-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17 #20092 üzenetére
es ? irasvedett ?
egy png vagy jpg sem fer el ? vagy zavarna a windows telepitot ? -
Knobber
aktív tag
Hát igazából a Memory QVL-ben benne sincs ez a fajta ram ( HX424C15FBK2/8 )
Szóval örülni kell hogy megy 2400-at és pluszban esetleg 2666 (még szerencsésebb esetben 2800-at)Amúgy BIOS-ban tényleg nincsen SOC voltage állítás, és jó kérdés hogy a Ryzen Masterrel való állítása egyáltalán csinál-e valamit.
-
válasz
Knobber #20093 üzenetére
Akkor nem erőlködöm vele. Lehet, hogy kijön egy BIOS frissítés és jó lesz.
Vagy veszek egy MSI, vagy Gigabyte B350-es microATX lapot
, meg valami normális RAM-ot. Ezt meg eladom egy Inteles usernek óccoón
De úgy látom, hogy más lappal és már RAM-okkal sem tökéletes a dolog.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Lukitomi #20080 üzenetére
Szép!! Gratula. án bele törődtem a 2933MHz-be. 14 16 16 36 69 1T-be.
Én csak abba nyúltam bele amit kihúztam a tiedben . 18-18-18-34-53-304-187-129-4-6-25
Mert volt hogy én is bele nyultam jobban, de akkor volt hogy BF1 multi kb 4-5 óra után mikor kiléptem kékhalál volt .és mióta azok Auton vannak nincs bajom. ez volt a kékhlál oka. KMODE EXCEPTION NOT HANDLED .
#20081 OutSider17 : Köszönöm szépen,hogy utána néztél!!
Beretvás : Remélem a Kínaiak valamit alkotnak a rammokkal is már. mondjuk nekem a 16GB még teljesen elegendő.
-
Beretvás
veterán
válasz
OutSider17 #20092 üzenetére
attol még lehet rá,
-
Knobber
aktív tag
A Ryzen Master windows alól állítja, de ha RAM-on mókolsz, az is újraindítást kér.
Biosban tényleg nem találtam SOC voltage emelést, csak Ryzen Masterben külön. Ott megemeltem 1.15V-ig is, RAM-ot pedig 1.4V-ra, lazítottam az időzítéseken is de ígyis-úgyis elhasan 2933-on.Talán ehhez az Asrock-hoz már csak a VDDP meg 1.8V az utolsó remény, mert nagyon nem akarja a RAM-ot felpörgetni.
Csak jó lenne valami leírás ezekről a feszültségekről, mik a limitek amikkel lehet játszani.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17 #20082 üzenetére
"sak a telefonom volt kéznél."
pendrive ? f12 ?
-
Beretvás
veterán
válasz
OutSider17 #20086 üzenetére
van de azt kézzel mindég be kell kapcsolni nem marad ugy, vagyis miután aktiválodott félre sikerült oc miatt..
-
Beretvás
veterán
válasz
OutSider17 #20084 üzenetére
ha rossz memoria beállitás miatt nem tud elindulni akkor is hasznos..
sajnos cpu tuningnál marad a cmos..
-
Beretvás
veterán
válasz
OutSider17 #20081 üzenetére
igen az az.. és lehet állitani menyiszer probálja ujra.. nem rosz az..
-
OutSider17
senior tag
válasz
BullKoxa #20017 üzenetére
Ha jól értelmeztem akkor azt jelenti hogy ha valamilyen memória hibával omlik össze a gép akkor az addigi beállítással megpróbálja automatikusan el indítani (Például 5= 5 alkalommal) és ha ez nem sikerül neki akkor vissza állítja az alapra. De ha csak jól értelmezem. Minden esetre valami ilyesmit takar az a kis sor ami meg jelenik expert alatt!
-
Johni5
őstag
válasz
hokuszpk #20055 üzenetére
Hiába teszem át,lekakilja.
Corsair valamit alkotott ramok terén,mert ugyan olyan 2 kit között is különbség van.Az egyik 2133 as kit 3400-at simán ment,míg a másiknak 2800 on vége volt minden fesszel,minden beállítással.2 hetem ment el rá.Mókás az,hogy azonos chipek voltak rajta.20073.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
wassabi11 #20074 üzenetére
hat ilyen bencmark celokra akkoriban volt meg a Landmark Speed Test, de az csak cput mert, es mar a Pentiumra is akkora ertekeket irt ki, hogy ugyereztuk lobog a hajunk a sebessegtol.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
wassabi11 #20072 üzenetére
"a játékok stabilabbak"
en nem jatszom, de gondolom ez a minimum fpsre vonatkozik, akkor meg a javulo jatekelmeny miatt mar megerte
)
* reges-regen meg a windows 3.x idejeben ugy mertuk a grafikai teljesitmenyt, hogy a kirakott paszianszt mennyi ido alatt dobalja le. lehet ratuszkolok egy wirtualis gepbe windows 3.1 -et, es megnezem mennyit fejlodott a tekknika
-
wassabi11
senior tag
válasz
hokuszpk #20070 üzenetére
Hát jó pár hónap múlva meg látjuk mit hoz dualal, de nem nagyon vettem észre különbséget cinebenchben inkább csak azt h nem elvétve jön ki magas pont, hanem inkább az lett az alap, a játékok stabilabbak, plusz fps nem lesz mert puding a vidi karim, lehet h nekem felesleges single rammal szórakoznom
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
wassabi11 #20067 üzenetére
az is elkepzelheto, de siman az is, hogy a 2+2 magot siman tudja etetni cachebol, es/vagy a fabric sem korlatozza, ( fele annyi mag -> kevesebb fabric savszeligeny ) ezert nem hoz tobbet a gyorsabb ram.
ha cachebol tudja etetni a magokat, dual channellal sem lesz sokkal tobb, de hat ezt majd meglatjuk, ha lesz dual channel memoriad. -
wassabi11
senior tag
válasz
hokuszpk #20065 üzenetére
Hát talán a szerencse mellettem áll, mert eléggé könnyen fel ment a ram 2933-ra minden féle gond nélkül, szerinted kb olyan 790-800 pont közötti értéknek kéne lennie? Bár nem tartom valószínűleg hogy kijön, mert inkább egyre többször adja be a 777-783 pontokat, eddig csak ritkán jött be, most kb folyamatosan ennyi pontot dobál be.
-
-
Ragnar_
addikt
válasz
BullKoxa #20034 üzenetére
MSI-nél lehet, hogy más, én ASUS-nál úgy gondolom, hogy nem órajelfüggő a C&Q, hanem attól függ, hogy Auton van-e a szorzó, vagy nem. (Mert ugye a szorzókat veszi vissza downclockolásnál) Mondjuk 37 alatti szorzót nem próbáltam, mert auton megy 3700 MHz-ig C&Q-val, de 38-on pl. már nem volt C&Q, és javasolja is kikapcsolni a C&Q-t, ha OC van.. (Meg vannak a pstate cuccok is, de azokat nem próbálgattam.)
-
válasz
RVR400 #20057 üzenetére
Lehet, hogy nincs a helyén rendesen a RAM. Múltkor raktam össze egy gépet, aminél megviccelt ez a DDR4-es foglalat. Azt hittem a helyén van, de nem volt. Természetesen a házhoz nem volt csipogó, ezért nem tudtam, hogy miért nem indul a gép. Szereztem csipogót, kiderült, hogy RAM. Szétszedtem, izomból betoltam a RAM-ot és jó volt
-
válasz
Johni5 #20054 üzenetére
Akkor lehet, hogy az 1.8 V-t kellene emelnem és nem hasalna el a RAM a nem AUTO DRAM feszültség beállításoknál?
Illetve lehet, hogy lejjebb kellene vinnem a VDDP-t?Ez a Ryzen Master Windows alól állítja a dolgokat? Tehát nem kellene állandóan újraindítgatnom a gépet teszteléshez?
Ha jól látom, akkor Neked normál ATX lapod van. Sajnos jártam már úgy Asrock lappal (Z77), hogy ugyanazon lap mATX-es verziójában alig lehetett húzni az i2500k-t a normál méretűben meg hasított...
-
Johni5
őstag
Nincs,full automata.hwinfo mutatja.1.087v nálam 3600MHz memó beállításnál.2 óra játék után hasalás van.superpi32m 1 perc után hasal el.3466 full stabil.viszont ha az 1.8v ot megemelem 1.9v ra,akkor jó a 3600 is.Ez a cpu pll.2v fölé nem ajánlott menni 24/7 re.A VDDP fesz nem csinál semmit,illetve de 1.015 re elhasal a cpu m.Leveszem 0.8 ra,akkor is simán megy.
20036 ra válaszolva: turbo max frekire állítva a cput az 1600 ason is megy a qnc.Amíg beférünk a turbó maxba,addig nincs vele gond.3800 nál már csak winből tudtam elindítani.
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #20044 üzenetére
biztosan megkapjuk mi is..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Apple TV eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest