- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OutSider17
senior tag
A helyzet változatlan sajnos még mindig.
Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
BullKoxa
őstag
Köszi hogy írtál. Most a Biosban beállítottam 3625-re és 1.2500V-ra és amit b(Ad-m)an ajánlott másnak de MSI lap azt bekapcsoltam ( cool & quiet ) és most vissza veszi az órajelet . SVM Mode Nem tudod mit csinál a Cpu-val ha bekapcsolom?
Most így van nekem beállítva az energia séma. És ahogy most nézem még a feszt is változtatja a magoknak, igaz nem értem Biosban 1.2500V van adva de látok 1.350-V-t is adni nekik ahogy változnak az órajelek.
Igaz CPU Loadline Calibration Control Auton , CPU NB/SOC Voltage is Auton .
[ Szerkesztve ]
-
pipo112
őstag
válasz BullKoxa #9987 üzenetére
hpet el van dugva a biosban enabled mod-ban mert msi jobbnak látta el rakni így csak win alól lehet kikapcsolni , az xfr ebben a lapban nem játszik vagy is az a core preformance boost ez jelenti az xfr-t
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
360xbox360
tag
(Ryzen 1600) Mennyire jó ha sima netezés közben a processzor 45-48 fokig ugrál fel, néha visszamegy 39re de kb pár másodperc és már megint közelít az 50hez? Gyári hűtő van rajta, 800-900rpm-en pörgeti a ventilátort rajta.
Több óra prime95nél 70-73között mozog.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Na akkor en azt gondolom hogy ezzel kicsit betelt a pohar szamomra.
Crysis 3 single player, majdnem minden maxon, minden energia gazdalkodas OFF, stabil es fix 3.95 GHz. A VGA pedig 45 - 99 % kozott ingazik, orias FPS beesesel (130-rol 45-50 korulire)..
Sajnalom, de jon vissza egy i7.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
R3laX
addikt
válasz MiklosSaS #10011 üzenetére
Nem unalmas már kicsit az a 4 éves crysis 3, vagy a multija fogott meg? . Én személy szerint utáltam azt a játékot. Csak azért pörgettem végig, mert adtam ennyi tiszteletet a készítőknek. A grafika odavágott anno, de a végén már csak futottam, annyira nem volt kedvem az ellenfelekkel leállni . Szerencsére nem fizettem sokat érte
-
Televan74
nagyúr
Már vártam ezt tőled.Teljes tiszteletem hogy próbálkozol,de neked nem való AMD.Neked csak az Intel és az Nvidia tudott olyan hardvert gyártani ami ,,majdnem" megfelel neked.Nem megbántani szeretnélek,de a jövőben a saját érdekedben kerüld az AMD -t.
Nekem is beesik a Witcher3 néha 95-103 fps -ről 48-53 fps -re.De nem dőlt össze a világ.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
RVR400
veterán
Vajon akinek AMD videokártyája van, annak is beesik az FPS (nekem ROTTR alatt nem szokása), vagy valami nVidia driver-elszabás van a háttérben?
-
-
arnoldito
senior tag
Sajnálattal hallom, és látom, de nálam játékok közben nincsenek FPS droppok. Tegnap Division toltunk egyik fórumtársal, egy 1070 társaságában, és 100-120fps folyamatosan.... Azért az a Crysis 3 nem mai és kétségeim vannak, hogy a Ryzen miatt van. Hamarabb gondolok drivere vagy winfosra. Volt itt akinek a fórumban bizonyos időközönként akadt a rendszer, mint kiderült win hiba...
-
olle
senior tag
válasz MiklosSaS #10015 üzenetére
Mert a másik oldal tud. Évek óta ugyanazt adja el csiszolgatva. De erről ennyit. Más játékokkal nem teszteled? Pl: POE, H1Z1, PUBG vagy progival mint a Superposition.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
nubyy
aktív tag
válasz arnoldito #10016 üzenetére
Ugyanez a tapasztalatom eddig. Szinten 1070 es semmi furcsa dolgot nem latok jatekok kozben sem.
382.05-os NV driver van fent jelenleg egy romma hasznalt rendszeren - Win7 volt eredetileg sok-sok eve es abbol lett W8 majd 8.1 utana pedig W10 upgrade. 2 gepcseret megelt mar ez a rendszer de meg mindig hiba nelkul mukodik. -
Okami68
csendes tag
Csatlakozom a csapathoz. Elküldtem a rendelést az új vasra, ha minden igaz, két nap múlva kézhez kapom.
Asus Prime B350M-A
Ryzen 5 1500x
Asus RX 460 2GB
2x4GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz
1TB WD10EZEX HDD 7200
Cooler Master N300 KKN1
Chieftec Force 500WEllenben felmerült bennem egy dolog. Nem kértem BIOS frissítést. Ebből lehet gond?
-
sutyi^
senior tag
Szerintem nem platform probléma, új nVIDIA driverrel rengeteg nyűgöt reportolnak a népek az FPS dropoktól kezdve, játék crasheken át, a mindenféle GPU artifactig.
Ha még nem tetted meg akkor DDU és rollback 382.xx-re.
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
R3laX
addikt
válasz MiklosSaS #10015 üzenetére
Sztem VGA terén nagyon kiforrott már a dolog. Ati Giga 8500 Maya Deluxe óta van Ati/Amd kártyám, eddig szinte csak intel mellett, de egy rossz szavam nem lehet rá. Én vhogy sosem futottam bele rossz driverekbe, vagy javíthatatlan hibákba, ami mindenhol van. Jó úton indultak el ezekkel a procikkal, és ha eléri, vagy legalábbis már szinte el is érte azt, amit a VGA-kal, eléggé versenyképes marad. Pihenj rá pár évet, addig mégjobban megszedi magát az Amd és mégjobb cuccokat gyárt majd. Az optimalizálás vonalán szépen halad, mondjuk engem szinte csak azok a címek érdekelnek, amik full támogatják. Quake Champion, Battlefield, meg szerencsére egyre több prémium cím.
[ Szerkesztve ]
-
kalmanka511
csendes tag
Hali!
Adott a dolog hogy bekapcsolom a gépet akkor 40 1 néhány fok a proci rá nyomok egy aida 64 stresstestet és abba hagyom utána már csak 30 fok a proci ez mitől van el kezd dolgozni a hűtőm vagy mi? 1.23v van a cpu-nak adva. -
ViZion
félisten
válasz salaud #10025 üzenetére
Anno nekem pár játékban fura hibák, artifactok voltak, nah, új VGA és beteg... Mire szóltak, h a VGA-hoz kapott ventivezérlő progit abáljam le. A VGA "meeggyógyult". Lehet ott is vmivel összeakad, Sasss mindent monitoroz, kicsit keményebben tolja, mint az NSA...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
MiklosSaS
nagyúr
-
pitiless
senior tag
válasz SECTORnooB #10033 üzenetére
Nálam a MOHA nem akart menni. Túlélem. Eddig sem játszottam, ezután sem nagyon fogok.
Viszont 2 hét Ryzen nyúzás után szánalmasan lassúnak tűnt a notimban az i7 6700HQ -
MiklosSaS
nagyúr
Viccet félretéve, nálam valami nem kerek. Egy játék sem tekeri a kártyát ledadogás nélkül 1440p-ben. Három driver csere volt..de szinte semmi javulás.
Valami.nem frankó...és ez nagyon idegesit.
Max le tudom tesztelni egy 4 gigás 670-el de nem tudom az mennyire releváns.
-
törölt tag
válasz MiklosSaS #10036 üzenetére
amúgy vsync-kel játszol? 60-70 hz-en engem kikészít a tearing, illetve amúgy is kontrollerrel játszok, ahol belefér egy kis input lag.
nézegettem a gpu-z "csíkot", és alttabozás vagy jelenetváltás/cut scene szokott ilyet csinálni. de még az is fura, hogy nem tartotta a kártya az órajelet. első lépcsőt még megértem, hogy visszavesz egyet a boost órajelből.
nálam mikrolagos volt, ha nem állítottam driverből az energiagazdálkodási módot max teljesítményre.
smt-vel előfordulhat, hogy nem jó szálnak adja a feladatot, ha a játékot nem frissítették a platform megjelenése óta (crysis 3 nem mai csirke, elvileg 2013-ban kapott utoljára javítást). de ennyire durva visszaesést akkor sem produkálhat. a bányász láz miatt eladtam az 1070-et, és 1050-nel nem látom értelmét tesztelgetni.engem amúgy a ryse akasztott ki (szintén cryengine), hogy nem tudtam vsync-kel folyékonyan játszani. idáig mindig arra fogtam, hogy nem volt "rendes" vas alatta. aztán jött a felismerés, hogy akármit rakhatok alá, nem lesz folyamatos. 80-100+ fps van vsync nélkül, vsync-kel még a 60-at sem tartja...
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz #57527808 #10037 üzenetére
Nem játszom vsync-rl. Az a fura hogy ezek a hibák Z170-es platformon nem voltak. Ezért gondolom hogy az AM4-es platform az oka, mivel semmi mást nem cseréltem a gépben csak alaplapot és processzort.
Este beteszem a 670-est...kiváncsiságból igaz van egy olyan érzésem hogy értelmetlen de erősebb másod kártyám nincs csak az meg egy 2 gb-os 960 ami tesztekben gyengébb mint a 670.
Omli85: a win az friss, a 3.95 GHz az beton stabil hiszen ráengedtem mindent amit rá kehet több órán keresztül. Kupróbáltam teljesen alapon is. Semmi változás.
[ Szerkesztve ]
-
-
nubyy
aktív tag
válasz MiklosSaS #10032 üzenetére
Fix 60fps, majdnem maxon (MSAA csak 4x, tobbi max) de csak 1080p. 1x sem droppolt 60 ala, GPU usage olyan 55-75% kozott a vsync miatt. CPU 25-45% es minden szalra elosztva egyenletesen.
Addig vittem most el amig odaeer a raketakat lovoldozo toronyhoz.[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz SECTORnooB #10043 üzenetére
Ertem. Tehat akkor valami nem kerek nalam.....csak jo volna tudni hogy mi...
-
nubyy
aktív tag
válasz MiklosSaS #10042 üzenetére
Power beallitasokhoz en nem nyultam, fent sincs a Ryzen Balanced. A gyari alap Balanced profil aktiv.
Nvidia CP-ben az Optimal Power van Adaptive helyett - meg a 10-es szeria megjelenesenel voltak gondok ezzel, azota azon van es igy megy rendesen. Semmi alaplapi retket nem raktam fel az Intel LAN driveren kivul.
Masra igy hirtelen nem tudok gondolni.#10045: Az a 4 utolso szal fura, nalam folyamatosan volt terheles minden szalon.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz MiklosSaS #10048 üzenetére
A platform kezdettől fogva rosszalkodik akkor, ha nincs a megfelelő Ryzen Balanced téma beállítva, VAGY ha nem a teljesítmény centrikus profil van kiválasztva. Emellé én akkor is tapasztaltam hasonló érthetetlen akadásokat, amikor az energiamenedzsmentnél lejjebb vettem a minimális CPU órajelet 50%-ra (itteni javaslatra).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest