- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SECTORnooB
addikt
válasz
tibcsi0407 #22197 üzenetére
Milyen házikóba költözik?
-
palfitom
félisten
válasz
tibcsi0407 #22197 üzenetére
Szép pakk, sok sikert hozzá!
-
Knobber
aktív tag
válasz
zakarmihaly #22188 üzenetére
Melyik energiagazdálkodási séma van bekapcsolva windows alatt?
-
zakarmihaly
tag
válasz
bandika0626 #22189 üzenetére
próbáltam azt is. másik kábel, másik csatlakozó, másik ram, másik alaplap, másik táp... lassan mindent lecserélek már. vga meg proci csere nem volt még. a vga-tól mondjuk rettegek. bár még garanciás bőven, de szerintem nincs is már rx 470 a világon. ha meg levásárolhatom, akkor elég nagy bajban vagyok...
-
bandika0626
senior tag
válasz
zakarmihaly #22188 üzenetére
Régebben írtam ide de nálam annak idején kb 8-10 éve egy sata kábel csinált fagyásokat.
-
oravecz56
aktív tag
válasz
Beretvás #22183 üzenetére
A SOC-nincs baj maradt ugyan olyan talán jobban alkalmazkodik..Auton hagyod a cpu feszt mutatja a betöltési v-ot 1.395
Beállitásra klik és nálam visszaál 1.312-1.304v-ra.Egy kis ügyességgel belehet állítani bár mire.
SOC-hoz nem nyúlsz emelt frekihez igazodik egy kicsit magasabbra tette mint az előzőek.
Most 3750MHz masználom 1.248v-on Bios-ban auto-n van LLc1-en2666Mhz nálam ez a csucs SOC 1.056v
-
Knobber
aktív tag
válasz
zakarmihaly #22177 üzenetére
Megpróbálni meg lehet, csak itt más problémára kínálták fel ezt a megoldást.
Start menüt elindítod, utána beírod a keresőbe "Eseménynapló" vagy angolul "Event Viewer"
Nekem angol Windows-om van, magyarban így kell kinézzen:
Itt a Windows naplók, rendszerre van szükség. Közvetlen windows elindítása utána nézd meg miket írogat ki, van hogy nem indul el egy-egy szolgálatás, vagy hibákat ír.
Fagyás előtti egy órában is érdemes megnézni miújság.
-
oravecz56
aktív tag
válasz
SECTORnooB #22176 üzenetére
Szia
Amit viszont észre vettem az AMD Ryzen Master meghalt ha valaki a win ből oc-zik annak nem jó az 1c4 Báta.
Nálam a 3900Mh-is az előző 1A1 B -hez képest is 1.395v-on tudja nem változott és nincs kékhalál sem. -
rsanya87
tag
válasz
salaud #22151 üzenetére
Hali, te az amd oldalról töltöd le az alaplap drivert, vagy a gyártó által kiadottat? Nekem a giga lapomra elsőnek a giga oldalrol leszedettet pakoltam, fasza is volt, majd lefrissitetten az amdről szedettel, 10perc alatt megfagyott a gép... Persze utána viaszaraktam a másikat, azzal fasza volt
-
zakarmihaly
tag
válasz
Knobber #22160 üzenetére
semmit nem ír, csak azt hogy nem szabályosan állt le a rendszer.
találtam egy ilyet az asrock fórumon, ezt még megpróbálom, bocsi ha túl hosszú, nem tudom szabad e ilyesmit.
SOLUTION TO PROBLEM:
Problem: UEFI settings not able to be accessed via Windows, no ASRock Boot Logo w/settings. Computer will just restart back to windows or show a black screen when booting to UEFI settings from Windows 10. This issue may apply to some AMD GPU's using Displayport and the UEFI Settings by default booting to your monitors native HD resolution. This must be disabled for you to be able to consistently boot back into UEFI Settings.Solution:
Instructions(for dummies):1. Power off computer completely and disconnect power, remove any externally powered analog speaker cables hooked into the jack.
2. Press the power button for 15 seconds to discharge the capacitors. Discharge any static or wear a static wrist band and pop the case open.
3. Under the second x8 PCI-E slot and at the bottom center of the Mobo, you will see a 3-Pin connector with a jumper on it. Remove the jumper and move it ONE PIN to the right.
4. Wait 5 seconds and move the jumper ONE PIN to the left.
5. Reconnect power and boot.
6. UEFI ASRock Splash Screen will show once and one time only so hit F2/DEL and boot to UEFI **WHEN THE LOGO APPEARS** HITTING F2/DEL BEFORE THE LOGO APPEARS WILL CAUSE THE SPLASH SCREEN NOT TO APPEAR AND YOU WILL HAVE TO RESTART AT STEP 1!!
7. Once in UEFI navigate to "Advanced" and use the down arrow until you highlight "Full HD UEFI"
8. A selection box will appear, select disable and hit enter.
9. Navigate to the "Exit" tab and select "Save Changes and Exit"
*Computer reboots and may display the post screen or just go to Windows*If no splash screen appears, do not worry this is a integrated fast boot feature windows uses.
Boot to UEFI from Windows 10:
1.Log in to you machine and right click the Windows Start Logo
2. Mouse over to "Shut down or Sign Out" and over again to restart.
3. Press and hold LSHIFT while clicking restart. Windows will now boot to the Troubleshooting screen.
4. Once in the troubleshooting screen, click the "Troubleshooting" box and then the "Advanced Options" box.
5. Now finally, click the "UEFI Firmware Settings" box and then "Restart", your machine will boot into the UEFI (After disabling the HD Feature).So i hope this helps guys, ASRock if you need any info from me please let me know. I'd like to work with you to have this fixed in a future BIOS update. This could cause a less computer savy person to RMA their board or write a nasty review.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
pipo112 #22174 üzenetére
Eddig minden rendben, igaz csak 134Mhz a különbség a 3066 és a 3200mhz között, de érezhető még az eddiginél is simábban fut minden, BF1-ben az Fps-ek még stabilabbak, sajnos hétvégén megint egy deka időm sem lesz, pedig nagyon szívesen benéznék jobban a motorháztető alá hátha tudná alacsonyabb feszen a 3.9Ghz-t
-
pipo112
őstag
válasz
SECTORnooB #22172 üzenetére
na öröm és bodottá : szerintem jönni fog 1 max 2 héten belül az oficial bios is az összes msi deszkára ,de ahogy nézem a globál meg a német fórumot is mindenki a vcore meg az órajel visszavételét szeretné és ugy néz ki az msi ezt meg is próbálja lerakni csak nem kar összejönni nekik lehet nem is fog de az már nagyon pozitív hogy itt most az látszik hogy foglalkoznak a nagyérdeművel .
mégha nem is jön össze nekik és marad ez hogy csak az óra jelet veszi vissza de mellé van sima xmp profilos stabil ram freki meg alacsony latency time vagy 1-2száz Mhz + meg stabil proci oc akkor mindenki elégedett lesz . -
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #22172 üzenetére
hát sokakna már az elég nagy hiba hogy 1,3vcore az alap.. nekem pl nem..
szoval ha ennyi bevállalom én is biza...
nem kell nekem C&Q sem..
sem pstate. se offset..
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #22170 üzenetére
igen ettöl tartok, de ha nálad jolesz pár napig akkor csak nem instabil, vagy nem tudom mert alfa/beta biossal sosem probáltam.
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #22168 üzenetére
hmm... csábito.. de várok vele pár napot azt hiszem.. remélem nem dob majd neked is bsodot mint fentebb irták..
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #22166 üzenetére
szükségem nincs rá, csak kiváncsiságbol kérdem az orajelet nálad is visszaveszi? 1.3 v core meg nem gáz mert aki oc-zik kb ott hajtaja..
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Feltettem B350 Tomahawk-ra az "alfa" BIOS-t és valóban nem lehet 1.3-as vcore alá bemenni, de XMP profilal lazán megy a 3200mhz,kíváncsian várom, hogy hogy fog muzsikálni -
pipo112
őstag
válasz
oravecz56 #22142 üzenetére
hi épp ma néztem a globál fórumot és írta a tag hogy vissza kellet mennie az 1b0-ás régebbi bétára mert ez el ketdett neki bsod-t dobálni ahogy el kezdte húzni a procit szvsz még ez se stabil ,egy modi írta is hogy még vannak kisebb bugok bajok amíg azokat nem tudják orvosolni addig nem adják ki
MSI technikai menedzsment ma írta hogy a közeljövőben várható (it is very soon ) szvsz bízzunk benn hogy mi hamarabb sikerül orvosolni a problémákat és kapunk egy jó biost jó tuning potivalui a tag még annyit mondott a memória támogátás qrv@ jó mert cold boot-ot egyáltalán nem tapasztalt és a corsair ramok is szépen mennek evvel a biossal err is volt scrn hogy igen sokat javult a támogatásuk
cross finger and hope -
kaman
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne egy asrock ab350 pro4 alaplapal, hogy mikkor elsőre bekapcsolom a gépet akkor simán betudok lépni biosba,de mikkor már felál az oprendszer és újra indítom úgy szeretnék belépni bios akkor csak úgy van kép,hogy kikapcsolom meg újra be a monitort ezt csak HDMI-vel van összekötve akkor tapasztaltam ezt.
Most jött vissza gariból az alaplap cserélték,most jó ezt az apróságot eltekintve.
A videókártya msi gtx 750 TI 1Gb.
Proci: AMD Ryzen 5 1400
Szerintetek mi lehet a gond?
Válaszotokat előre is kösözönöm. -
válasz
hokuszpk #22130 üzenetére
Húha, jobb lett volna akkor anno jobban körbenézni. Anno a Corsair oldalán azt írták (igaz a 16GB-os kitre), hogy compatibile... na mindegy, tanulópénz.
Köszönöm a tippet, megnyúzom ezzel is.A feletti válaszolónak pedig: igen, próbáltam default AUTO módban is, lényegesen jobb a helyzet, de nem szűnik meg.
-
Knobber
aktív tag
válasz
zakarmihaly #22153 üzenetére
Nekem is pont ugyanígy, internet böngészés közben fagy ki.
Legújabb BIOS fent, és mellé most már a legújabb AMD Chipset driver is.
Event Log (Eseménynapló) milyen rendszerüzeneteket és hibákat ír neked?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hat ez olyan bermuda ize, ha terheles alatt fagyna, azt ugye erti az emberfia, de ezt a forditott mukodest... hm. < kene ide egy fejvakaros smiley >
-
hokuszpk
nagyúr
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
Egy másik csere vga-val próbáltad?
-
-
Tomi_Sci
őstag
-
salaud
aktív tag
válasz
zakarmihaly #22148 üzenetére
Én így telepítem, lévén a hálózati kártyát nem ismeri fel a win10 alapban, ergo telepítés után nincs net. Soha nem volt fagyásom, rebootom, semmi. Alaplaphoz két drivert teszek fel, az amd catalyst-ot és a hálókártya realtek.com-ról letöltött driverét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Anime filmek és sorozatok
- Környezetvédelem
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest