- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple MacBook
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
castiels
addikt
válasz
GeneraL_XTX #33093 üzenetére
Tehat jobb a 970 a 390 nél?
-
Televan74
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #33086 üzenetére
-
vg
addikt
Kipróbáltam pár játékot úgy, hogy lekorlátoztam a sebességet 30fps-re. Olyan, mintha szaggatna kicsit a kép, amúgy jó. Esetleg van valakinek tippje, hogy miként lehetne ezt kihidalni? Ha kikapcsolom a vsync-et, akkor töri a képet, ha bekapcsolom, akkor nem, de kicsit akad, olyan folyamatos mikró akadások vannak. A rivaturner opcióját használom erre. Amúgy így tök olyan azt a pár játék amit próbáltam mint xbox one-on.
-
gergo19
aktív tag
válasz
xxxxxxxxx #33067 üzenetére
Köszönöm. Nem lesz itt baj úgy látom. Na de ha minden jól megy a hétvégére összeáll a gép és megy a teszt ezerrel.
Látom sok féle progi van amivel lehet monitorozni / húzni a kártyát. 390 MSI-hez mit ajánlotok és hogyan tudom úgy beállítani, hogy mindig a tuingos érték induljon el 3D alatt? (tuning+monitorozás)
-
proci985
MODERÁTOR
na ugy nez ki hatott a hutofelulet durva megnovelese.
diablo3 alatt cpu 40 fok alatt, GPU 40 korul. oke, nem terhel annyira a jatek, de ez legen kb idle hofoknak is zsenialisan jo lenne.
-
válasz
odorgg #33068 üzenetére
Van a gépen Ab természetesen,mert mindenki azt használja nv és amd kártyákhoz egyaránt.
Lehet rosszul tudom...
AB nem műxik amd kártyákkal ?Ha csak ezen múlik letörlöm az AB-t.
Már fentebb is leírtam hogy csak a 390 miatt nem fogok új win10-et felrakni,most raktam új win-t.
Hogy megtudjuk-e... hát nem tudom...
-
odorgg
addikt
válasz
akoska07 #33065 üzenetére
Használsz AB-t? Töröld le! De mindenhonnan, és tedd újra a drivert! Különösen akkor, ha win 10 van a gépen! Egy mostanság gyakori hiba forrást kizárhatsz ez által.
DDU sem tökéletes, azt is csak emberek programozták. Inkább + hibaforrásnak tartom az ilyen jószándékú szoftvereket. Az a baj hogy olyat is törölhet amit nem kellene, illetve fordított eset is megeshet.
Szoftveres probléma, csak szűz winnel zárható ki teljességgel. Ha a vassal nem fér össze a VGA, akkor az csak másik konfiggal zárható ki. Ha ezek után is előjön a hiba, akkor szar a kártya. Szóval vagy kizárod az említett dolgokat, és kiderül a probléma oka, vagy visszaküldöd a kártyát, és sosem tudjuk meg.
-
xxxxxxxxx
tag
válasz
gergo19 #33007 üzenetére
Hello! Én gémelek a FarCry 4 -el legfrissebb patch minden DLC. Igaz csak VSR el.
3200X1800 4X es vonalsimítással egy Ultra Grafik modal is megspékelve azért szerintem ez így erősebb mint maga 4K. 25-30FPS-s mondanék átlagnak nagyrészt így megy. Elégé ugráló értékek vannak ez szituáció függő de szerintem nem lesz gond Ultra 4K val.Am meghajtó program kérdésben. Nekem is volt egy fél napos szó mi szó küszködésem driver fel-le majd regclear. Végelkeseredettségemben, nézzük mit tud a dobozban lévő DVD
és igen akkor volt először stabil patent minden! De amiket leír a kolléga elég aggasztó.
-
válasz
Televan74 #33062 üzenetére
Sosem járt még nálam hibás kártya,eddig sosem vettem olyat ami hibás lett volna,persze ez nem zárja ki azt,hogy ez hibás lenne.
Lecseréltem a drivert,ahogy fentebb írtam is.
Sok kábel cserélhetőségi lehetőség nem sok van,mert a kártya eleve nem ad akkora szabadságot.Az istenek...
Nem tudom mit akarnak,nem is annyira érdekel szgép ügyileg,mert semmi közük hozzá.Közben ahogy írom a hsz-t megint elkezdett vibrálni mindhárom képernyő.
Előtte már vissza lőttem a gépet teljesen default-ra,hogy megnézzem tényleg nem-e a tuning csinálja (sosem lehet tudni),és most újra csinálja.
Mindenféle előzmény nélkül.Tényleg hibás lenne a kártya ?
Nehezen tudom elhinni,és nem is akarom elhinni.Lehet nem csak simán visszaküldöm és kérek egy másikat (pedig ez tuningban nem lenne rossz),mert tudni akarom mi a gond,és mit tud a 970-el szemben.
Most viszont restart jön,mert kicsinálja a szememet ez a vibrálás.
#33063 cain69 :
DDU-val legyalultam minden nv cuccot a gépről természetesen,nem ész nélkül cserélgetem a kártyákat a gépben. -
Televan74
nagyúr
válasz
akoska07 #33061 üzenetére
Kifogtál egy hibás darabot.Másnál ha nem csinál ilyet az MSI 390 Gaming,akkor vagy hibás vagy a lapodat nem szereti.Próbáltad már másik driverrel,hdmi,dvi,dp csatlakozóval egyik sem hozott hibamentességet.
Lassan már azt kell mondjam hogy szellem van a gépben.Van így akarnak eltántorítani az istenek hogy AMD kártyát vegyél.
-
Én elhiszem,hogy nálad ilyen problémát okozott...
Viszont
A kérdés még mindig fent áll... a 970-el miért nem csinálta.
Csináltam pár játék tesztet a 970-el,hogy össze tudjam majd hasonlítani a 390-el.
Aztán
Semmit nem változtattam semmilyen beállításon,csak kicseréltem a vga-t.Nem gondolnám,hogy a tuning miatt van...
Miért működne másképp tuning alatt egy 390 a 970-el ellentétben.Lehet van rá magyarázat csak én nem vagyok ezen információk tudatában.
-
Omli85
őstag
-
Végig néztem az F1 2. "időmérőjét" és utána megint jött a vibrálás...
-
Felraktam a 15.10 drivert,remélem nem jön elő újra ez a vibrálás.
#33041 hackeeeee :
Ezeknél már nincs szükség ilyen állítgatásokra.#33039 gainwardgs :
Hogy ez nekem eszembe se jutott... XD#33040 hpeter10 :
Ugye ezt te sem gondoltad komolyan...#33042 Televan :
Jah
Elég új szerzemény,
van rá 28 napom,hogy visszaküldjem.#33037 kp59 :
Remélem nálam sem lesz gond a továbbiakban.Egyébként jellemzően akkor csinálta,ha pl magára hagytam a gépet hosszabb időre és amikor visszajött a kikapcsolt képernyőből,akkor elkezdett vibrálni. Viszont ma ma már az F1 hibátlan megtekintése után is csak úgy elkezdte csinálni.
Most beállítom 1 perces képernyő kikapcsolásra és meglátom előjön-e újra.
Illetve nézek majd még videókat,és meglátjuk csinálja-e.A hiba miatt még játékot se indítottam el vele.
Pedig tényleg érdekel mit tud igazából.Legjobb bench table egyébként,köszi mindenkinek.
Nem bírnám elviselni,hogy házba pakoljam a cuccaimat. -
gainwardgs
veterán
válasz
#Morcosmedve #33040 üzenetére
Akkor csak simán bugos
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
gainwardgs #33039 üzenetére
Nem-nem, sőt, kell is egy jó proci alá!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
watador600 #33030 üzenetére
Én is most unalmamban próbáltam ki, mert kellett a fesz emelés, és működik.
-
válasz
#Morcosmedve #33032 üzenetére
A linkeken mindkettő béta,töltöm a 15.10 verziót.
#33033 Tomdriver :
Nálam nincs házban.#33034 Televan :
Nem kell gariztatnom,egyszerűen visszaküldöm.
Ha egy 390 háklis a lapomra akkor az nekem nem kell. -
Tomdriver
őstag
válasz
akoska07 #33031 üzenetére
Fesz. emeléssel 5-10 fok plusz is lehet, ami még mindég nem sok AMD kártyáknál, de nálam már bőven a lélektani határt súrolja.
Ház hűtést kell újragondolni itt, nálam segített. (pontosabban házcsere volt nemrég, de az már a vég. Lightning húzva nem megy 70 fok fölé játékokban így.) -
válasz
GeneraL_XTX #33028 üzenetére
Nézek új drivert és megnézem azzal is.
De az amd honlapján a 15.7 volt az utolsó driver.#33029 Tomdriver :
Random csinálja,amikor úgy gondolja.Nézek vmi másik drivert,aztán hátha történik előre lépés.
Nem tudom ki hol dobott róla linket (15.8),én nem láttam.Ha ez nem lenne,akkor nem szólnék egy rossz szót sem a kártyára.
Max a hőfokok amik zavaróak.
Alapfeszen felkúszhat 75°C-ra.
Feszemeléssel akkor mennyi lenne és mennyire tartaná az órajeleket ? -
Tomdriver
őstag
válasz
akoska07 #33027 üzenetére
Akkor sajnos passz.
15.7 van nekem is a 290X kártyához, hibátlan.
Ki kéne próbálni azt a kártyát egy másik rendszerben is és ha ott is ezt csinálja, akkor sajnos gari.#33028) GeneraL_XTX: ez nem a többmonitoros rendszertől van szerintem az biztos, Évek óta használok ilyent zöld és piros oldalon felváltva, de hasonlót még nem tapasztaltam.
-
válasz
GeneraL_XTX #33025 üzenetére
Milyen beállítási nyűg ?
#33026 Tomdriver :
Új win van fent.
Itt hiába mozgatom a kábelt,próbáltam.Mind a 3 monitoron úgyanúgy csinálja,ha éppen úgy gondolja.
Driverrel mit tudok kezdeni ?
Kértem linket is a legújabb stabil telepítendő driverhez,nem kaptam segítséget.
Így felraktam vmi 15.7 drivert az amd oldaláról.DDU kitakarított mindent,nyoma sem maradt a gtx-nek.
Az biztos,hogy csak emiatt a kártya miatt nem fogok még egy új rendszert húzni.
Jó lett volna végre tesztelni játékokkal,hogy mit is tud a 970 ellenében.
De így elég nehéz,és a kedvemet is elveszi. -
Tomdriver
őstag
válasz
akoska07 #33024 üzenetére
Én meg attól tartok ez valami driver gond lehet. Nálam csinálja néha az egyik monitor de az a csatlakozási hiba, meg kell mozgatnom a kábelt és jó.
De hogy mind a három monitor egyszerre?
Meg kéne próbálni újrarakni wint is ha nem történt volna meg, azután a friss drivereket. Végül is egy GTX kari után került fel, lehet DU rajt hagyott valamit... -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
watador600 #33020 üzenetére
-
MastR
tag
válasz
Milka 78 #33014 üzenetére
Az én kártyám elég tuningos 1270 /1500-on lehet vele benchelni, de mióta fent van ez a bios 1230 / 1350-nél nem jutottam tovább
Viszont ezen az "alacsonyabb" órajelen is jóval erősebb a kártya. Simán megdöntöttem az eddigi legjobb eredményem Firestrike-ban.
Most újra célbavettem a PH-s toplistát.
-
Ez a vibrálás random előjön...
Csak úgy el kezd vibrálni mind 3 monitoron.
Lehet ezzel vmi kezdeni restarton kívül ?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Meguntam a szenvedést a ccc-vel, belőttem, hogy 3D-nél töltse be az afterburner a profilt az OC-hez.
Lehet alapból így kell, ezt nem tudom, de így megtartja reboot után is.
-
Milka 78
nagyúr
Bios csere után volt egy driver le/fel.
Tuning progik nem indulnak automatikusan.
Viszont az időzítéstől én is drassolok.
Délelőtt a Trixxel is hanyatt vágta magát olyan órajelen amit a gyárival simán ment(+100mv)
Ráadásul elöbb jött a hiba,majd aztán cseréltem bios-t.
Az a baj,hogy sok az egymásnak ellentmondó infó. -
MastR
tag
válasz
Milka 78 #33011 üzenetére
amit erről a Biosról tudni kell az az, hogy az R9 390X magasabb feszültség értékei és a Stilt bios szűkebb memória időzítései lettek beletéve, na meg persze hogy ne keresse a 8GB video RAM-ot. Nos ezekből a latency tuning a RAM-on az elég erős tuningnak számít, és hiába van a kártya akár full alap órajeleken akkor sem garantálható hogy mindenkinek bírni fogja a kártyája. Szerintem esetedben a Bios váltogatás a Power Play táblázat többszöri váltását valamelyik program (MSI AB, Trixx, AMD Driver) nem tudta lekövetni és ebből adódik, de ez csak egy tipp részemről. Ha visszaállítod a bioskapcsolót a gyári 290X Biosra és kikapcsolod a tuningprogramok automatikus indulását akkor pár újraindulás után jónak kell lennie. A eredeti Fórumban direkt írták is, hogy a Bioscserét úgy kell végezni hogy (Driver le, Bios fel, Driver fel)
"Please be sure UNINSTALL your AMD drivers AND disable crossfire (if applicable) before flashing to a new BIOS as this will help you avoid many possible errors!" -
Milka 78
nagyúr
Kéne Urak egy kis segítség,főleg azoké akik notórius bios cserélgetők.
290x Hynyx és a 390x Mod 1.7 ment fel rá.Alapon ha játszanék egy idő után elsötétül a kép,majd nagy nehezen visszajön a rendszer lelassulva.Mintha egyszer láttam volna a szokásos illesztő leáll szöveget...Esemény naplóban Kernel 41 65-as hiszti.OC alatt szintén ezt csinálja.Amikor meg lefixálom az órajelet AB-vel és dühből szétfeszelem meg minden zokszó nélkül megy.Most visszakapcsoltam eredeti bios-ra,5 perc alatt semmi.A csavar a sztoriban,hogy ezt aznap reggel kezdte amikor felraktam a mod bios-t,ennek a hatására cseréltem le,tehát a lecserélt gyári bios-al is csinálta.
Tápot kizárnám,mert a szétfeszelem akkor kéne meghalnia.Procinak,memóriának adtam feszt,hátha az kezedett hülyülni,driver frissítés megvolt.Alapon sosem fagyott a mod bios sem,sőt sehol sem.Most ott tartunk,hogy az ETS2-be belépve 1-2 percen belül Kernel hisztit kapok.
Mi a rák lehet ez? -
fantest1
csendes tag
-
fantest1
csendes tag
válasz
gergo19 #33005 üzenetére
Tessék:
DigitalFoundry teszt: 390, 390x, 290, 970 4K felbontásonFar Cry 4 (Very High + SMAA) 2:20-tól
-
Omli85
őstag
válasz
gergo19 #33001 üzenetére
Kompromisszumok árán ki lehet csikarni elfogadható értékeket, persze a fix 60fps-t kb el lehet felejteni.
4K-hoz mindenképp a top kártyák kellenek jelenleg és még ott is van ahol szükséges némi kompromisszum, hogy oké legyen a sebesség. Ellenben ha elég a fix 30 fps is akkor azt ki lehet hozni a 390-ből is. -
-
gergo19
aktív tag
Mennyire megy a 4K egy 390-el? Monitor vásárlásán gondolkodom, de még nem döntöttem, hogy 4k vagy sima FHD. Tapasztalatok 4K-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- EAFC 25
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Suzuki topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- One mobilszolgáltatások
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HÚSVÉTI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest