Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Tyrel

őstag

Ha már áttért a topic a memóriákra, akkor (for reference) a HyperX Predator HX430C15PB3K2/16 nálam ennyit tud:

16-18-18-38 időzítésekkel és 1,38V-on megy 3466 MHz-en is, stabilnak is tűnik, de ahhoz már sehogy nem találtam megfelelő időzítéseket, a sávszélessége így alig volt nagyobb, a késleltetése meg rosszabb... inkább nem erőltetem, szerintem nem éri meg, úgy látom ez 3200-on érzi jól magát. Végül is az se rossz... :B

Ami még érdekes hogy a DRAM Calculator nekem tökre nem segített, ahogy korábban már kifejtettem nem calculator valójában, kevés dolgot számol, inkább csak DB-ből olvas. Az én memóriáimat nem akarja ismerni, nem is tudott hozzá semmi értelmeset javasolni. Próbáltam több általa javasolt beállítást is, de vagy nem is bootolt vele a gép, vagy szimplán lassabb volt.
    Az MSI B450 Tomahawknak viszont a BIOS-ában van egy beépített "DRAM Calculator", ami úgy látom valóban számol. Akármelyik órajelet választom ki, látszólag mindegyikre kiszámolja a memória XMP profiljából következő (arányosan módosított) időzítéseket... Néha kicsit makacs ugyan, de sokkal használhatóbb értékeket ad. Nem a "Memory Try It!"-ról beszélek ami fix időzítés és órajel táblázatból dolgozik, hanem simán csak kiválasztasz egy órajelet, a késleltetéseket Auto-n hagyod, és lő hozzá valami értékeket amik jobbak a JEDEC szabványnál ill. nagyon hasonlítanak a memória XMP profiljára.
    Eleinte amúgy szarul működött ez, most az 1.0.0.6-os AGESA-t tartalmazó BIOS-al tűnt fel hogy egész normális már.

Végül azt csináltam, hogy ami timing-eket beállított/kiszámolt 2667MHz-re, azokat 1:1-ben lemásoltam, és azokkal elmegy 3200MHz-ig, a fenti sebességgel. Szerintem teljesen jó értékek egy gyengébb die-os, 15-17-17-36-os szettől. ;)

Új hozzászólás Aktív témák