp fesz beallitasara. 1.05 -rol indulj, 1.2V fole ne menj.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Pro!Petya
addikt
válasz --Disztroj-- #22480 üzenetére
Nézzük meg akkor bios flash után hogy mi történik... akár régivel akár a mostanival, 1 perc igazából az egész.
-
Pro!Petya
addikt
válasz --Disztroj-- #22477 üzenetére
Bios reflash-el igazából nem veszítesz semmit, lehet a mostanit is vagy esetleg próbaképp egy régebbit.
Ez bíztató hogy nem dob hibát, bár ezzel csak az imc-t lett egyenlőre kizárva , sajnos a cpu-ban lévő többi komponensre nincs több tapasztalatom hogyan lehetne hibát keresni célzottan.A szervízben akkor sikerült a tiéddel és egy másik cpu-val ugyanazzal a lappal , ergo nekik más ram modullal pöcc röff ment?! hmmm így próbára egy másik ramot bele lehetne tenni és azzal meglesni.
[ Szerkesztve ]
-
Enter65
senior tag
válasz --Disztroj-- #22468 üzenetére
Ezekbol kiindulva probald meg egy masik procival, a tiedet meg egy masik lapba kene rakni. Igy azokat is ki lehet zarni.
-
Pro!Petya
addikt
Ahhoz hogy megnézzük hogy az IMC-nek semmi baja, ahhoz kell egy HWinfo64 és a jobb alsó sarokban
windows hardware errors (WHEA).
Amennyiben itt terhelés alatt jönnek a cache hibák akkor biztos hogy nem kerek.
A probléma hogy sokan hiába monitorozzák a tempeket, de ezek az adatok a legutolsó lap legalján láthatóak csak, és ha nincs beálítva külön notif. rá akkor igazából nem lehet észrevenni mivel senki se full képernyőn nézi a HWinfo-t miközben stresstesztet csinál.
Huzamosabb terhelés alatt ha dobja a hibákat és ez nincs figyelve + biosban ugy tweakelve hogy abbamaradjon ,akkor ez az IMC-be is kerülhet.És mint írtad így a proci és a lap maradt ami lehet a hibaforrása. Az aio -t én kizárnám.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
a tomahawk instabil ocnal csinalja ezt az ujraindulasos vagy elindul vagy nem mokat.
-
Beretvás
veterán
szervizben a te cuccaid voltak benne? cpu/ ram?
-
Pro!Petya
addikt
válasz --Disztroj-- #22463 üzenetére
ejjj -ejj, ha jól veszem ki akkor terhelés alatt offolt ki és azóta csinálja ezt?
Ez annyira nem jó hír
Így már felmerül hogy valami beadta a kulcsot...
Azt feszt azért keveslem a 1800X-hez még ha pár teszt le is futott rajta.
Valahol mintha olvastam volna h az alacsony fesz sem tesz jót a viszonylag magas frekin való futtatás során huzamosan, mivel egy két programnak akkora hibaköszöbe van hogy engedi futtatni ameddig bírja a HW ,de azt se tartom kizártnak hogy az IMC -vel lehetnek problémák mivel egy sima boost on /off már anniyra nem tetszik neki hogy a visszadobja folyamat cpu - ram checking-re[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
válasz --Disztroj-- #22455 üzenetére
Nem vagyok szaki.
Én keveslem az 1800X alá azt az alaplapot. Viszont egy friss biost felrakni, vagy ha legújabb van, akkor ráfrissíteni ugyanazt még egyszer, hátha nátha..Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Pro!Petya
addikt
válasz --Disztroj-- #22451 üzenetére
Másik biost ki kéne próbálni , hátha azzal menne.
Alapon is rákéne vinni IBT max-ra ,Prim95-re ,Realbench-re stb stb.... , csak azért is mert ha már ezeknél is hasalna valahol akkor viszont gari mivel terhelés alatt kioffol.
Más is belefutott csunyán hogy alapon működött neki pár napig aztán kiderült még se megy.
De még olyan elbaxott béta biossal se találkoztam ahol a cpu boost ki - be kapcsolása így hazavágja! -
Beretvás
veterán
válasz --Disztroj-- #22455 üzenetére
Bios melyik van fent? Lehet azt kellene frissíteni , ha még nem volt..
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz --Disztroj-- #22301 üzenetére
valszeg a Tap a Hibas !
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz --Disztroj-- #22295 üzenetére
nezd meg az alaplap konzveben, jo slotba tetted a ramot ? ( ha 1 modullal probalkozol, akkor pl. a Tomahawknal az a2 -be kell tenni. )
-
Pro!Petya
addikt
válasz --Disztroj-- #22295 üzenetére
Persze hogy megúszta Azért nem egy 300-as spártai rúgással küldtem a helyére
Egy modullal sem jut el a win-ig? Úgy gondoltam hogy külön külön kéne megnézni őket. -
Pro!Petya
addikt
válasz --Disztroj-- #22291 üzenetére
Egyesével tesztelted a ramokat? (memtest86 v memtest64)
Gondolom mindegyik slotba faxán bepöccen helyére ahogy kell ....
(anno nálam volt olyan hogy beraktam a modulokat , pattintás hang is meg volt mindkétszer , de nálam is csak egy modult látott .. le ellenőriztem és az egyik még így se volt bent csutkára , ott egy leheletnyit még rányomtam pluszba és lehetett érezni hogy akkor került a helyére )[ Szerkesztve ]
-
--Disztroj--
senior tag
válasz --Disztroj-- #22285 üzenetére
update
a gép elindult végül két rammal, de ebből a bios csak egy ramnyi mennyiséget látott --> slot 2-4
restart --> az egyik ramot már nem is látja (csak a slot 4et)
kipróbáltam a ramokat egyenként, mindkettővel indult és látta is őket. --> slot 2
Beraktam mindkét ramot --> slot 1-3 = gép nem indul, cpu és dram led ég
Innetől meg bárhogy próbálom a korábbi felállásokkal sem indul sehogy. cpu+ram ledek azóta is égnek[ Szerkesztve ]
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Beretvás
veterán
válasz --Disztroj-- #22285 üzenetére
asztalon öszereakva sem megy?
-
bandika0626
senior tag
válasz --Disztroj-- #22282 üzenetére
Talán akkor az utóbbi két eszközzel lehet a gond. Sata kábel?
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
SECTORnooB
addikt
válasz --Disztroj-- #21812 üzenetére
Hát tényleg nincs valami nagy választék mATXbe reméljük X470, B450 be már annál inkább lesz.
-
SECTORnooB
addikt
válasz --Disztroj-- #21810 üzenetére
Szépen muzsikál, saccperkábé komolyabb lapba 4+Ghzt futna egy acélosabb hűtővel karöltve.
-
stratova
veterán
válasz --Disztroj-- #21763 üzenetére
Az XFR egy viszonylag rövid időre elérhető abszolút maximum boost, de nagyon megemeli a feszültséget erre a rövid időre (1,531 V rémlik).
SECTORnooB
Bár már nem nálam szolgál a gépezet kitöltöttem a google doksit, viszont a memória részletes adatait talán csak később tudom pótolniLacc
Hhh... nagy levegő. Tehát, egy meinstream Vega APU-val az a gond, hogy ha fizikailag lehetne is izmosabb GPU-t a lapkára tenni, HBM2 nélkül sávszélesség limitált lenne.
A HBM implementálása nem zökkenőmentes és nem olcsó (talán látható milyen árszinten alkalmazzák ezt a gyártók és az eredetileg 400$ MSRP-s Vega 56 ezek közül messze a legolcsóbb).
Intel "lassító patches" kigyúrt APU-ja 1000$, mert kbezen az áron hozza be az árát (kifizetnél érte ennyit?)
Egy 4 csatornás lap szintén nem olcsó, tehát a mainstream vonalat és árazást bukná. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
Az nem a proci hibája ,hogy elötte nem olvastál utánna mit veszel.
-
SECTORnooB
addikt
válasz --Disztroj-- #21778 üzenetére
Megéri manuálisan beállítani a frekit és a feszültséget is, így kevesebbet fog enni is és lehetőséged nyílik az all core 4Ghz-hez.
-
SECTORnooB
addikt
1 magra vonatkozik a 4Ghz nem all core-ra, tehát ha all core-on akarod nézegetni a 4Ghz-t csak adsz neki egy kis feszt meg beírod a szorzóba hogy 40.
BIOS-ba Core Boost Performance néven fut MSIéknél.
De gyári beállítások mellett én inkább javaslom az XFR kikapcsolását, felesleg feszültség többletet ad a kockának és még jól be is tud fűteni.[ Szerkesztve ]
-
pipo112
őstag
szia ott egy összefoglaló fent a lap tetején olvasd át
a dobozra vésett órajel ugyan úgy megy mint intelnél ott se minden mag boost-ol xx ferkire csak 1-2
ugyan ez van itt is[ Szerkesztve ]
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
SECTORnooB
addikt
válasz --Disztroj-- #21760 üzenetére
Xfr dönt meddig engedi a boostot.(1magon) 4ghz
De egy laza manuális tuning megoldja a problematózist.[ Szerkesztve ]
-
edari
őstag
válasz --Disztroj-- #21760 üzenetére
1 magos terhelés mellett.
-
ScomComputer
veterán
válasz --Disztroj-- #21510 üzenetére
Menni fog, nem lesz gond,a win mindent letölt magának ami kell,ha szükséged lenne a "ryzen balanced"energia sémára azt felteheted,de az új win10-nél(1709) már az sem fontos!
[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
válasz --Disztroj-- #21510 üzenetére
vagy megy vagy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Háztartási gépek
- Politika
- Vodafone mobilszolgáltatások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- BestBuy ruhás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Escape from Tarkov
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Xbox 360
- További aktív témák...
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest