Hirdetés
- Megmenti a kevés VRAM-mal rendelkező VGA-kat a Sampler Feedback?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mini-ITX
- Androidos fejegységek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
őstag
Köszi a választ! Van pár kérdésem
Miért nem jobb az általad ajánlott Y elágazó helyett egy ilyen csappal ellátott bekötő idom? Így egyben letudnám a csapot és a bekötést.
Flexicső alatt mit értesz pontosan? Nem ilyen műanyag csővezetékkel kellene mindenhol összekötnöm?
A szűrőtől miért kellene szűkítő? Nem lenne jobb már eleve akkora 1/4-es mérető szűrőházat vennem és akkor nem kell szűkíteni? Lehetne mindenhol 3/4 az átmérő és a legvégén amikor a csapba kötöm, ott lenne egy 3/4-ről 3/8-ra szűkítő. -
python1
veterán
válasz
tibbike01 #145 üzenetére
Én azt mondom, vagyis úgy oldanám meg, hogy tennék egy ilyet a 3/4-es menetre ahová a mosogatógépet lehet kötni, az egyik ága menne a mosogatógép felé, a másik egy golyóscsappal a vízszűrőhöz, így a nyomásod biztosan meglenne.
A sarokszelep tetjén 3/8-os menetére, mehet a sima csaptelep felexi csöve, a vízszűrő elé kell golyóscsap a betét cseréje miatt, én nem is tennék 5-rétegű csövet, egyből flexi 3/4- el állnék ki a vízszűrő bemeneti 3/4-es részére, előtte ugye a golyóscsap, ami KB-s lenne, [link] a vizszűrő után mehetne a 3/4-ről 3/8-osra egy szűkítő, és arra a szűrős csaptelep flexi csöve.
Tehát akkor a sorrend a szűrőig: sarokszelep 3/4-es menetére az Y elágazó, onnan 3/4-es KB-s golyóscsap a golyóscsap külső menetére 3/4-es flexicső a szűrőhűz, szűrőtől meg a szűkítő.
Remélem nagyjából értetted.hcol7
Természetesen nem, mert akkor nem is érne semmit a szűrő, viszont félévente kötelező cserélni az aktívszenes betétet, meg az előszűrőt is. -
python1
veterán
Miben panga a víz, ez nem ozmózis tisztító?
tubbike01:
Ezeknek a meneteknek van egy jelölèse K ès B.
K= külső menet.
B= belső menet
Tehát innen indulj ki, bèlután ránèzek a megoldásodra .
Egyèbkènt így 1- hónap távlatából, nagyon jól szuperál a szűrő, vègtelenűl kènyelmes, hogY mindenhol szűr e van a víz, nyomás mèg mindíg ok, semmi csökkenès a víz meg isteni. -
tibbike01
őstag
Az ilyen szennyfogónak van bármi értelme mosogató csaptelepre? Általános hideg-melegvízre. Csaptelep kímélésre.
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Kicsit összekeveredtem a méretekkel és a folyamattal.
Ilyen sarokszelepem lesz.
Felfelé megy a csaphoz, lefelé megy a mosogatógéphez.
A felfelé menő ágra ezt a bekötő idomot néztem ki:
Víztisztító bekötő "T" idom 3/8"-os, 1/4"-os csappal
Amibe bekötném ezt a vízvezetéket:
Műanyag csővezeték, 1/4" (PE) - (átmérő 6,35 mm) - fehér
Majd a vízvezetéket bekötném ebbe a szűrőházba:
Aquafilter 2 lépcsős 10"-os Szűrőház 3/4"
Ezzel a bekötő idommal kötném be a szűrőházba (fogaalmam sincs, hogy hogyan rögzül a vízcső vége ebbe az idomba).
Külsőmenetes egyenes bekötő-idom 1/4" cső x 1/4"
Ezzel jonne ki a szűrőház másik végén:
Külsőmenetes "L" könyök bekötő-idom 1/4" cső x 1/4"Majd bekötném a 3 utas csap tisztavíz ágába.
Bajban vagyok az cső átmérőkketl, külső-belső menetekkel átváltásokkal. Tudnátok benne segíteni?
Egyik célom, hogy a víznyomás ne csökkenjen túlságosan. -
tibbike01
őstag
Köszi! Azt hiszem összeállt a fejemben, hogy hogy smint legyen.
Mosógépre ez az Elektrolux Mágneses vízkőmentesítő kütyü jó lehet? Próbálta már ezt valaki? Van értelme?
B tervnek erre a Geyser 1PF-re gondoltam. Gondolom ez már tudja is, amit kell, de a ha másik is jó, akkor azt választanám. Esztétikusabb egy kicsit.
-
python1
veterán
válasz
tibbike01 #135 üzenetére
Az előszűrőbe elég a sima 5 mikronos, pont olyat adnak most ehhez a házhoz ajándékba, a másiknak meg ezt vettem én, [link] lényeg, hogy KDF töltettel legyen, ez is 3 lépcsőben szűr.
Ezeket a szűrőket fél évente szigorúan cserélni kell, ha elérte az élete ciklusának végét ha nem. -
tibbike01
őstag
Igen köszi ez jó ötlet! Gondolom ennek vastagabb a fala és valamelyest robosztusabb, időtállóbb.
Szűrőkből milyet vegyek 1. szűrőnek egy 5 mikronosra gondoltam 2. szűrőnek meg valami 3 rétegűt, de annyi féle van, nehéz választani.Ha jól emlékszem neked is 2 szűrős rendszered van. Milyen szűrőkkel használod? Elég a 2 szűrő, nem kell 3 ugye?
-
tibbike01
őstag
Téves ez most így. Új lakásunk készül nyáron lesz kész, de mosogatógépes szelep fog kiállni a falból.
Ilyen:Ezt a szelepet meghagynám. Felfelé menne el a mosogatógépnek a víz és a lefelé ágra tennék egy ilyen bekötő idomot.
vagy egy ilyen egyszerűbb idomot:
Ennek a kis oldalfali menetes lyukába beteszem a vízcsövet. Itt kérdés, hogy a vízcső végére mi fog kelleni, hogy betekerhető legyen?
A tovább menő víz megy a mosogató csaptelep szűretlen víz ágába.Tehát nekem kell 2x szűretlen víz, 1x szűrt víz, 1x szűretlen melegvíz.
Mivel van időm rá, így megvárom amíg újra lesz készleten 3/4 menetes szűrőház szett és akkor nem kell szűkíteni, adapterezni. -
python1
veterán
válasz
tibbike01 #131 üzenetére
Jelenleg ilyened áll ki a falból, vagyis sarokszelep.
Na, neked ezt kell majd kitekerni a falból, és egy ilyet betekerni.
Ez KK de lehet KB-s is (K=külsőmenet, B=belsőmenet)
Ezután jönnek a szűrőházak, amit flexicsővel a legsgyszerűbb összehozni, majd a szűrőházak után kell neked , egy bekötős csak a csaptelep csövéhez.
Neked majd ilyen kell a szűrők után, [link] .
Viszont akkor, hogy ne bonyolítsuk túl a képletet, vedd meg a félcolos vízszűrőt, és így akkor mindenből félcolos kell majd, egyedül a csapteleped nemete 1/4-es. -
python1
veterán
-
python1
veterán
válasz
tibbike01 #127 üzenetére
Neked jó az 1"-os kivitel is, igazából majd 1/2"-os ra kell szűkítened, de a 2 szűrőház között jobb a nagyobb átmérő, szűkítő majd a bemenó ill kilépő csőhöz kell, ami nálad 1/2" lesz valószínű.
Fordítva, minél kisebb a szám, annál finomabb a szűrés, de neked az 5 mikron előszűrés elég, azt is csak azért, mert a jó Magyar viszonyok miatt, rengeteg dzsuva megy be a hálózatunkba.
Ilyen szűkítőre lesz hozzá szükséged. [link] -
tibbike01
őstag
Köszi, ismét közelebb kerültem a dologhoz! Én is úgy érzem, hogy a 2 filteres szűrés elég lenne nekem.
Amit most látok, hogy 1/2"-os és 1"-os csatlakozással elérhető a 2 filteres szett. Nincs belőle 3/4"-os.Illetve a szűrőknél a minél nagyobb mikron méret jelenti a durvább/sűrűbb/jobb szűrést viszont annál jobban "visszafogja a vizet"?
-
python1
veterán
válasz
tibbike01 #124 üzenetére
Szívesen!
A vízkömentesítés bent hagyja az ásványi sókat, a lágyított vízet meg nem ajánlott meginni.
Na, ezeknek a szűrőknek a belső átfolyó átmérője 1", egymással a szűrőházak és a kivezetések 3/4-ed, ezek a keresztmetszetek központi szűrésre lettek kitalálva, amiket korábban nézegettél azok kb a negyede ezeknek.
Azért ajánlottam ezt a méretet direkt, hogy ne legyen a víznyomás miatt, diszkomfort érzeted, ezek kb: 7-10 litert tudnak percenként átengedni, de lehet többet is, amit te nézegettél az meg 1-1,5L percenként, na az konvergál a 0-felé.
Ezután már csak a központi vízszűrés van méretben.
Viszont, ha nem szeretnél vízkövet kiszedni, akkor elég neked a kettes változat, akkor csak egy előszűrő, és egy szénszűrő kell neked, abban az esetben már biztosan nem csökken a nyomásod semmit. -
tibbike01
őstag
Az tök jó, illetve érdekes, hogy nem esett semmit a nyomás. Én még mindig keresem a nagy őt, most ezt a szettet néztem ki, de nem tudom mennyire fogná vissza a nyomást. Ha kicsit az nem túl nagy baj, de ne kelljen perceket várnom, mire megtelik a pohár vízzel.
Illetve a csap nem kellene hozzá, mert 3 utas csapra akarnám kötni.
-
python1
veterán
-
python1
veterán
válasz
tibbike01 #114 üzenetére
Köszönöm, igíyekeztem!
A beállás egy mosókonyhában van, egyelőre ideiglenes a helye, mert ez lesz a felújítás utolsó szakasza, de a tisztára szűrt víz elengedhetetlenné vált és a vízkőmentesítés (amit majd ez fog végezni).
Egyelőre működőképessé kellett varázsolnom, majd haladok vele tovább.
Ja, és ami a leglényegesebb, nagyon finom és selymes a víz amit kapok, klór teljesen kiszűrve. -
tibbike01
őstag
Ügyes vagy! Egy képet azért szívesen látnánk a rendszerről.
Én még mindig agyalok, hogy kell-e nekem egy komplett 3 szűrős akár víztartályos rendszer vagy elég csak szimplán 1 szűrőház, amibe veszek 1 szűrőt és kész.Egy dologban tudtam döntést hozni, hogy 3 utas csaptelepet szeretnék.
-
python1
veterán
Üdv!
Nos, beüzemeltem a központi víztisztító rendszerem.
Első nekifutásra nem akart sikerülni a rendszer, vagyis szivárgott jónéhány helyen, mivel eléggé bonyolult a kiépítés, itt jegyzem meg, hogy minden eleme saváló alkatrészekből épült össze, mint a kecó összes többi vízes szerelvénye, már ahol csak lehetett.
Jelenleg 2 lépcsős a szűrés, mert az utolsó saválló tartályt (amibe a vízkőmentesítő menne) jelenleg nem lehet beszerezni, de már így is jóval komfortosabb, hogy mindenhol tisztított víz folyik a vízórától az utolcsó csaptelepig.
Ami meglepett, hogy nincs érezhető nyomáscsökkenésem.
Így már bátran ajánlom mindenkinek a központi víztisztító beszerelését, aki szeretne az ingatlanába víztisztító berendezést telepíteni. -
python1
veterán
válasz
tibbike01 #111 üzenetére
Ja, az az átfolyás/ perc, 4x több mint amit te nèztèl, vannak betètek, amik 10 x00- is bírnak, van olcsóbban is jók, akár 4-5 e - s ársávban.
Igen kell hozzá mèg pár szerelvèny, de az nem vèszes, viszont orvosi minősèget fogyz kapni, jóval olcsóbb fenntartással.
Szívesen segítek, hogy mi kell hozzá, es melyik a jó szűrő. -
tibbike01
őstag
Köszi szépen!
7L az nem kevés?
Gondolom 7ezer liter akart lenni. Ez kb az évi fogyasztás?Ezzel az egyszűrős rendszerrel jobban járok, mint a 3 műanyag flakonossal, amit fentebb linkeltem? Minél több szűrő van, annál lassabban engedi át a vizet, annál kisebb lesz a nyomás?
-
tibbike01
őstag
Na tahát mégegyszer:
Azt mondod összességében elég lenne egy ilyen ház és egy ilyen szűrőbetét a mosogató csaptelepre (vagy 3 utas csaptelepre) kötve általános vízszűrés okán? Nem akarok extrán szűrt kristálytiszta vizet, csak egy általánosan ivásra alkalmas, jó ízű víz a célom.
Plusz gondolom még 1-2 szelep és vízcső szükséges a teljes rendszerhez.
-
tibbike01
őstag
Nincs lehetőségem központit beépíteni, mivel egy 44 lakásos társasházról van szó. Egy lakás belőle az enyém.
Szóval a legegyszerűbb, de mégis hatásos víztisztítót keresem a konyhai csaptelepre. Ennyi a vágyam. Szerintem az 1.5liter / perccel meg tudok barátkozni. Az pont a fele az általnás nyomásnak, ha jól tudom.
-
python1
veterán
50 000L- t akartam írni.
Egyèbkènt a központi vèd mindent, vízmelegítő, csaptelep, fűrdő, mosógèp, wc, csövek stb, ès a betètek sem drágábbak.
Szűrőcsere is kb 10- perc a központi szűrőnèl, ès azt szűrsz amit akarsz, millíónyi variáció al, a műanyaggal csak az a baj, hogy az is mèegező, minèl kevesebb legyen a közeledben. -
python1
veterán
válasz
tibbike01 #101 üzenetére
A műanyagban csak a szűrőt cserèled nem a házat.
A többit meg gondolom viccnek írtad.
Leírtam, hogy melyiknek mi az előnye.
Próbáld ki, hogy neked elèg- e az 1;5l/ perces átfolyás, új házba meg csak központit tennèk kizárólag.
Nekem 50 00L- t tud a szűrőm 25L- es átfolyási kapacitással, vèdi az egèsz házat.
Nyilván te nem ilyet szeretnèl, akkor marad a gagyi. -
tibbike01
őstag
Miért jobb egy fém ház, amit akár 10 évig is használsz, mint a műanyag, amit évente cserélsz? Amit én linkeltem, ahhoz komplett szűrő szett van házzal együtt. Csak kipattintod a régit és be az újat. Teljesen új rendszered lesz, nem lesz benne használt elem.
"Neked porzsák nélküli van, én pedig porzsákos porszívót akarok."Habár én még csak kapizsgálom a témát.
Azt mondod összességében elég lenne egy ilyen ház és egy ilyen szűrőbetét nekem? Megmaradna a nyomás, nem kellene külön csapozni és csak évente egyszer kellene benne szűrőt cserélni? Nagyon szimpatikus lenne így.
-
python1
veterán
válasz
tibbike01 #98 üzenetére
Mondjuk ennek veszel egy házat 10' slim, és élvezed, regenerálni is lehet, természetesen lehet olcsóbb szűröt is venni bele lényeg, hogy a ház legyen strapabíró, biztonságos, és könnyen cserélhető benne a szűrő.
Betét: [link] , pl ház: [link] ez a ház jobb mosogató alá, mert könnyen cserélhető benne a szűrő. -
python1
veterán
válasz
tibbike01 #98 üzenetére
Èn most èpítem ki a központi rendszerem, nem nagy durranás összedobni a mosogató alá egy hasonlót, ès akkor normál nyomáson tudjátok használni csaphoz mosogatógéphez.
Minden alkatrèsz saválló, az előszűrő egyedül műanyag, mert megvettem az országban található utolsó 2db geyser saválló szűrőházat,
egy ideig jó lesz az is.
Ha csak ivóvízhez kell, akkor jobban megéri egy roszdamentes házat venned, bele egy aktívszenes szűrő, és készen is vagy, soha nem megy tönkre, és nyomásod is megmarad, millió szűrőt tudsz bele válogatni. -
tibbike01
őstag
Közben rátaláltam, hogy vannak 3 utas csapok így egy csappal letudnám a dolgot. Nagyon szimpatikus. Nem szeretnék túl nagy extra szűrést csak sima iható ivóvizet szódkészítéshez, iváshoz esetleg főzéshez. Most Laica kancsót használok, nyáron lesz kész az új lakásunk, oda keresek valami komolyabbat.
-
-
tibbike01
őstag
Mi a baj a műanyaggal?
Illetve, ha egy ilyet beépítek, akkor csökentett nyomással lesz majd tisztított vizem? Nagyon szimpatikus ez a szett.
Arra is gondoltam, hogy nem lenne külön csapon, mosogatógéppel mosogatunk úgy is többnyire. Az a kevés víz, ami kézzel való mosogatáshoz megy belefér. Legalább nem lesz vízköves a mosdókagyló.
-
python1
veterán
Én csak a rozsdamentes központi vízszűrőiket nézegettem, a többi megoldás csak játék, ezt értem a többi gyártó, kész mosogató alatti ill ezek a csapra szerelhető változataira.
Ok kb 2x drágább lesz mint az említett kész víztisztítók felsőbb szegmense, de így az egész házra kiterjedően, mindenhol tiszta szűrt, minőségi vízet kapok, és az sem utolsó ok, hogy nem kell félnem otthon hagyni felügyelet nélkül a rendszert, na meg a többi gépészeti megoldást is maximálisan védem. -
python1
veterán
Sikerült döntenem a GEYSER Orosz márka mellett döntöttem, anyag, minőség szempontjából jelenleg a piac legjobbja.
Nem mertem bevállalni a gagyi, olcsó műanyag szarokat, nem is értem, hogyan gyárthatnak egyáltalán műanyagból, ivóvízre szűrő rendszereket, na mindegy, itt is dübörög a gagyisítás, még a drágább megoldásoknál is. -
python1
veterán
Sziasztok!
Nagy dilemmában vagyok a víztisztítók kiválasztásában, ebben kérném a segítségeteket.
Szeretnék egy központi víztisztítót összehozni, első körben a Big blue 20"-os nagyobb (kék műanyag házas) modeljeit dobálja ki a kereső, rengeteg youtube videóban dícsérik.
De szeretnék egy kicsit jobb minőségű tartályokat hozzá, találtam is néhányat, [link] igaz ez csak 10"-os kivitel, viszont ez 20"-os, [link] , konkréttan az lenne a kérdés, hogy a műanyag vagy a rozsdamentes lenne-e a jobb választás és, hogy kell-e a 20"-os vagy elég lenne a 10"-os kivitel is, az évi vízfogyasztásunk 2-fő, de a gyerekek eléggé sűrűn jönnek, így kb 70-80m3 az évi fogyasztásunk.
Válaszokat előre is köszönöm! -
Mosqu!to
addikt
Van ezer készülék, ahogy értelmeztem ez az ipar nem rakétatudomány, a funkciókat kell kiválasztanod, és az alapján a szimpatikusat megvenni.
Nekem Aquaphor RO-101S van és elégedett vagyok vele, ez kompakt, van puffer tartály (az átfolyósok nagyon lassúak), adtak hozzá plusz csapot, kompakt, és kb "üresre" szűr, majd visszasóz, a belőle érkező víz finom.
Ha van elég hely, akkor nagyobb tartály esetleg lehet előnyös, főleg 4 ember esetén, valamint a nyomásfokozó sem elvetendő, mert 2-3 liter kitöltése azért időigényes. Erre pl az előző kommentben kérdezett PurePro RO105 valószínűleg jó opció, bár sose próbáltam, de a fenti gondolat mentén minden funkció benne van, ami az RO-101S-ben, plusz még a két említett extra is benne van vagy vehető hozzá. -
robag93
aktív tag
Új konyhát építünk, jó lenne egy víztisztító is. Miket ajánlotok 3-4 főre?
-
ncc1701
veterán
Srácok, RO105-ről van valami tapasztalat, vélemény?
-
undercover
őstag
Sziasztok! Van most ajánlott csapra szerelhető víztisztitó berendezés olyan 50k huf környékén?
-
fradi81
veterán
Ennek a normál ára 16ezer körül van évek óta. Csak a szűrő 10ezer. Nálunk ilyen koszolódós, anyáméknál is, meguntam. De ki kell próbálni, max ha nem válik be majd nem veszel hozzá új szűrőt és vehetsz mást helyette. Vannak még ezek a kicsik, ilyeneket is néztem, árban ezok is jók.
-
fradi81
veterán
Ahol folyik ki a víz a tisztítóból, ott megjelenik a narancssárgás anyag, meg előtte is a csőben. De ez lehet amiatt is hogy mi a csapon perlátort használunk amitől kisebb nyomással folyik ki belőle a víz, így hajlamos bekoszolódni a rendszer, néha leveszem a perlátort és max nyomással járatom egy kicsit, ilyenkor kitisztul.
-
GIJoe
addikt
Ezen én is gondolkodtam, csak ugye Nekem az a problem hogy az óra után KPE cső megy be a házba a föld alatt sajnos, szóval nyeljük a polietilént...
"Egyes mintákban 2–17,4 db/m3 közötti mennyiségű mikroműanyagot találtak. Több vízmű mintájából polietilént és politetrafluor-etilént mutattak ki, előbbi a vízvezetékrendszerekben használt ún. KPE-csőből származhat, míg utóbbi a tömítéshez használt zsinórból." forrás. -
kk831228
addikt
Üdv!!
Szeretnék egy előszűrőt a vìzóraaknàba , ami a teljes bejövőt szűrì , legelső ami szembejött 3M patronos 5 mikronos, 50 körül van , a patron nem vészes , pàr ezer forint , viszont nem fizetnék 5x annyit , mint egy bàrmely màs gyàrtó szűrőhàz/ betétre, hanem muszáj. Talàltam automata visszamosós szűrőt, 50 mikron , és figyeli a szivàrgást is ha éppen csőtörés vagy ilyesmi lenne. Vagy pedig egy sima kézi öblìtős szűrő majd utàna egy aktìv szenes.
A mosogató alà ivóvizhez meg egy harmadik amit még nem döntöttem el. Nàlunk làgyvizet mutatott a tesztcsìk , szóval làgyìtani nem nagyon kell. Viszont sàrgàs és ezt a sárgaságot egy idő utàn semmi bem szedi le pl a zuhanyzóba , ha minden igaz vas és mangàn .
Jó lenne ezt is kiküszöbölni.
Milyen megoldàs lenne itt a legjobb?
Köszönöm ,
Üdv.
-
totron
addikt
Biztosan sci-fi, de van olyan otthoni megoldás, ami mikroműanyagokat érdemben szűr?
-
fradi81
veterán
Ez mi alapján számol?
-
fradi81
veterán
Közben meglett kb mit érdemes venni. laica_prime itt nem kell levenni a fedőt, de ezek 27cm magas kancsók így nem fér be a mosogatóhoz nálunk így egy másik üvegbőll kéne beleönteni a vizet. Könnyen leesik az a része vagy nagyobb nyomás kell hozzá?
-
fradi81
veterán
Lecserélnétek a csapra szerelhető szűrőt egy kancsóra?
A szűrési hatékonyság gondolom kicsit gyengébb lehet. Ami aggasztó az előbbinél hogy a csövében megtelepedik egy nyálkás barnás cucc amit nem is lehet rendesen kitakarítani csak a végeinél fülpiszkálóval, a kancsónál nincs ilyen gond. Árban kb ugyan az éves szinten.
-
fles1
csendes tag
válasz
horvi0813 #71 üzenetére
Az irodában fordított ozmózisos van a mosogató alá beszerelve, valami USA-béli cucc, az nagyon finom vizet állít elő. Viszont az a több szár ezer Ft-os kategória, amire sajnos nincs most pénzem... Ezért lettem volna kíváncsi, hogy az ilyen 80k-s "belépő szintű" ozmózisos gépek mennyire hatékonyak.
Egyébként a víz már nem zavaros (úgy tűnik tovább kellett engedni), de még mindig rossz ízű. Nem mondom, hogy nem más, mint a sima csapvíz, de rossz nagyon.
-
horvi0813
tag
Szia! Bp 3.kerület, panel lakás. Nagyon kemény náluk is a víz 1 hét alatt minden rozsaszín vízköves lesz kb. mosógép / mosogatógép állapotába bele se merek gondolni. Én nagyon bánom, hogy nem szereltettem be valami komolyabb vízszűrőt mikor felújítottuk, most már helye nincs, bontani nem akarok, vizet kancsós megoldásból isszuk... Tudom ilyenkor szűkös a keret de később se lesz jobb a helyzeted.
-
tolts.hu
őstag
https://shop.qcwatercoolers.com/products/nano
[link] Sziasztok!
Ilyet vett már valaki? -
fles1
csendes tag
Sziasztok,
Saját panellakásban gondoltam, a kancsós megoldás helyett beújítok egy mosogató alatti szűrőre. Ár-érték alapján egy Aquaphor Trio Norma H-t választottam, a kedvező ára és a könnyen beszerezhető szűrők miatt. Viszont két problémám is van vele:
1. Amikor engedem a vizet zavaros, de szerintem csak a légbuborékok miatt (természetesen átengedtem rajta 60 percig a vizet legelső használat előtt, ahogy írta). Kérdés, hogy minden nyomással működő szűrőnél fennáll ez a jelenség? Amiknek saját akksijuk van, az nem produkálna ilyet?
2. Sajnos az íze sem olyan finom, mint pl. a LAICA szűrőin keresztül. Nálunk nagyon kemény a víz, ezért is vettem olyat, amiben Nátrium elvű ioncserélt megoldás van, de úgy tűnik, ez nem elegendő...
Tehát a fentiek tekintetében milyet javasolnátok? Sajnos a lakásfelújítás miatt most szűkös a keret, de max. 80k-ig még hajlandó lennék elmenni, ha egyáltalán ennyi pénzért lehet normálisat kapni (40-ért úgy tűnik nem lehet). Ha nincs, akkor marad a kancsózgatás...
Esetleg hívjak ki egy szakembert, aki beméri a víz keménységét és az alapján válasszak, vagy a fordított ozmózisú szűrőknél ez már nem indokolt?
Köszönöm előre is, ha van bármi kézzel fogható ajánlás! -
jsystem
csendes tag
Sziasztok!
olyan pult alá szerelhető masinát keresek, ami lehetőleg fémből van, ultraszűrős, a mikroműanyagokat is szeretném elfeledni, KDF/visszaöblíthető, 4 felnőtt részére ad ívóvizet. RO nem érdekel.Van ilyen? -
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Már vagy 5-6 éve van egy fordított ozmózis elvén működő vízszűrőnk.
PurePro-105 tartályos és nem nyomásfokozós.
Már sokszor csináltam szűrőcserét rajta.
Azonban amióta legutoljára ez megtörtént, azóta azt tapasztalaom, hogy a tartályból nem jön a víz.
Gyakorlatilag az első 2 deci víz az gyorsan kijön de utána sima átfolyós lesz a szűrő.
Ami még fontos lehet, hogy legutóbb a tartályon lévő csapot elrepesztetem mert túlhúztam a menetes idomot.
Vettem helyette olyan kis műanyag csapot, de most leteszteltem és ha felrakom a konyhapultra a tartályt és kinyitom a csapot, a csövet meg leszerelem a szűrőről és csak egy lavórba próbálnám folyatni a vizet a tartályból akkor nem jön a víz.
Maga a kis csap az működik. A tartályt ha kiviszem az udavarra és leveszem a csapot akkor ki tudom engedni belőle az összes vizet.
Ezután szépen fel is tölti a tartályt a rendszer azonban a tartályból nem tudom kivenni a vízet. Biztos hogy user error lesz mert 6 évig működött de egyszerűen nem jövök rá mit rontok el?? -
raven12
senior tag
Sziasztok!
Csepp-víz Kft.-vel van valakinek tapasztalata? https://www.csepp-viz.hu/hu/vizszurok/sh-ro1000s-vizszuro-berendezes
Örököltem egy SH-RO 1000 S víztisztító egységet, évente kb. 15k volt a szervizelése eddig (előszűrő, aktív-szénszűrő, utóaktívszén, ásványianyagpótló).Kíváncsi vagyok, megbízhatók-e, normális árban szervizelnek-e, vagy lehúzós cég, urambocsá nagy átverés?
Köszönöm előre is, elég laikus vagyok a témában!
-
H.lacika
tag
Sziasztok
Tapasztalatból milyen vízlágyítót ajánlotok?
Olyan 10m3 fogyasztás, mennyi lenne a fentartási költsége?
köszi -
bigrob
őstag
Sziasztok!
Vízlágyító beszerzésén gondolkozom, ti mit vennétek mai szemmel?
Simán a bejövőre mennyire ajánlott kötni egy ilyen berendezést?
Így akkor mindenhova a lágy víz menne. Technikailag meg is tudnám oldani, pincében elférne a bojler és a vízszűrő között, viszont a pincében vagyunk, a szennyvíz elvezetés a plafonon megy, ezeken a készülékeken viszont van szennyvíz kimenet, ezt esetleg külön tartályba megoldható és akkor manuálisan ürítem?
BWT Perla Silk Basic XL?
Smartnak nem látom túl sok értelmét, javítsatok ki ha rosszul gondolom.
Köszönöm! -
devilzero
tag
Na például ilyet nem is néztem. Valóban egyszerűbb, de biztos nem szűr meg annyi mindent, mint a nagyobb gépek. Persze, amit írtál, végülis elég lehet. Nos pont ez az ami meg tud őríteni
egy újabb gép és nem tudom, hogy ez nekem elég-e vajon, jó-e, stb. Azt tudom, hogy rohadtul meguntam a zsugor vizeket cipelni és utálom a műanyagot és most lépnék. De milyen irányba?
Vajon ha bevizsgáltatnám az általad linkelt eszközzel szűrt vizet vs. általam linkelttel milyen eredményeket kaphatnánk? -
fradi81
veterán
válasz
devilzero #55 üzenetére
Hello
Kérdés mik a szempontok, nálam annyi hogy legyen szagtalan klórmentes a víz és hogy a csövekben amit összeszed retket azt ne igyam meg, legyen egyszerű, ne legyen helyhez kötött, erre jó egy csapra szerelhető szűrő. Amit linkeltél olyanokat én is néztem de nem győzött meg az olvasottak alapján és hát nekem túl macerás lenne -
devilzero
tag
Sziasztok!
Ivóvíztisztítót szeretnék vásárolni. Sajnos ha beírom a keresőbe, hogy víztisztító, özön oldal jelenik meg és egyszerűen képtelen vagyok eligazodni, hogy milyen paraméter alapján, hogyan válasszak víztisztítót.
Tudnátok benne segíteni, hogy mire figyeljek? Esetleg egy összefoglaló oldalt, hogy mi is ez az egész. Azt tudom, hogy jelenleg nem bírjuk a csapvizet már inni és hogy a családban van valamilyen MLM-es vásárlású víztisztító ami "finom" vízet csinál illetve azt is tudom hogy tartályt semmiképpen sem szeretnék (akkor tálán UV fertőtlenítő sem kell?).
De mi alapján induljak ki, ha venni akarok egy ilyet?
Például kinéztem egy ilyet: link ami az egyik legolcsóbb találat.
Ez jó lehet (tartályt kiiktatnám)? Vajon sokáig lehet hozzá szűrőt kapni?
Annyira szerteágozó és nem egységes ez a téma.
Esetleg kinek milyen van és miért van megelégedve vele?
Köszönöm a segítséget! (Hátha beindítom egy kicsit a topic-ot)
-
gagyilovag
aktív tag
https://www.homewater.hu/purepro-ro-elo-utoszurobetet-szett-4-k-szeriahoz-in-line-quick
vagy
https://www.homewater.hu/purepro-ro-elo-utoszurobetet-szett-4-astroboy-in-line
-
gagyilovag
aktív tag
Van két csap,egy a befolyó résznél,egy a tartályon!És a tartályon van egy motorszelep,itt ellenőrizhető a nyomás(0,5barnak kell lennie ha jól emlékszem)Ha nincs meg fújtass bele!!!
Ezeket nem ártana ellenőrizni.A szűrőket 1 évente,az ozmózis membránt( amelyik letekerhető tetejű házban van)3 évente kell cserélni.
Nagy vonalakban ennyi -
KreeZonas
csendes tag
Sziasztok! Segítsetek, hátha valaki jártasabb nálam. Úgy költöztem be a lakásba, hogy már volt beépítve víz "utótisztító", ha jól azonosítottam be, a PurePro M500 (nem nyomásfokozós, nem kell neki áram). Az előző lakó mondta, hogy a következő évben ideje lesz cserélni benne a szűrőket, gondoltam majd rájövök, hogy mit mire, de nem így lett. Azóta a nyomás is hamar elmegy, ha megnyitom egy pohár nem telik meg.
Aki ismeri ezt a típust, vagy csak a problémát, kérem segítsen! Áll 5 szűrőből, mindegyik mást szűr, máshogyan. Mit érdemes cserélni, és mire? Meg lehet valahogyan állapítani, hogy melyik szűrő csereérett már? Nem tudom, mióta vannak beüzemelve. A 3 nagy egyforma szűrők ilyen formák.
Illetve ez megoldja a nyomás problémát is, vagy a nyomástartállyal is kezdeni kell valamit?
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Köszi előre is! -
Real_Necro
veterán
5-15m3-re ajánlják ezt a típust.
Nekem havi ~15m3-re van az Ecowater Comfort 500, bár én túlméreteztem (valamint korábban valamit elszámoltam és 20m3 feletti fogyasztás jött ki)
Érdemes nézni a felhasznált vizet, sót, gyanta töltet mennyiségét, regenerálási ciklusokat.
Nálunk 13,5nk keménységű a víz, a vízlágyítóban 25kg töltet van.Kb. 3 hetente regenerál a készülék, április 28 óta üzemel, azóta a második 25kg-os zsákkal van benne sótabletta, mely még szerintem 2-3 regenerálásra biztosan elég lesz. Évi felhasználás így körülbelül 10ezer Ft, ha csak a sót nézem. A vízfogyasztás drasztikusan nem emelkedett.
-
TromF
tag
Sziasztok!
Vízlágyító rendszerek kapcsán említettétek a nagy gyártókat, kicsikkel nem is érdemes foglalkozni?
Nekem kb havi 10m3, 14nk fokú víz fogyasztásához kellene lágyító és az egyik kiszemelt rendszerem a Euro-Clear BlueSoft ELBA E50 lenne. Ennek a kedvező ára mellett az is előnye hogy hazai gyártmány. -
denko
senior tag
Sziasztok,
Csap alá beszerelhető vizszurőt keresnék, eddig wellist használtunk, végülis nem volg gond (majdnem), kivéve -beszereléshez nem adtak megfelelő szelepet
-félévente kell tisztitó folyodékot önteni bele
- és év után elvitettni cserélni? tisztitani, már nem is emlékszem.
- Illetve tenyérbe mászó marketingjük van, állandó emailekkel.Szóval nem jött be annyira a karbantartársa illetve a nyomulás (izével nem volt gond)
Tartályos nem játszik, mert rengeteg helyet foglal.
Láttam itt emlitik global watert, illetve Britát, azok külön esetleg valami ajánlott termék lakásba?
-
gagyilovag
aktív tag
válasz
retesz147 #44 üzenetére
Azért mert az átfolyós bypass szeleppel keveri a szűrt vizet az előszülttel....Azóta kiderült,hogy van 2-3 ismerősömnek is 8 éve!Semmi gondjuk nem volt még a pangó vízzel(nincs semmi uv lámpája egyiknek sem)!Már azóta sikeresen beszereltem,és megelégedéssel használom!
PurePro-105 EC -p
-
retesz147
addikt
válasz
retesz147 #46 üzenetére
Senki többet harmadszor?
Senki nem tud ajánlani jó víztisztítót?
Azt már kiokoskodtam, hogy RO-s (fordított ozmózis) legyen, de tartályos, vagy sem (talán tartály nélküli), vagy visszasózós, UV,stb?
Márka, gyártmány?
Senkinek nincs atom javaslata?
Vagy ez hitvallás alapon működik, mint a kocsiba a motorolaj? -
retesz147
addikt
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #42 üzenetére
Közben nálam már beüzemelésre került, valamint ha már van otthon teszter, megnéztem mit tud a Brita kancsós szűrője. A 13nk vízből 8nk keménységű lett. Mondjuk a központi vízlágyító forgalmazói "kínai csodának" nevezik a betétes kancsós szűrőket.
-
retesz147
addikt
válasz
gagyilovag #43 üzenetére
Szia.
Miért gondolkodsz tartályoson? Abban nem gond a pangó víz problémája?
Mi is gondolkodunk.
Volt nálunk Lux ügynök.
Tök jó lenne, csak az ára.... 900e...🤣Tudtok ajánlani?
Visszasózós, vagy nem?
Melyik a jó víztisztító/szűrő? -
gagyilovag
aktív tag
Sziasztok!
Víztisztító vásárlását tervezem!Fordított ozmózis elvén működőt!
Az egyik az Biocom RO-102 és a PurePro-105 között dilemmázok!
Gyakorlati tapasztalata van valakinek?
Hallottam olyat,hogy 2-3 év után megreped a szűrőház!Ez mennyire gyakori?
Melyiket javasolnátok? -
Real_Necro
veterán
Hosszú dilemma után ma berendeltem az Ecowater Comfort 500-at. BWT lett volna a másik versenytárs, remélem nem fogom megbánni.
-
Real_Necro
veterán
Központi vízlágyító és brita szűrő használható együtt, vagy az már túlságosan lágy vizet állítana elő?
-
Real_Necro
veterán
Tegnap vettem egy Brita Flow-t otthonra. Gyerekek miatt lett csapolós, mert az ásványvizet is így töltötték eddig maguknak. Eddig jó, tetszik az eredmény. Tavasszal meg építem be a központi vízlágyítót egy megfelelő méretű előszűrővel.
-
fradi81
veterán
Leírhatták volna, bár rákeresve párra továbbra is lehet kapni, nagy baj szerintem nincs.
-
ALgore2
tag
Mi az ok?
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Real_Necro #36 üzenetére
Megvagyok én wifi meg minden nélkül, nem kötelező benne, igaz ebben a szép új világban ezeknél is alap elvárás lehetne már, de ezeknek a dolgoknak mint minden területen, sajnos ráteszik szépen az árra csak mert valami "smart" vagy "hamer" vagy "okos". Hatékony és jó legyen, ne zaválja le a fejem regenerálás közben vízben aztán igazából észrevehetetlen legyen a rendszerben
Talán ezeknél ez a legjobb elvárás
-
Real_Necro
veterán
válasz
ftamas0201 #35 üzenetére
Ha az extrákról lemondasz, vannak kisebb tudású gépek 240-270 környékén. Max lehet nem annyira gazdaságos vagy hatékony. Karbantartás mindegyiknek kell, a legtöbb meg kb a gyanta tölteten múlik.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Real_Necro #34 üzenetére
Itt sajnos 20nk és felette van a víz, őrült keménységű. Nem tudom egyelőre én sem hogy mi tévő legyek, család is sokallja ezt a ráfordítást, igazából mit nyer vele az ember, mosógép magától is tönkremegy 3-4 évente, nem kell ahhoz vízkő, esetleg csapok kímélése meg a csőrendszer, melegvíz tároló, egyelőre keresem a legjobb megoldást.
Nyilván az EcoWater lenne a legjobb, a család többi része kicsit naív volt hogy azt hitte meglesz ez 250ezerbőlPedig én mondtam nekik hogy szerintem annyiért még gép sincs, de bíztak
Hát rá kell duplázni nyugodtan ki lehet mondani a 250-re mire minden sallang megvan a géppel együtt. Szerencsére a bekötés családtag csinálja így az nem kerül pénzbe.
Agyalni kell ezen rendesen egy nagyon jó aranyközépút megtalálásához. -
Real_Necro
veterán
válasz
ftamas0201 #33 üzenetére
Nálunk 11-13nk vízkeménység van, én is az 500-as gépet néztem (ha a wifisről van szó), de havi 20-25m3 vízhez. Ugyanakkor valahogy a BWT ajánlata nekem kezd szimpatikusabb lenni, csomagban, most 399k itt: [link]
Előszűrőnek Cintropurt szokta javasolni ecowater, kell egy bwt multiblokk meg egy vízlágyító szifon. Nyomáscsökkentő mindenképpen kell, nem fogják gariztatni gépet, ha nincs bent. Igen, ez ennyi...
Egy multiblokk ~30k, a szifon ~5k, szűrő ~22k.
Esetleg wifiről lemondani és egy Basic 240k-ért, de azt hiszem az nincs csomagban, tehát multiblokkal ~270k és arra jönnek a többiek még...
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék tanácsot kérni vízlágyító ügyében. Olvastam sok helyen, hogy a leginkább kifizetődő hosszú távon az EcoWater lágyítók, takarékosak és hosszú távon tartanak.
Felkerestem egy céget, akiknek elmondtam a kötelezőket, bejövő hálózat 1 collos cső, havi 15m3 körüli fogyasztás, víznyomást sajnos pontosan nem tudom de megfelelő bármihez, a vízkeménység valószínűsíthetően a e legkeményebb itt Tolna megyében és ahol lakom egy kis faluban, sajnos elavult az ivóvíz hálózat is, klórozni klóroznak mint a fene, ezért a hölgy egy Ecowater 500at javasolt nekem, felsorolta hogy miért is de olyan gyorsan eldarált három oldalnyi szöveget hogy a felét se fogtam fel.
Kaptam egy árat is, bruttó 320.000ft amit a család többi része kicsit sokall és ugye kell még előszűrő, nyomásszabályzó szelep, csövezés stb... Kiépítése elég húzós azért.
Szerintetek valóban szükség van egy ekkora gépre ilyen igényekhez? Van esetleg más alternatíva?Köszönöm a válaszotokat!
-
válasz
Real_Necro #31 üzenetére
Hát igen, ez ezektől függ.
-
válasz
Real_Necro #29 üzenetére
"Mennyire kényesek pl só típusára stb..."
Kétlem, hogy bármelyik gép is hisztizne a sóra, 99%-os sótabletta kell hozzájuk, ott meg nem sok variáció van összetételben.
-
Real_Necro
veterán
Ecowater és BWT központi vízlágyítók összehasonlításával kapcsolatban képben van valaki?
Mennyire kényesek pl só típusára stb...
-
julius75
aktív tag
válasz
Real_Necro #26 üzenetére
Vezesd a szivattyúhoz. Nem megoldható?
-
julius75
aktív tag
válasz
Real_Necro #23 üzenetére
küldtem
Átemelést nem tudom.
A hely valóban jó, de hogy átviszi vagy sem....passz. Nekem gyanús....
Már csak azért is, mert a hosszú öblítés miatt nincs nagy mennyiség, a drain cső meg kb. 12-14-es belsővel lehet.
Tehát csordogál(?) benne a víz......A bwt-k közül amit említettem az egyik egy fél colos slaggal van az összefolyóba vezetve.
Ha azt kiemelem belőle visszamosásnál kb. 20-40 centis lehet a "vízsugár"....
Nálam az ecowaternél majdnem biztos hogy a vékonyabb csövön sincs ennyi. -
hcs57
addikt
válasz
Real_Necro #23 üzenetére
-
julius75
aktív tag
"és nem zavar senkit, ha egy kis ideig nincsen víz a lakásban addig"
Már hogyne lenne....bypass szelepen keresztül ugyan úgy van víz, csak nem lágyított.
Real_Necro:
- sókifogyás általában 8-10 havonta van, erre felesleges a wifi
- visszamosni is felesleges, mert a csövekben is pang a víz, nem csak a lágyítóban
- a 2 méter nem túl sok, szerintem ennyit átemelne, DE még nem láttam olyan rajzot, ahol ennyire magasra tették volna a bekötési pontot -
julius75
aktív tag
válasz
Speederer #15 üzenetére
10+ éve dolgozom bwt-k között (nem velük(!), de látom van velük gond), ezért 2016-ban Ecowater-t vettem.
Erről azt hirdetik, ez a vízlágyítók "mercedes"-e....
Külsőre, minőségérzetre semmivel sem különb a bwt-nél.
Mint írtam, 5 éve vettem, azóta semmi gond vele.Neten való kutakodás után a kiemelkedően megbízható, hosszútávú működést és a magas minőségű gyantatöltetet találtam róla.
Ha igaz igaz, ha nem nem....nem tudom.A lengyen Global Water-nél vettem, ESM 15CE-t netto(!) 669 euróért (+ 40 szállítás)
Mo.-on pofátlanul drága ajánlatokat kaptam akkor, hogy most mi a helyzet, nem tudom.
-
válasz
Real_Necro #18 üzenetére
"valamint pl távolról haza utazva el tudok indítani rajta egy regenerálást ha 1 hétig nem vagyunk otthon?"
Ha nem vagytok otthon 1 hétig, akkor nincs is vízfogyasztás, miért szeretnél regenerálni? A regenerálások hajnalban szoktak történni, amikor amúgy sincsen vízfogyasztás és nem zavar senkit, ha egy kis ideig nincsen víz a lakásban addig.
Wifis eszközt sajnos nem tudok ajánlani, nálunk nem kapható ilyen, a többit meg nem ismerem, de ha jóltudom nem sok eszköz tudja ezt (ha mégis akkor bocsánat), nálunk folyamatban van egy ilyen eszköz fejlesztése, amiket leírtál, hogy például értesítést küld valamilyen módon, ha elfogyott a só, meg fogyasztási statisztikák.
-
Real_Necro
veterán
Én is néztem ecowatert meg bwt-t is.
Havi 24m3 fogyasztásra tudsz ajánlani olyan wifis eszközt, melynek a szennyvíz emelőmagassága legalább 2 méter, valamint wifin jelez ha pl elfogyott a só, adatokat közöl mennyi vizet lágyított illetve használt fel, valamint pl távolról haza utazva el tudok indítani rajta egy regenerálást ha 1 hétig nem vagyunk otthon?
-
Mire vagy kíváncsi?
Szeretik, viszik, nem szokott panasz lenni vele. Nagyjából évente kell benne betétet cserélni, amiben aktívszén található, meg még valami, ha jól emlékszem pontosan nincsen leírva mi van benne, de az aktívszén miatt ugye kiszedi a klórt, meg lebegő anyagokat is szűr. -
válasz
Speederer #15 üzenetére
Szia!
Először is, se nem hivatásos vízszerelő vagyok, sem ilyesmi területen szakember, egyetem mellett dolgozok egy vízkezeléssel foglalkozó boltban, ahol ragadt rám valami az elmúlt majdnem 2 évben, így lehet egy kicsi rálátásom a dolgokra, ez alapján nyilatkozok és az ottani kollégák elmondnása szerint.
A vízlágyító úgy működik, hogy a műanyag házban van egy tartály, amiben vízlágyító gyanta található, ami "egyszerű kémiai folyamaton alapszik ez az ioncsere. A kalcium (Ca) és Magnézium (Mg) ionok okozta kemény víz átáramlik az ioncserélő gyantán, ahol a vízben lévő Ca és Mg ionok a vízlágyító egységben lévő gyanta töltet felületére tapadt Nátrium (Na) ionokra cserélődnek le, vagyis a víz Ca és Mg ionok helyett a vízkeménység szempontjából közömbös Na ionokkal dúsítva távozik a készülékből. Az ioncserével megszűnik a víz keménysége, azaz 0°nk-ú lesz.
Az ioncsere folyamata addig áll fenn, míg a gyanta le nem merül. Ekkor az ioncserélő gyanta töltet elveszíti vízlágyító kapacitását és a gyanta felülete teljesen telített lesz Ca és Mg sókkal.
Telítődést követően a műgyanta töltet regenerálással felújítható!"
Ezt kimásoltam a weboldalunkról, mert szerintem érthetően le van írva.
Vagyis, a gyantát adott időközönként regenerálni kell sós vízzel, ami ha jól tudom fertőtleníti is a rendszert.
Nemtudom, hogy hogy miben tudhat mást még pluszban az általad említett Ecowater gép, hogyan spórolhat meg több vízet, mivel a gyantánál tudható, hogy mennyi vizet bír lelágyítani és utána regenerálja magát a gép, ennyi történik csak.Szóval a gép karbantartása annyiból áll, hogy öntögeted bele a sót (BWT-nél még az is többszöröse, mint amennyiért mi áruljuk), plusz költség még, amit Te is írtál, hogy a "szennyvíz", amit elhasznál a gép, amivel lemossa magát.
Nálunk majdnem 2db "nagyobb (15 m3 feletti) vízfogyasztású" gép kijön, mint amennyiért kinézted a gépet ami megfelelő lenne. Ez a különbség 1,5 raklap sóra elég, vagyis 60 zsák, most pontosan nemtudom megmondani, hogy milyen időközönként mehet el egy zsák só, mivel ugye függ vízfelhasználástól/keménységtől.
A BWT, hát ki kell fizetni valahol a forma 1-es szponzorációt is
Direkt nem linkelgetek sehol sem, mivel nem szeretnék reklámozni.
-
Speederer
senior tag
Nem pont víztisztítás, hanem vízkezelés témában írnék.
Vízlágyítót vennék a közeljövőben (mondjuk pár héten belül) és erre keresnék jó ár-értékű készüléket.
Az Ecowater gépek egész jónak tűnnek, cserébe talán pont ezek a legdrágábbak. Ráadásul nem is lehet őket "minden bokorban" beszerezni, konkrétan 2 oldalt láttam ahol hirdetik, de árat ők is inkább csak email-ben küldenek.Az első ami felmerült bennem, hogy vajon tényleg annyival jobbak-e ezek a gépek, mint amennyivel többe kerülnek, mint az olcsóbb társaik. Az egyik ajánlatban ezen szempontok alapján hasonlították a többihez:
Rövid körkép - miért olyan nagy az árkülönbség a vízlágyítók közt:
Mennyiség-idő vezérelt vízlágyítók: ( BlueSoft, BWT, EcoSoft, EuroClear, stb….)
Az ilyen típusú készülékek viszonylag magas lehet a működési költségük – lényegesen több sót és vizet használnak fel a működésükhöz, mint pl. egy intelligens vezérlésű ERIE vízlágyító.
Árban viszont lényegesen olcsóbbak LEHET (persze nem mindig pl. BWT)
Kis vízfelhasználás ( 1-5 m3-es vízfogyasztás) és alacsony vízkeménység esetében megfelelő készülékek, hiszen az üzemelési költség ez esetbe nem tud magas lenni.
Ahogy nő a háztartás vízfogyasztása + ahol a bejövő víz keménysége is magas = egyből fájó pont lesz a rendszeres só vásárlás, valamint a készülék regeneráláskor elhasznált öblítővíz fogyasztása is megjelenik a havi vízszámlánkban észrevehető köbméterekben.
Ezek a hátrányok a gyengébb konstrukcióból, szervizigényesebb műszaki megoldásokból és silányabb anyag és töltet használatból – illetve gyengébb működési funkciókból fakadnak!
Ezeknél a készülékeknél az olcsóbb vételárral egy magas üzemeltetési és szervizköltséget is megvásárolunk.
Ezt nyílván mindig utólag érzékel a kedves vásárló….eladáskor ezt nem szokták mondani!Tehát ez alapján hosszútávon még meg is érhetné anyagilag is egy Ecowater készülék, pláne ha az említett 1-5 köbméter víznél több fogy (gondolom havonta). Azt még nem tudom, hogy pontosan mennyire kemény nálunk a víz, de a mérő hozzá már rendelés alatt.
Mindenesetre az eVolution 400 Boost lenne méretre a megfelelő, viszont ezért nagyságrendileg 500k-t elkérnek (Áfával), ami olcsónak már egyáltalán nem mondható.Amit még hasonló gépként reklámoztak nekem, mint az Ecowater, az az Erie, hasonló mérettel (+ talán tulajdonságokkal is) ~100k-val olcsóbban.
Mit gondoltok megérheti bármelyik is az árát? Vagy milyen másik gép lenne még ajánlott?
-
mckj12
csendes tag
Én is most szeretnék venni egy ilyen szerkezetet.
Legfőbbképpen a csap mellé szerelhető érdekelne...Valakinek tapasztalat? -
Exodion
senior tag
Hatha olvassa valaki
. Tegnap megerkezett a Geyser Aragon 3 20" -as filterem be is szereltem. A viznek kolcsonoz egy teodora asvanyvizre emlekezteto izt, es mintha CO2 dusitott lenne. Kis apro buborekok vannak benne. Valamint miutan kiengedem a vizet, mondjuk egy flakonba majdnem total feher, majd szepen kitisztul. Atmostunk mar rajta jopar liter vizet.
Valaki hasznal ilyet? Ilyennek kell ennek lenni? (Sosem hasznaltam meg) -
fradi81
veterán
Ismeri valaki ezt a márkát? geyser
Nem drága csak jó lenne tudni ér-e valamit, a kis csapra szerelhető, vagy a kancsók. -
fuze
őstag
Kár, hogy halott ez a topic, pedig ez egy jó téma!
Épp egy [GROHE BLUE] filteres pult alá építhető megoldással szemezek. Szerintem tök jó, hogy egy mosogatócsapon keresztül megoldható a normál és a szűrt víz használata is. Van aki használja ezt a terméket? Több márkát is néztem, de a csaptelep miatt kifejezetten a Grohe volt szimpatikus. A többiről meg nem is hallottam ezelőtt... -
Veron
addikt
válasz
Kerdes2020 #9 üzenetére
első hallásra is baromságnak tűnik
-
Kerdes2020
friss újonc
Sziasztok!
Én is víztisztító berendezést akarok, mert szinte ihatatlan a víz.
Víztisztító helyett dr weixl. várhegyi lászló a desztillált vizet ajánlja. ezzel van valakinek tapasztalata?
Anno ugy tudtam, hogy mérgező.
Találtam két weboldalt akik ilyen vízdesztillóló/tisztító készüléket árulnek, szinte ugyanazon az áron.https://homedestiller.hu/
http://nemesy.hu/
Kérdésem, h bármi tapasztalata van valakinek az ilyen jellegű víztisztítással?
-
Imy
veterán
Látom kicsit ellaposodott a topic, vagy sosem pörgött.
Ki mit használ, és mennyire veszi el a víz kellemetlen ízét, ami a vízkezelésétől van? A legfőbb probléma a klórozás lehet. Ahol élek zalaegerszegen kemény a víz, de meginni nem nagyon tudjuk, habár nem ihatatlan mint a budapesti csapvíz. -
stifi82
aktív tag
Ozmozísos víztisztító ajánlom az van nekem is kiváló vizet állít elő, de a neten mindent le van írva szépen róla.
Én igazából azért keveredtem ide mert lett volna 1 kérdés hogy az ásványi anyag vissza pótlót ki akarom iktatni erről kellet volna vélemény. De sajna kihalt a fórum......
Nekem ez van ár érték arányban a legjobb és teszi a dolgát
[link] -
Nestor16
senior tag
Engem is érdekel a víztisztító berendezés, de még nem jutottunk dűlőre, pedig már utánaolvastam stb, de nincs egy egységes leírás, vélemény ezekről. Így kifejezetten nehéz a választás.
Viszont úgy gondolom, hogy egy ilyen szerkezetre szükség lehet, mivel egyszerűen szennyezettek a vizek.
Vannak már azért irányok, amik alapján el tudtam indulni, ha van érdeklődő akkor akár egy szösszenetnyi blogot is tudok írni belőle, szóval valami úton módon ezt a témát aktívabbá szeretném tenni. Jó lenne személyes véleményeket olvasni, hogy eddig kinek mi jött be és mi nem, mert nem akarok rosszul beleválasztani. Új esélyt egy ilyen szerkezetnek adni, amiben nem is látszik egyből a haszon... de gondolom ezt nem kell ragoznom.
Szóval csápokat fel, aki tiszta vizet szeretne inni, szűrjük meg mind a vizet, mind a berendezéseket. -
becso13
aktív tag
Gondolkodom egy ilyen szerkezet beszerzésén. Itt megvitathatnánk a típusokat, akinek van ilyen otthon, leírhatná a tapasztalatait! Remélem, nem süllyed el hamar.
Hajrá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Ford topik
- PlayStation 5
- Animal Crossing: New Horizons
- Megmenti a kevés VRAM-mal rendelkező VGA-kat a Sampler Feedback?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- 0 KM-es!!! Xiaomi Electric Scooter Essential
- Hatalmas szerszámcsomag Új!!!!!!!! Továbbértékesítésre is!+néhány ajándék CSERE IS!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Xiaomi Vacuum S20 bontatlan új fekete
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A55 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest