Hirdetés
- NAS-okba optimalizált HDD-kkel újít a Toshiba
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
micafighter #6792 üzenetére
Nem foglalkoztam vele. Lényeg csak az, hogy megbízható boltból rendeltem és nem sufni boltból (meg nem apróról)
(#6794) Dyingsoul: Nyugodtan leveheted 5-10% -ra is a minimum értéket.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
micafighter #6594 üzenetére
Ide visszacsatolnék még egy pár mondat erejéig:
Megvan az oka, hogy miért nem boostolt nekem 4150 fölé... Windows energiagazdálkodásban valamikor beállítottam, hogy a minimum proci teljesítmény is 100% legyen. Így sosem tudta visszavenni egyik mag órajelét sem. Levettem az értéket 40%-ra és egyből boostol 4350 Mhz-re.
Ebből persze az jön le, hogy én vagyok a balfék mert minek babráltam de az előző rendszerem is így használtam, nem gondoltam volna hogy ez gondot okoz és inkább én legyek a balfék de megosztom hátha majd másnak segít.
És most tartok ott, hogy így már nem is izgat annyira a tuning, mert a nyugodtság és elégedettség megvan.
Persze ettől még picit bennem van, hogy manuális OC-val tuti ki lehet hozni jobb teljesítményt de én már akkor így is elégedett vagyok mert viszont látom azt amiket a Ryzenről vásárlás előtt láttam/olvastam.
-
micafighter
nagyúr
válasz
MaxxDamage #6790 üzenetére
És még volt pofajuk szállítási költséget kérni
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz
MaxxDamage #6779 üzenetére
3466MHz 1.35v ?? Akkor ez golden chip!
CL? -
micafighter
nagyúr
Attól függ, hogy állítod be a BIOSban a gépet. Az a helyzet hogy a ryzeneken alapbol van egy "gyári OC" (XFR), ráadasul van olyan alaplap, ahol a PBO (XFR szteroidokon) alap beallitason engedélyezve van a lapban, így megy a proci ami a csövön kifer, de melegszik is rendesen.
Alaplapot választottál már?
-
rii
nagyúr
válasz
micafighter #6785 üzenetére
kibír a gyári hűtő egy 10-70 órás rendert is?
mármint nem 80 fok felett ...nagyon szívesen megsprórolnám én is a hűtő árát mert így is a gép eddig bruttó 460-nál tart ....
( 32 gb ram, 500gb-os m2-es ssd, 2700x, 1060 6 gb ... ) -
rii
nagyúr
válasz
palfitom #6773 üzenetére
igen, elnézést
a használat jellege miatt szerettem volna inkább itt választ kapni ...
lehet jobb lesz tényleg 15-ért egy léghűtő mint ugyannyiért egy vizes .. de a vizes tényeleg nagyon baráti árú .... köszönöm a segítséget!
(#6774) micafighter:
OC-zve nem lesz ..
de akkor kap léghűtést .. csak szálltásnál nem örülök h az alaplapra merlőegesen van 500-900g.
leszerelgetni meg nem szeretném .. bár ez amd, nem skylake -
Thrawn
félisten
válasz
Dyingsoul #6775 üzenetére
Ez a "LED-mizéria" az Asus lapokat sújtja, több helyen olvasni efféle hibáról, sajna a megoldásukról meg nem. Egyelőre más nincs, mint hogy várunk egy újabb BIOS-ra. A lapomon nem is mertem piszkálni a LED beállításokat, pedig nagyon utálom hogy szivárványszínben úszik minden
Ami ennél jobban zavar az az, hogy kissé el vagyunk maradva AGESA ügyben a többi gyártótól. -
surgyi
senior tag
válasz
MaxxDamage #6777 üzenetére
Win 10 Pro az oprendszer és Prime95, v29.4,build 8 a teszt program.
-
válasz
Pro!Petya #6778 üzenetére
Nálam 3466MHz 1.35v és XMP Profile1 (amúgy csak Profile1 van ami be állítható)
Érdekes mód a korábban beállított (Taiphoon & Ryzen DRAM Calculator által javasolt) értékek pár hónapig stabilak voltak, de 1x csak eldobta magát és így rájöttem, hogy csak a CPU SoC Voltaget kell állítanom/fixálnom (semmi mást!) a gyári XMP beáll. mellett és úgy jó is lesz. -
-
surgyi
senior tag
válasz
MaxxDamage #6735 üzenetére
MaxxDamage (6735) Tegnap este futtattam a Prime95 -ben a Blend-et majd 45percig, az odáig hibamentes volt.
hokuszpk (6737) Akkor nem néztem meg az eseménynaplót. Most előhívtam, elég sok problémát rögzített, de ahogy nézegetem szoftveres hibákat tárolt, steam,stb...
AAAgold (6739) Frissen telepítettem a Win10-et az új konfigra, ha erre gondoltál.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
micafighter #6767 üzenetére
Úgy emlékszem igen, de még egyszer ki fogom próbálni. Az az igazság, hogy ezt már vagy 5-ször eljátszotta velem, elsőre gondoltam nem teszem szóvá ilyen apróság miatt de sokadik alkalom után már nagyon idegesítő főleg mikor még csak félálomban vagyok és úgy marad bekapcsolva a led.
Gondolom arra gondolnál, hogy hiába "Shutdown"-t ír az opció a lejátszóban, hátha valami különbség van a lejátszó általi és a manuális kikapcsolás között, power state ügyileg. Viszont a BIOS-ban a beállítás mellett a hibernációt is említi az érték mellett, azaz alvó, mély alvó és teljes kikapcsolás alatt is ki kellene kapcsoljon a led. Őszintén szólva a hibernációt és az alvást ki sem próbáltam mert nem érint, nem szoktam úgy hagyni a gépet.
Viszont értem mit mondasz, rá fogok próbálni ha még egyszer így járok.
Van még egy furcsaság, ha már itt járok megemlítem: Tegnap este munka után mikor hazaértem világított a LED, de nem foglalkoztam vele, bekapcsoltam, dolgoztam a gépen. Majd gondoltam kicsit állítgatok rajta mert a venti hangja zavaró volt, állítottam a FAN görbéken és ha már a BIOS-ban voltam, megintcsak kikapcsoltam a LED-et az alsó opcióban (mert mikor világít és bemegyek a BIOS-ba, rendesen ON-ra van visszaállítva).
Majd ma mikor felkeltem azt látom, hogy a kis USB-s órám nem világít ami az alaplapi hátsó USB-re van kötve... Bekapcsoltam a gépet, persze egyből bekapcsolt az óra is, de semmit nem csináltam be sem mentem a BIOS-ba. Munkába menet előtt kikapcsoltam a gépet normálisan és a LED nem világított, az óra viszont igen.
Szóval ez megint egy rejtély, hogy este mikor kikapcsolt a gép vajon miért vette le a feszt az USB-ről és reggel mikor csak be-ki kapcsoltam és nem állítottam semmit a biosban még csak be sem mentem a biosba akkor miért maradt bekapcsolva az USB? Persze azt szeretném, hogy az óra mindig mutassa az időt de úgy látom ebben a gépben is szellem van.Egyébként NAGY köszi amiért foglalkozol a problémámmal!
Bocsi amúgy, hogy ilyen körülményes vagyok de vagy valami softweres gond van ami általában orvosolható vagy hw hiba, bármelyik is legyen én nem ezt várnám egy ilyen deszkától. És szerintem nem nevezhető extra igénynek az, hogy ha egyszer valamit beállít az ember a BIOSban akkor az maradjon is úgy.
-
micafighter
nagyúr
A gyári hűtő is jó lehet ha beéritek 4GHz körüli all-core teljesítménnyel, és akkor az alaplap is kap egy kis legaramlatot mert a gyári az topflow hűtő.
Ha ki akarjatok maxolni akkor persze kell egy jobb hűtő meg egy jól szellőző ház, kérdés megér e annyit az a +100-200 MHz, bár ha jol sejtem munkaeszköz.
-
palfitom
félisten
Szia!
(Ez nem éppen e topik témája.)
Egy jobbfajta léghűtő halkabb és megbízhatóbb, pl. be quiet! Pure Rock Slim / Artic Freezer 33 / FSP Windale 6 / Scythe Mugen 5 Rev.B / be quiet! Dark Rock Pro 3.
A komolyabb kompakt vizek súlyos összegek (Corsair Hydro Series H110i / H110i GT).
Volt már dolgom kifejezetten jó áras Cooler Master MasterLiquid Lite 240-nel, amit jó szívvel ajánlok, árához képest teljesen korrekt (a pumpa hangját mindig hallani). -
rii
nagyúr
sziasztok
had kérdezzem már meg itt, hogy munkatársnőnek gépébe 2700X-et tervezünk venni, lehet egy éjszakára is otthagyja majd a 3Dsmax-ot renderelni, és azt szeretném megkérdezni, hogy egy ilyen fokú igénybevételhez milyen hűtőt ajánlanátok?
nekem szimpatikusak a vizes cpu hűtők, ha esetleg volna tipp arra is, de az meg gondolom beleszalad 25-be .-(
-
válasz
micafighter #6767 üzenetére
Amennyit elkérnek érte, az a minimum, hogy B-Die.
-
Jobb hűtővel is elérhető lett két AMD Ryzen processzor
Kíváncsi leszek mekkora felára lesz nálunk.
-
válasz
Pro!Petya #6763 üzenetére
Én 1.405V-n állapodtam meg egyelőre 3466 CL14-nél a G.Skill F4-3200C14D-16GTZ kitemmel. Alapból hozta az XMP-ben tárolt 3200 CL14-et 1.35V-n, viszont 3600 CL15 elérhető vele 1.45V-n. Valószínűleg még lehetne tovább finomítani a feszültségeken/időzítéseken, csak végre szerettem volna valami mással is játszani, mintsem a HCI Memtest + Prime95 Blend párossal...
-
Thrawn
félisten
válasz
Pro!Petya #6764 üzenetére
Nálam XMP-n, azaz 1.35V-on ment, vagyis csak ment volna, mert nem volt stabil. Majd még foglalkozok vele, de elég időigényes dolog ez a membuherálás. Nem is célom a 3600 MHz, az időzítések is sokat számítanak, talán többet is, mint a MHz-ek ebben a magasságban.
Stay tooned...
-
Dyingsoul
veterán
Olyat tapasztalt már valaki, hogy x470-F lappal az onboard devices résznél OFF-ra állítom kikapcsolt állapotban a ledet (mikor a gép ki van kapcsolva) és két újraindítás után ismét ON-ra kerül?
Egész pontosan úgy történik, hogy restart, teljesen jó és nem világít kikapcsolás után, majd ha MediaPlayer Home classic-nak a beépített kikapcsolás funkcióját használóm (mikor bealszom egy filmen akkor a végénél automatán kikapcsol a gép) akkor megint világít a led kikapcsolt állapotban... -
Lacika79
tag
válasz
SECTORnooB #6758 üzenetére
Mindenképpen! Mikulás bácsi fogja hozni úgy tervezem
-
Persze, hogy mehet! Nekem 2700X és Thermalright Le Grand Macho közé került a Conductonaut.
Természetesen mind applikálásnál, mind eltávolításnál nagyon figyelmesnek kell lenni, nehogy lecsöppenjen és emiatt rövidre zárjon valamit. Ha pedig pedig eltávolítás után elszíneződést találsz az IHS-en, akkor azt szépen lassan, finom mozdulatokkal egy króm polírozós rongyot (például Turtle Wax Fém és Króm Polírozó) használva le tudod masszírozni róla. Nem mondom, hogy fektessen be mindenki, de ha maradt korábbi Inteles delidből (mi másból?), akkor ne porosodjon már a fiókban. -
Lacika79
tag
válasz
SECTORnooB #6754 üzenetére
Jól teljesítő és hűvös VRM, stabil minden a tesztek alapján, jó OC potenciállal. Aminek mennie kell az megy rajta. Nekem nem kell csicsa, "gamer villogó karácsonyfa" meg hasonló dolgok. Hang sem lényeges, HDMI-n és/vagy külső DAC-on megy. SLI sem számít nekem. Amit negatívumnak fel lehet hozni, az a puritán BIOS, de szerencsére van türelmem a pepecs melóhoz.
-
Lacika79
tag
válasz
SECTORnooB #6750 üzenetére
Az egyiket el tudom hozni 24-ért, a másikat 47-ért. Megér 1 BIOS frissítést, ha arról lenne szó, csak kíváncsi voltam az opciókra
-
Lacika79
tag
Sziasztok!
Mit gondoltok srácok, ha most vennék egy Ryzen 5 2600x-et AsRock X370 Pro4 alaplappal, még mindíg nem a friss BIOS-al jönne a mobo, és szereznem kéne egy régi procit updatelni? 9 hónap távlatában még nem voltak képesek a gyártók friss BIOS verzióval ellátni a lapjaikat?
-
Lukitomi
aktív tag
Thrawn.
4-5 nap állítgatás, tesztelés és jó is! -
subaruwrc
félisten
válasz
micafighter #6732 üzenetére
3600 c18 gtzrx.
18-22-22
nem nagyon izgatnak az időzítései mindennapra
3200 volt a cél amikor ryzent építettem,most van meg végre.Maxx
-
Az lehet, de lehet a CPU SoC Voltage ami kevés lehet.
Szép és jó, de IBT alatt ha Blue Screen jön, na az már nagy probléma. Nálam is szép és jó volt az XMP 2.0 (3466MHz CL16) aztán mégis elhasalt teszten... és elsőre SoC V.-t kellett volna állítanom (1.1v) és azóta minden OK. Amúgy a lap QVL listán is szerepel a RAM, direkt úgy vettem hozzá, csak kicsit finomhangolni kell.Esetleg ha kapnál meg BlueScreent, azt fotózd le és oszd meg velünk, hogy mi volt az üzenet szövege.
/ha úgy adódik/
-
-
surgyi
senior tag
válasz
MaxxDamage #6727 üzenetére
Igen gyárin, az XMP 2-es profillal 2933MHz-en mennek, G.Skill Aegis 3000MHz-es ramok, X470 MSI Gaming Pro Carbon lapban, Ryzen 5 2600 procival. Új vagyok Win 10-en is, igazából nem a tipikus kék halál kinézete volt az oldalnak, mint régebbi win alatt...
-
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #6724 üzenetére
de most hogy ez ilyen könnyen meg lett már gondolkodom rajta hogy a 3333-at be kéne próbálni -
Memória gyári értéken van? (Blue Screen általi hiba gyanánt arra tippelek) olvass vissza és fogsz találni választ a tesztes kérdésekre. (CB R15 , IBT (AVX-es), Prime95 Blend test, stb...)
Ha meg OC-ra vetemednél, akkor csak egyet (CPU) OC-z, stabilizáld/teszteld /minden OK/ és csak azután a másik komponenst (RAM) és azt is stabilizálni/tesztelni kell.
-
surgyi
senior tag
Üdv! Rendszert mivel szoktátok kitesztelni? Intel Burn Test V2-vel Stress Level: Very High -on a Win10 kiírt egy olyas szöveget, hogy súlyos hibát észlelt, s újraindul. Ezt világoskék hátterű, teljes képernyős üzenetben tette kb. 1-1,5 perc után. Ez instabilitás a gép részéről, vagy a Win-nek nem tetszett csak valami?
-
csiga8
senior tag
A thermal grizzly kyronautot póbáltam, illetve a Noctua NT-H1-et, de nekem nem jött be. Nehéz, vagy inkább úgy írom, hogy nehezebb vékony réteget összehozni velük, mint az MX-4-el.
Igaz, szinte minden hűtőm alját felpolírozom ( üveglapra ragasztott vízpapír), de az MX-4-hez képest egyik sem hozott semmi plusszt, sőt...
Az MX4 a több mint 7 éve összerakott gépembe is jól működik, semmilyen többlet melegedésem nincs a 7 évvel ezelőtti értékekhez képest. ( I5 2500 K @4200)
A nemrég összerakott Ryzen 2600-on próbáltam, ( Brocken 3) és ott is az MX4 maradt
A kapacitásmérőkön dettó.
-
-
subaruwrc
félisten
nagynehezen megjött a gskill b-die ramom.
3200mhz f10 enter és stabil ... -
xatos3
senior tag
mennyi szokott lenni a pbo max órajele jó offset esetén?
-
wwenigma
Jómunkásember
En meg tudom hogy topflow huto van rajta és kap boven annyit hogy hihető legyen a hőmérséklet még ha a kiegeszito fazisok nincsenek is bordázva. Majd megtapizom de nem hiszem hogy az ujjamba ég a felirat. Raadasul nincs beterhelve sem a 2600-zal. Értékrendem egyszerű, felesleges dolgokért nem fizetek...
Én nem stresszelek semmin, tudom hogy jo alaplap és batran ajanlom barkinek akinek velemenyem szerint megfelel...
-
Tyrel
őstag
Amúgy durva mennyire elfogytak a 1155-ös deszkák, már bánom is hogy nem rég az enyémet "csak" 22e-ért adtam el (sok évesen).
Én 3570K-ról váltottam amúgy, de sztem különbséget inkább csak a modern motorral szerelt (pl. Frostbite) játékokban venni észre... meg nekem ugye nem volt HT, szóval részemről az is előrelépés hogy ha fut egy játék és közben a másik monitoron ügyködök valamit, abból nem nagyon lesznek akadások (vagyis lesznek de arról már a DWM tehet meg a Microsoft), nem fogy el a processzor ill. sokkal nehezebb egyszerre annyi mindent csinálni hogy valamivel közülük már ne tudjon foglalkozni.
Nem tudom egy 3770K-n a 8 szállal mennyire jellemző, de 3570K-n a 4 szállal már viszonylag könnyű volt így "elárasztani". -
hackeeeee
Jómunkásember
Őszintén szólva, én már próbáltam ilyet, és biza nem volt jó.
Egy ismerős hozta, amit trafóházakban szoktak használni, bizonyos eszközöknél.. Kíváncsiságból kipróbáltam, és az MX2, MX4 mellett sokkal jobbak voltak a hőfokok. Pedig, ugyan annyit tettem, csak maga a paszat volt más.
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Noctua nhd14 és 2600x közé rakhatok thermal grizzly conductonautot hővezetőnek? Utánaolvastam és elbizonytalanodtam, kapott hideget meleget...
Ha nem muszáj, nem akarom félévente szétszedni és újrapasztázni a procit. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
nincsilyenxx #6711 üzenetére
ha nem akarod az egekbehuzni, akkor biztos eleg a B350.
viszont elkepzelheto, hogy biost kell frissiteni. -
xatos3
senior tag
-
S_x96x_S
addikt
válasz
nincsilyenxx #6701 üzenetére
>Hali, 2700-ashoz elég a b350 tomahawk?
Miért nem MSI B450 TOMAHAWK? az jobban passzolna a 2700-hez.
-
xatos3
senior tag
válasz
wwenigma #6705 üzenetére
Simán tudom feltételezni hogy a vrm szenzorod a bordánál van és semmi se méri azt az 1 kritikus chipet, lézerrel vagy hőkamerával derülne ki.
Viszont mint említettem ez nem a rólad vagy rólam hanem alaplapokról szól, nyilván azért nem tartod reálisnak a választásomat, mert más az értékrended alaplap választás terén. Én meg nyilván azért tartom reálisnak az enyémet mert végigrágtam mindent a saját elvárásaim szerint ide lyukadtam ki
Szerintem ne stresszeld magad rajta, nem kell hogy megfeleljen az alaplapod bárkinek, csak TE legyél vele elégedett
amúgyis a lényeg AMD AZ ISTEN
nagyon kiváncsi leszek hogy mit fog hozni a 4790 után tuti elégedett leszek
ráadásul még am4 átalakítót is rendeltem a h110hez
-
-
Astroboy
őstag
Elhiheted kivagyok tőlük néha, ha nem céges hanem saját vásárlás lenne szívem szerint most is inkább összevadásznám a komponenseket innen-onnan.
Mondjuk legalább a garikkal nem tököltek soha, legalábbis nálunk.Szerk: sajna 10k-val drágább mint a keret, ha bedobom a 16GB Aegis ramot amit wwenigma kolléga linkelt akkor nem fér bele. 41-42k körül kéne lap.
-
xatos3
senior tag
válasz
Astroboy #6702 üzenetére
ez nagyon szomorú mert tegnap még minden emlytett alaplap volt náluk, és ma reggel 8kor is volt
viszont mostanra letörölték (gondolom kikapcsolták hogy ne legyen szem előtt) amíg nem jön úra magyarországra belőle
a TUF alaplap helyett 5 ezer forinttal drágábban ezt meg tudod venni és sokkal jobb
https://ipon.hu/shop/termek/gigabyte-x470-aorus-ultra-gaming/1647604 -
Astroboy
őstag
válasz
micafighter #6700 üzenetére
A méret nem, de pont nincs iPonban.
Ez utóbbi csak azért fontos szempont, mert természetesen LÁMA módon azt elfelejtettem közölni, hogy velük vagyunk szerződve így csak ők játszanak sajnos. -
nincsilyenxx
csendes tag
Hali, 2700-ashoz elég a b350 tomahawk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NAS-okba optimalizált HDD-kkel újít a Toshiba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest